Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='zachraniarka'] Hugusio to jest wyjątkowy pies, diabeł jakich mało, potrafi nauczyć wielkiej pokory i cierpliwości.
Brat Fredzi, czy co?

Minio, zalety Kory już znamy. :loveu: A może teraz coś o wadach Wańki.;)

Jeżeli chodzi o rozmiar, to mój ideał jest w połowie drogi między Dolcią a Korą (i jak nic wychodzi Fredzia :evil_lol:;)).

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='borsaf']Kardusia, Minio. macie pierwsze koty za płoty.
Borsafku, Kardusine koty są już za kilkoma płotami. Dolly widziałyśmy w Poznaniu.

Posted

[quote name='zachraniarka']Anisha
wybierasz się na te pokazy? Ja mam nadzieje, że wrócę na czas do Gdańska i też tam będę. Słyszałam z pewnego źródła, że Deryśku będzie brał udział w pokazie mody :cool3: :cool3: :cool3:

A ja mam bardzo bardzo miłe wspomnienia związane z tymi pokazami. Równo rok temu zadebiutował na nich mój Ludwiczek, to był jego pierwszy występ przed publicznością. Miał wtedy 5 miesięcy i zaprezentował się superowo.

Pokazywał chodzenie przy nodze bez smyczy:

oraz swoją pierwszą sztuczkę, czyli lewitowanie :evil_lol:

Ale to były fajne czasy :roll:
Jeszcze nie wiem czy się wybiorę, ale możliwe :cool3: . Ali serdecznie mnie namawiała nawet do zgłoszenia mojego serdela w jakiejś szczeniakowej konkurencji, ale ponieważ okazuje się, że nie będzie konkursu na najniegrzeczniejszego szczeniaka nie mam w czym startować... :evil_lol: ale popatrzeć na Derysia występującego w rewii mody w jakimś wypasionym ubranku (a może i w okularach?:cool1: ) zawsze chętnie mogę! :loveu:

Co do chodzenia przy nodze bez smyczy w wieku 5 miesięcy to Ty mnie, Zach, nawet już nie denerwuj! :mad: My też moglibyśmy takie chodzenie pokazać (baaardzo krótko, a i to pod warunkiem, że bym się cała natarła pasztetem :angryy: ), a zaraz potem Szaguś pokazałby sztuczkę pod nazwą "znikający pies"... - nikt by się nawet nie zorientował gdzie i kiedy szczenior się ulotnił... :diabloti:

Posted

Mam pytanie - do Zach lokalnie, ale do wszystkich ogólnokrajowo :lol: .
Czy istnieje wersja "light" agility, taka dla małych paskudków, które muszą jeszcze oszczędzać stawy, więc bez specjalnych skoków i podskoków, ale za to z innymi przeszkodami typu jakieś tunele, rury, kładki, coś do przełażenia "po" i "pod" i "między"? Tak, żeby było ciekawie, ale bez ryzyka nadwyrężenia stawów i bez wyliczania czasu - ot, takie sobie agilitowe przedszkole? Chyba fajnie by było... :fadein:

Swallow, widzę, że Ci "weszłam w kadr" z postem :cool3: .Wybacz! A przy okazji - super foty! :loveu:

Posted

Kardusia dziękuję za staweczkę :lol:
Każdy sędzia ma swoje typy i upodobania:roll:;-) Głowa do góry i wystawia się dalej :lol:

Swallow napracowałaś się.
Fotki piękne. Obfociłaś modele ze wszystkich stron. :loveu: Wielkie dzięki.
Teraz mogę iść spać.
Dobranoc.

