Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Zadziorny, pamietam, to Ty mnie ubrałes w avatarek,ten pierwszy z Regonikiem na hustawce.
Co byśmy, biedne blpndynki, zrobiły bez Ciebie?

Pije piffko, Czarne z browaru Fortuna, za Twoje zdrowie!

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='rita60']Borsaf dziekuje za słowa otuchy:calus:Rita, musimy sie jakos wspierać bo czuje w tobie bratnia kompowa duszę. Reszta jest o lata świetlne dalej w tych zawilosciach. Dobrze, ze nie popadam z tego powodu w
kompleksy:lol: Pewnie sie wiekiem w duchu rozgrzeszam:evil_lol:

Posted

Rita,jak narazie miernie mi to idzie. Moze jak dokończe piffko?
Chcialam dac nowy tickerek, ale nie umiem starego wymazac:angryy: Chcialam zmniejszyc fotke Regona, wycięłam ładnie i zmniejszyłam do 80x100 i sie okazalo, ze jak na nią na pulpicie klikam to jest nieczytelna, z jakis kwadracików sie składa i nie taka mała:placz: Dlaczego, dlaczego, jak???
Te madre glowy to sobie wogóle nie wyobrażają jakie napotykamy góry.

Posted

borsaf napisał(a):
Chcialam dac nowy tickerek, ale nie umiem starego wymazac:angryy:
borsaf, żeby wymazać ticker z podpisu najpierw klikasz "Panel użytkownika" - znajdziesz to blisko samej góry każdej strony forum dogomanii, na niebieskim tle, z lewej strony.

Pokazuje Ci się stronka, która z lewej strony ma "Panel Sterowania". Pierwsza pozycja w tym panelu to "Ustawienia", a pierwsze z ustawień to "Edytuj Podpis", Klikasz na to. Ukazuje Ci się stronka, która ma najpierw podgląd podpisu - tytuł "Preview" znaczy Podgląd - a pod tym okienko "Edytuj Podpis", które działa tak samo, jak okienko, w które wpisujesz posty. Tak więc żeby usunąć ticker, ustawiasz kursor (ten znaczek, który pokazuje Ci, gdzie obecnie wstawiasz literki) na końcu (klikając tam myszą) i potem naciskasz na klawiaturze "Wstecz" czy backspace wycierając wszystko po kolei, tak jak to robisz, gdy pomylisz się w pisaniu posta. A jak skończysz - klikasz u dołu "Zapisz podpis".

Żeby wstawić nowy podpis - powtarzasz jak wyżej i w to okienko kopiujesz co Ci potrzeba - np. tekst ze stronki tickerowej, który da Ci Twój ticker. Możesz sprawdzić, czy się udało, klikając "Podgląd podpisu", a na koniec klikasz "Zapisz podpis".

Posted

[quote name='borsaf']Rita,jak narazie miernie mi to idzie. Moze jak dokończe piffko?
Chcialam dac nowy tickerek, ale nie umiem starego wymazac:angryy: Chcialam zmniejszyc fotke Regona, wycięłam ładnie i zmniejszyłam do 80x100 i sie okazalo, ze jak na nią na pulpicie klikam to jest nieczytelna, z jakis kwadracików sie składa i nie taka mała:placz: Dlaczego, dlaczego, jak???
Oj nie:shake::shake::shake: nie denerwuj sie,dokoncz piffko,a jak sie nie uda wez nastepne:loveu::evil_lol:i do przodu. Te chol.... kwadraciki wyskakiwały,po kazdej nieudanej probie,jak robiłam tickerek,ale zauwazyłam,ze fjolka miała ten sam problem:razz: Witajcie w klubie dziewczyny.

Posted

[quote name='borsaf']Chcialam zmniejszyc fotke Regona, wycięłam ładnie i zmniejszyłam do 80x100 i sie okazalo, ze jak na nią na pulpicie klikam to jest nieczytelna, z jakis kwadracików sie składa i nie taka mała:placz: Dlaczego, dlaczego, jak???
borsaf, kochana, fotka jest malutka, tylko we własnym komputerku masz w ustawieniach zaznaczone, żeby otwierała się na cały ekran, a a nie w oryginalnym rozmiarze. To, że masz kwadraciki i fotka jest nieczytelna świadczy o tym własnie, że jest malutka. Czyli wszystko gra :)

Posted

rita60 napisał(a):
chol.... kwadraciki wyskakiwały,po kazdej nieudanej probie,jak robiłam tickerek
Kwadraciki wyskakiwały, bo kopiowałaś do podpisu nie dokładnie to, co było trzeba. Tzn. poza samym tickerkiem kopiowałaś jeszcze więcej tekstu - nie wiem, skąd, jak i dlaczego (pewnie wina stronki, z której tickerek pochodził), ale tak Ci wychodziło.

Okejki, dzieci drogie, ja idę spać. Dobrej nocki Wam życzę! :-)

Posted

borsaf napisał(a):
Wejdź do "Panel Użytkownika", następnie "Edytuj Podpis". W oknie edycji (z białym tłem) kliknij swój podpis, a następnie klawisz "Del". Jakim programem zmniejszałaś zdjęcie? :hmmmm:

Posted

Ali Lordunio jest też na etapie do 2 lat, tam nie ma krokodylka. Ja sobie własnie zrobiłam wieloryba z misiem i chcialam dac fote z boku i... zmniejszylam w tym programie od Ciebie i... takie cos mi wyszlo.

