Anisha Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Zarzekałam się , zarzekałam... Efekty widać kilka/naście stron wcześniej! :diabloti: A jeśli na samego siebie można popatrzeć z politowaniem, to wczoraj wieczorem właśnie to zrobiłam kiedy mocno śpiący Szaguś chciał przenieść się z twardej podłogi na kanapę, ale był tak zaspany, że połozył na kanapie tylko przednie łapy i tułów, a doopcia była już za ciężka żeby ją wciągnąć i tak biedalek położył łepek i chyba w tej pozycji chciał spać dalej... a ja mu tę doopkę i tylne łapki wrzuciłam na górę, bo żal było patrzeć... nawet z politowaniem - na siebie. :evil_lol:
niedzwiedzica Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 anisha-:multi:witaj w gronie pomyleńców :evil_lol: mój TZ wyznawał zasade,że miejsce psa jest na ziemi ,ale tylko do dnia, gdy Koka została po raz pierwszy wytrymowana a na dworze nagle zrobiło sie paskudnie zimno. I sucz,w poszukiwaniu ciepełka pzreniosła się z podłogi na tapczan. A mój TZ,zamiast narzekac i wywalic psa ,przykrył ja kocykiem :diabloti::diabloti:no i tyle było naszego "psa na ziemi"...Kolejne psy natychmiast, jak tylko zauwazaja,że istnieje cos takiego, jak kanapa/fotel zasiedlają to na amen. Wczoraj mieliśmy zabawę w wesołe krzesła z Heska, dla której zabrakło miejsca na spzrętach domowych :mad:i co ktos wstał, to na ciepłe miejsce meldowała sie Hesia z niewinnym wyrazem pyszczka i westchnieniem ulgi,że nareszcie jest miekko i ciepło...
Anisha Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Niedźwiedzico, a jak Twoje plany na wiosnę? Niekoniecznie osobiste, chociaż też... ;)
swallow Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 [quote name='rita60']Musze wam o tym napisac,dzisiaj w lokalnej gazecie przeczytałam artykuł.Małzenstwo z dwojgiem dzieci i osmioma psami:crazyeye: mieszka w 24-metrowym:crazyeye: pokoju w kamienicy na parterze. Rita u mnie w bloku obok na podobnej powierzchni małżeństwo z 2 dzieci mieszkało z 13 labami :lol: :lol: :lol: (suka i 12 szczeniąt) [quote name='Mokka']Ja sobie po prostu nie wyobrażam, aby te psy miały komfort wypoczynku we własnym domu Ciekawe jaki komfort mają właściciele?? :razz:
swallow Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Fjolka - bardzo się cieszę, że z maluchem już wszystko dobrze. Maluch na fotce przesłodki :loveu: Małe serdelki są cudowne. Pochwalę się Wam Bondzikową wnuczką, która mieszka w Gdańsku:
coztego Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 fjolka napisał(a):zarzekalam sie, ze nigdy, przenigdy psa na kanape nie wpuszcze:mad: i co...:razz: Jak się tak pięknie komponuje, to aż żal nie wpuszczać :evil_lol:
borsaf Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Popatrzcie jaki piękny fotomontaż mi Ali zrobiła: Bravo Ali!:klacz::klacz::klacz::calus::calus: Dziekuję
zachraniarka Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Dziś rozpoczęły się Mistrzostwa Świata IPO w Słowenii. W zawodach bierze udział 114 psów, a w tym: 61 owczarków niemieckich, 59 maliniaków, 3 dobiki, 1 bouvier, 1 sznaucer olbrzym i 1 AT! I to nie byle jaki AT, bo jest to Eyk :loveu:, który reprezentuje Polskę! Dziś odbyły się starty w pierwszych konkurencjach, Patrycja i Eyk jako pierwsze mieli ślady i poszło im super! Zdobyli 93 punkty na 100 co na zawodach o randze światowej jest świetnym wynikiem. Tak bardzo się cieszę! Teraz przed nimi jeszcze 2 dni zmagań i dwie konkurencje: posłuszeństwo i praca obrończa. Trzymajmy mocno kciuki!
borsaf Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Swallow, Bondzikowa wnusia przecudna. Ciekawe, czy będzie też "słusznej" postury jak jej dziadek.
