Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Zarzekałam się , zarzekałam... Efekty widać kilka/naście stron wcześniej! :diabloti: A jeśli na samego siebie można popatrzeć z politowaniem, to wczoraj wieczorem właśnie to zrobiłam kiedy mocno śpiący Szaguś chciał przenieść się z twardej podłogi na kanapę, ale był tak zaspany, że połozył na kanapie tylko przednie łapy i tułów, a doopcia była już za ciężka żeby ją wciągnąć i tak biedalek położył łepek i chyba w tej pozycji chciał spać dalej... a ja mu tę doopkę i tylne łapki wrzuciłam na górę, bo żal było patrzeć... nawet z politowaniem - na siebie. :evil_lol:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

anisha-:multi:witaj w gronie pomyleńców :evil_lol: mój TZ wyznawał zasade,że miejsce psa jest na ziemi ,ale tylko do dnia, gdy Koka została po raz pierwszy wytrymowana a na dworze nagle zrobiło sie paskudnie zimno. I sucz,w poszukiwaniu ciepełka pzreniosła się z podłogi na tapczan. A mój TZ,zamiast narzekac i wywalic psa ,przykrył ja kocykiem :diabloti::diabloti:no i tyle było naszego "psa na ziemi"...Kolejne psy natychmiast, jak tylko zauwazaja,że istnieje cos takiego, jak kanapa/fotel zasiedlają to na amen. Wczoraj mieliśmy zabawę w wesołe krzesła z Heska, dla której zabrakło miejsca na spzrętach domowych :mad:i co ktos wstał, to na ciepłe miejsce meldowała sie Hesia z niewinnym wyrazem pyszczka i westchnieniem ulgi,że nareszcie jest miekko i ciepło...

Posted

[quote name='rita60']Musze wam o tym napisac,dzisiaj w lokalnej gazecie przeczytałam artykuł.Małzenstwo z dwojgiem dzieci i osmioma psami:crazyeye: mieszka w 24-metrowym:crazyeye: pokoju w kamienicy na parterze.

Rita u mnie w bloku obok na podobnej powierzchni małżeństwo z 2 dzieci mieszkało z 13 labami :lol: :lol: :lol: (suka i 12 szczeniąt)

[quote name='Mokka']Ja sobie po prostu nie wyobrażam, aby te psy miały komfort wypoczynku we własnym domu
Ciekawe jaki komfort mają właściciele?? :razz:

Posted

Fjolka - bardzo się cieszę, że z maluchem już wszystko dobrze.

Maluch na fotce przesłodki :loveu:

Małe serdelki są cudowne. Pochwalę się Wam Bondzikową wnuczką, która mieszka w Gdańsku:

Posted

fjolka napisał(a):
zarzekalam sie, ze nigdy, przenigdy psa na kanape nie wpuszcze:mad:

i co...:razz:

Jak się tak pięknie komponuje, to aż żal nie wpuszczać :evil_lol:

Posted

Dziś rozpoczęły się Mistrzostwa Świata IPO w Słowenii.

W zawodach bierze udział 114 psów, a w tym: 61 owczarków niemieckich, 59 maliniaków, 3 dobiki, 1 bouvier, 1 sznaucer olbrzym i 1 AT!

I to nie byle jaki AT, bo jest to Eyk :loveu:, który reprezentuje Polskę!

Dziś odbyły się starty w pierwszych konkurencjach, Patrycja i Eyk jako pierwsze mieli ślady i poszło im super! Zdobyli 93 punkty na 100 co na zawodach o randze światowej jest świetnym wynikiem. Tak bardzo się cieszę! Teraz przed nimi jeszcze 2 dni zmagań i dwie konkurencje: posłuszeństwo i praca obrończa. Trzymajmy mocno kciuki!

