Anisha Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 coztego napisał(a): A co reklamuje i gdzie można ją zobaczyć? :cool3: Dobre pytanie! Też chętnie zobaczę Majuta, tylko który program będzie go prezentował?
borsaf Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='Ali26762']borsaf, kochana, fotka jest malutka, tylko we własnym komputerku masz w ustawieniach zaznaczone, żeby otwierała się na cały ekran, a a nie w oryginalnym rozmiarze. To, że masz kwadraciki i fotka jest nieczytelna świadczy o tym własnie, że jest malutka. Czyli wszystko gra :) Ali dziękuję Ci bardzo za te slowa. Nie wstawiłabym bez Ciebie tej fotki. Nie mam dużo ładnych fotek ale ta wybrałam bo na niej widac, ze się Regon nauczyl w tym roku pływać. Bez Ciebie wylądowałaby w koszu:cool3: Skąd Wy to wszystko wiecie?(pytanie retoryczne):shake:
Ali26762 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Wind napisał(a):Babcia mimo, ze ma 81 lat skrobie pisma do ZUS-u w Word'zie, dzwoni do mnie Skype'm, wirtualnie czyta gazety i slucha wirtualnego radia :-) Troche tylko zaluje, ze nie moze ze swoimi rowiesniczkami pogawedzic na gg :lol: Hihihihihi :D Moja mama, też 81-letnia, nie surfuje, niestety, chociaż kilka razy rozmawiała skypem, ma też konto bankowe przez internet. Oczywiście to ja nawiązuję połączenia, ja wykonuję płatności, sprawdzam stan konta... Jedyne, czego mama się nauczyła to posługiwanie się kartą płatniczą w sklepach (niechętnie) i w bankomatach oraz obsługa telefonu komórkowego w zakresie odbierania i nawiązywania połączeń. Ale tylko na wyjazdach, bo jak mama przyjeżdża do Gdańska, to komórka na stałe leży w domu. Nie raz już dzwoniłam sobie do drugiego pokoju... :evil_lol:
Wind Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 coztego napisał(a): A co reklamuje i gdzie można ją zobaczyć? :cool3: Ubrania marki Cherokee, to te sprzedawane w TESCO. Reklama zaczyna sie tak, ze z bialego Lincolna wysiadaja rozni ludzie, a na koncu dziewczyna z Majutem na rekach. Paparazzi robia im zdjecia a w tle gra rytmiczna muzyczka z refrenem Super Star ;) Reklama jest chyba na wszystkich popularnych kanalach :-) W.
Ali26762 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='borsaf']Ali dziękuję Ci bardzo za te slowa. Nie wstawiłabym bez Ciebie tej fotki. Nie mam dużo ładnych fotek ale ta wybrałam bo na niej widac, ze się Regon nauczyl w tym roku pływać. Bez Ciebie wylądowałaby w koszu:cool3: Skąd Wy to wszystko wiecie?(pytanie retoryczne):shake: Miło mi, że mogłam pomóc w wyjaśnieniu :) A skąd wiemy? Z obserwacji. Wystarczy otworzyć fotkę w programie graficznym i powiększając ją patrzeć co się z nią dzieje. Na początku powiększa się, a obraz - na pozór - nie ulega pogorszeniu, aż w pewnym momencie wylezą kwadraciki. Najpierw kilka, później coraz więcej. Z tego wniosek, że jeśli kwadraciki wylazły, to jest to duże powiększenie, a więc logicznie rzecz biorąc - fotka musi być mała, prawda? Ja teraz np. klnę na czym świat stoi, bo próbuję opanować GIMP-a. Jest to program graficzny, który poleciła mi coztego. Fakt, ma fajne możliwości, tylko co z tego ( :evil_lol: ), skoro nie wiem jak do nich dotrzeć... Wszystko myli mi się z PSP7, obsługa programu wydaje się być trudniejsza, a przede wszystkim totalnie różni się od tego, czego się już nauczyłam i do czego przyzwyczaiłam. No ale nic, trzeba zdobywać nowe umiejętności :)
Ali26762 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 A właśnie, z tego wszystkiego zapomniałam Cię, borsaf, ogromnie pochwalić, bo widzę i płynącego Regonika i wieloryba i wszystkie napisy :multi: Brawo! Zobaczysz, będziesz jeszcze pogromczynią dzikich kompów :D
Anisha Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Borsaf, a ja jeszcze z takim pytankiem: data nad tickerkiem ma być, na przykład, datą urodzenia Regonika, czy to coś zupełnie innego? Bo z jego wiekiem jakoś nijak mi się nie zgadza... :shake:
borsaf Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Anisha, tak sie ucieszyłam, ze wreszcie ten tickerek zrobiłam, że nie spojrzałam na to. Nad tickerkiem dałam datę urodzenia ale cos źle policzył, jutro jeszcze poprawię, może źle gdzieś wpisałam. A moze to piffko?:evil_lol: Już poprawiłam i go deczko odmlodziłam.
