Flaire Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 zachraniarka napisał(a):Ale już chyba drugi raz na laba się nie dam namówić :evil_lol:To co ja mam zrobić, jak mój to erdel? :roll:
zachraniarka Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Flaire napisał(a):To co ja mam zrobić, jak mój to erdel? :roll: Co masz zrobić będziesz się zastanawiać jak Twój 9letni erdel się będzie dalej z dziką frajdą taplał w kałużach i generalnie prowadził życie psa totalnie nie poważnego.. Póki co masz jeszcze prawo jak najbardziej wierzyć, że za kilka miesięcy (lub lat hi hi) Twoje dziecię stanie się choć troszku doroślejsze.. Ja to się śmieję, że Hugo nie miał w życiu etapu pod tytułem "pies dorosły".. on bardzo długo był dzieciakiem i nagle się stał staruchem, który z dnia na dzień coraz bardziej dziecinnieje na starość.. :roll:
goranik Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='Anisha']Rewelacja! Jeśli nie masz nic przeciwko temu zrobię sobie z tego odbitkę w powiększeniu, zalaminuję i powieszę na płocie działki, żeby nikt nie próbował mi tam wejść! :cool3: Głowę dam, że podziała lepiej niż wszystkie " Uwaga, zły pies" nie, nie mam:lol!: jesli chcesz to dowies jeszcze tę: wtedy to juz wszyscy cie beda omijac....:evil_lol:
goranik Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='zachraniarka']Jakbym o Hugusiu czytała.. Gooopi (9letni) szczenior! ;) Ja już straciłam nadzieje, że mu to przejdzie.. nauczyłam się z tym żyć :roll: Ale już chyba drugi raz na laba się nie dam namówić :evil_lol: taaaa...znamy tego pana:evil_lol:
Flaire Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 zachraniarka napisał(a):Co masz zrobić będziesz się zastanawiać jak Twój 9letni erdel się będzie dalej z dziką frajdą taplał w kałużach i generalnie prowadził życie psa totalnie nie poważnego..No cóż... Taka była moja poprzednia Airedaleka, Luna. :roll: Poważna Misia jest rekompensatą. A Lotka? :niewiem:
Wojtek Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Goranik, Twoja www pare lat temu była chyba jedną z najlepszych kopali wiedzy o serdelach. No i chyba nadal tak jest. Mnie oczywiście też wpisz na listę swoich zserdelonych ofiar... :diabloti: Lotką nie będę rzucac - szkoda suczki, jeszcze młoda... :megagrin: Moja Fu nie cierpi deszczowej pogody. Kałuże omija szeroko, najgorzej jak są roztopy wiosenne, biedna zachowuje się jak spętana psychicznie... :lol: śnieg uwielbia! :-)
zachraniarka Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='goranik']taaaa...znamy tego pana:evil_lol: Proszę mi tego nie przypominać.. Do dziś czuję ten smrodek mimo godzinnego szorowania tego głupola.. Gdyby ktoś nie wiedział to na tym zdjęciu jest mój biszkoptowy Huguś.. Doświadczony pies ratownik podczas treningu.. W trakcie poszukiwania osoby w lesie.. Jak ja się wtedy cieszyłam, że goranik jest na treningu i zrobi mi piękną sesję mojego weterana.. No faktycznie zrobiła piękną sesję.. tyle że durnowatego śmierdziela, który nie może przejść obojętnie obok mikro bajorka :angryy: :angryy: :angryy: Oczywiście po tym jak Hugusio przybrał kolory moro, znaczy się zanurzył w bajorze, wytarł się z lekka o trawę i wytoczył w zgniłych liściach.. znalazł zaginionego i do końca dnia był bardzo z siebie zadowolony.. Ja do końca dnia rozmyślałam o tym w jaki sposób go kiedyś zabiję :mad: ;)
Anisha Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='goranik']nie, nie mam:lol!: jesli chcesz to dowies jeszcze tę: wtedy to juz wszyscy cie beda omijac....:evil_lol: Nie, za to zdjęcie dzięki - nie chcę odpowiadać na pytania w stylu " Kto i co robił w tym momencie z tyłu psa?" Bo nie chcę Cię martwić, ale pomysł z mierzeniem temperatury jest jednym z łagodniejszych... :grins: :mdrmed:
zachraniarka Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Anisha napisał(a):nie chcę odpowiadać na pytania w stylu " Kto i co robił w tym momencie z tyłu psa?" Odpowiedź powinna być szczególnie interesująca dla Flaire, na wypadek gdyby Api znów połknęła piłeczkę hi hi :lol:
nikit1 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 zachraniarka napisał(a):Jakbym o Hugusiu czytała.. Gooopi (9letni) szczenior! ;) Ja już straciłam nadzieje, że mu to przejdzie.. nauczyłam się z tym żyć :roll: Ale już chyba drugi raz na laba się nie dam namówić :evil_lol: Ostatnio dwie flatki znajomej taplały się z lubością w obleśnych kałużach na Polach Mokotowksich. Były zachwycone :cool3: Tarły np. mordami o dno, robiły węża - czyli prześlizgnięcie się przez kałużę :roll: i różne inne dziwne figury. bardzo pomysłowe suki :loveu:
rita60 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Borsafku wezme sie za to wieczorem,bo teraz musze nakarmic te głodne hieny....:eviltong:ale chyba nie dam rady.:shake: goranik foty cudne,a mowia,ze psy nie robia min,ten moj taki steskniony za pancia,ze ja wale w klawiature,a on trzyma swoj pyszczek,na moich kolanach:calus:Flaire dzieki za zlikwidowanie tych chol......... okienek,ale co ze zdjeciem:roll::roll::roll:
coztego Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 rita, przy tym tickerze już się fotka nie zmieści, no chyba, że malutka... :cool1: Jeśli chcesz mieć tam fotkę, to zrób sobie ticker z fotką, np. taki jak ma Flaire :cool3:
rita60 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='coztego']rita, przy tym tickerze już się fotka nie zmieści, no chyba, że malutka... :cool1: Jeśli chcesz mieć tam fotkę, to zrób sobie ticker z fotką, np. taki jak ma Flaire :cool3: coztego ale jaaaaaaaak,a moze ty ? Fotka Paryska jest w panelu uzytkownika w edytuj zdjecie.:oops::modla::oops:
coztego Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='rita60']coztego ale jaaaaaaaak,a moze ty ? Ale chodzi Ci o ticker ze zdjeciem, czy o wstawienie malutkiego zdjęcia obok tego tickera, który masz teraz? Jeśli o ticker to poproszę datę urodzenia Paryska. A jeśli o fotkę, to mogę zaraz wstawić :cool1:
rita60 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 coztego własciwie jest mi wszystko jedno,jak uwazasz,zeby ładnie wygladało,podaje na wszelki wypadek date Paryska 28.02.2005. Dzieki,jestes wielka.
rita60 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 coztego:lying::lying::lying::lying::klacz::klacz::multi::multi::multi::multi:
Flaire Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 coztego, :angryy: :mad: :angryy: . Ja chciałam ritę60 skłonić do tego, żeby nauczyła się, jak sprawdzić rozmiar zdjęcia czy obrazka, bo to bardzo na dogomanii przydatna umiejętność. I z tego tylko powodu celowo nie poprawiałam jej podpisu, tylko dałam jej wskazówki, co ma zrobić. Chciałam dać jej wędkę, a Ty dałaś jej rybę i już jej wędka nie potrzebna... Aż znów nie zgłodnieje... ;)
coztego Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Flaire napisał(a):Aż znów nie zgłodnieje... ;) Nauczy się, każdy się z czasem nauczy :p Niech się dziecko cieszy ;)
rita60 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='Flaire']coztego, :angryy: :mad: :angryy: . Ja chciałam ritę60 skłonić do tego, żeby nauczyła się, jak sprawdzić rozmiar zdjęcia czy obrazka, bo to bardzo na dogomanii przydatna umiejętność. I z tego tylko powodu celowo nie poprawiałam jej podpisu, tylko dałam jej wskazówki, co ma zrobić. Chciałam dać jej wędkę, a Ty dałaś jej rybę i już jej wędka nie potrzebna... Aż znów nie zgłodnieje... ;) Flaire nie gniewaj sie na coztego,to moja wina,ze ja taka lewa jestem jesli chodzi o kompa,ale mam inne zalety:razz:A to porownanie o wedce i rybce,dobre jest,moze przyjdzie czas,ze bede juz sama łowic.:lol:
borsaf Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Witajcie, Czytam sobie o tym liczydełku, wędce, rybkach itp i tak sobie myśle, że wedke to mozna dac temu, który juz wie, z której strony ją chwytać:evil_lol: Jak ktoś dobrze obeznajmiony z kompem to nawet sobie nie wyobraża,na jakie trudności napotyka człowiek na swojej drodze kompowej. Nigdy nie byłam na żadnym kursie wszystko nauczyła mnie córka, syn i dogomaniacy, ale... Są tego skutki uboczne. Takie wyrażenie, jak schowac gdzieś np na pulpicie długo było dla mnie zupelnie niezrozumiałe. Trudno tu przytoczyc jeszcze przykładów ale co krok mam klopoty, watpliwości, klikam, wchodze nie tam gdzie chcę.... no, ucze się. Marzy mi się jakas mądra głowa obok mnie, która by mi krok po kroku tłumaczyła. Niby liczydlo mam, chciałam je zmienić i .... nie wiem jak sie pozbyć starego i w to miejsce dac nowe,które juz sobie nawet zrobiłam. Dając wędkę nawet by nikt nie pomyślał, że nawet jej nie chwycę:evil_lol: Nie zniechęcam sie i dalej się uczę.