INA Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Brawo Ali - Regon - ładnie wkomponowany- czy w PhS 07 - też można robić takie cudeńka Bondzika wnusia - słodka i narazie kruszynka:lol: - Ciekawe co z niej wyrośnie:razz: - czy takiego słusznego wzostu jak dziadek:razz:
fjolka Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 niedzwiedzica napisał(a): Widze,że uszka rozklejone ale dalej z tendencjami do zycia własnym zyciem:cool3: oj tak:roll:, chociaz jest juz zdecydowanie lepiej, no ale walczymy o nie w dalszym ciagu:razz: plastrujemy, masujemy, a jak kudelki odrosna to przykleimy ponownie
Anisha Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Fjolka, kiedy ostatnio ważyłaś Sezamka? Mojemu szczeniakowi wczoraj taka waga wyszła, że aż mnie zamurowało i zastanawiam się czy już nie zacząć go odchudzać - 20,5 kg! :crazyeye: Przy niespełna 5 i pół miesiącach! :crazyeye: Proszę, zważ swojego szorstka i daj mi znać!
Wojtek Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='Anisha']Fjolka, kiedy ostatnio ważyłaś Sezamka? Mojemu szczeniakowi wczoraj taka waga wyszła, że aż mnie zamurowało i zastanawiam się czy już nie zacząć go odchudzać - 20,5 kg! :crazyeye: Przy niespełna 5 i pół miesiącach! :crazyeye: Proszę, zważ swojego szorstka i daj mi znać! Anisha, no bez jaj... Moja 3,5 letnia suka waży 22kg. :crazyeye: Czym ty go karmisz?! ;)
fjolka Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='Anisha']Fjolka, kiedy ostatnio ważyłaś Sezamka? Mojemu szczeniakowi wczoraj taka waga wyszła, że aż mnie zamurowało i zastanawiam się czy już nie zacząć go odchudzać - 20,5 kg! :crazyeye: Przy niespełna 5 i pół miesiącach! :crazyeye: Proszę, zważ swojego szorstka i daj mi znać! oj to chyba sporo :roll:, moj szorstek dwa dni temu wazyl 17,5 , ale jak tylko sie obudzi to go wrzuce na wage i dam znac i nie martw sie, shaggy tez przeciez raczej z mocnych psow jest, prawda? poza tym chyby go nie przekarmiasz?
Anisha Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Chyba nie, w każdym razie staram się nie. Ale ostatnio bardzo usilnie próbowałam nauczyć go paru rzeczy więc dostawał sporo kąsków szkoleniowych, no i zmieniliśmy karmę z Hillsa na Royala i może też dostawał za dużo? Miarki nie dali, a ja nie mam porządnej wagi kuchennej żeby mu 12 dkg odmierzyć! :placz:
niedzwiedzica Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Anisha-spokojnie, Shagus ma bardzo mocna kość to musi wazyc swoje :p poza tym pisałas ostatnio,że twoja waga wazy +- 0,5 kg, chyba ,ze go u Joasi wazyłaś.Ilość karmy nie musi być idealnie zważona-każdy pies potrzebuje innej ilości a to ,co na opakowaniu jest to tylko przykładowe dane. lepiej pomacaj go po żeberkach-powinny być łatwo wyczuwalne-ale nie na wierzchu-pies to nie kaloryfer, ale nie mozna tez ich szukac pod pokładami sadełka. I dawaj tak, jak dawałąs, m-c temu na 100% nie był zapasiony. Miarkę możesz uzywac tę od Hill'sa-jesli granulki sa podobnej wielkości-jesli mniejsze, to szukaj na miarce podzoałki dla karmy dla psów mini wielkosci :p Czemu pytałąs o pzryszłą wiosnę i moje plany ? na razie nie mam żadnych , no może się dopiero kluja :diabloti:
niedzwiedzica Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='Wojtek']Anisha, no bez jaj... Moja 3,5 letnia suka waży 22kg. wojtek- Fu dlatego tak mało wazy,że bez jaj ..Shaggy w tym stanie też by wazył ze 100-200 g mniej :evil_lol::diabloti:
Anisha Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 niedzwiedzica napisał(a): Czemu pytałąs o pzryszłą wiosnę i moje plany ? na razie nie mam żadnych , no może się dopiero kluja :diabloti: No, właśnie o to klucie pytałam... :grins: Uff, to dobrze, że mogę jeszcze chwilę poczekać z paniką, bo mi się to 20,5 kg straaaasznie dużo wydało. Dzisiaj podjadę do lecznicy (chcę kupić chondroitynę, bo w składzie R.C nic o niej nie ma), a tam mają w poczekalni taką fajną wagą elektroniczną - sprawdzę ile tam nam się wyświetli.
