borsaf Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Zadziorny, pamietam, to Ty mnie ubrałes w avatarek,ten pierwszy z Regonikiem na hustawce. Co byśmy, biedne blpndynki, zrobiły bez Ciebie? Pije piffko, Czarne z browaru Fortuna, za Twoje zdrowie!
borsaf Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='rita60']Borsaf dziekuje za słowa otuchy:calus:Rita, musimy sie jakos wspierać bo czuje w tobie bratnia kompowa duszę. Reszta jest o lata świetlne dalej w tych zawilosciach. Dobrze, ze nie popadam z tego powodu w kompleksy:lol: Pewnie sie wiekiem w duchu rozgrzeszam:evil_lol:
rita60 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 No to wypijmy to piffko pod nasze osiagniecia komp.:lol::popcorn::popcorn:
borsaf Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Rita,jak narazie miernie mi to idzie. Moze jak dokończe piffko? Chcialam dac nowy tickerek, ale nie umiem starego wymazac:angryy: Chcialam zmniejszyc fotke Regona, wycięłam ładnie i zmniejszyłam do 80x100 i sie okazalo, ze jak na nią na pulpicie klikam to jest nieczytelna, z jakis kwadracików sie składa i nie taka mała:placz: Dlaczego, dlaczego, jak??? Te madre glowy to sobie wogóle nie wyobrażają jakie napotykamy góry.
Flaire Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 borsaf napisał(a):Chcialam dac nowy tickerek, ale nie umiem starego wymazac:angryy: borsaf, żeby wymazać ticker z podpisu najpierw klikasz "Panel użytkownika" - znajdziesz to blisko samej góry każdej strony forum dogomanii, na niebieskim tle, z lewej strony. Pokazuje Ci się stronka, która z lewej strony ma "Panel Sterowania". Pierwsza pozycja w tym panelu to "Ustawienia", a pierwsze z ustawień to "Edytuj Podpis", Klikasz na to. Ukazuje Ci się stronka, która ma najpierw podgląd podpisu - tytuł "Preview" znaczy Podgląd - a pod tym okienko "Edytuj Podpis", które działa tak samo, jak okienko, w które wpisujesz posty. Tak więc żeby usunąć ticker, ustawiasz kursor (ten znaczek, który pokazuje Ci, gdzie obecnie wstawiasz literki) na końcu (klikając tam myszą) i potem naciskasz na klawiaturze "Wstecz" czy backspace wycierając wszystko po kolei, tak jak to robisz, gdy pomylisz się w pisaniu posta. A jak skończysz - klikasz u dołu "Zapisz podpis". Żeby wstawić nowy podpis - powtarzasz jak wyżej i w to okienko kopiujesz co Ci potrzeba - np. tekst ze stronki tickerowej, który da Ci Twój ticker. Możesz sprawdzić, czy się udało, klikając "Podgląd podpisu", a na koniec klikasz "Zapisz podpis".
rita60 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='borsaf']Rita,jak narazie miernie mi to idzie. Moze jak dokończe piffko? Chcialam dac nowy tickerek, ale nie umiem starego wymazac:angryy: Chcialam zmniejszyc fotke Regona, wycięłam ładnie i zmniejszyłam do 80x100 i sie okazalo, ze jak na nią na pulpicie klikam to jest nieczytelna, z jakis kwadracików sie składa i nie taka mała:placz: Dlaczego, dlaczego, jak??? Te madre glowy to sobie wogóle nie wyobrażają jakie napotykamy góry. Oj nie:shake::shake::shake: nie denerwuj sie,dokoncz piffko,a jak sie nie uda wez nastepne:loveu::evil_lol:i do przodu. Te chol.... kwadraciki wyskakiwały,po kazdej nieudanej probie,jak robiłam tickerek,ale zauwazyłam,ze fjolka miała ten sam problem:razz: Witajcie w klubie dziewczyny.
