Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Witam
Dziękuje Wam dziewczyny - o tak macie racje najlepszym lekarstwem jest przytulenie się do szorsteczka jak dobrze, że on jest bo wszystko inne się knoci.. Na dodatek prawie wszyscy moi znajomi nie przepadają za psami wiec coraz mniej się z nimi widuję - wkurzaj mnie.
No dobra już nie zanudzam..
Ja już od dwóch dni nie mam ani aviatarków ani nic żadnych znaków graficznych jest jeden emoikonek:p :p :p :p :p myślałam że to mój komp - wydawało mi się to nawet oczywiste przy mojej złej aurze..

Mahonka już powiła no to muszę z gratulacjami!!!! osobne gratulacje dla tatusia i Babci Fuki, ale chłopak się stara .
Tłoczno z maluchami u Elizy ostanio.:p

WITAMY NASTĘPNEGO MALUSZKA NA DOGO- teraz sunia Mino będzie najmłodsza.:loveu: :loveu: :loveu:
Minio - Vanilia- literka na V jest super:p - PROSZĘ O FOTKI MALUCHA
I TO JAK NAJSZYBCIEJ - w koncu to siotrzyczka przyrodnia - Vigo:p

NO I JESZCZE RAZ POWODZENIA NA WYSTAWIE I NIE DZIĘKUJ.

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='INA']Witam
Dziękuje Wam dziewczyny - o tak macie racje najlepszym lekarstwem jest przytulenie się do szorsteczka jak dobrze, że on jest bo wszystko inne się knoci.. Na dodatek prawie wszyscy moi znajomi nie przepadają za psami wiec coraz mniej się z nimi widuję - wkurzaj mnie.
No dobra już nie zanudzam..
Ja już od dwóch dni nie mam ani aviatarków ani nic żadnych znaków graficznych jest jeden emoikonek:p :p :p :p :p myślałam że to mój komp - wydawało mi się to nawet oczywiste przy mojej złej aurze..

Mahonka już powiła no to muszę z gratulacjami!!!! osobne gratulacje dla tatusia i Babci Fuki, ale chłopak się stara .
Tłoczno z maluchami u Elizy ostanio.:p
WITAMY NASTĘPNEGO MALUSZKA NA DOGO- teraz sunia Mino będzie najmłodsza.:loveu: :loveu: :loveu:
Minio - Vanilia- literka na V jest super:p - PROSZĘ O FOTKI MALUCHA
I TO JAK NAJSZYBCIEJ - w koncu to siotrzyczka przyrodnia - Vigo:p

NO I JESZCZE RAZ POWODZENIA NA WYSTAWIE I NIE DZIĘKUJ.

A ja ją jeszcze przed widziałam :lol:

Posted

[quote name='borsaf']Oto mój asystent komputerowy. Musze łóżeczko zakrywac kocem bo zganianie nic nie daje. Jeszcze po południu pojawia sie drugi, na kanapie tzn Regon.
Nota bene...to sie nazywa Koci kręgosłup:evil_lol:

Szarotka we własnej osobie:

borsaf - zdjęcie SUPER, a Szarotka prześliczna

[quote name='INA']Tłoczno z maluchami u Elizy ostanio.:p
Chyba nie ostatnio tylko zawsze

Posted

[quote name='Flaire']
I dlaczego nikt nic nie napisal o wystawie, ze o fotach nie wspomne! :-(
A o jakiej Ty wystawie mówisz, Flaire? :niewiem: Fotorelacji z Wrocławia mamy tu przecież mnóstwo, a Rybnik i Nowy Dwór Mazowiecki zaczęły się raptem kilka minut temu ... :hmmmm:

Posted

Witam,
Czy u Was tez tak beznadziejnie za oknem pada? Niebo zaniesione równo, nawet cos pogrzmiewa z daleka.:placz:
A tak długo sie lato utrzymywało!
Trzymam kciuki za wystawiających bo w deszczu to nic przyjemnego.

Posted

W telegrafiznym skrócie (bo muszę wystawić sie z Fredzią na spacerek)
Na wystawie w Nowy Dworze było bardzo przyjemnie. Spotkaliśmy się w gronie Kardusia, Swallow, Miniowie, Terriermania, Aga_o (+ Mikołaj), Jura. Nasze dogomaniackie suczki nie zachwyciły sędziego :shake:.Rasę wygrała Prima Grenada. O zdjęcia proszę męczyć Swallow.