Anisha Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Tak mi się spodobały dzisiejsze zapasy z tickerami, że też sobie zmienię, a co! :evil_lol: Zawsze można wrócić do starego, a teraz przynajmniej widać, że jesteśmy znad morza! :grins:
Anisha Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 borsaf napisał(a): Już poprawiłam i go deczko odmlodziłam. No, teraz to rozumiem! Wszystko już jest idealnie! :multi:
Ali26762 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='borsaf']Ali Lordunio jest też na etapie do 2 lat, tam nie ma krokodylka. Ja sobie własnie zrobiłam wieloryba z misiem i chcialam dac fote z boku i... zmniejszylam w tym programie od Ciebie i... takie cos mi wyszlo. Deryś też jest na etapie do dwóch lat i tam jest krokodylek... Zobacz co on trzyma między paszczą a łapą - dwójkę trzyma... Kliknij na "All" koło tickerków, tak samo niżej, gdzie wybiera się maskotkę, a pokażą Ci się wszystkie możliwości :)
Ali26762 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Anisha napisał(a):Tak mi się spodobały dzisiejsze zapasy z tickerami, że też sobie zmienię, a co! :evil_lol: Zawsze można wrócić do starego, a teraz przynajmniej widać, że jesteśmy znad morza! :grins: Epidemia cy cuś? :evil_lol: Ładny ten nowy, ale tamten nie zdążył Ci się jeszcze zdewaluować :D
Jura Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Ło matko, ale tu praca wrzała... :klacz: Taka pogoda, że nic tylko siedzieć przy komputerku. A biedna Niedźwiedzica sie wczasuje... Chociaż jak rano wyszłam to nawet to padanie mi się podobało. A jak się zastanowiłam, dlaczego, to doszłam do wniosku, że przypomina mi kilka miłych urlopów, zimnych i mokrych. Fredce deszcz niespecjalnie przeszkadza, ale dziś zdecydowanie skróciła popołudniowy spacer. Zmusiła się do zrzucenia balastu w pierwszym miejscu, które się do tego nadawało i obrałą kierunek "domek", czemu nie byłam przeciwna (choć przez moment wydawało mi się, że nie chodzi o "domek" tylko sprawdzenie, czy przypadkiem widziany wcześniej na chodniku kawałek mięska jeszcze tam leży:roll:, ale jednak okazało się, że sucz chce jak najszybciej być tam, gdzie woda zna swoje miejsce tzn. jest w misce, a nie wszędzie). Goranik, umarłam przez Ciebie ze śmiechu. BTW Czy pieski innych ras też miewają takie szaleńcze błyski w oczach? Wind, nie ma jakis rozpisek emitowania reklam? Pewnie znowu będe nabijać oglądalność, a Majutka i tak nie zobaczę :p
Anisha Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='Jura'] A biedna Niedźwiedzica sie wczasuje... Jura, coś Ci się pomyliło... :evil_lol: Jak się wczasuje to nie biedna, tylko szczęściara! :cool1:
Terry Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Epidemia cy cuś? :evil_lol: nio , mnie tez dopadlo:lol:
Wind Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 [quote name='Jura'] Wind, nie ma jakis rozpisek emitowania reklam? Pewnie znowu będe nabijać oglądalność, a Majutka i tak nie zobaczę :p Jura, jak zwykle nie dostalam takowej rozpiski :shake: Wiesz, w takich produkcjach nikt ani nie ma czasu, ani takowego standardu, aby wszystkim, ktorzy biora udzial w przedsiewzieciu zapewnic taka informacje. Po prostu, rano przychodzisz, robisz co trzeba, a wieczorem jedziesz do domu i tyle :cool1: Ja natknelam sie na ta reklame zupelnie przez przypadek. Ostatnio zupelnie nie ogladam TV, ale akurat wlaczylam telewizor, aby sprawdzic roznice w kalibracji monitora graficznego a telewizora :evil_lol: No i traf chcial, ze zobaczylam w szklanym okienku Majuta :loveu: Czy wszyscy juz spia? :cool3: W.
