Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Witajcie.
Okropności z tym serwerem:mad::mad::mad:
albo ja mam takiego pecha, że od wczoraj nie mogłam nawet napisać postu.

Fjolka od 9 lat Bajkę zabezpieczałam tylko Front Linem i często zdarzało się jej przynieść kleszcza. W tym roku od kwietnia obie sunie mają tylko Kiltix,
i wogóle go nie zdejmuję. Nie przyniosły mi ani jednego kleszcza.:multi:
Ale jak już kiedyś pisała Flaire, dla każdego psa trzeba indywidualnie dobrać sposób zabezpieczenia. Na jednego lepiej działa Front Line, na innego obróżki.
Trzeba samemu sprawdzić co dla naszego najlepsze.
Ja jestem bardzo zadowolona z kiltixu:lol:

Kiltix ma osłabione działanie tylko do momentu wyschnięcia obróżki i psa.

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Znowu wwcieło mi post. :mad: nie mam już cierpliwości :angryy:
Lecę z moimi succzydłami na baaardzo długi spacer,
na dworze tak pięknie:loveu:

Posted

Coztego - czyli głową w mur:wallbash: lub:snipersm: zastrzelić drania :shake:. Przecież nie mogę zarywać nocy i nadranka żeby robić za stracha na dzięcioły. Wychodzi na to,że nie będzie sposobu na niego :shake:... Dziękuję za artukuł ;).

Posted

No pokasowałam swoje posty - które aż cztery razy przez ten cholerny serwer przesłałam..
Teraz serwer idzie jak burza ale i mie nie ma ani emotikonek ani fotek żadnych obrazków nawet na pasku narzędzi nic nie mam...

Dzisiaj gdy serwer tak mulił tak sobie myślalam:... CZY WYOBRAŻALIŚCIE SOBIE CO BY TO BYŁo GDYBY DOGO PRZESTAŁO DZIAŁAĆ - NA ZAWSZE...
Ja sobie nie wyobrażam...A nic nie jest przecież wieczne..

Posted

INA napisał(a):
CZY WYOBRAŻALIŚCIE SOBIE CO BY TO BYŁo GDYBY DOGO PRZESTAŁO DZIAŁAĆ - NA ZAWSZE...
Ja sobie nie wyobrażam...A nic nie jest przecież wieczne..

Ja sobie wyobrażam... Pamiętam jak przez mgłę te mroczne czasy, w których nei znałam dogomanii i jakoś żyłam... ale co to za życie :evil_lol:

Posted

coztego - ja też jakoś..( nie ma buzek) ale jak nam zniknie dogo
to pewnie życie będziemy dzielić -na przed dogo i po dogo...(no i nie mam
buziek)

Posted

Co Wy tak kraczecie? Kra, kra, kra...
Server już nie jest busy, więc tylko moze byc lepiej:lol::lol::loveu:

Nawet buźki sie pojawiły!

Coztego, czy posłanko dla kociego terierka dotarlo? Pytanie co Malizna na to? Koty sa wybredne co do miejsca. maja swoje ulubione:evil_lol:

Posted

borsaf, posłanko czeka u zadziornego do zabrzańskiej wystawy... To już niedługo, Malizna nie może się doczekać ;) Myślę, że jej się spodoba, jak na razie ma dużą łatwość akceptowania nowości :)

INA napisał(a):
z psem wszystko ok

No to najważniejsze!
INA, nie daj się dołom! :kciuki: U mnie też nie lekko, ale się staram jakoś trzymać :p W dodatku psa mam popsutego kompletnie. Jak się zastanowić, to ona chyba jeszcze nigdy nie była całkiem zdrowa dłużej niż miesiąc... Wybrakowany egzemplarz... :roll:

Kardusia napisał(a):
zastrzelić drania

Kardusia! Boże broń! Dzięcioły są pod ochroną!!!