Ali26762 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='borsaf']Chcialam zmniejszyc fotke Regona, wycięłam ładnie i zmniejszyłam do 80x100 i sie okazalo, ze jak na nią na pulpicie klikam to jest nieczytelna, z jakis kwadracików sie składa i nie taka mała:placz: Dlaczego, dlaczego, jak??? Te madre glowy to sobie wogóle nie wyobrażają jakie napotykamy góry. borsaf, kochana, fotka jest malutka, tylko we własnym komputerku masz w ustawieniach zaznaczone, żeby otwierała się na cały ekran, a a nie w oryginalnym rozmiarze. To, że masz kwadraciki i fotka jest nieczytelna świadczy o tym własnie, że jest malutka. Czyli wszystko gra :)
Flaire Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 rita60 napisał(a):chol.... kwadraciki wyskakiwały,po kazdej nieudanej probie,jak robiłam tickerekKwadraciki wyskakiwały, bo kopiowałaś do podpisu nie dokładnie to, co było trzeba. Tzn. poza samym tickerkiem kopiowałaś jeszcze więcej tekstu - nie wiem, skąd, jak i dlaczego (pewnie wina stronki, z której tickerek pochodził), ale tak Ci wychodziło. Okejki, dzieci drogie, ja idę spać. Dobrej nocki Wam życzę! :-)
zadziorny Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 borsaf napisał(a): Chcialam dac nowy tickerek, ale nie umiem starego wymazac:angryy: Chcialam zmniejszyc fotke Regona, wycięłam ładnie i zmniejszyłam do 80x100 i sie okazalo, ze jak na nią na pulpicie klikam to jest nieczytelna, z jakis kwadracików sie składa i nie taka mała:placz: Dlaczego, dlaczego, jak???Wejdź do "Panel Użytkownika", następnie "Edytuj Podpis". W oknie edycji (z białym tłem) kliknij swój podpis, a następnie klawisz "Del". Jakim programem zmniejszałaś zdjęcie? :hmmmm:
rita60 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Ja tez ide spac,dobrej nocy wszystkim.Borsaf jutro obejrze efekty twoich działan.Powodzenia.
zachraniarka Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Mnie właśnie natchnęło i zrobiłam sobie nowy tickerek z moją rudawką w roli plażowicza :loveu:
Ali26762 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 zach, nie chciałaś korkodylka? Ale i tak śliczny tickerek :)
borsaf Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Ali Lordunio jest też na etapie do 2 lat, tam nie ma krokodylka. Ja sobie własnie zrobiłam wieloryba z misiem i chcialam dac fote z boku i... zmniejszylam w tym programie od Ciebie i... takie cos mi wyszlo. Zach zazdraszczam, ale piffko skonczone i probuje dalej zmazac tickerek. Juz robilam delate, a kursor to mi sie wogole nie chce pokazac:shake: Nie zawracam glowy, nie będe dalej zasmiecac topiku, próbuje dalej, najwyżej drugie piffko sobie naleję:evil_lol: Ja mam pancerny, niezmazywalny tickerek:evil_lol:
Flaire Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 borsaf napisał(a):Juz robilam delate, a kursor to mi sie wogole nie chce pokazac:shake: A jesteś pewna, że robiłaś to w okienku pt. Edycja podpisu, a nie w okienku pt. Preview? Napisz dokładnie, co się dzieje, gdy klikasz na swój ticker w okienku Edytuj Podpis, a potem przyciskasz klawisz Del na klawiaturze.
Anisha Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Borsaf, tak mnie zaintrygowałaś tym pancernym tickerkiem, że aż sprawdziłam czy mnie się skasuje i wszystko gra jeśli robisz wg wskazówek Flaire. Tylko za pierwszym kliknięciem na ticker robią się wokół niego takie małe kwadraciki jak przy wklejaniu zdjęcia, a dopiero za drugim kliknięciem pojawia się kursor za tickerem i wtedy delete usuwa go od razu. Spróbuj jeszcze raz!
zadziorny Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Borsaf udało Ci się :klacz:. Ticker zniknął z Twojego podpisu :cool3:
Flaire Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Anisha napisał(a):Tylko za pierwszym kliknięciem na ticker robią się wokół niego takie małe kwadraciki jak przy wklejaniu zdjęcia, a dopiero za drugim kliknięciem pojawia się kursor za tickerem i wtedy delete usuwa go od razu. Spróbuj jeszcze raz!Anisha, to nie do końca tak... Jeśli klikniesz na sam ticker, to robią się takie małe kwadraciki - wtedy możesz ticker usunąć przyciskając klawisz Delete na klawiaturze. A jeśli klikniesz ZA (albo poniżej) tickera, to nie zrobią się te kwadraciki, tylko ukaże się kursor. I wtedy (przynajmniej u mnie) klawisz Delete nie działa, tylko muszę używać tego klawisza, którego używam, żeby usunąć literki tekstu, gdy się pomylę - u mnie to klawisz Backspace.
