Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bogula']Wind---widziałam Majutka! Brawo!
No to ja idę oglądać :cool1:

A tickerek założyłam tylko dla jaj, w ramach ujednolicenia terierowego :evil_lol: Zaraz wracam do mojego wysłużonego podpisu ;)

Posted

coztego napisał(a):
No to ja idę oglądać :cool1:

A tickerek założyłam tylko dla jaj, w ramach ujednolicenia terierowego :evil_lol: Zaraz wracam do mojego wysłużonego podpisu ;)

Szkoda tickerka,taki jest zieloniutki,znowu powiało latem,a przy tej pogodzie jest jak najbardziej na miejscu.:lol:

Posted

Dobry wieczór Dogomaniacy,
Ritus teraz my i moze Anisha na erdelkach, a Zadziorny na weszterierachmamy wartę:lol: Po 23 przejmują wachtę sowy czyli Ali i Wind. Ibolya.

No, Ali to sie dostanie we Wrocku:mad: Sadystycznie mi napisała jak szukać urodzinowego torciku po grafikach googlowych:cool3: Wyobrażacie sobie jakie męki przechodziłam oglądając torty i torciki, ciasteczka...a w domciu...petitki tylko dla psa na nagrody:placz: Oj, będzie karniak za to,Ali;) Przywioze puchar lodów z owocami i bitą śmietaną prosto z Galerii Domonikańskiej i... nie ma zmiłuj...jesz sama!;)

Posted

[quote name='borsaf']
Anisha, bardzo ładny wybrałaś tickerek. Inne kolory od pozostalych i zaraz sie w oczy rzuca.

Borsaf, taki znowu inny w kolorze od pozostałych to on nie jest - a Twój? :razz: Nawet tematykę też masz tę samą - morską! :mdrmed: A za pochwałę bardzo dziękuję! :roll:

Wiecie, dzisiaj rano mieliśmy z Szagastym sporo szczęścia. Zmieniłam mu wodę w misce przed porannym spacerkiem i poszliśmy. Wróciliśmy, pies był głodny, więc dałam mu śniadanie do miski od żarcia, a jak się już zabrał za jedzenie coś mnie tknęło żeby zajrzeć mu "przez ramię" do tej z wodą - a tam żywa osa zażywała kąpieli i wyglądała na już dość zdesperowaną żeby wyjść. Widocznie wpadła tam jak nas nie było. Całe szczęście, że spacerek nie był długi i szczenior nie zmęczył się na tyle, żeby rzucić się od wejścia na wodę, bo nie wiem jaki byłby tego finał. Obawiam się, że mogłoby być niedobrze. :shake: :shake:

Włączyłam TV na TVN-ie, poluję na Majuta. :cool3:

Posted

[quote name='Wind']Ali,

Jak tam sukcesy w GIMP-ie? :cool3: Podziawiam, ze miedzy noca a dniem, chce Ci sie nowych rzeczy uczyc :razz:
Jak się nie ma czasu w dzień, to trzeba pewne rzeczy robić w nocy... A sukcesy? Kiepsko. Ale już udaje mi się pewne rzeczy robić ze spokojem, tzn. coraz mniej się miotam, aczkolwiek do swobodnego poruszania się to mi duuuużo brakuje. Dopadam się do programu na chwil parę, bo zawsze jest co innego do roboty.
Dzisiaj okazało się, że właściwie najlepiej by było, abym opanowała corela. Broniłam się do tej pory przed tą kobyłą, jak dla mnie jest za bardzo rozbudowana. Póki co wystarczał mi bardziej prosty program :)
No nic, ponoć wszystko jest dla ludzi...

Aaaaa, widziałam przed chwilą Majuta! Ale gwiazda :) I znam ją osobiście :multi: :D

Posted

[quote name='borsaf']No, Ali to sie dostanie we Wrocku:mad: Sadystycznie mi napisała jak szukać urodzinowego torciku po grafikach googlowych:cool3: Wyobrażacie sobie jakie męki przechodziłam oglądając torty i torciki, ciasteczka...a w domciu...petitki tylko dla psa na nagrody:placz: Oj, będzie karniak za to,Ali;) Przywioze puchar lodów z owocami i bitą śmietaną prosto z Galerii Domonikańskiej i... nie ma zmiłuj...jesz sama!;) Khm, khm, myślałam, że się ucieszysz... Flaire już pisała tu o wędce i rybie, chciałam Ci dać wędkę, żebyś sobie mogła ryby sama łapać kiedy będą Ci potrzebne... A Ty, widzę, karać mnie chcesz... :placz: :placz: :placz:

;) :D

Posted

[quote name='borsaf']Aluniu to tylko wstęp:

Jaki piękny torcik, z maupom nawet, taki internetowy :multi:
Dziękuję bardzo!

Kochani, nie będę sobkiem - częstujcie się, proszę :)

Posted

Ali26762 napisał(a):

Aaaaa, widziałam przed chwilą Majuta! Ale gwiazda :) I znam ją osobiście :multi: :D

A pamiętasz może który to był program?

Posted

No to zdaje się, że spóźniłam się na Majuta o minuty dosłownie...:angryy:

Ali, wróć mi tu zaraz z poprzednim rozmiarem zdjęcia Derysia przy tickerze! Taki fajny był, bo tło niemal identycznie zlewało się z tłem dogo i wyglądało jakby Deryś wyrastał prosto ze strony! Nawet miałam Ci napisać, że masz najfajniej wkomponowane zdjęcie, a Ty co zrobiłaś, kobieto?!? :mad:

Posted

Ali sęk w tym, ze ja bardzo lubie "suodkie" po 10 stronach miałam ochotę iśc do kuchni i kręcic bszkopt ale sie zreflektowałam, ze sama go będe jadła bo TZ tylko kawałek i ok.

