Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

no teraz jak już doszłam do siebie po tej strasznej wiadomości
mogłam bardzo dokładnie obejrzeć foty - mój TZ powiedzał wszystkie AT są do siebie podobne.... - i rąbek prawdy w tym jest bo choc każdy jest inny mają w sobie coś wspólnego - bosze jak patrze na cudowne foty zach( tak wogóle to reportaż niczego sobie) to jakbym widziała Vigo - te same miny, zachowanie, spojrzenie:razz:
niedzwiedzica - Twoje foty jak zwykle cudwone - nie powiesz ze tylko tyle zrobiłaś:razz:

Posted

Nitencja napisał(a):
Piekne zdjecia dajecie ........ JA CHCE NAD MORZE !!!!!!!!!!!!

Dziś wieczorem wyjeżdżamy do Białogóry :multi:. Pozdrowić Bałtyk od Ciebie? :cool3: :lol: :loveu:

Posted

[quote name='Ali26762']Foty i relacja na medal! W Orłowie szaleliście?

Shaggy jako niewiniątko boski, Ludwinio czarujący jak zwykle - ech te terierowe paszcze, ten błysk w oku :multi:

zach, czy na fotce pt. Melancholia Ludi znów robił za żonę marynarza? Jakoś mi się ten brzeg skojarzył, hihihi :D

Cieszę się, że foty się podobają, a szaleństwa rzeczywiście odbyły się w Orłowie. Tam jest mój ulubiony odcinek plaży na psie spacerki- od mola do wiatrochronu.

Ludwiś oczywiście wpatrzony w siną dal morza.. Choć coraz mniej robi za żonę marynarza, a coraz bardziej za labradora. Dziś po treningu pierwsze jak zobaczył Wiślinkę to dał nura w wodę i pływał sobie zadowolony w kółeczko. Teraz będę miała dwa psiaki-wodniaki.. :shake:

Posted

[quote name='niedzwiedzica']zach-jak fajnie sobie twoje foty pooglądac :multi: rudzielce na plaży sa przesłodkie,a twój "pan powazny" znów nie taki powazny , widac Shaggy działa na niego odmładzająco :evil_lol: a maluch na pzredostatniej focie do zjedzenia :loveu:

Zabawa z Shaggym była przednia!! Większość psów spotykanych na spacerkach boi się mojego potwora. On bawi się iście z terierowym temperamentem- bardzo głośno, bardzo gwałtownie i bardzo nie delikatnie. "Nie-teriery" najczęściej biorą wtedy nogi za pas, a ich właściciele wpadają w panikę i wcale się im nie dziwię. Shaggy i Ludwiś dogadały się super i bawiły się rewelacyjnie. Dla mnie to ważne, bo mój pies to taki trochę outsider i dla niego przedstawiciele jego gatunku by mogli nie istnieć. Dobrze, więc że czasami trafi na kumpla, z którym może poszaleć jak pies z psem :D

Cieszę się bardzo, że spodobały się Wam moje fotki. Jak tylko będzie kolejna okazja to znów porobię zdjęcia i wrzucę tutaj.

Natomiast Twoje zdjęcia niedzwiedzico to sama poezja, ja się nie mogę napatrzeć. Oczywiście torpeda też mi się podoba najbardziej!! :cool3:

INA
to jest własnie fajne w obrębie rasy, że pewne zachowania, spojrzenia.. są tak do siebie podobne i tak charakterystyczne :loveu:

Dla mnie nim wzięłam Ludwika to AT były nie odróżnienia, wszystkie wyglądały dokładnie tak samo. Natomiast teraz widze jak one są różne, każdy zupełnie inny i tyle różnych typów. Ale właśnie w każdym jest ta wspólna erdelowa cząstka :lol:

Posted

zach- erdele wodołazy sa straszne :evil_lol: musze moich bardzo pilnowac,żeby każdego spaceru nie zaczynały i nie kończyły w stawku przy lesie.. wystarczy moment niewagi i już sie pławią :mad:

Własnie tak..

albo tak..

pies bez głowy..

Strażnik Grzybowa ;)

Posted

[quote name='zadziorny']Dziś wieczorem wyjeżdżamy do Białogóry :multi:. Pozdrowić Bałtyk od Ciebie? :cool3: :lol: :loveu:
zadziorny dobrej,słonecznej pogody i wypoczynku psiejsko-sielskiego.:bye:

Posted

INA napisał(a):
mój TZ powiedzał wszystkie AT są do siebie podobne....

Bardzo odkrywcze :cool3: Może są tej samej rasy, albo co... :hmmmm:
zadziorny napisał(a):
Dziś wieczorem wyjeżdżamy do Białogóry

Ty łobuzie! I tak się chwali, publicznie.. :angryy: Bawcie się świetnie :multi:

Super te Wasze fotki... Ja też chcę nad morze :placz:

Posted

niedźwiedzica--foty jak plaster z fentanylem na moją duszę; zawsze Ci piszę po obejrzeniu, że widzisz świat piękniej...i tak jest i teraz...; pozdrawiam...

