Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='INA']Ja też jestem ZA - jak zawsze zresztą-;) może w przyszlym roku uda się :roll: - jeśli za planowanie zabierzemy się już teraz:razz: :cool3: :razz:
- no tym bardziej że tyle świeżego narybka;)
Jura - bo my tu wszyscy jesteśmy już skazani na psiejstwo...lub wielopsiejstwo wieczne:eviltong:
Tez jestem ZA tylko,tak jak pisze Ina trzeba by sie ,za to juz wziasc,w wolnej chwili moze wybierzemy demokratyczny komitet ?:roll:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

W takim razie ja demokratycznie zgłaszam do komitetu organizacyjnego Zachraniarkę (ma, dziewczyna, doświadczenie w organizowaniu imprez :razz: ) i Ali ( ta dziewczyna z kolei jak się za coś weźmie to już nie popuści - przypominam kwestię tickera :razz: ). Poza tym obie z Gdańska, a gdzie lepiej się spotykać niż nad morzem? :multi:

Tylko czy aby nie robimy tu drugiej wersji "Alternatywy 4"? :evil_lol:

Posted

[quote name='Anisha']W takim razie ja demokratycznie zgłaszam do komitetu organizacyjnego Zachraniarkę (ma, dziewczyna, doświadczenie w organizowaniu imprez :razz: ) i Ali ( ta dziewczyna z kolei jak się za coś weźmie to już nie popuści - przypominam kwestię tickera :razz: ). Poza tym obie z Gdańska, a gdzie lepiej się spotykać niż nad morzem? :multi:
Tylko czy aby nie robimy tu drugiej wersji "Alternatywy 4"? :evil_lol:
Anisha wyprzedzili nas bo druga wersja,juz powstaje:cool3: dlaczego nad morzem,a jakby tak po srodku ?:loveu: /chociaz nie powiem kocham morze/

Posted

oczywiscie,ze nad morzem:loveu: zwlaszcza, ze moj szorstek pokochal morze od pierwszego zanurzenia:cool3: a zdjec mam cale stadko, ale czekaja na obrobienie:razz:

Posted

wiecie, cos mnie natknelo i sprawdzilam, czy i ja nie wysylam jakis optycznych znakow pomocniczych oprocz komend i co ??? oczywiscie, ze wysylam:angryy: okazalo sie, ze waruj to niekonecznie waruj i w ogole to mamy chyba jakis kryzys szkoleniowy:roll:, bo nagle odwolywanie przestalo funkcjonowac i aportowanie tez szwankuje,a wczoraj moja cierpliwosc zostala wystawiona na wieeelka probe:shake: najpierw sezam zezarl jakies resztki salatki majonezowej, ktora ktos zostawil na lawce:mad: pozniej pobiegl do piszczacego dziecka, a wieczorem wskoczyl na krzeslo i ukradl ze stolu 2 ziemniaki, ktore ,mialy wyladowac w salatce:angryy: rece mi opadly:shake: oczywiscie dostal opiernicz, ale co z tego skoro i tak ziemniaczki zdazyl wszamac,a wczesniej salatke:razz:

zawsze sie zastanawiam jak powinnam reagowac w takich sytuacjach:roll:
no coz chyba musimy sie cofnac troche i uskutecznic juz poznane komendy, innego pomyslu nie mam:roll:

anisha,zach jakiej komendy zwalniajacej uzywac?i jak to w ogole powinno wygladac w praktyce??? niestety w naszym psim przedszkolu tego sie nie stosuje i raczej zajecia polegaja na totalnym spontanie, czyli psiaki szaleja, a wlasciciele plotkuja:lookarou:
oj,chyba rozejrze sie za jakas nowa szkolka:puppydog:

Posted

Anisha napisał(a):
Może być też pośrodku, czemu nie, tylko mój komitet jest tutejszy, więc tak mi się wydawało najrozsądniej.:cool3:

Jak to twoj ? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: nie było jeszcze głosow wiekszosci:evil_lol:

Posted

[quote name='fjolka']
anisha,zach jakiej komendy zwalniajacej uzywac?i jak to w ogole powinno wygladac w praktyce??? niestety w naszym psim przedszkolu tego sie nie stosuje i raczej zajecia polegaja na totalnym spontanie, czyli psiaki szaleja, a wlasciciele plotkuja:lookarou:
oj,chyba rozejrze sie za jakas nowa szkolka:puppydog:
Taki totalny (lub prawie totalny) spontan był w moim pierwszym przedszkolu i po 4 wizytach odpuściliśmy. Teraz mam to o co mi chodziło i dodatkowo w planie także zajęcia w tygodniu w Gdyni (przedszkole w którym działa Zach jest w Gdańsku i tylko w niedziele). I wydaje mi się, że to pierwsze przedszkole może nawet bardziej utrudnia mi teraz wychowanie psa, bo przekonał się jak fajnie jest się bawić z innymi szczeniakami i ja straciłam na atrakcyjności, niestety, a przy szkoleniu bycie nieciekawym dla psa strasznie wszystko utrudnia! Tak więc może faktycznie rozejrzyj się za czymś innym... :fadein:

[quote name='rita60']Jak to twoj ? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: nie było jeszcze głosow wiekszosci:evil_lol:
No i właśnie dlatego jest mój! A jakby już był wybrany przez większość to byłby ogólny! ;) :lol:

Posted

[quote name='fjolka']anisha,zach jakiej komendy zwalniajacej uzywac?i jak to w ogole powinno wygladac w praktyce???
Zach proponuje słowo "koniec" wypowiedziane zanim pies zmieni pozycję z tej nakazanej komendą na jakąkolwiek inną. Chodzi o to, żeby nie myślał, że "siad" znaczy "siad i wstań", tylko siedział aż właściciel pozwoli mu się ruszyć. Wiem, że np. pani Mrzewińska używa "super" zamiast "koniec", czyli nie sens ważny tylko hasło odwołujące komendę. Na pewno jest to ważne, bo Shaggy na "waruj" robił pompki: waruj, potem od razu siad, znowu waruj, znowu siad, waruj, siad i bardzo się niecierpliwił, że go nie nagradzam. :evil_lol: Na razie odwołanie wychodzi mi tak sobie, staram się powiedzieć "koniec" w ostaniej chwili zanim pies się ruszy, ale czasem jest za wcześnie, a czasem za późno... Trzeba ćwiczyć, niestety! :mad:

Posted

Anisha napisał(a):
I wydaje mi się, że to pierwsze przedszkole może nawet bardziej utrudnia mi teraz wychowanie psa, bo przekonał się jak fajnie jest się bawić z innymi szczeniakami i ja straciłam na atrakcyjności, niestety, a przy szkoleniu bycie nieciekawym dla psa strasznie wszystko utrudnia! Tak więc może faktycznie rozejrzyj się za czymś innym... :fadein:

oj doskonale cie rozumiem:roll: i rozgladam sie dosc intensywnie, ale niestety ogranicza mnie brak wlasnego samochodu, bo tak sie sklada, ze do szkolek, ktore mnie jakos szczegolnie zaiteresowaly trzeba dojechac autkiem, a nasze autko eksploatuje glownie tz:razz:

Posted

znalazlam kilka "starych" fot z serii sezam i przyjaciele

hej, gdzie sie chowasz ?wylaz natychmiast !

szczeniak chyba zapominasz, ze ja tu jestem szefem

no...

a jak nikt nie patrzy to...

Posted

Ale super foty :)

Anisha, ja bardzo dziękuję za zaufanie, czuję się zaszczycona, że o mnie pomyślałaś, ale, niestety, nie mogę być w komitecie organizacyjnym zlotu serdlowego, ponieważ... nie posiadam erdla :(

Posted

Co do komendy zwalniającej - nie ma znaczenia jakie to będzie słowo, byle było zawsze takie samo i zawsze to samo oznaczało. Ja, po szkole zach, stosuję oczywiście "koniec", ale próbowałam i innych. Natomiast "koniec" mnie się jednoznacznie kojarzy, więc nie ma problemu, abym JA się pomyliła. Poza ćwiczeniami, na spacerach, komendą zwalniającą u nas jest "biegaj" i oznacza, że pies może robić to, na co ma ochotę.
Różnica pomiędzy tymi dwiema komendami jest zasadnicza, bo "biegaj" pozawala psu na oddalenie się ode mnie, zaś "koniec" oznacza koniec ćwiczenia, ale obowiązuje zakaz oddalania się.

Posted

[quote name='Ali26762']Anisha, ja bardzo dziękuję za zaufanie, czuję się zaszczycona, że o mnie pomyślałaś, ale, niestety, nie mogę być w komitecie organizacyjnym zlotu serdlowego, ponieważ... nie posiadam erdla :(Móc to możesz, tylko czy byś chciała? :niewiem:

Co do miejsca - ja pojadę gdziekolwiek, nad morze chętnie :-), natomiast nie wiem, czy nie miałoby sensu miejsce bardziej centralne...

Posted

Ja używam dwóch różnych komend zwalniających dla dwóch psów. Chodzi o to, żeby można było zwolnić jednego nie zwalniając obydwu. Póki co działa to tak sobie... :roll: Ale to oddzielna sprawa. W każdym razie, Misię zwalniam na OK, a Lotkę - na "można".

Posted

Fjolka ekstra foty.Ostatnio cos mi opadl zapal robienia zdjec, wiec pstryknelam mloda tylko na tym co lubi najbardziej czyli demolka ogrodka .

A tu z leksza obrazona po skubaniu glowy

Posted

fjolka terry szczeniory jak zwykle słodkie:multi::multi::multi:Anisha przekonaj swoja połowe komitetu organizacyjnego:razz:ze nie trzeba miec erdela,zreszta co za roznica erdel czy walijczyk,takie same tylko jedno wieksze.........:lol::lol::lol:

Posted

[quote name='rita60']Anisha przekonaj swoja połowe komitetu organizacyjnego:razz:ze nie trzeba miec erdela,zreszta co za roznica erdel czy walijczyk,takie same tylko jedno wieksze.........:lol::lol::lol:
Teraz to swoją, a dopiero co mi się oberwało, że napisałam "moja" :obrazic: :grins:.

Ali, erdel nie jest regulaminowo wymagany, bo w końcu bracia mniejsi i więksi to i tak jedna rodzina, więc spotkanie dotyczy obu wariantów, a poza tym zawsze są jeszcze "airedale i inne", czyli po prostu się nie wykręcaj! :razz:

Posted

[quote name='Anisha']Teraz to swoją, a dopiero co mi się oberwało, że napisałam "moja" :obrazic: :grins:.

Ali, erdel nie jest regulaminowo wymagany, bo w końcu bracia mniejsi i więksi to i tak jedna rodzina, więc spotkanie dotyczy obu wariantów, a poza tym zawsze są jeszcze "airedale i inne", czyli po prostu się nie wykręcaj! :razz:
No nie obrazaj sie....:bye:niech bedzie nasza:lol:ale miejsce spotkania,to jednak temat do dyskusji.;JEDNA RODZINA ; to jest to.:calus:

Posted

INA dlaczego jutro ?? Jestem dzisiaj:evil_lol:
Flaire co to jest nadpsiejstwo ???:lol:
U mnie w rodzinie konflikt powstał ... każdy ma swoje imię dla nowej suni :mad:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...