Ali26762 Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Nie, niektórzy przyswajają GIMP-a... :cool3: Będę polować na Majuta... Wiem czym to pachnie, już raz polowałam... Na szczęście z sukcesem, czego spodziewam się i teraz :) A film kiedy wchodzi na ekrany?
sortis Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Pare dni temu ruszyla reklama z Majutem. A co reklamuje i gdzie można ją zobaczyć? Ubrania marki Cherokee, to te sprzedawane w TESCO. Reklama zaczyna sie tak, ze z bialego Lincolna wysiadaja rozni ludzie, a na koncu dziewczyna z Majutem na rekach. Paparazzi robia im zdjecia a w tle gra rytmiczna muzyczka z refrenem Super Star ;) Reklama jest chyba na wszystkich popularnych kanalach :-) Dzień Dobry Bardzo! Widziałam! Telewizor "chodzi" na okrągło bo w domu szczeniak, to widziałam! [SIZE=2]Widziałam już parę dni temu! Zwykle pieski w reklamach wywołują u mnie typowe proste skojarzenia: o, bobtajl! albo o! foksik! [SIZE=2]a tym razem : [SIZE=3]Majka Wind! ... przecież, kurna, nie ma takiej rasy... założę blokadę na tą dogomanię czy co :lol:
zadziorny Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Z moim szczęściem to pewnie i tej reklamy nie zobzczę :wallbash: :shake: :angryy:
INA Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 witam jejku ale się porobiło kolorowo od tych tickierków:crazyeye: :razz: człowiek tylko kilka godzin jest nieobecny o tu topic odmieniony:razz: Wirus tickierkowy zaatakował wszyskich:crazyeye: :razz: a mojego banerka mi szkoda się pozbywać..to prezent od coztego:lol: :loveu: zresztą jeszcze sobie chce trochę popatrzeć na sianko albo jak kto woli chlebowy obrazek w pełnym słońcu- szczególnie ze za oknem słota:shake: we wrzesiu są drugie urodzonki Vigo może na urodzinki taki sobie sprawie - ale z misiem czy krokodylkiem to chyba takiemu stremu chłopu nie wypada;) Wind z wielką niecierpliwością będe wypatrywać naszą Gwiazdę w TV:lol: goranik - muszę jeszcze wrócić do Twych super fot, są f a n t a s t y cz n e ,że dobrym sprzętem robione to niepodlega dyskusji :cool3: ale mi się podobają te fajnie uchwycone śmieszne i czasem złowrogie pozy paszczków. ja mam malutko takich fotek - strasznie trudno to zrobić..... tak myślę że na mojej cyfrówce -najlepiej ustawić na zdjęcia seryjne:roll:
rita60 Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Ciekawe kto tak zamieszał z tymi tickerkami:oops: :loveu: :oops: ale za to jak sie zrobiło kolorowo. Borsaf gratuluje efektu i samozaparcia:klacz: chiba piffko pomogło:razz: :razz: :razz: Witaj Wind dawno cie u nas nie było,wymiziaj nasza dogomaniacka gwiazdke.:calus:
borsaf Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Rita, drugie napewno bo zauważułam, że daty nie zmieniłam:evil_lol: Anisha, bardzo ładny wybrałaś tickerek. Inne kolory od pozostalych i zaraz sie w oczy rzuca.
Wind Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 [quote name='sortis'] Zwykle pieski w reklamach wywołują u mnie typowe proste skojarzenia: o, bobtajl! albo o! foksik! [SIZE=2]a tym razem : [B][SIZE=3]Majka Wind! ... przecież, kurna, nie ma takiej rasy... założę blokadę na tą dogomanię czy co :lol: :lol: :lol: :lol: sortis, z tej nowej rasy obsmialam sie jak norka :lol: rita, juz Majuta wymizialam, a nawet dalam odrobinke sniadaniowego paszteciku :evil_lol: Za ludzkie zarelko moj pies daje sie pokroic :evil_lol: Cos czasu mam ostatnio malutko, to i malutko siedze na Dogo :shake: Byle do listopada ... wtedy troche odsapne :-) Ali, Jak tam sukcesy w GIMP-ie? :cool3: Podziawiam, ze miedzy noca a dniem, chce Ci sie nowych rzeczy uczyc :razz: Ja o tej porze jedynie do czego jestem zdolna to ustalanie profili kolorystycznych na plikach RAW, ewentualnie cos tam retuszuje ;) A gdy od 4.00 zaczynam kolor zolty widziec jak pomaranczowy, a w ecru dopatruje sie cyjanu to jest to moment na zasluzony odpoczynek :evil_lol: A Majut w "Odwroconych" bedzie od marca 2007r. Pierwsza czesc krecimy chyba do listopada, a od nowego roku maja byc krecone kolejne odcinki. W.
Recommended Posts