Flaire Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 borsaf, ja chętnie pomogę na każdym poziomie, ale żeby pomóc, muszę wiedzieć, która część moich instrukcji była niezrozumiała, bądź nie zadziałała. A tego nie dostałam - tylko pliiiiz.... Tak jakby rita60 nawet nie spróbowała zrobić tego, co sugerowałam... ;-) A ja starałam się wytłumaczyć dosyć szczegółowo i żadnych wyrażeń typu "schowaj na pulpicie" nie używałam. Jedyne, czego nie wyjaśniłam, to gdzie znaleźć Regulamin forum - ale to pominęłam celowo, bo jak ktoś nie wie, to i tak warto, żeby trochę po forum poszperał. Więc rita60, może jednak przetestujesz moje wskazówki, jak znaleźć rozmiary obrazka i napiszesz mi, co tam nie działa albo czego nie rozumiesz?
zadziorny Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='Flaire']coztego, :angryy: :mad: :angryy: . Ja chciałam ritę60 skłonić do tego, żeby nauczyła się, jak sprawdzić rozmiar zdjęcia czy obrazka, bo to bardzo na dogomanii przydatna umiejętność. I z tego tylko powodu celowo nie poprawiałam jej podpisu, tylko dałam jej wskazówki, co ma zrobić. Chciałam dać jej wędkę, a Ty dałaś jej rybę i już jej wędka nie potrzebna... Aż znów nie zgłodnieje... ;) Coś mi to przypomina :roll:. Borsaf, pamiętasz? :cool3: :razz: ;)
rita60 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 I znowu wszystko moja wina :placz:Borsaf dziekuje za słowa otuchy:calus:Flaire ja znalazłam te własciwosci,wymiary tickerka,tylko nie wiedziałam,jak wstawic to zdjecie.:oops: Jak je przeniesc z tego panela.......:-o
Flaire Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Flaire napisał(a):żadnych wyrażeń typu "schowaj na pulpicie" nie używałam.No przepraszam - użyłam jednego: "wybierz z menu". A więc jeszcze raz punkt 2: Żeby sprawdzić rozmiary tickerka, najedź myszą na tickerek i przyciśnij PRAWY guziczek myszy. Pokaże się menu - czyli lista, z której możesz wybrać. Ostatnia pozycja w tej liście powinna być "Właściwości". Najedź myszą na tę pozycję (na słowo "Właściwości") i kliknij (wszystko jedno, którym guziczkiem myszy. Pojawi Ci się okienko, w którym między innymi będą podane rozmiary tickerka, podane jako "szerokość x wysokość", np. tak: 400 x 80 pikseli.
Flaire Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='rita60']I znowu wszystko moja wina :placz:Borsaf dziekuje za słowa otuchy:calus:Flaire ja znalazłam te własciwosci,wymiary tickerkaOK, to SUPER!!! Brawo! Tylko mi o tym nie napisałaś, aż do tej chwili. :-) A więc miałaś odpowiedź na swoje pytanie, czy zdjęcie plus ticker Ci się zmieści - i odpowiedź była, że się nie zmieści. Kolejny krok to nauczyć się zmniejszyć zdjęcie - to też przydatne. A na koniec - nauczyć się zmieniać podpis. I to też przydatne. ;-) Ale ja nie miałam zamiaru Cię obciążać tym wszystkim na raz - póki co, jak znalazłaś rozmiary ticker, to na jeden raz dosyć i super się spisałaś! :-) Naprawdę!
Recommended Posts