coztego Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Chciałam spróbować jak to jest z tickerem :lol: i przeraziło mnie, jaką mam starą sukę :crazyeye:
Wind Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='zachraniarka']Mnie właśnie natchnęło i zrobiłam sobie nowy tickerek z moją rudawką w roli plażowicza :loveu: tak, tak zach, doskonala reklama psa pracujacego :eviltong: :evil_lol: borsaf, Nic sie nie martw. Twoja komputerowa edukacja i tak jest na wysokim poziomie :-) Ja tez uczylam moja Mame i Babcie jak poslugiwac sie komputerem, internetem i podstawowymi aplikacjami :-) Dzis surfuja az milo :cool3: Aby miec lepszy kontakt z rodzinnym domem, mojej mamie zalozylam stale lacze juz w 1999r. Jak pomysle, ze TPSA wyciagnela ode mnie za nie 1.200 zeta to mnie :diabloti: No ale coz sie nie robi, aby miec ... ;) Od tego czasu wiele czasu minelo, ale dzieki temu Babcia mimo, ze ma 81 lat skrobie pisma do ZUS-u w Word'zie, dzwoni do mnie Skype'm, wirtualnie czyta gazety i slucha wirtualnego radia :-) Troche tylko zaluje, ze nie moze ze swoimi rowiesniczkami pogawedzic na gg :lol: BTW pamietam taka smieszna anegdotke, gdy zaraz po zalozeniu internetu moja Mama zapytala" "Beatko, a czy wyslanie maila za granice kosztuje wiecej niz do Polski" :lol: :lol: :lol: Ot ... byly to czasy pionierskie :-) Rany czy u wiekszosci z Was tez taka paskuda za oknem :shake: Leje juz od wczoraj, jest zimno, mokro i buro ... ja juz chce wyjechac na wakacje :-( I jeszcze jedno. Pare dni temu ruszyla reklama z Majutem :cool3: A ze skarmiana byla obficie indorem z grilla to oblizuje sie na niej, az milo :lol: W.
borsaf Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 No, teraz zobaczymy, czy drugie piffko pomoglo? Ja chyba musze zmienić myszkę bo przedtem tez klikalam delate i nic sie nie dzialo. Moze to wina myszy? Nie moglam np kopiowac za pomoca myszy, musialam dac z klawiatury. Próba generalna. Skopiowalam drugi adres i na podgladzie bylo dobrze.
Anisha Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Flaire napisał(a):A jeśli klikniesz ZA (albo poniżej) tickera, to nie zrobią się te kwadraciki, tylko ukaże się kursor. I wtedy (przynajmniej u mnie) klawisz Delete nie działa, tylko muszę używać tego klawisza, którego używam, żeby usunąć literki tekstu, gdy się pomylę - u mnie to klawisz Backspace. Święta prawda! :lol: Tylko dla mnie w tym momencie klawisz backspace był tym samym co delete, a jednak to nie to samo - właśnie sprawdziłam ;)
Flaire Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 borsaf napisał(a):No, teraz zobaczymy, czy drugie piffko pomoglo? No i widzisz, jak łatwo poszło? Ja zaczynam myśleć, że Twoim głównym problemem jest, że piffka sobie żałujesz! ;-)
coztego Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='Wind']Rany czy u wiekszosci z Was tez taka paskuda za oknem :shake: Leje juz od wczoraj, jest zimno, mokro i buro ... ja juz chce wyjechac na wakacje :-( No co Ty :crazyeye: U nas żar się leje z nieba :p I jeszcze jedno. Pare dni temu ruszyla reklama z Majutem :cool3: A ze skarmiana byla obficie indorem z grilla to oblizuje sie na niej, az milo :lol: A co reklamuje i gdzie można ją zobaczyć? :cool3:
Recommended Posts