zadziorny Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Ali26762 napisał(a): Bo tło muszą mieć wszystkie obrazki... Jpg-i tak, ale GIF-y nie (mogą mieć tło przezroczyste) :cool3: :razz:
Ali26762 Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 zadziorny napisał(a):Jpg-i tak, ale GIF-y nie (mogą mieć tło przezroczyste) :cool3: :razz: Wiem, ale mi gifa do tickera nie chciało wstawić. Musiałabym pokombinować z dostawianiem. Jak nie uda mi się trafić w tło (a cierpliwość mię się kończy), to spróbuję zmniejszyć gifa. Właściwie zaraz tak zrobię :)
Anisha Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 [quote name='zadziorny']Jpg-i tak, ale GIF-y nie (mogą mieć tło przezroczyste) :cool3: :razz: A nie mówiłam?? A Flaire już mi chciała guza nabić... :evil_lol:
Ali26762 Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 [quote name='Anisha']A nie mówiłam?? A Flaire już mi chciała guza nabić... :evil_lol: W jpg-u musi być tło. Ja w tickerze mam Derysia w jpg-u właśnie, stąd poszukiwanie tła :)
fjolka Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 [quote name='Anisha']Witaj, Fjolka! Zdaje się, że Sezam jest wiekowo baaardzo bliski mojego szczylka? moj szorstek urodzil sie 9 kwietnia wiec tak mi wychodzi, ze jest mlodszy o jakies 2 tygodnie, chociaz podobno wielki jest wiec moze gdyby je tak zestawic razem to roznica nie bylaby tak duza ;) a tak z ciekawosci ile shaggy wazy? i jak tam zeby, ma juz nowe, bo u nas przod nowy a reszta do wymiany:evil_lol:
borsaf Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Ali, próbowałam zrobic krokodyla bez tła i w lily wyszło, tylko dziwnie nie moglam skopiowac adresu???
Ali26762 Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Taki komunikat dostałam przy próbie wstawienia gif-a do tickera: Error: File uploaded is not a jpg file. :(
Ali26762 Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 borsaf napisał(a):Ali, próbowałam zrobic krokodyla bez tła i w lily wyszło, tylko dziwnie nie moglam skopiowac adresu??? Tam to i mnie pokazuje, że tła nie ma, a na forum jest. Jedynie pierwszy krokodyl nie miał tła, mam zapisany adres tamtego tickera, jak się wkurzę raz, a porządnie, to zmienię na tamten i tyle z tej zabawy będzie :cool3: :evil_lol:
borsaf Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Nocna zmiana juz dziala wiec :sleep2:dobranoc, do jutra
Ali26762 Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 [quote name='borsaf']Nocna zmiana juz dziala wiec :sleep2:dobranoc, do jutra Dobrej nocy, borsaf :)
zadziorny Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Ja też już piffko wysączyłem i idę :sleep2:. Dobranoc :hand:
fjolka Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 szorstki dzisiaj na zdrowiu podupadl i tak mnie to martwi, ze chyba nie zasne:shake::roll: jutro lece z nim do weta, bo nie wyglada to dobrze:-( zero apetytu, goraczka i do tego spi od popoludnia z przerwa na siku, nawet pragnienia specjalnie nie ma. nie wiem czy slusznie, ale "nawodnilam" go troche strzykawa. myslicie, ze to moze byc spowodowane zebami?
Ali26762 Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Ojej, fjolka, to niedobrze! Ile Sezamek ma tej temperatury? Mierzyłaś? Deryś nie miał takich sensacji przy zmianie zębów, ale wszystko jest możliwe. Chyba faktycznie bez weta się nie obejdzie. Możesz, ewentualnie, zadzwonić do jakiegoś gabinetu całodobowego i zapytać weta na zasadzie - panie doktorze, czy ja muszę jechać już, czy mogę spokojnie poczekać do rana?
goranik Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 fjolka napisał(a):szorstki dzisiaj na zdrowiu podupadl i tak mnie to martwi, ze chyba nie zasne:shake::roll: jutro lece z nim do weta, bo nie wyglada to dobrze:-( zero apetytu, goraczka i do tego spi od popoludnia z przerwa na siku, nawet pragnienia specjalnie nie ma. nie wiem czy slusznie, ale "nawodnilam" go troche strzykawa. myslicie, ze to moze byc spowodowane zebami? wiesz co, wydaje mi sie ze to watpliwe zeby przez zeby. tzn nigdy mi sie nie zdazylo cos takiego u moich psow. podawaj mu wode tak jak podajesz. zyczymy powrotu szybkiego do zdrowka!! erdele to twarde sztuki, wyjdzie z tego zobaczysz. zeby obnizyc temperature dobrze jest robic kompresy z zimnej wody (na szmatce) na stopy i jądra. daje to najlepsze rezultaty. trzymamy kciuki!
goranik Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Kilka fotek mojej grubej z dzisiejszego spacerku a tu pokazuje gdzie mnie ma...:mad:
goranik Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 dzieki!! mi sie podoba zwlaszcza ostatnia ;-) widze ze ci sie udalo z krokodylkowym tlem....;D
Ali26762 Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 No właśnie nie udało mi się, wróciłam do pierwszego tickera, który - nie wiedzieć czemu - nie posiada białego tła...