Posted

Brawo Ali - Regon - ładnie wkomponowany- czy w PhS 07 - też można robić takie cudeńka

Bondzika wnusia - słodka i narazie kruszynka:lol:
- Ciekawe co z niej wyrośnie:razz: - czy takiego słusznego wzostu jak dziadek:razz:

Posted

niedzwiedzica napisał(a):

Widze,że uszka rozklejone ale dalej z tendencjami do zycia własnym zyciem:cool3:

oj tak:roll:, chociaz jest juz zdecydowanie lepiej, no ale walczymy o nie w dalszym ciagu:razz: plastrujemy, masujemy, a jak kudelki odrosna to przykleimy ponownie

Posted

Fjolka, kiedy ostatnio ważyłaś Sezamka? Mojemu szczeniakowi wczoraj taka waga wyszła, że aż mnie zamurowało i zastanawiam się czy już nie zacząć go odchudzać - 20,5 kg! :crazyeye: Przy niespełna 5 i pół miesiącach! :crazyeye: Proszę, zważ swojego szorstka i daj mi znać!

Posted

[quote name='Anisha']Fjolka, kiedy ostatnio ważyłaś Sezamka? Mojemu szczeniakowi wczoraj taka waga wyszła, że aż mnie zamurowało i zastanawiam się czy już nie zacząć go odchudzać - 20,5 kg! :crazyeye: Przy niespełna 5 i pół miesiącach! :crazyeye: Proszę, zważ swojego szorstka i daj mi znać!
Anisha, no bez jaj... Moja 3,5 letnia suka waży 22kg. :crazyeye: Czym ty go karmisz?! ;)

Posted

[quote name='Anisha']Fjolka, kiedy ostatnio ważyłaś Sezamka? Mojemu szczeniakowi wczoraj taka waga wyszła, że aż mnie zamurowało i zastanawiam się czy już nie zacząć go odchudzać - 20,5 kg! :crazyeye: Przy niespełna 5 i pół miesiącach! :crazyeye: Proszę, zważ swojego szorstka i daj mi znać!

oj to chyba sporo :roll:, moj szorstek dwa dni temu wazyl 17,5 , ale jak tylko sie obudzi to go wrzuce na wage i dam znac
i nie martw sie, shaggy tez przeciez raczej z mocnych psow jest, prawda? poza tym chyby go nie przekarmiasz?

Posted

Chyba nie, w każdym razie staram się nie. Ale ostatnio bardzo usilnie próbowałam nauczyć go paru rzeczy więc dostawał sporo kąsków szkoleniowych, no i zmieniliśmy karmę z Hillsa na Royala i może też dostawał za dużo? Miarki nie dali, a ja nie mam porządnej wagi kuchennej żeby mu 12 dkg odmierzyć! :placz:

Posted

Anisha-spokojnie, Shagus ma bardzo mocna kość to musi wazyc swoje :p poza tym pisałas ostatnio,że twoja waga wazy +- 0,5 kg, chyba ,ze go u Joasi wazyłaś.Ilość karmy nie musi być idealnie zważona-każdy pies potrzebuje innej ilości a to ,co na opakowaniu jest to tylko przykładowe dane. lepiej pomacaj go po żeberkach-powinny być łatwo wyczuwalne-ale nie na wierzchu-pies to nie kaloryfer, ale nie mozna tez ich szukac pod pokładami sadełka. I dawaj tak, jak dawałąs, m-c temu na 100% nie był zapasiony. Miarkę możesz uzywac tę od Hill'sa-jesli granulki sa podobnej wielkości-jesli mniejsze, to szukaj na miarce podzoałki dla karmy dla psów mini wielkosci :p
Czemu pytałąs o pzryszłą wiosnę i moje plany ? na razie nie mam żadnych , no może się dopiero kluja :diabloti:

Posted

niedzwiedzica napisał(a):

Czemu pytałąs o pzryszłą wiosnę i moje plany ? na razie nie mam żadnych , no może się dopiero kluja :diabloti:

No, właśnie o to klucie pytałam... :grins:

Uff, to dobrze, że mogę jeszcze chwilę poczekać z paniką, bo mi się to 20,5 kg straaaasznie dużo wydało. Dzisiaj podjadę do lecznicy (chcę kupić chondroitynę, bo w składzie R.C nic o niej nie ma), a tam mają w poczekalni taką fajną wagą elektroniczną - sprawdzę ile tam nam się wyświetli.