Ja jeszcze Corela nie mam ale sobie z biblioteki pozyczyłam książkę CorelDRAW11. Spora jest ale krokpo kroku tłumaczą.
Musze jeszcze zobaczyć czy te o fotografii i obrobce fotek tez w naszej bibliotece są.

Posted

No wiem Anisha, widzę. Wszystkiemu winien brak czasu. Do południa troszkę posiedziałam przy GIMP-ie i zrobiłam coś takiego, a później musiałam wyjść do lekarza. Później pojechaliśmy do Ewy, mojej psiej fryzjerki, gdzie Deryś kosmicznie olał kota, za to próbując "odgryźć" głowę chomikowi :evil_lol:
Później psi spacer, zakupy, kolacja no i dopiero teraz usiadłam do kompa.

Zaraz poprawię to, co napsułam, a w ostateczności wstawię poprzedni tickerek, na szczęście zapisałamm sobie adres.

Natomiast co do wkomponowania zdjęcia w tło - popatrz na podpis zadziornego. Właśnie jemu próbowałam dorównać :D

Posted

[quote name='borsaf']Ali sęk w tym, ze ja bardzo lubie "suodkie" po 10 stronach miałam ochotę iśc do kuchni i kręcic bszkopt ale sie zreflektowałam, ze sama go będe jadła bo TZ tylko kawałek i ok.
Ja słodkie to tak sobie. Czasami mam ochotę, ale rzadko i zadowalam się niewielką ilością. Mogę więc sobie psokojnie oglądać torciki na fotkach i nie mam krwiożerczych skłonności do kręcenia biszkoptu :evil_lol:

A propos biszkoptu - mam fajny, hiper nieskomplikowany przepis na biszkopt, mogę Ci podać :)

Posted

[quote name='Ali26762']
Natomiast co do wkomponowania zdjęcia w tło - popatrz na podpis zadziornego. Właśnie jemu próbowałam dorównać :D

Zadziorny w ogóle nie wkleił tego zdjęcia z tłem, więc nic dziwnego, że go nie widać! (tła nie widać) A Ty miałaś tło, tyle, że bardzo pasujące do strony.

[quote name='Ali26762']
A propos biszkoptu - mam fajny, hiper nieskomplikowany przepis na biszkopt, mogę Ci podać :smile:

Super, kulinarnie się tu robi! :lol: Możemy założyć topic "kuchnia dla terierów" żeby żaden moderator się nie czepnął, że to nie na temat! :evil_lol:

Posted

Nooo, tak to rozumiem! Pięknie, Ali, pięknie! Tak pięknie, że może jednak Zadziorny faktycznie miał tam tło? :confused: Jeśli tak to najmocniej przepraszam...

Posted

Ali jakbys liczydlo zakropkowała, ze chcesz bez tła to Deryś by sie prawie zlewal z dogo. Wiem, ze chcesz go "wyłuskać" samego z foty, ale na początek moze daj bez tła liczydlo:lol:
Jak Ci sie uda wyluskać Derysia to podesle Ci Fotę Regona cobys go pozbawiła Agi i wózka w tle:evil_lol:

Posted

[quote name='borsaf']Ali jakbys liczydlo zakropkowała, ze chcesz bez tła to Deryś by sie prawie zlewal z dogo. Wiem, ze chcesz go "wyłuskać" samego z foty, ale na początek moze daj bez tła liczydlo:lol:
Jak Ci sie uda wyluskać Derysia to podesle Ci Fotę Regona cobys go pozbawiła Agi i wózka w tle:evil_lol:
Możesz mi fotkę podesłać, nie ma problemu ze zlikwidowaniem Agi i wózka.
A z tym liczydłem to ciekawa sprawa - tylko raz mi się udało mieć krokodyla bez białego tła, a każdy późniejszy ticker już to tło zawiera. Pojęcia nie mam dlaczego...
Żeby teraz zlikwidować tło przy krokodylu, to muszę go skopiować chyba do GIMP-a i wyciąć...
A Deryś już prawie, prawie... za jakiś rok uda mi się trafić idealnie w kolor Dogomanii :D Bo tło muszą mieć wszystkie obrazki...

Posted

[quote name='Anisha']Nooo, tak to rozumiem! Pięknie, Ali, pięknie! Tak pięknie, że może jednak Zadziorny faktycznie miał tam tło? :confused: Jeśli tak to najmocniej przepraszam...
Już pisałam, musi mieć tło :)

Dzięki, Anisha, staram się jak mogę :)

Posted

[quote name='Ali26762']
Natomiast co do wkomponowania zdjęcia w tło - popatrz na podpis zadziornego. Właśnie jemu próbowałam dorównać :D A dziękuję, dziękuję :oops: :razz: ;)

Posted

Tadam!

Przepis na biszkopt (dla terierów oczywiście :evil_lol: ):

6 całych jajek
1 1/2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
szczypta soli

Jajka (całe) ubić z cukrem, dodać sól i powoli dosypywać przesianą przez sito mąkę, cały czas ubijająjąc.
Tortownicę wyłożyć papierem i wlać do niej ciasto.
Wstawić do nagrzanego do 55 stopni piekarnika, zwiększyć temperaturę do 175 stopni i piec 55 minut.
Można sprawdzić patyczkiem na koniec, czy w środku się dopiekło.

W zależności od potrzeb można z tego zrobić tort, można - po nasączeniu ponczem - położyć owoce na wierzch i zalać galaretką, a można w surowe ciasto powtykać jabłka i razem z nimi upiec.

Smacznego :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...