Zach zazdraszczam, ale piffko skonczone i probuje dalej zmazac tickerek.
Juz robilam delate, a kursor to mi sie wogole nie chce pokazac:shake: Nie zawracam glowy, nie będe dalej zasmiecac topiku, próbuje dalej, najwyżej drugie piffko sobie naleję:evil_lol: Ja mam pancerny, niezmazywalny tickerek:evil_lol:

Posted

borsaf napisał(a):
Juz robilam delate, a kursor to mi sie wogole nie chce pokazac:shake:
A jesteś pewna, że robiłaś to w okienku pt. Edycja podpisu, a nie w okienku pt. Preview?

Napisz dokładnie, co się dzieje, gdy klikasz na swój ticker w okienku Edytuj Podpis, a potem przyciskasz klawisz Del na klawiaturze.

Posted

Borsaf, tak mnie zaintrygowałaś tym pancernym tickerkiem, że aż sprawdziłam czy mnie się skasuje i wszystko gra jeśli robisz wg wskazówek Flaire. Tylko za pierwszym kliknięciem na ticker robią się wokół niego takie małe kwadraciki jak przy wklejaniu zdjęcia, a dopiero za drugim kliknięciem pojawia się kursor za tickerem i wtedy delete usuwa go od razu. Spróbuj jeszcze raz!

Posted

Anisha napisał(a):
Tylko za pierwszym kliknięciem na ticker robią się wokół niego takie małe kwadraciki jak przy wklejaniu zdjęcia, a dopiero za drugim kliknięciem pojawia się kursor za tickerem i wtedy delete usuwa go od razu. Spróbuj jeszcze raz!
Anisha, to nie do końca tak... Jeśli klikniesz na sam ticker, to robią się takie małe kwadraciki - wtedy możesz ticker usunąć przyciskając klawisz Delete na klawiaturze. A jeśli klikniesz ZA (albo poniżej) tickera, to nie zrobią się te kwadraciki, tylko ukaże się kursor. I wtedy (przynajmniej u mnie) klawisz Delete nie działa, tylko muszę używać tego klawisza, którego używam, żeby usunąć literki tekstu, gdy się pomylę - u mnie to klawisz Backspace.

Posted

[quote name='zachraniarka']Mnie właśnie natchnęło i zrobiłam sobie nowy tickerek z moją rudawką w roli plażowicza :loveu:

tak, tak zach, doskonala reklama psa pracujacego :eviltong: :evil_lol:

borsaf,

Nic sie nie martw. Twoja komputerowa edukacja i tak jest na wysokim poziomie :-) Ja tez uczylam moja Mame i Babcie jak poslugiwac sie komputerem, internetem i podstawowymi aplikacjami :-) Dzis surfuja az milo :cool3: Aby miec lepszy kontakt z rodzinnym domem, mojej mamie zalozylam stale lacze juz w 1999r. Jak pomysle, ze TPSA wyciagnela ode mnie za nie 1.200 zeta to mnie :diabloti: No ale coz sie nie robi, aby miec ... ;) Od tego czasu wiele czasu minelo, ale dzieki temu Babcia mimo, ze ma 81 lat skrobie pisma do ZUS-u w Word'zie, dzwoni do mnie Skype'm, wirtualnie czyta gazety i slucha wirtualnego radia :-) Troche tylko zaluje, ze nie moze ze swoimi rowiesniczkami pogawedzic na gg :lol:

BTW pamietam taka smieszna anegdotke, gdy zaraz po zalozeniu internetu moja Mama zapytala" "Beatko, a czy wyslanie maila za granice kosztuje wiecej niz do Polski" :lol: :lol: :lol: Ot ... byly to czasy pionierskie :-)

Rany czy u wiekszosci z Was tez taka paskuda za oknem :shake: Leje juz od wczoraj, jest zimno, mokro i buro ... ja juz chce wyjechac na wakacje :-(

I jeszcze jedno. Pare dni temu ruszyla reklama z Majutem :cool3: A ze skarmiana byla obficie indorem z grilla to oblizuje sie na niej, az milo :lol:

W.

Posted

No, teraz zobaczymy, czy drugie piffko pomoglo? Ja chyba musze zmienić myszkę bo przedtem tez klikalam delate i nic sie nie dzialo. Moze to wina myszy? Nie moglam np kopiowac za pomoca myszy, musialam dac z klawiatury.

Próba generalna. Skopiowalam drugi adres i na podgladzie bylo dobrze.

Posted

Flaire napisał(a):
A jeśli klikniesz ZA (albo poniżej) tickera, to nie zrobią się te kwadraciki, tylko ukaże się kursor. I wtedy (przynajmniej u mnie) klawisz Delete nie działa, tylko muszę używać tego klawisza, którego używam, żeby usunąć literki tekstu, gdy się pomylę - u mnie to klawisz Backspace.

Święta prawda! :lol: Tylko dla mnie w tym momencie klawisz backspace był tym samym co delete, a jednak to nie to samo - właśnie sprawdziłam ;)

Posted

borsaf napisał(a):
No, teraz zobaczymy, czy drugie piffko pomoglo?
No i widzisz, jak łatwo poszło? Ja zaczynam myśleć, że Twoim głównym problemem jest, że piffka sobie żałujesz! ;-)

Posted

[quote name='Wind']Rany czy u wiekszosci z Was tez taka paskuda za oknem :shake: Leje juz od wczoraj, jest zimno, mokro i buro ... ja juz chce wyjechac na wakacje :-(
No co Ty :crazyeye: U nas żar się leje z nieba :p

I jeszcze jedno. Pare dni temu ruszyla reklama z Majutem :cool3: A ze skarmiana byla obficie indorem z grilla to oblizuje sie na niej, az milo :lol:

A co reklamuje i gdzie można ją zobaczyć? :cool3:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...