niedzwiedzica Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 swallow-nie żartuj :eviltong: a zdradź jeszcze, kto sędziował w tym Włocławku ??? bo ciekawość mnie zżera a lenistwo zabrania szukania na stronach ZKWP :diabloti:
Terry Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Wlasnie przed chwila dorwalam mloda i zmierzylam i zwazylam. 15 Tydzien 41cm i 10,5 kg :loveu: Ciekawa jestem ile maja teraz Shaggi i Sezam?
swallow Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 [quote name='niedzwiedzica']swallow-nie żartuj :eviltong: a zdradź jeszcze, kto sędziował w tym Włocławku ??? bo ciekawość mnie zżera a lenistwo zabrania szukania na stronach ZKWP :diabloti: Niedzwiedzica 3 grupę sędziowali A. Pławiński i M. Trebala, AT chyba ten pierwszy ale głowy nie dam :oops: [quote name='Terry'] Wlasnie przed chwila dorwalam mloda i zmierzylam i zwazylam. 15 Tydzien 41cm i 10,5 kg :loveu: Terry to chyba wszystko jest OK :loveu: . Parę dni temu przyszedł do naszej lecznicy pan z 8 tygodniowym labem za którego zapłacił 800 zł :p i piesek ważył 1,6 kg. Na oko rzeczywiście wyglądał na małego laba (bardzo małego:evil_lol: ) ale skoro moja Cześka w tym wieku ważyła 3 kg, to ciekawa jestem co z tego laba wyrośnie :p
Jura Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Swallow, u Tego boku rośnie prawdziwy młody kynolog, a nie tylko groomer. Szkoda tylko, że nie mógł sobie pooglądać, jak mają wyglądać łapy walijczyków. Dziękujemy za zdjęcia. Kolczatka w roli ringówki... brrr A ja ostatnio zachwycam się takimi fotkami (oprócz tego oczywiście zachwycam się zdjęciami naszych mistrzów): http://www.woodcrestkennel.com/airedales/kadie/Sadieheadstudymontgomery04.jpg http://www.woodcrestkennel.com/airedales/kadie/Sadieleftmontgomery04.jpg http://www.woodcrestkennel.com/airedales/kadie/sadierightmongomery04.jpg Zgadnijcie, kto na tym zachwycaniu się wyszedł najgorzej?
Terry Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Parę dni temu przyszedł do naszej lecznicy pan z 8 tygodniowym labem za którego zapłacił 800 zł :p i piesek ważył 1,6 kg :crazyeye: To , on byl chyba wielkosci yorka? I w dalszym ciagu wierzyl w to ze to lab?
Flaire Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Jura napisał(a):A ja ostatnio zachwycam się takimi fotkamiJura, widze, ze zachwycasz sie fotkami z Montgomery... wiec cichutko wspomne, ze jakies 10 minut temu zakupilam bilety na moje podroz do Kaliforni i w drodze powrotnej ze te sama cene uda mi sie zahaczyc o Montgomery... :-)
swallow Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Były Airedale, to teraz czas na inne :lol: : Norwich i Norfolk Westiki podczas oceny Yorki podczas oceny:
swallow Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 I coś specjalnie dla borsaf – pudelki – pełna stawka ;) :evil_lol: Pielęgnacja takiego pieska :loveu: , chyba zabiera więcej czasu niż trymowanie AT: I chow chow w bardzo rzadkim umaszczeniu (tak mi się wydaje, ja takiego widziałam pierwszy raz )
swallow Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Na niektórych ringach tempo sędziowania było spore :lol: , psy po ocenie wyglądały tak: ;) :evil_lol: Organizatorzy wpadli na pomysł, co zrobić, żeby wystawa dla przeciętnego oglądacza była ciekawa. Podczas oceny ras na ringach na ringu honorowym były prezentowane pieski, które były już po ocenie. Pani, która to prowadziła najpierw podawała króciutko pochodzenie danej rasy, a później już bezpośrednio o piesku opowiadał jego właściciel (o charakterze, temperamencie i cechach typowych dla rasy). Dzięki temu można było troszkę bliżej poznać wiele ras. Naprawdę WIELKIE brawa dla organizatorów Jura - naprawdę jest się czym zachwycać, wstawiłaś linki do przepięknych AT :loveu:
niedzwiedzica Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Jura napisał(a): Zgadnijcie, kto na tym zachwycaniu się wyszedł najgorzej? Oj, biedna Fredzia, biedna :evil_lol: bo cos mi się wydaje,ze to ona własnie wyszła najgorzej na tym zachwycie ;) ale trzeba przyznac,że choć miło popatrzec na tak pięknie przygotowanego zwierzaka , to zadanie postawiłas pzred soba trudne i czasochłonne ;)
niedzwiedzica Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 swallow-ten buldog jest rewelacyjny :loveu: yorki bez pudełek, na zwykłej trawie musiały stać :-o hańba prawdziwa ;) ;) a jura wstawiła linki do jednego airedala, tyle ,że obfoconego z 3 stron :evil_lol:
goranik Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 [quote name='swallow'] Aramis Irenkaz – psy kl. championów BOB swallow czy ten pies byl wystawiany na ringu na kolczatce????:crazyeye: czy pstrykalas poza ringiem? jakis koszmar. pierwszy raz w zyciu widze taka żenadę:mad: swietny handler zapewne:cool3:
fjolka Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 wczoraj prawie umarlam:shake: :-( z szorstkim bylo zle i w koncu wyladowalismy u weta na nocnym dyzurze, sezam dostal dozylnie elektrolity i glukoze. probowalam wam o tym napisac, ale mialam problemy z dogo i post poszedl chyba w kosmos, poza tym bylam w totalnej w rozsypce i do tego ogromnie wstrzasnela mna wiadomosc o fafiku:bigcry::bigcry::bigcry: bogula trzymaj sie :glaszcze: dzisiaj ze szczylem o niebo lepiej,wciaz oslabiony, ale sam juz pije i nawet troche indyka wchlonal, a i rano mi pychol wylizal :Cool!: kochani, dziekuje wszystkim za troske i kciuki :calus: bardzo sie przydaly, ale trzymajcie je jeszcze do jutra
swallow Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 [quote name='goranik']swallow czy ten pies byl wystawiany na ringu na kolczatce????:crazyeye: czy pstrykalas poza ringiem? Dotarłam na wystawę parę minut po 10.00 i już było tuż po ocenie AT. Pieski ustawiali mi właściciele poza ringiem na moją prośbę Fjolka - wreszcie jakieś dobre wieści. Niech maluch jak najszybciej wraca do zdrowia. Trzymam za to bardzo mocno kciuki
niedzwiedzica Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 goranik-twój wczorajszy post ze zdjeciem poszedł w swiat bo wszystkie wieczorne coś zjadło :-( wklej jeszcze raz, bo teraz mi żal, że twoich piechów z frisbee nie ma :-( Fjolka- dobrze,że maluch lepszy,oby tak dalej :multi: a co mu właściwie było-wiesz już ?
fjolka Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 [quote name='Terry']Wlasnie przed chwila dorwalam mloda i zmierzylam i zwazylam. 15 Tydzien 41cm i 10,5 kg :loveu: Ciekawa jestem ile maja teraz Shaggi i Sezam? sezam w piatek wazyl 16,4 , ale on juz chorowal wiec waga nie jest pewnie miarodajna terry czy ty rowniez w niemczech mieszkasz?
Terry Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Fjolka tak, mieszkam na Ruhrgebiecie a dokladnie w Duisburgu. Pewnie jak sie wybierzesz kiedys na wystawe do Dortmundu to sie spotkamy:lol: .
SzOlka Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 swallow moge "ukrasc" szkocie fotki i wstawic na szkocie forum??:modla:
fjolka Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 [quote name='niedzwiedzica'] Fjolka- dobrze,że maluch lepszy,oby tak dalej :multi: a co mu właściwie było-wiesz już ? pewnosci jeszcze nie mamy, nasza wetka bez szczegolowych wynikow nie chce diagnozowac, ja ma ciagle nadzieje, ze to jakas grypa, albo inny wirusek paskudny byl/ jest:roll:
swallow Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 [quote name='SzOlka']swallow moge "ukrasc" szkocie fotki i wstawic na szkocie forum??:modla: SzOlka - bierz fotki :-)
fjolka Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 [quote name='Terry']Fjolka tak, mieszkam na Ruhrgebiecie a dokladnie w Duisburgu. Pewnie jak sie wybierzesz kiedys na wystawe do Dortmundu to sie spotkamy:lol: . kurcze, to troche daleko, a juz mi po glowie jakies spotkanko chodzilo:p niedzwiedzico piekne morskie fotki zrobilas, torpeda boska, a ptaki fenomenalne
fjolka Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 [quote name='swallow'] Pielęgnacja takiego pieska :loveu: , chyba zabiera więcej czasu niż trymowanie AT: wlasciwie nie wiem czy wiecej,ale z cala pewnoscia baaardzo duzo :razz: kiedys przygotowywalam przed wystawa z kolezanka jej 2 afgany, zajelo nam to 2 popoludnia:angryy: no ale piesy wygladaly pozniej zjawiskowo
SzOlka Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 swallow dzieki, juz przesylam dalej:multi: a tak ogolnie, to fajnie mieliscie na tej wystawie, szkoda, ze mam troszke daleko:cool3:
INA Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 huuuraaaa weszłam:multi: trochę za póżno bo zaraz spać trzeba ale cieszę się że weszłam:multi: Wczoraj napisałam dłuuuugi post i co wszystko mi wcieło pisałam o fotkach niedzwiedzicy :loveu: i dużo do boguli...a potem obraziłam sie na dogo zresztą chyba ze wzajemnością bo dziś przez cały dzień próbowałm wejść i klapa:angryy: fjolka - dobrze że z maluchem jest lepiej- oby to była jakaś grypka - maluch już słusznego wzrostu na foteczkach -mamy taką samą piłkę tylko czerwoną:razz: niedzwiedzica - gratulacje za wspaniale osiągnięcie pociechy:lol: i wiesz podziwiam twoje wrażliwe oko i duszę.. no próbowałm obrobic fotki Vigo z nad morza z tych w ruchu i tych w kąpieli morskiej i nijak wyglądają:roll:
Recommended Posts