Posted

Podsumowując:

Wystawa przebiegała w super atmosferze. Wszystko dzięki dogomaniakom, którzy rewelacyjnie kibicowali Minio i Kardusi :

by później stanąć do rodzinnego zdjęcia:

Od lewej Jura, Kardusia, Minio ze swoim TZ, Aga i jej TZ , Terriermania i najważniejsze w tym dniu: Dolka, Kora i Nexia

a na koniec wszyscy zasiedli by napić się kawy i podzielić wrażeniami z wystawy, gdy tymczasem tuż obok po murawie stadionu przechadzała się Pamela Anderson.
Oj dogomaniacy nieładnie się tak gapić :nono: :shake: :evil_lol:

Nexia, z powodu, że to jeszcze dziecko kawki nie dostała, znalazła sobie zajęcie, żeby „zabić” czas, kiedy jej pańcia siedziała na pogaduchach:

I to by było na tyle.
DOBRANOC

Posted

swallow, suprer i zajefajnie pokazałas wystawę............:evil_lol: :multi: :multi:

W Rybniku też było fajnie , pogoda dopisała, dogomaniaków jakby mniej......a moze bardziej ukryci............my z zadziornym jak te drogowskazy byliśmy na wystawie.........i o dziwo, do nas się meldowali dogomaniacy a potem rozchodzili się po ringach...........:diabloti: :evil_lol: :evil_lol:....to całkiem nowe doświadczenie.

Trzeba będzie chyba zabierać na następny raz listę obecności.......:diabloti: :eviltong: :evil_lol: :lol: ;)

Posted

[quote name='Jura']Brat Fredzi, czy co?

Minio, zalety Kory już znamy. :loveu: A może teraz coś o wadach Wańki.;)

Jeżeli chodzi o rozmiar, to mój ideał jest w połowie drogi między Dolcią a Korą (i jak nic wychodzi Fredzia :evil_lol:;)).

Wańki - Wstański :lol:
Ten szczenior jakiś nadaktywny w nocy jest ....
Spać od godziny 3.00 nie mogę:angryy:

Posted

[quote name='Minio']zdjęć nie mogę zobaczyć...

Swallow Tak pięknie opisałaś tę wystawę .
Dzieki dziewczyny jeszcze raz za pomoc.
Tylko czemy ja tych zdjęć nie mogę obejrzeć....:p :p :p
I Pameli nie zobaczę...:-(

Posted

Ale super relacja - dzięki swallow:cool3:
mieliście miłe spotkanko:lol: dlatego palę się do spotkanka dogomaniackiego:roll:
no nie mówiąc o spotkaniu technicznicznym .:razz:
Minio - pierwsze koty za płoty:multi: sędzia miał wątpliwości, że Kora ma tułów za krótki czy dobrze przeczytałam:crazyeye: i co mówiłaś że ona za gruba:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
Czy Prima Grenada - była taka zrosnieta czy grubiutka?
Wiesz Minio jednak widać, że Korka jest z Vigo rodzeństwem:cool3: :razz: - pyszczol ten sam:crazyeye: :lol: Sylwetka podobna, włos na łapkach
Vigo też do wysokich nie należy- raczej średniak.
I ty sama Koreczkę do wystawy przygotowywalaś:loveu:
Kardusia - jednak dobrze mi się wydawalo ze Twoja dziewczyna to spora babka:cool3: - też lubie duże AT - bo jakoś rażniej w parku z nimi o zmierzchu:razz:

Posted

Ja już nic nie rozumię - Minio mówiałaś, że Kora jest za gruba i jest na diecie a rase wygrała Prima Grenada o która była jeszcze raz taka jak Kora:crazyeye: W którym miejscu Kora jest za gruba:crazyeye: :shake: Ja znowu z tą tuszą:razz:

Posted

[quote name='INA']Ja już nic nie rozumię - Mino mówiałaś, że Kora jest za gruba i jest na diecie a rase wygrała Prima Grenada o która była jeszcze raz taka jak Kora:crazyeye: W którym miejscu Kora jest za gruba:crazyeye: :shake: Ja znowu z tą tuszą:razz:

TYlko , że Kora nie miała za dużo sierści :roll: Może dlatego wydaje się chudsza

Posted

no nareszcie udalo mi sie zalogowac:cool3: probowalam wczoraj, w sobote i dup@:mad: moglam sobie tylko czytac.
fajnie, ze juz avatary i geby sa:multi: bez nich troszke "ponuro" bylo:roll:
ina mi rowniez trudno sobie wyobrazic, ze dogo gdzies nagle znika :shake:
tak sie juz przyzwyczailam do mysli, ze gdzies tam w sieci jest takie miejsce, gdzie spotykaja sie terieromaniacy, ze chyba strasznie dziwnie by mi sie zylo bez dogo:cool1:

Posted

Swallow - Twój reportaż jak zwykle SUPER :loveu:. Tylko szkoda,że Ciebie na tych fotach nie widać :shake:...Dziękujemy za serwis fotograficzny, za wsparcie moralne i gotowość groomerską :lol:. Jak się szykowałam do wyjazdu (do NDM) celowo nie brałam żadnych nożyczek ze sobą (tylko trymer) bo nie wiedzialam czy będzie Adusia :evil_lol:. Zbyt duże ryzyko :cool3:. Ale trymer się przydał ;).
Ina - fakt, że Dolka to duża babka :cool3:. Ale mało,że pracuje nosem, to może z powodzeniem "robić za ochroniarza". Ja sama nie lubię i boję się iść do lasu ,czy na spacer wieczorową porą. Ale z moją Dolcią jest mi zawsze zdecydowanie raźniej.

Dziwna sprawa :roll: - mimo,że XXL, to podoba się wielu osobom i utożsamiają się oni z poglądem,że lubią duże... Duże - to nie znaczy tłuste... :shake: A duże mocniej kochają:bigcool:.
Mino
- to chyba coś u Ciebie w kompie, że fotków nie widzisz :shake:. U mnie nareszcie widzę stan sprzed serwerowego kryzysu :lol:. To miłe i nie wkurza.
A`propos Kory: jej tusza jest "akuratna". Nic więcej - nic mniej :lol:. Dziewczyna jak ta`lala :razz:.

Filla - zastanowimy się nad dalszym wystawianiem, choć jest w tym wszystkim coś co mnie pociąga i motywuje do pielęgnacji futerka. Ale co sędzia - to inny "werdykt". Są tacy, którym sie "duże" podoba, a sa i inni :mad:. Gdyby nie to wczorajsze spotkanie z pozytywnie zakręconą fajną gromadką ludzi :happy1: - to miałabym kiepski dzień :watpliwy:.

Anisha
- wiem, że w Gdańsku ruszyło jakieś przedszkole w Oddziale ZK. Nie wiem jaki program - ale może by luknąć na program ksztalcenia? Może warto? A może Zachraniarka jakiś kurs otworzy? Może moja Milcia też przystapi do edukacji?;)

coztego - od piątku - jak tyle czasu poświęciłam mojemu dzięciołowi na tym forum - ani go słychu ani widu. Wkuwał sie w centrum uwagi :diabloti:. Poza tym chyba mu pogoda nie sprzyja...
No to ja :painting: z moją wiewiórą.

Posted

Witajcie kochani! Bylam wczoraj w Nowym Dworze i spotkałam sie z Kardusia, Swallow (z TZ), Minio (z TZ), Terriermania! Bardzo ciesze sie ze spotkania, tych ktorych juz znalam i z poznaniach tych ktorych nie znalam!

Kardusia: Mieszkacie w Szczytnie?

Minio: Nie uwazam, zeby Kora miala choc gram tluszczu za duzo! Sama zobacz jak pieknie na fotach sie prezentowala!

Swallow: Dziekujemy za cuden foty! Czy welshe zalapaly sie na jakies zdjecia?

Terriermania: Mam nadzieje, ze kibice nadmiernie nie rozrabiali! :cool3:

Aha, dodam jeszcze, ze Prima Grenada byla 3 na grupie!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...