Posted

[quote name='niedzwiedzica']wojtek- Fu dlatego tak mało wazy,że bez jaj ..Shaggy w tym stanie też by wazył ze 100-200 g mniej :evil_lol::diabloti:
hehe...
No i moja to kurdupel ;)

Posted

Ciekawe jak tam Keira i Pumeks... Na jakim etapie podróży się znajdują... :)

Swallow - możesz mi podać dzielnicę, gdzie zamieszkał szczylek po Bondzie? Jak będę w okolicy to będę się rozglądać :)

Posted

borsaf, INA - cieszę się, że podoba Wam się fotomontażyk, chociaż ja nie do końca jestem z niego zadowolona. Ale nie miałam czasu posiedzieć dłużej. Moim zdaniem Regon za bardzo odcina się od tła. Obiecuję, że w wolnej chwili spróbuję dopracować to jeszcze troszkę.

INUŚ - podejrzewam, że program, o którym piszesz, ma możliwość pracowania na warstwach. Jeśli tak, to nic nie stoi na przeszkodzie, abyś i Ty robiła fotomontaże.
Ja się nauczyłam, bo kiedyś na TN-ie (to jest to moje forum, na które można wejść jak się kliknie w mój tickerek) wpadliśmy w szał podstawiania twarzy forumowiczek i forumowiczów w postaci z plakatów filmowych. Dwóch kolegów było w tym mistrzami, później dołączyła koleżanka, no i ja, bo mnie wkurzyło, że oni robią takie fajne rzeczy, a ja nie :D
Poszukam kiedyś takiej przeróbki na drugim kompie i Wam pokażę :)

Posted

Zaoffuję temat pięcioma zdjęciami :D

We wszystkich przeróbkach widnieje moja angielska Gosia.

Na przykład taki film:

Albo taki:

A takie są etapy pracy:

Oryginał zdjęcia:

Pierwszy etap - usunięcie niepotrzebnego tła:

I etap drugi - podstawienie fotki twarzy oraz zgranie jej ze zdjęciem bazowym:

Posted

Anisha- Vigo w wieku 5 miesięcy ważył równą 20 tkę :razz: ( w wieku 9 miesięcy zatrzymał się ..) a teraz jest raczej sredniak i szczawik

Posted

Ali - fantastycznie to wygląda :cool3: a ostatnie dzieło:loveu: ( tu twarz pewnie trzeba znależć pasującą..)
faktycznie są w Pht S takie zwroty jak nakładaj warstwy :roll: :cool1: -
mam ładne widoki morza - może mi się uda wstawić w tło Vigo -zobaczę

Do tej pory to jedynie - usuwałam przedmioty z fot - jakiś zabłąkany plecak na sródku łąki:razz: albo maskowałam go np drzewem:p :cool3:

Posted

[quote name='INA']Ali - fantastycznie to wygląda :cool3: a ostatnie dzieło:loveu: ( tu twarz pewnie trzeba znależć pasującą..)
Dzięki :)

No fakt, trzeba dopasować. Ale nie tylko twarz, wszystko. Na szczęście w programach graficznych istnieje narzędzie do deformacji, które znakomicie ułatwia takie dopasowanie. Tak samo z kolorami - nigdy nie jest tak, że oba zdjęcia są w jednakowej tonacji. I trzeba dopasować kolory do bazy.
Ja wszystko robię na zasadzie prób i błędów. Czasami uda się lepiej, czasami gorzej, ale każda przeróbka czegoś mnie uczy :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...