Posted

[quote name='coztego']

Ty łobuzie! I tak się chwali, publicznie.. :angryy: Bawcie się świetnie :multi:

[quote name='rita60']zadziorny dobrej,słonecznej pogody i wypoczynku psiejsko-sielskiego.:bye:
Pięknie dziękujemy :loveu:. Piesy już się cieszą, że będą szaleć na plaży :cool3: :multi:

Posted

Hurra! Wreszcie udało sie mi wejśc na dogo. Gdzieś okolo 16 też byłam, nawet post napisałam alre nic dalej z tego nie wyszło:angryy:
Teraz, bez przekonania kliknęłam na teriery, a tu niespodzianka...bardzo szybko połączyło!

Nieźwiedzica, Podwójne gratulacje: pięknych fotek znad morza...w tej serii stawiam na "strażnika Grzybowa":lol: oraz....
Zajęcia przez córcię pierwszego miejsca w swojej klasie, na zawodach hippicznych w Racocie! Słuchalim, widzielim, co prawda mignęła tylko amanonka na koniu ale zawsze!

Fjolka,
co słychać u Sezama? Wiem, że pisałaś, ze wyniki w poniedziałek ale jak się czuje szczenior, jak wygląda, pisz.

Posted

borsaf-dzieki :loveu: kolejne fotki niestety powcinała dogomania w remoncie, chyba ze 4 , nie wiem teraz, czy wstawiać jeszcze raz, ale pewnie dla Boguli wstawię -ale jak znikna znów to mnie chyba zdrzaźni to :angryy:
Agaty nie widziałam w tv, bo nietelwizyjna jestem, wiem tylko,że wygrała-nawet jeszcze do domu nie dotarli z TZ. Cieszę się,że jej dobrze poszło :loveu::multi::multi:

Posted

Nad tym morzem to jest strasznie dużo erdli ;) Ja też chcę nad morze. Fredzia jeszcze nie widziała tak wielkiej, falującej wody.

To milczenie fjolki jest okropne.

Posted

Jak te foty coz zje, to sie więcej nie bawię :diabloti: biore zabawki i ide do domu ;)

Ni pies , ni wydra, cos na ksztalt świdra :diabloti::evil_lol:

skąpane w śmietanie ;)

i cos z "terrierów pozostalych ":diabloti:

daj buzi, daj ...

Posted

jura-nie strasz, przeciez dogo praktycznie od wczoraj chodzi kiedy chce,a chce nader rzadko :mad::mad: naprawdę mało kto sie odzywa a posty zjada-po wczorajszych wieczornych ani widu,ani słychu. Może u fjolki wszystko ok a my panikujemy ?
Bierz lepiej Fredzie i nad morze, pokazac psu fale, ogromną piaskownice i rewelacyjne do gonienia mewy :evil_lol:

bogula- to buzi specjalnie dla ciebie ;) mam nadzieję,że jestes koniolubna :p

Posted

Ja dzisiejszy dzień spędziłam wraz z moja cóka na wystawie we Włocławku. Pogoda dopisała chociaz wczoraj podawali, że miało lać, szkoda jedynie, że było mało zgłoszonych psów w rasach, które szczególnie mnie interesują.
Welsh był zgłoszony tylko jeden FUZJA Czereda Trapera ale chyba nie dojechała bo jej nie widziałam. AT zgłoszonych było 7 sztuk, dojechały tylko 3

Aramis Irenkaz – psy kl. championów BOB

Ariadna Ptasie Siedlisko – kl. otwarta dosk (bez CWC)

Virginia Kocia Łapka – kl. użytkowa – dosk NSwR

Posted

Dzięki wytrwałości mojej 4 letniej córki udało nam sie zostać na konkurencjach finałowych, które rozpoczęły się o godz 15. Trzecia grupa wchodziła na ring honorowy o godz. 16. Jestem zaskoczona, że moja Ada wystała na wystawie aż 6 godzin :loveu: :multi:

Grupa:

i finałowa trójka:

Posted

Mam nadzieje, ze tym razem Virginia przeszła ring z podniesioną glową?:evil_lol:
Jeszcze mam przed oczyma jej występ w Toruniu. Była jedna w użytkach i jak tylko sie na ring dostała to...nos w trawe i dalej tropić:lol: to bylo chyba silniejsze od niej. Potem biegła kilka kroków wystawowo i znowu jakis zapach chwyciła.
Takie uzytki to chyba powinny mieć jakis zerowu przebieg, zeby wszystko sobie wywąchały i dopiero po tym kłus na ocenę.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...