Wojtek Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='niedzwiedzica']wojtek- Fu dlatego tak mało wazy,że bez jaj ..Shaggy w tym stanie też by wazył ze 100-200 g mniej :evil_lol::diabloti: hehe... No i moja to kurdupel ;)
Ali26762 Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Ciekawe jak tam Keira i Pumeks... Na jakim etapie podróży się znajdują... :) Swallow - możesz mi podać dzielnicę, gdzie zamieszkał szczylek po Bondzie? Jak będę w okolicy to będę się rozglądać :)
Ali26762 Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 borsaf, INA - cieszę się, że podoba Wam się fotomontażyk, chociaż ja nie do końca jestem z niego zadowolona. Ale nie miałam czasu posiedzieć dłużej. Moim zdaniem Regon za bardzo odcina się od tła. Obiecuję, że w wolnej chwili spróbuję dopracować to jeszcze troszkę. INUŚ - podejrzewam, że program, o którym piszesz, ma możliwość pracowania na warstwach. Jeśli tak, to nic nie stoi na przeszkodzie, abyś i Ty robiła fotomontaże. Ja się nauczyłam, bo kiedyś na TN-ie (to jest to moje forum, na które można wejść jak się kliknie w mój tickerek) wpadliśmy w szał podstawiania twarzy forumowiczek i forumowiczów w postaci z plakatów filmowych. Dwóch kolegów było w tym mistrzami, później dołączyła koleżanka, no i ja, bo mnie wkurzyło, że oni robią takie fajne rzeczy, a ja nie :D Poszukam kiedyś takiej przeróbki na drugim kompie i Wam pokażę :)
Ali26762 Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Zaoffuję temat pięcioma zdjęciami :D We wszystkich przeróbkach widnieje moja angielska Gosia. Na przykład taki film: Albo taki: A takie są etapy pracy: Oryginał zdjęcia: Pierwszy etap - usunięcie niepotrzebnego tła: I etap drugi - podstawienie fotki twarzy oraz zgranie jej ze zdjęciem bazowym:
INA Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='Anisha']Fjolka, kiedy ostatnio ważyłaś Sezamka? Mojemu szczeniakowi wczoraj taka waga wyszła, że aż mnie zamurowało i zastanawiam się czy już nie zacząć go odchudzać - 20,5 kg! :crazyeye: Przy niespełna 5 i pół miesiącach! :crazyeye: Proszę, zważ swojego szorstka i daj mi znać! Anisha- Vigo w wieku 5 miesięcy ważył równą 20 tkę :razz: ( w wieku 9 miesięcy zatrzymał się ..) a teraz jest raczej sredniak i szczawik
INA Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Ali - fantastycznie to wygląda :cool3: a ostatnie dzieło:loveu: ( tu twarz pewnie trzeba znależć pasującą..) faktycznie są w Pht S takie zwroty jak nakładaj warstwy :roll: :cool1: - mam ładne widoki morza - może mi się uda wstawić w tło Vigo -zobaczę Do tej pory to jedynie - usuwałam przedmioty z fot - jakiś zabłąkany plecak na sródku łąki:razz: albo maskowałam go np drzewem:p :cool3:
Ali26762 Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 [quote name='INA']Ali - fantastycznie to wygląda :cool3: a ostatnie dzieło:loveu: ( tu twarz pewnie trzeba znależć pasującą..) Dzięki :) No fakt, trzeba dopasować. Ale nie tylko twarz, wszystko. Na szczęście w programach graficznych istnieje narzędzie do deformacji, które znakomicie ułatwia takie dopasowanie. Tak samo z kolorami - nigdy nie jest tak, że oba zdjęcia są w jednakowej tonacji. I trzeba dopasować kolory do bazy. Ja wszystko robię na zasadzie prób i błędów. Czasami uda się lepiej, czasami gorzej, ale każda przeróbka czegoś mnie uczy :)
Recommended Posts