Posted

borsaf napisał(a):

Coztego, czy posłanko dla kociego terierka dotarlo? Pytanie co Malizna na to? Koty sa wybredne co do miejsca. maja swoje ulubione:evil_lol:

Posłanko przekażę coztego za tydzień na wystawie w Zabrzu, ponieważ dopiero tam się zobaczymy :cool3: ;)

Posted

coztego - kochana dzięki--ciężko..
Kreseczka sie rozkręci- dopiero osiąga wiek dojrzałości - i to za 15 dni:p Jak ją teraz podkurujesz to resztę życia będzie zdrowa jak ryba Vigo też do tych z żelaznym zdrowiem nie nalezy--i na dodtaek pechowiec- o nawet dziś co mu odbiło i przeszkoczył w parku przez dwie ławki naraz dośc spore - oczywiście tak się odbił jedną nogą że teraz troszkę kulał i lizał tę łapkę-- ale nic mu nie jest chyba bo jak zapomni o nodze to biega jak szalenic

MINO TRZYMAJ SIĘ
JUTRO TWÓJ DZIEŃ!!!!! TRZYMAM Z VIGO KCUKI ZA SIOSTRZYCZKĘ. POWODZENIA

Posted

Coztego - dobra obiecuję,że nie zastrzelę drania:evil_lol:, ale tak poważnie zastanawiam sie czy już im nie wystawić zimowego karmnika ze słoniną :cool3: . Wtedy odczepią się od mojego tynku. Tylko,że to rozwiązanie załatwi mnie juz na dłuuuuugie lata :shake:.
Ina
- głowa do góry. Wyjrzyj przez okno, wyjdźcie razem na spacer...:lol: Takie piękne lato mamy tej jesieni...NIe dawaj sie dołom :mad:. Miłego dnia ;).

Posted

Kardusia napisał(a):
:lol: Takie piękne lato mamy tej jesieni...NIe dawaj sie dołom :mad:. Miłego dnia ;).

INA dzięki , z kulawizną uważaj ,Kora skoczyłą z trzymetrowej skarpy i niefortunnie. Niestety kulawizna pojawia sie i znika .
Wczoraj byliśmy w Poznaniu po naszego szczeniaka.
Sunia ma rodowodowe imię Vanilla i chyba je zostawimy . :multi:
Piesieor był bardzo grzeczny ( nie jak starsza siostra dwa lata temu :angryy: )
Spała cała drogę. W nocy również nie było bardzo źle , tylko 3 pobudki:p
Kora oczywiście wykonuje non stop salta i piruety wokół nowego towarzysza. Ale troszkę zazdrosna jest , ciągle przychodzi się przytulać :lol:
Jutro nie mam wielkich nadziei ale od czegoś trzeba zacząć .
;)

Posted

Kardusia napisał(a):
ale tak poważnie zastanawiam sie czy już im nie wystawić zimowego karmnika ze słoniną :cool3: .

No nie wiem, raczej nie poleca się dokarmiania ptaków poza mroźną zimą :hmmmm:
Wtedy odczepią się od mojego tynku. Tylko,że to rozwiązanie załatwi mnie juz na dłuuuuugie lata :shake:

Nie wiem czy się odczepią, bo nie do końca wiadomo dlaczego tak robią... A może zawieś jakieś odstraszacze, do rynny zamocuj jakieś sznurki, taśmy, żeby powiewały na wietrze :razz:
zadziorny napisał(a):
Posłanko przekażę coztego za tydzień na wystawie w Zabrzu

Za tydzień? To nie 15-tego jest wystawa? :cool3:

Posted

Coztego - masz rację z dokarmianiem. Ja tylko tak "dywaguję", bo sama nie wiem co zrobić z tym natarczywym lekarzem mojego domu :crazyeye:. A jeśli chodzi o odstarszacze - z ryniem zwisają dzwoneczki,które na lekkim wietrze powinny sygnalizować jakimś dźwiękiem. Lecz nie zawsze rano jest ten leciutki wiaterk. Chyba faktycznie jakieś tasmy - wstążki (i to dużo) wywieszę na chałupie. Trzeba próbować jeśli się nie chce nowego budować :cool3: ( i znowu mi sie rymnęło). [SIZE=2]A fakt - jak wynika z artykułu - nie wiadomo dlaczego to robią:shake:. Brak wapnia w organiźmie - to można by jakoś zrozumieć, ale kucie metalowej latarni???? :crazyeye: A... brak żelaza we krwi ;). Jeżeli wszystko jakos żartem mozna wytłmaczyć - to skoczę dzisiaj do sklepu po pasmanterię :evil_lol:.

Posted

Borsaf - to akurat nie będzie tak bardzo widoczne od strony drogi - więc nie będzie obciachu :evil_lol:. Jest jeszcze coś takiego jak wojskowa siatka maskująca ;). Bo jak nie pasmanteria - to ew. to drugie. Mój problem urasta do rangi PROBLEMU :evil_lol:.
A co to się narobiło z niektórymi avatarkami ? Zginęły: Aniha, Rita, Minio i mój :shake:. Probuję kilka razy ładować, sprawdzam swoje wszystkie ustawienia i ....NIC :-(. Czy to tylko serwer :mad::mad::mad:?

Posted

No dobra ... juztro jest szansa, ze zamelduje sie na wystawie w Nowym Dworze... a wiec (wiem, ze tak sie nie zaczyna :razz:) erdelomaniacy PROSZE MELDOWAC SIE O KTOREJ I NA JAKIM RINGU WYSTAWIACIE POCIECHY! Wiem, ze bedzie Kardusia i Minio... Ktos jeszcze? No i jakie nr startowe macie? Chetnie bym Was dopingowala!

Posted

Kardusia napisał(a):
bo sama nie wiem co zrobić z tym natarczywym lekarzem mojego domu :crazyeye:.

Kardusia - ja polecam adopcję kota i drabinki drewniane dookoła domu :-) tak żeby kocur dosięgnął intruza, na pewno to pomoże. Moje koty odpędziły gołębie które z naszego strychu zrobiły sobie wylęgarnię, a było ich ze 30 par a i poradziły sobie z upierdliwymi srokami, które całe dnie darły gęby, że nie dało się wytrzymać :p

Posted

Kardusiu, służe dwoma uzytkami dachowymi:evil_lol:, ktore co wieczór mi koncerty pod balkonem urządzają:angryy: Zupelnie ich nie rozumiem?:shake: Moje kocice wysterylizowane, zamykam na noc w ich apartamentach na dole, a te dwa koncertują. Przypuszczam że to ze złości, że sie do jedzenia moich nie moga dobrać:evil_lol: Dość, ze łażą i...niestety.....zapalają światlo przy garażach. Dostanę zawału przez nie kiedyś, albo w końcu je przegonię.

Posted

Oto mój asystent komputerowy. Musze łóżeczko zakrywac kocem bo zganianie nic nie daje. Jeszcze po południu pojawia sie drugi, na kanapie tzn Regon.
Nota bene...to sie nazywa Koci kręgosłup:evil_lol:

Szarotka we własnej osobie:

Posted

aga_ostaszewska napisał(a):
No dobra ... juztro jest szansa, ze zamelduje sie na wystawie w Nowym Dworze... a wiec (wiem, ze tak sie nie zaczyna :razz:) erdelomaniacy PROSZE MELDOWAC SIE O KTOREJ I NA JAKIM RINGU WYSTAWIACIE POCIECHY! Wiem, ze bedzie Kardusia i Minio... Ktos jeszcze? No i jakie nr startowe macie? Chetnie bym Was dopingowala!

o 10.00 sie zaczyna ring 14
tylko prosze duuużo wyrozumiałości :p

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...