rita60 Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Flaire wykaz jeszcze troche cierpliwosci i powiedz,czy da sie wcisnac znowu zdjecie mojego erdelka ?:calus:
borsaf Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Witam, Obowiązki już poza mną, teraz czas na relax, czyli dogo. Wojtek, Zwis fotelowy Fu jest the best. Moja Safrunia tak spała ale nie mam foty. Fotel był z poręczami, głęboki ale ona potrafiła wykorzystać wejście:evil_lol:Kiedys sie dowiedziałam, że jak tak pies spi to znak, że ma zdrowe serce i płuca. Terry, na tej fotce nocnej mała ma piękna długa cegłę, moze po prababce?, dobrze by bylo. Rita, serduszka były ok, po oczach biły ale ten jest lepszy, widac pieska. Ja nadal czekam na foty Paryska znad morza i codzienne. INA, ja kiedys tak jeziorkiem załatwiłam sobie Kercję. Na drugi dzień po trymowaniu, gorąco bylo , do jeziora ją zaciągnęłam. Skonczyło sie drapaniem i leczeniem gronkowca. Jezioro niby czyste, dzieciom nic nie było, a psiak złapał. Po leczeniu skóra wróciła do normy. Urszulka juz w domu, tez je za dwóch jakby nadgonic chciała te tygodnie glodówki Coztego, na pocieszenie powiem, że wczoraj Szarote oglądnęłam i znalazłam w uchu takie jakieś czarne grudki przylepione. Pewnie tez u weta wyląduję bo podejrzewam świerzb u kocicy, a po domu chodzi i nie chce, zeby mi Regona zaraziła. Narazie oczyciłam i dałam Crotamiton maść i narazie sie nie drapie, a ucho dzis czyste. Wolę na zimne dmuchać bo z uchem to przeszłam swoje u Safruni. Najgorzej, ze jak przychodzi do zabiegów zwykłych higienicznych to Szarota robi sie dzika kotka i drapie. Podawanie jakichkolwiek leków do tej paszczy pełnej igieł, nie wyobrażam sobie. Wszystkie posty przeczytałam, fotami szczyli serdelkowych się pozachwycałam. Topik szczeniacki mozna założyć ale ja takich portretowych Regona to mam chyba tylko jedno, może dwa, reszta to zabawy z Maxem, nie wiem jakie bym wstawiła. Ja sobie wyobrażam, że podtematy by musiały byc w formie 3-4 miesiące, 5-6 miesięcy i roczny. Jak myślicie?
Flaire Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='rita60']Flaire wykaz jeszcze troche cierpliwosci i powiedz,czy da sie wcisnac znowu zdjecie mojego erdelka ?:calus:rita60, chyba mnie do tego nie potrzebujesz... ;-). 1. Sprawdź w regulaminie, jaka jest największa dozwolona szerokość podpisu w pikselach. 2. Sprawdź szerokość tickerka. Kliknij PRAWYM guziczkiem myszy na tickerek, wybierz z menu ostatnią pozycję (Właściwości, czyjakoś tak - ja mam po angielsku, więc u mnie Properties), pokaże Ci się okienko, w którym między innymi będą rozmiary w pikselach: szerokość x długość. 3. Sprawdź szerokość zdjęcia. Jak wyżej. 4. Dodaj szerokość zdjęcia do szerokości tickera. 5. Sprawdź, czy ta suma jest większa od maksymalnej dozwolonej szerokości podpisu. :-)
coztego Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='INA']Były akurt w tych miejscach gdzie najczesciej moczył w jeziorze, łapy, uda, boki czyżby to było to:roll: :crazyeye: Powiem Ci, że Kreśka strasznie się drapała w zeszłym roku, po powrocie znad morza. Niby nic nie miała na skórze, ale drapała się uparcie. W końcu wymyśliłam, że sukę wykąpię, żeby zmyć z niej morską wodę i podziałało, jak ręką odjął :p coztego może grzecznościowo ktoś zawiezie Twój zwierzyniec albo przywiezie weta - ja tak czasem robiłam.:cool3: Eeeetam, będę ludziom głowę zawracać :cool1: Ojciec chyba jutro wróci ze wsi, więc w czwartek pojedziemy. Myślę, że zwierzyna dożyje :diabloti: Najgorsze jest to, że muszę z dziewczynkami osobno jeździć, bo z dwiema na raz bym zwariowała :evil_lol:
INA Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Rita - pies marzyciel - może być - nawet lepszy - w zielonym At do twarzy:lol: - jak to niedzwiedzica mówi:razz: borsaf- czyli nie ja jedyna mam dziwne wpadki- przypadki - tym razem skóra + jeziorko:cool3: Borsaf Ulka z Vigo mają coś ze sobą wspólnego:roll: ;) może się zmówili żeby nam nerwy trochę popsuć ...;) A tak na powaznie wiedziałam ze Uleczka jak przyjdą chłodniejsze dni to nabierze apetytu. A co do szczeniakowych fotek to podtemat 3 miesieczny napewno powinien być.