Posted

Filla - w sumie było 7 AT:
psy
szczeniąt - Katherina`s Land Online Gambler
młodzież - Rewanż Prima
otwarta - z Frysztaka Baron
suki
pośrednia - Habi Fargo Korak
otwarta - Prima Grenada (NSwR, ZR, III lokata w grupie) :multi:
My Flower Poezja Ruchu (czyli Kora naszej Minio)
użytek - Dolly Ja-Fa (czyli my)

Sędziował ponownie - tak jak w ubiegłym roku na jesiennej w NDM - Pan Zdzisław Kitliński :shake:. Pierwotnie miała to być Pani Tatiana Sipiagina.
Nie chcę podawać ocen (lokat) piesków, gdyż mogłabym strzelić babola. Atmosfera przy naszym ringu była ciepła i było wesoło. A to dzięki dogomaniakom :loveu:. Zbyt małe skupienie na efekcie końcowym ;).
No ale mimo,że nie wróciłyśmy z sukcesem lokatowym, to wystawa bardzo udana - a to dzieki WAM : Minio, Swallow, Jura, Aga_Ostaszewska, Terriermania (+ honorowe osoby towarzyszące) :multi:. Nawet kawa Tchibo bardzo smakowała :lol: a na paskudny dym z grilla nikt nie zwracał uwagi:diabloti:. Niestety nie wszyscy mogli piwkować, nad czym osobiście ubolewam. Pogoda piękna, towarzystwo SUPER, a i humory dopisywały.Gdyby nie pilny powrót Terriermanii do Wawy, to chyba byśmy tam siedzieli do wieczora:lol: i byłoby o czym gaworzyć. Nexia Terriermanii przypomniała mojej Dolce jak się kopie dołki w piasku i jak tylko wróciłyśmy do Szczytna - Dola zaraz po wyskoczeniu z auta znalazła taki kawałeczek ziemi do wykopania chociaz małej dziurki :p. To było słodkie:angel:, przypomniało sie dojrzałej babie beztroskie dzieciństwo.
Wszystko dokumentowała Swallow - lecz które zdjęcia wstawi - to już jej słodka tajemnica;), bo zapowiedziała cenzurę :razz:.
Drodzy Dogomaniacy - dziękujemy z Minio za kciuki, ale chyba nie pomogły. W moim przypadku - Pan sędzia nie lubi żeńskiego rozmiaru XXL. Jego niekwestionowane prawo, a życie nie składa się z samych sukcesów:shake:.
Nitencja - a Twoje życzenie - by nam humor i pogoda dopisywały - spełniły sie w 300 %. I to jest najważniejsze z tego wszystkiego :bigcool:.
Swallow - jak odsapniesz czekamy na fotki.
Wojtek
- czy doszedł priv - miałam kłopoty z wysłaniem. Cuda się tu dzieją z tym serwerem :mad:. Ot i chyba wszystko.

Posted

[quote name='Ali26762']Anisha - zeskanowałam ulotkę, może uda Ci się dojechać, bo program dość ciekawy:

Anisha
wybierasz się na te pokazy? Ja mam nadzieje, że wrócę na czas do Gdańska i też tam będę. Słyszałam z pewnego źródła, że Deryśku będzie brał udział w pokazie mody :cool3: :cool3: :cool3:

A ja mam bardzo bardzo miłe wspomnienia związane z tymi pokazami. Równo rok temu zadebiutował na nich mój Ludwiczek, to był jego pierwszy występ przed publicznością. Miał wtedy 5 miesięcy i zaprezentował się superowo.

Pokazywał chodzenie przy nodze bez smyczy:

oraz swoją pierwszą sztuczkę, czyli lewitowanie :evil_lol:

Ale to były fajne czasy :roll:

Posted

Kardusia, Minio. macie pierwsze koty za płoty. Szkoda, ze sedziego wam zmienili. Moze sedzina przychylniejszym okiem spojrzałaby na te XXL;)

Swoja szosa, to preferowanie średnich AT jest moim zdaniem przeżytkiem, rodem z XIX wieku, gdzie faktycznie z hrabią w sforze polowały. Obecnie AT głównie domowe są,i ich rola się zmieniła. Ja zwykle mówię, że mam psa atrapę. Nie agresywny ale na tyle duży, że mogę z nim chodzic spokojna, ze byle chuligan pojedyńczy mnie nie zaczepi.:evil_lol: Tutaj przydałaby się poprawka we wzorcu i tendencja do "zwiekszeniz" AT. Ale to jest moje zdanie,które sie w wysokich sferach nie liczy.