Ali26762 Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Uffff, nareszcie udało mi się tak, jak chciałam :multi: Dobrej nocki :)
Flaire Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 [quote name='Anisha']A nie mówiłam?? A Flaire już mi chciała guza nabić... :evil_lol:Nie guza ;-). Może wyjaśnię... Każdy obrazek tutaj musi być prostokątny - czy to gif, czy to jpg. A więc każdy obrazek musi miec tło - tyle że tło w gifach może być przezroczyste, dając wrażenie, że go nie ma... -Flaire odbiło -myślicie -co to za tło, jak go nie widać? A no bardzo ważne, bo pomimo że go nie widać, to je "czuć". Czyli, jeśli obrazek jest aktywny (reaguje na kliknięcia), to tło, nawet przezroczyste, też będzie na te kliknięcia reagować tak samo, jak reszta obrazka. I to może być mylące... bo o ile spodziewamy się, że jak najeżdżamy na obrazek i klikamy, to coś się może stać, o tyle raczej nie spodziewamy się, że coś się stanie gdy klikamy na tło, które jest przezroczyste - bo nawet nie wiemy, że to część obrazka! (Tyle że tutaj, na dogo, kursor się zmienia - to pomaga nam wiedzieć, czy mysz jest na przezroczystym tle gifa, czy już na tle okna, w którym ten gif jest wstawiony). Nie wiem, czy to jasno wyjaśniłam - kto nie do końca wie o czym mówię, niech sobie spróbuje pojeździć myszą przez podpis zadziornego i mam nadzieję, że stanie się to jaśniejsze. :-)
Anisha Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Ali, gratuluję uporu uwieńczonego pełnym sukcesem! :multi: [quote name='fjolka']moj szorstek urodzil sie 9 kwietnia wiec tak mi wychodzi, ze jest mlodszy o jakies 2 tygodnie, chociaz podobno wielki jest wiec moze gdyby je tak zestawic razem to roznica nie bylaby tak duza ;) a tak z ciekawosci ile shaggy wazy? i jak tam zeby, ma juz nowe, bo u nas przod nowy a reszta do wymiany:evil_lol: Dokładnie 13 dni, czyli można powiedzieć, że 2 tygodnie. Shaggy waży 17 kg (z dokładnością do 0,5 kg:razz: ), a zęby ma już prawie wszystkie nowe - może nawet wszystkie, tylko np.kły górne ma jeszcze podwójne - nowe już są, a stare jeszcze są. Ale 2 tygodnie temu też miał tylko przód nowy, więc idziemy łeb w łeb! :lol: Ale Shaggy nigdy z powodu zębów nie stracił na dobre apetytu, ani nie zachowywał się tak, jakby miał temperaturę... :shake: Mam nadzieję, że u Sezama to jakiś drobiażdżek i już dzisiaj będzie wszystko dobrze.
Anisha Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Zadziorny, czy z Twoją stroną jest wszystko ok? Zajrzałam tam i chciałam pooglądać zdjęcia suń i szczeniąt, ale nic mi się nie otwiera. :shake: Kompletnie nic. :shake: Wiesz może dlaczego?
borsaf Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Witajcie, Fjolka, szkoda, ze wczesniej wczoraj o Sezamku nie napisałas. Ja podobne objawy miałam u mojej Kercji. Oj, zamrtwiania bylo sporo. Psiak osowialy, nawet pic nie chciał. Wyladowałam u weta i okazalo sie, że to zapalenie gardła. Jak dziub rozwarła to widac było jak u ludzi czerwone łuki i cała tylna ściana gardła. To zwłaszcza przypadlośc szczeniaków. Jak pies dorosnie to zdarza się sporadycznie. Zyczę zdrowia Sezamkowi i wysyłamy dobre fluidy z ponurego,kapiącego, zimnego Gniezna
zadziorny Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 [quote name='Anisha']Zadziorny, czy z Twoją stroną jest wszystko ok? Zajrzałam tam i chciałam pooglądać zdjęcia suń i szczeniąt, ale nic mi się nie otwiera. :shake: Kompletnie nic. :shake: Wiesz może dlaczego? Sprawdziłem przed momentem - wszystko gra i się otwiera bez problemu :roll:. Być może kiedy Ty wchodziłaś na stronkę, serwer nieco szwankował :hmmmm: :niewiem:
Anisha Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 zadziorny napisał(a):Sprawdziłem przed momentem - wszystko gra i się otwiera bez problemu :roll:. Być może kiedy Ty wchodziłaś na stronkę, serwer nieco szwankował :hmmmm: :niewiem: Nie, to nie to... :shake: Poprosiłam znajomą, która też jest online żeby otworzyła u siebie (nawet identycznym sposobem, tzn. z dogo) i u niej wszystko chodzi jak należy, a u mnie wciąż zero reakcji na zdjęcia :lookarou: . Linki po prawej stronie otwierają się natychmiast, lewa strona ani trochę. Pojęcia nie mam o co chodzi... :hmmmm:
Recommended Posts