goranik Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='rita60']goranik moje informacjeo erdelkach,kiedy poznawałam ta rase,korzystałam z twoich stron internetowych,a tu patrzcie poznałam wirtualnie autorke... swiat jest mały.:multi: Super. Bardzo sie ciesze ze moja stronka sie przydala i ze wrobilam cie w erdela:evil_lol: jakby co, wiesz kogo obwiniac :mad: pozdrawiamy serdecznie z erdelowymi urwisami
INA Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 coztego - hmm.. Vigo biegał jak szalony przez całe lato po jakiś zaroślach,krzakach niby pływał w jeziorku ale najbardziej interesowały go kaczki, im częsciej wyłaził z przyjeziornych zarośli tym coraz bardziej śmierdział jak cap - smrodzik zostawał mimo dwukrotnej kąpieli:angryy: Nawet przy okazji wizyty u Weta - smrodzik narzucał się bezczelnie ...wet już pomyślal że to od skóry np łojotok- dostałam szamponik po 4 myciach( w tym 2 nad morzem- bos nawet był swiadkiem) zapach ulotnił się- do czasu gdy po powrocie nie wlazł znowu w swoje ulubione błotko :mad: - teraz już byłam pewna - na dodatek zaczął sie drapać a resztę już jest znana - pech pech i jeszcze raz pech:shake: :angryy: Ja też jadę dziś do weta na zastrzyk- grzecznościowo a jutro jeszcze bardziej grzecznościowo - bo z kolegą z pracy który zawieść może i owszem ale za psami nie przepada i Vigo ma siedzeć jak trusiek. goranik - a ja , a ja ...:razz: Twoja stronka mnie też pomogła się zerdelić...:cool3: wiec możesz zapisać mnie na swoją listę wdziecznych for ever;)
rita60 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='Flaire']rita60, chyba mnie do tego nie potrzebujesz... ;-). 1. Sprawdź w regulaminie, jaka jest największa dozwolona szerokość podpisu w pikselach. 2. Sprawdź szerokość tickerka. Kliknij PRAWYM guziczkiem myszy na tickerek, wybierz z menu ostatnią pozycję (Właściwości, czyjakoś tak - ja mam po angielsku, więc u mnie Properties), pokaże Ci się okienko, w którym między innymi będą rozmiary w pikselach: szerokość x długość. 3. Sprawdź szerokość zdjęcia. Jak wyżej. 4. Dodaj szerokość zdjęcia do szerokości tickera. 5. Sprawdź, czy ta suma jest większa od maksymalnej dozwolonej szerokości podpisu. :-) Flaire łatwizna :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :wallbash: Pleasssssseeeeeee...Skad te okienka na moich postach.
rita60 Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='goranik']Super. Bardzo sie ciesze ze moja stronka sie przydala i ze wrobilam cie w erdela:evil_lol: jakby co, wiesz kogo obwiniac :mad: pozdrawiamy serdecznie z erdelowymi urwisami goranik ja sie sama chciałam wrobic ,ale to sama słodycz:lol: :lol: :lol: pozdrawiam
goranik Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='INA'] goranik - a ja , a ja ...:razz: Twoja stronka mnie też pomogła się zerdelić...:cool3: wiec możesz zapisać mnie na swoją listę wdziecznych for ever;) no Ty tez oczywiscie:lol: to co, robicie sobie tarcze w moja podobizna do rzucania w nia lotkami?:evil_lol: moge przeslac odpowiednie zdjecie:evil_lol: a tak powaznie, to moja strona wlasnie latem konczy 8 lat. Ciekawa jestem ile osob przez nia zwariowalo tak jak my:loveu: dzis u nas pada i moja seniorka stwierdzila ze ma w gdzies wychodzenie w taka pogode z domu, musialam ja za fraki wyciagac:mad: Czy Wasze erdele tez tak nie lubia deszczu czy to wyjatek? bo drugie moje babsko nie robi sobie z deszczu nic. No ale ona generalnie ma "inne" podejscie do zycia:p leje i leje i jak tu chodzic po lesie z aparatem:razz:
Flaire Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 goranik napisał(a):do rzucania w nia lotkami?:evil_lol: Tylko bez rzucania lotkami :angryy: . Lotka sobie wyprasza! :evil_lol: goranik napisał(a):a tak powaznie, to moja strona wlasnie latem konczy 8 lat.:new-bday: :lol: :lol: ;)
goranik Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Flaire napisał(a):Tylko bez rzucania lotkami :angryy: . Lotka sobie wyprasza! :evil_lol: :evil_lol: bez rzucania:loveu:
Anisha Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='goranik'] moja strona wlasnie latem konczy 8 lat. Ciekawa jestem ile osob przez nia zwariowalo tak jak my:loveu: OK, Goranik, to policz jeszcze i mnie! Może nie od Twojej strony się erdelomania zaczęła, ale na pewno dobrze utrwaliłaś pomysł na tę rasę! :fadein: [quote name='goranik'] Czy Wasze erdele tez tak nie lubia deszczu czy to wyjatek? Mój ma to samo. Jak miał ok.4 miesięcy pewnego dnia było w domu małe zawirowanie i każdy myślał, że ktoś inny z domowników wysadził już szczeniaka na trawę, zwłaszcza, że wyjście do ogródka było cały czas otwarte, więc mógł też sam iść kiedy chciał. On już wtedy niczego nie robił w domu, ale akurat tego dnia padało, więc się do wyjścia nie kwapił. Gdybym była w domu ( ale akurat rano gdzieś musiałam pojechać) to wyciągnęłabym go na trawę nawet siłą, a reszta rodziny uważała, że skoro nie idzie, to widocznie już był ze mną i tak trwało do ok.15 kiedy na kolejną zachętę "idź siusiu" zlał się w końcu na parkiet. Wytrzymał od ok.22 poprzedniego wieczora do popołudnia następnego dnia, byle tylko nie zmoczyć futerka na deszczu! :evil_lol: :cooldevi: Ale że słodziak był z niego nieprzeciętny nikt się nie gniewał. :shake: Jak się gniewać na takiego pychola?
