Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Ależ to właśnie jest cudowne, to zwracanie się do siebie po nickach! Pewnie, że można normalnie, ale po co robić coś normalnie jak można inaczej? Przecież nikomu to nie szkodzi, a że niektórzy spojrzą dziwnie... no cóż, to ich problem :D :multi:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Bravo Anisha! Już nie jesteś taka goła:evil_lol:
Jeszcze liczydełko dla Shaggusia by sie przydalo. Jakos tak to sie na stronke tego Ticker wchodzi...i dalej nie wiem, co sie robi.

Shaggy jest śliczny na tym zdjęciu.

Posted

Anisha-super, dzielna i kumata jestes :loveu:;) tylko cos,mam wrazenie ,pzredobrzyłam z miniaturyzacja, musze spróbowac, czy lepszej sotrości nied a sie zrobić...zajrzyj do skzrynki pocztowej za pare minut :p

Posted

Anisha napisał(a):

Mam nadzieję, że podoba się nie tylko mnie!:multi:
Pewnie że się podoba a przy okazji będe miał jutro co zrobić- zmienić avatarek :shiny: (stary już się znudził )

Posted

Darkstorm, głowa do góry, szkoda, że zniknąłeś!!! Ppogoda była taka, że ja sie dopiero ze zdjęć dowiedziałam, że w ogóle byłeś na wystawie... A co do sędziowania - pamiętaj, że sędzia też człowiek - warunki były trudne, obsługa na ringu taka jaka była, a sędzia musi to wszystko jakoś ogarnąc i jeszcze posędziować na ile się da szybko żeby psy i wystawcy jak najkrócej mokli.. A psy tez ludzie - nie kazdy będzie sie pokazywał ładnie w deszczu czy upale, a sedzia musi starać sie w miare obiektywnie posędziować je tu i teraz, wiedząc w dodatku, że i tak mało kogo zadowoli:shake: A namoknięte airedale wyglądają jak namoknięte airedale:p

Anisha, witaj na dogo! Dzisiaj widziałam o kilka dni młodszego półbrata Shaggiego - ma taką sama mocną kosć, sierść podobną, z trochę jasniejszym podpalaniem, tylko uszy ma cięższe i chyba musze zadbac o klejenie:roll: Ehh, no i domu mu szukam, bo jeszcze nie znalazł swoich własnych ludzi, a ma już 4,5 mca, taki miotowy ostatek... Kochany jest bardzo, słodziak jeden:loveu: - charakter ma super - nic dodać nic ująć!
Niestety nie porobiłam mu żadnych zdjęć, bo podczas mojej wizyty okazało sie, ze jego hodowczyni musi iść na dłużej do szpitala i wszystko się tam posypało tak, że muszę pilnie znaleźć tymczasowy dom dla jego mamy i docelowy dla manchestera:-(

Posted

Wstawac szkoda dnia, słoneczko swieci, erdelek moj czuje sie dobrze i jest:Cool!: Anisha avatarek:happy1: :happy1: :happy1: zdolniacha z ciebie.Coztego obsmiałam sie przy twojej opowiesci na temat uzywania nicka:loveu: :loveu: :loveu: trzymam kciuki za Malizne,powiedz czy Fibi juz zabrała Frotke,bo były jakies problemy z transportem. A ja wiem jak ma na imie Jura:siara: zagadka dla ciebie, to imie ma cos wspolnego z powiedzeniem 'grzechu warta' trudne co,dla pierwszego nagroda-uscisk łapy Parysa:klacz: :Dog_run:

Posted

Jestem wsciekła bo w pracy mamy problem z Neostradą i tak będzie do wtorku...:angryy: weszłam przez modem - bosze... jak to wszytko długo trwa:crazyeye: ile trzeba czekać aż się strona otworzy:shake: a licznik bije:cool1:

Wiec krótko - wysyłam pozytywne fluidy dla Malizny- już od rana a o 11.00 z całej siły zacisnę kciuki.
Anisha - fajny avatarek szybko się z wszystkim uwijasz:cool3:

Posted

Fuka, nieciekawie sie dzieje :shake: przecież tam jeszcze są 2 inne, dorosłe airedale :crazyeye: całe towarzystwo ma dom opuścić ???
Borsaf coś o dorosłej suce airedalce wspominała ,dla córki,ale nie na tymczasem - a piszesz, że dla suki tymczasu szukasz :cool3:

coztego-trzymamy kciuki za maliznowe oczka !!

Posted

Hej! My właśnie szykujemy się do drogi...

