Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gosia_i_Luka']Wydaje mi się, że gdyby mocno zarażał wystarczyłaby taka odległość, jaka dzieliła ich na placu czy podczas powrotu do aut.:roll: Wąchali te same trawki itd.;) Ale może się mylę.

Jeżeli to by miało być zapalenie tchawicy, o którym ostatnio głośno- to zarażenie następuje tylko w drodze kropelkowej. Czyli potrzebna bezpośrednia wymiana płynów :cool: albo pośrednia przez np. zabawki. Natomiast chyba to co ma Ludwik nie jest w ogóle zaraźliwe, bo z Hugiem to one bliżej być nie mogą- ciągle się liżą po pyskach, piją z jednej miski, a lab ciągle zdrów jak rybka.

Co do weta to dalej będę obserwować Ludwisia i jak będzie coś gorzej to pójdę z nim do gabinetu. Przyznaję się, że moje ociąganie wychodzi przez to, że nie lubię wterynarzy i już. Czemu nie lubię, bo przynajmniej dla tych, których znam prawie zawsze rozwiązaniem jest antybiotyk. Z czym ja się znów nie zgadzam. Także jak będzie gorzej to się przejdę, a jak będzie dalej iść ku lepszemu to sobie odpuszczę. Na pewno nie jest to angina czy inne poważne choróbsko- bo młody nie ma ani temperatury, gardło ma blade, apetyt jak zwykle szalony, także będzie żył :)

[quote name='INA']Po północy już nie dałam rady a więc:
Vigusiu - dziś kończysz 2 latka:loveu:

:tort::new-bday: :BIG: :new-bday: :BIG: :tort:
Wszystkiego wszystkiego najlepszego dla Vigusia i Korci!!

[quote name='Jura']Coś podobnego sama pisałam w zeszłym roku, kiedy pojawił się pomysł spotkania. Niestety, żaden organizator się nie zgłosił. "Powoływanie" w tej chwili jakiegokolwiek komitetu uważam za niefair, bo jasne, ze najprościej jest potem przyjechać i zauczestniczyć. No chyba, że ktoś już sam się do takiego komitetu zgłasza.
Przepraszam, że napisałam dośc ostro. Proponuję drogę małych kroczków, bez oczekiwań, że zostanie zorganizowane spotkanie, w czasie którego będą "cuda na kiju". Sama zgłaszam się na koordynatora wstępnych ustaleń i zadaję po prostu najbardziej podstawowe pytanie, kto chciałby wziąć udział udział w zlocie AT i innych?(Ustalanie terminu i miejsca to następne etapy, niestety trzeba będzie tu zatosować procedury demoktratyczne).

Jura
a może by osobny temat otworzyć? Poświęcony tylko zlotowi? Tutaj jest tyle różniastych wątków, że nawet jeśli się będzie chciało wrócić do jakiegoś posta to nie będzie łatwo go odnaleźć..

Oczywiście ja jestem chętna by uczestniczyć w zlocie i mam wielką nadzieję, że będę miała taką możliwość..

Posted

minio na przyklad tak:
[quote name='borsaf']

1 kg wątróbki drobiowej
4 całe jaja duże ze skorupkami sie mieli
1 puszka tuńczyka w oleju
1 paczka slonecznika łuskanego
3-4 średnie marchewki
0,5 -o,6 bułki tartej
6-8 Lyżek oleju (winogronowy, z pestek slonecznika..)
Wszystkie skladniki bez bułki mieszamy, wrucamy do maszynki do mięsa
mielimy i na końcu dodajemy bułke tartą Wykładamy na dwie blachy przykryte papierem do pieczenia, pieczemy w temp 175 stopni przez ok 30-40 min.

to przepis niedzwiedzicy,ciacha przepycha:cool3:, moj szorstek ma szalenstwo w oczach gdy je gdzies wyczuje:evil_lol:
tz tez smakowaly, tylko narzekal, ze malo przyprawione:evil_lol:

Posted

ja oczywiscie zglaszam ogromna chec uczestniczenia w erdelowym zlocie:p

i wydaje mi sie, ze fajnie by bylo, gdyby w miejscu naszego zlotu znajdowal sie jakis akwen...np. morze :loveu: lub chociaz jeziorko , poza tym wydaje mi sie, ze lepiej zorganizowac takie spotkanie poza sezonem no i koniecznie w miejscu, do ktorego mozna dojechac nie tylko samochodem:cool3:

Posted

Dzięki Anisha - za Erdelowe życzonka:loveu:

[quote name='Minio']INA Ciasteczka wątrobowe?? Jak to się robi ....? :-o
Niedźwidzica dalej sie nie posunę z tym całowaniem....:diabloti:
ja w zeszłym roku piekłam takie łatwe ciacha - wg przepisu podanego chyba przez jborowego- tam była wątrobianka, trochę mąki i jajo - upiec w piekarniku i już :razz:
ale przypomniało mi się że kiedyś taki superaśny przepis niedzwiedzica podawała...:razz:
i własnie się zastanawiam czy nie upiec może tych niedzwiedzicowych - tego jeszcze nie piekłam:roll: :razz:
....
a czy mizanie to nie głaskanie:roll:
a całować można jeszcze np: pyszczol, szyjkę i nierówno wyskubane policzki:cool3: :diabloti:

Posted

aga, fjolka, zach - dziękujemy z Vigo za życzonka:lol:
............
o i właśnie to są te niedzwiedzie ciasteczka:cool3: no to ja nie zrobie nie mam maszynki do mielenia :shake:

Posted

[quote name='fjolka']ja oczywiscie zglaszam ogromna chec uczestniczenia w erdelowym zlocie:p

i wydaje mi sie, ze fajnie by bylo, gdyby w miejscu naszego zlotu znajdowal sie jakis akwen...np. morze :loveu: lub chociaz jeziorko , poza tym wydaje mi sie, ze lepiej zorganizowac takie spotkanie poza sezonem no i koniecznie w miejscu, do ktorego mozna dojechac nie tylko samochodem:cool3:
Popieram postulaty koleżanki fjolki :lol: :cool3: . Poza sezonem może być np. pierwsza połowa czerwca - już ciepło, dni dłuuugie, a urlopowiczów jeszcze nie za wielu.

Posted

[quote name='fjolka']ja oczywiscie zglaszam ogromna chec uczestniczenia w erdelowym zlocie:p

i pociągiem albo autobusem:roll:
No nie musi być sam środek lata ale ciepełko musiałoby-...gri:razz: itd...:cool3: - a tym bardziej jeśli miałby być akwen wodny typu morze:cool3: :loveu:
i gdybyśmy zaczęli już teraz planować uważam, że spotkanko mogłoby zakończyć się powodzeniem bo kto by miał na nie ochotę mógłby zarezerwować czas i umiesić je j w swoim grafiku tak aby się nie nałożyły inne plany- np wystawy :cool1: :roll:

Posted

[quote name='INA']aga, fjolka, zach - dziękujemy z Vigo za życzonka:lol:
............
o i właśnie to są te niedzwiedzie ciasteczka:cool3: no to ja nie zrobie nie mam maszynki do mielenia :shake:
Inus ja mam maszynke do mielenia,wpadniesz......:loveu: :lol: :loveu:

Posted

[quote name='fjolka']minio na przyklad tak:

to przepis niedzwiedzicy,ciacha przepycha:cool3:, moj szorstek ma szalenstwo w oczach gdy je gdzies wyczuje:evil_lol:
tz tez smakowaly, tylko narzekal, ze malo przyprawione:evil_lol:

o Rany!! brak mi słów ...:loveu:

Posted

[quote name='rita60']Inus ja mam maszynke do mielenia,wpadniesz......:loveu: :lol: :loveu:
z miłą chęcią nie tylko po maszynkę ale troszkę za daleko jak na niezmotoryzowaną ;)

[quote name='rita60']Kto wiec otworzy nowy watek dotyczacy zlotu,bo ja to........sami wiecie:oops: :roll: :oops:
To może nasza koordynatorka:razz: :razz: :loveu: ja się mniej do tego nadaję ale jak nikt nie będzie miał ochoty to ja wieczorem skrobne i juz...:eviltong:

[quote name='Minio']Jakby rodizna zobaczyła , że psu ciasteczka piekę ....:mad:
Przeciez ja dla nich ciasta nie robię :evil_lol:
oni sami sobie mogą upiec a Korcia:shake: ;)

Posted

Anisha napisał(a):
np. pierwsza połowa czerwca - już ciepło, dni dłuuugie, a urlopowiczów jeszcze nie za wielu.

No tak.. niektórym w tym czasie to nawet gorąco, zmagania z sesją niesamowicie podnoszą temperaturę :evil_lol:

Mi bardziej leży koniec kwietnia, początek maja :roll:
Trza sprawdzić kiedy są wystawy, wybrać kilka weekendów, zrobić ankietę i w drodze głosowania wybrać jeden termin i już.

Posted

Minio napisał(a):

Jura bedziesz w Mińsku na wystawie???

Jeśli będziesz wystawiać Korę to chyba napewno :lol:

Wątek zlotowy już jest.

Posted

Oops, dopiero zauważyłam, że mamy dziś solenizantów!
100 lat, długich spacerów, wielkich kości (mięsnych oczywiście :cool3: ), mizianka i przede wszystkim zdrówka!! :loveu: :loveu: :loveu: Życzy Gosia z Luką. :)

Posted

Flaire napisał(a):
Wszystkiego nalepsiego dla dostojnych jubilatów! Dużo serdelków dla serdelków życzą Flaire, Misia i Lotka.

Dziekujemy a serdelków nie jemy :lol:
Kora z 14 września i scenior z 13 sierpnia :lol:

Posted

Vigusiowi i Korusi życzymy z Deryśkiem spełnienia życzeń, które składali wszyscy przed nami, a nawet jeszcze więcej :)
A przede wszystkim samych szczęsliwych i radosnych chwil, doskonałego zdrówka i wszystkiego, o czym szczęśliwe pieski mogą jeszcze marzyć :)

Posted

Jesteśmy w tej chwili po wielkich zakupach urodzinowych a przed wielkim spacerkiem - Vigo szaleje z piłeczką .
Łał nowy topic został założony:cool3:
dziękujemy Flaire, Gosi i Ali za życzonka---:loveu:
Ali jakie piękne kościki:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :loveu: :loveu: :loveu: DZIĘKUJEMY:lol:

Za serdelki też dziękujemy my serdelki jemy:cool3: :lol: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...