fjolka Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 witam wszystkich :bye: skonczyl sie niestety moj troche przedluzony urlopik :placz: bylo cudnie, szczeniak mi sie przepoczwarzyl i to nie tylko fizycznie:diabloti: mam mnostwo zdjec i jak tylko ogarne mieszkanie i rozpakuje walizy to was troche zaoffuje ;)
fjolka Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 dla wszystkich zalegle gratulacje wystawowe, obedience`owe i urodzinowe :Rose: :beerchug: anisha witaj na dogo, ale fajnie, ze jest kolejny szczyl :multi:
goranik Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='Anisha'] Jak się gniewać na takiego pychola? no na takiego to nie ma jak:loveu: jest przeslodki i napewno niewinny sądzac po minie. No ale na takiego: to chyba mozna:grins:
goranik Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 fjolka napisał(a):witam wszystkich :bye: skonczyl sie niestety moj troche przedluzony urlopik :placz: bylo cudnie, szczeniak mi sie przepoczwarzyl i to nie tylko fizycznie:diabloti: mam mnostwo zdjec i jak tylko ogarne mieszkanie i rozpakuje walizy to was troche zaoffuje ;) Witaj!! czekamy z niecierpliwoscia na fotki poczwarki:evil_lol:
fjolka Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 kurcze nie moge sobie poradzic z liczydlem :angryy: wszystko juz przygotowane, tylko po wklejeniu nic nie widac :shake:
Anisha Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Witaj, Fjolka! Zdaje się, że Sezam jest wiekowo baaardzo bliski mojego szczylka? Mogłabym sobie sama policzyć, ale łatwiej mi zapytać :evil_lol: : Kiedy dokładnie się urodził?
zachraniarka Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 goranik napisał(a):a tak powaznie, to moja strona wlasnie latem konczy 8 lat. Ciekawa jestem ile osob przez nia zwariowalo tak jak my:loveu: Ja na erdla zwariowałam przez pewnego wyjątkowego erdla.. :roll: ale jak tylko to się stało to trafiłam na Twoją stronę, którą przeczytałam od deski do deski.. :loveu: I tyle się naczytałam o tych Twoich erdelkach, by w realu poznać Cię z borderami :evil_lol: Co do deszczu i spacerków to moje psiury mają odwrotnie- upał obniża w nich entuzjazm spacerowy. Natomiast deszcz i śnieg wprowadzają je w nastrój głupawkowy, taplają się w kałużach, toczą w zgniłych liściach i biegają jak nakręcone.. Ale to wieśniaki- jeden z gór, drugi z kojca.. trzeba im wybaczyć :evil_lol:
Flaire Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Misia też nie lubi upału, Lotce nie za bardzo upał przeszkadza, za to obydwie uwielbiają śnieg. A z deszczem to jeszcze nie do końca wiem. Misia nie przepada, ale nie aż tak, żeby nie chcieć wyjść. Natomiast Locia dzisiaj na spacerze taplała się w każdej kałuży, wskakiwała do każdej, jak małe dziecko w pierwszych kaloszach! Gooopi szczenior! :evil_lol: Zobaczymy, czy tak jej zostanie. :roll:
Anisha Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 [quote name='goranik'] Rewelacja! Jeśli nie masz nic przeciwko temu zrobię sobie z tego odbitkę w powiększeniu, zalaminuję i powieszę na płocie działki, żeby nikt nie próbował mi tam wejść! :cool3: Głowę dam, że podziała lepiej niż wszystkie " Uwaga, zły pies"
zachraniarka Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Flaire napisał(a): Natomiast Locia dzisiaj na spacerze taplała się w każdej kałuży, wskakiwała do każdej, jak małe dziecko w pierwszych kaloszach! Gooopi szczenior! Jakbym o Hugusiu czytała.. Gooopi (9letni) szczenior! ;) Ja już straciłam nadzieje, że mu to przejdzie.. nauczyłam się z tym żyć :roll: Ale już chyba drugi raz na laba się nie dam namówić :evil_lol:
Recommended Posts