Ciesze się, ze miałyście pogodę bo u nas w południe siapił deszcz i nadal pokapuje. Co do atmosfery, to same sie przekonałyście, ze wystawianie psa na ringu to właściwie dodatek do przemiłego spotykania sie na wystawach.:lol:

Posted

Zach, ja już Ci nie raz mówiłam, że takich pięknych fotek to Ty mi nie pokazuj jeśli nie chcesz mieć dwóch erdeli. Ostatnio wymysliłam sobie, ze wymienie na pół roku Regona na Hugusia:evil_lol:

Posted

[quote name='borsaf']Zach, ja już Ci nie raz mówiłam, że takich pięknych fotek to Ty mi nie pokazuj jeśli nie chcesz mieć dwóch erdeli. Ostatnio wymysliłam sobie, ze wymienie na pół roku Regona na Hugusia:evil_lol:
:grins::grins::grins: Juz to widze,zapłakałabys sie za swoim nieuzytkiem kochanym.

Posted

A u mnie dopiero zaczęło coś działać:angryy: do tej pory nie mogam wejść na strone..
Przyłaczam sie do podziekowań za słowa otuchy , było mocno potrzebne.
Faktycznie najprzyjemniejszą częścią wystawy była ta nieoficjalna;)
Tak więc chyba warto ten zjazd popchnąć do realizacji :lol:
Zapowiada się fajna atmosfera
Kurcze , teraz siedzę i gapię się na Korę , dlaczego sędzia napisał , że ma krótki tułów :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='borsaf']Minio, toz to ZALETA Kory!

Ja tam widzę same zalety Kory , nawet nie przeszkadzało mi to ,że dziś wyskoczyła prawie łysa :p
Swallow przybyła z pomocą ratować wizerunek biednej suki na ringu :lol:

Posted

Ja tak nie w temacie wystawy, ale wróce do babeszjozy. Nie skanowalam tego doniesienia, poniewaz jest dostepne w necie. Corka mi podala namiary. Przekazuję tak, jak mi podala, czyli łopatologicznie: nalezy wejśc na stronę www.vetpol.org.pl kliknąć na "Zycie weterynaryjne" w 4 linijce od gory. Dalej, po lewej stronie jest: bieżące wydanie. Otworzy się po prawej str. spis art. Pierwszy z nich jest o babeszjozie.

Posted

[quote name='borsaf']Swoja szosa, to preferowanie średnich AT jest moim zdaniem przeżytkiem, rodem z XIX wieku, gdzie faktycznie z hrabią w sforze polowały. Obecnie AT głównie domowe są,i ich rola się zmieniła. Ja zwykle mówię, że mam psa atrapę. Nie agresywny ale na tyle duży, że mogę z nim chodzic spokojna, ze byle chuligan pojedyńczy mnie nie zaczepi.:evil_lol: Tutaj przydałaby się poprawka we wzorcu i tendencja do "zwiekszeniz" AT. Ale to jest moje zdanie,które sie w wysokich sferach nie liczy.

Tylko nie to! Jeszcze brakuje by AT się zwiększyły :shake:
Kiedyś labrador był psem średnim, idealnym wzrostem było 55 cm. Teraz podnieśli to do 60 cm, a często preferowane są jeszcze większe psy. Większe i do tego tłuste :angryy: Na wystawach preferowane są psy duże i mocne, tyle że mocne to znaczy spasione, a wcale nie o grubej kości. Koszmar! Generalnie budowa dzisiejszego laba wystawowego nie ma się nijak do jakiejkolwiek aktywności. Ciężkie, nisko zawieszone psy są mało sprawne, łatwo ulegają kontuzjom, szybko się męczą- kto by pomyślał, że to pies myśliwski.. Mam nadzieje, że erdli to nie dotknie i nie staną się dużymi, nieruchawymi klocami.. Mam nadzieje, że największy z terierów, "król terierów" zostanie terierem z krwi i kości, czyli psem nieprzeciętnie sprawnym, skocznym i wytrzymałym..

[quote name='borsaf']Zach, ja już Ci nie raz mówiłam, że takich pięknych fotek to Ty mi nie pokazuj jeśli nie chcesz mieć dwóch erdeli. Ostatnio wymysliłam sobie, ze wymienie na pół roku Regona na Hugusia:evil_lol:

borsaf
wystarczyoby, że byśmy się tak wymieniły na tydzień i po powrocie nigdy byś już złego słowa nie pisnęła na Regonka. Hugusio to jest wyjątkowy pies, diabeł jakich mało, potrafi nauczyć wielkiej pokory i cierpliwości. Niesamowita psia indywidualność, która jak coś sobie postanowi to nie ma mowy by zmienił zdanie. No ale właśnie przez to że tak trudno było go wychować zajęłam się na poważnie psim szkoleniem, także wszystko przez Hugusia..

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...