A tak mi się przypomniało, odnośnie Frotki... Fibi jest chyba sąsiadką Flaire, dobrze kojarzę? Będzie miała Frotka świetne towarzystwo :cool3: WIdać, że erdelioza to bardzo lotny wirus :lol:

Posted

Witajcie,

Dzionek piekny sie zapowiada. Mozna chatę przewietrzyc i wysprzatac przed najazdem Hunnów czyli wnuko-chlopaków tym razem.

Własnie dla tej córy, a właściwie dla Wiktora 13 letniego szukam suni, erdelki podrosnietej. Córka chce koniecznie sunie, śmieje sie, ze wreszcie w tym domu będzie miała do kogo mówić moja mała, kochana. Poza tym za płotem mają welsha, który przy okazji odwiedzin Regona szczekal przez cały czas i biegał
wzdłuż płotu. Piesek niestety odpada.
Juz kontaktowałam sie z Taniną w sprawie Frotki ale sie spóźniłam.
Dodam, ze sunia bedzie wysterylizowana. Troche boje sie szukac sporód dorosłych suczek bo nie wiem jak sobie dadza radę To ich pierwszy piesek bedzie. Wiktor jest oczytany w psiej literaturze i pełen zapału ale....ma
tylko 13 lat Sprawa nie tak spieszna, poczekam, moze następna Frotka sie znajdzie:lol:

Posted

Fuka pojawiłem się w Sopocie bo było blisko.Teraz, jak dowiaduje się ilu dogomaniaków było, to tylko moge żałować ze nie zostałem dłużej.
Byliśmy także w okrojonej ekipie i niebyło komu porobić zdjęć. Musiałbym z niedzwiedzicą pogadać może ma jeszcze jakieś zdjęcia 'młodziana' z Gin'em :roll:

Posted

[quote name='borsaf']Witajcie,
Sprawa nie tak spieszna, poczekam, moze następna Frotka sie znajdzie:lol:
Borsaf obawiam sie, ze jeszcze duzo takich Frotek przewinie sie przez nasze dogo i nie tylko. Ludzie to jednak...........:mad:

Posted

Nitencja napisał(a):
Niestety Rita masz racje :(
NIe pamietam kto to powiedzial ale bardzo podoba mi sie to zdanie : Im bardziej znam ludzi tym bardziej kocham psy......

Dokładnie,podpisuje sie pod tym.

Posted

Darkstorm nowy avatarek sobie sprawiłeś! A jakie oczko na nim widać! to ja nazywam "oczko pt. co by tu spsocić?":lol: Typowe dla terierów.

Posted

[quote name='niedzwiedzica']Fuka, nieciekawie sie dzieje :shake: przecież tam jeszcze są 2 inne, dorosłe airedale :crazyeye: całe towarzystwo ma dom opuścić ???
Borsaf coś o dorosłej suce airedalce wspominała ,dla córki,ale nie na tymczasem - a piszesz, że dla suki tymczasu szukasz :cool3:
Jest bardzo źle, całe towarzystwo... tam praktycznie już nie ma domu:-( Dla najstarszego airedala znalazłam już miejsce, drugiego samca jakoś przejmie rodzina (mam nadzieję, bo i z tym są problemy), Została Amelka, manchester i papuga gadająca, która z wzajemnością nie znosi sie z psami:p A wracając do Amelki - to trudno w tej chwili powiedzić jak się rozwinie sytuacja i na ile chodzi o dom tymczasowy, a na ile na docelowy...
Borsaf... tak się zastanawiam - a może skoro oni jeszcze nie są pewni jak sobie poradzą - może niegłupim wyjsciem byłoby wzięcie jej na trochę, tak na próbę... Amelka jest przemiłą, grzeczną, kontaktowa suką - troche rozpieszczoną, a jak nic nie wymyślę - to będzie niedopieszczoną:shake:...
Jakbys mi na priva dała swój nr telefonu - to zadzwonię i opowiem Ci bardziej szczegółowo i wtedy zobaczymy czy można coś dalej z tym fantem zrobić...

Ehh, o ile pamiętam to pierwszy at Nitencji zacząl kariere w ich domu jako pies cudzy i na trochę....

Posted

[quote name='borsaf']Darkstorm nowy avatarek sobie sprawiłeś! :lol:
ten avatarek jest tymczasowy (już kiedyś pojawił się na dogo ), nie mam zdjęć by wykombinować coś nowego :roll:

Posted

Dzień dobry!

Czy ktoś z Szanownego grona wybiera się do Torunia? widziałam zgłoszoną małą "Flerównę" :cool3: i Fukowego Juniora (Elmo) i Seniora (Makaron) - zgodnie ze stażem wystawowym :loveu:
Czy jeszcze ktoś z ziomali :evil_lol: ?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...