Jump to content
Dogomania

>>>KRZYCZKI-obóz śmierci dla psów-WIELKI SUKCES- zapadł precedensowy wyrok !!!<<<

Recommended Posts

Posted

W Krzyczkach jest młody Posokowiec, jest jakieś forum? może ktoś o nim zawiadomić, może ktoś zechce choć po niego pojechać ?
Mix żółtego Doga Niemieckiego, piękne Owczarki ,niektóre były piękne. Owczarkowata suka kościotrup pod "opieką" pracowników, umierające szczenięta itp.
Może gdyby każdy z Was tam pojechał....ponieważ tam nikt nie zagląda Ci "miłośnicy" robią sobie co im sie podoba,czyli zazwyczaj nie robią nic...nikt nie przeżyje bez wody.
Denerwuje się kiedy czytam -coś trzeba zrobić, ratujcie je, tam trzeba pojechać, co tam się dzieje , czy ktoś napisał pismo itd.
To NASZE zwierzęta w NASZYM kraju więc może KAŻDY powinien coś zrobić.Mieć odwagę pojechać ,zobaczyć ,opisać, zadzwonić do Urzędu, do TOZu itp. Dwa sygnały do Gminy czy na Policję ,do Prokuratury, czy do telewizji, a 1000 to ogromna różnica.
Więc kto tym razem pojedzie ?
Strona prawna jest w toku , ale o tym na pw.
Tylko mi nie piszcie, że to sie nie uda, że to nic nie da . To się nie zmieni jeśli MY tego nie zmienimy.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aldonda - mnie naprawde trudno jest pojechać do krzyczek, naprawde

Natomiast zastanawiałam sie jak mozna inaczej pomóc..
Moze tam jest podobny problem jak w ligocie - czyli źle podpisamne umowy z gminami? Moze gmina płaci tylko za pierwsze 14 dni pobytu psa w schronisku?

Jedynym ratunkiem wtedy byłoby zorganizowanie karmy dla tych zwierząt..
Natomiast braku wody nie jestem w stanie sobie niczym wytłumaczyc..:mad:

Posted

tam nie ma sensu pomagać, bo tak jak napisała Beata - wolontariusze zostaną oskarżeni o otrucie psów. Poza tym pomoc to kolejne pieniądze do kieszeni tych bydlaków.
Te miejsca powinny być zlikwidowane, jak widać od lat jest tam tragicznie i NIC się nie zmienia, choć była tam już i prokuratura i policja i sama nie wiem kto jeszcze.
Ale podstawowy problem to co potem zrobić ze zwierzakami. I myślę z takim problemem spotkała się fundacja EMIR w ubiegłym roku - pamiętam apele o pomoc w organizacji domów tymczasowych i niewielki odzew na te apele.

Posted

Beka, czego Ty nie ogarniasz ??? To sa pieniądze, duże pieniądze a niestety jedyne co wiekszość ludzi potrafi , szczególnie tych ktorzy maja władzę albo wydaje im sie , ze maja - to umie liczyć te własnie brudne pieniądze.
Nie umiem juz jasniej tego wytłumaczyć.

Oni wszyscy sa kur...biedni, im brakuje do pensji , nie ma żadnej Temidy - ona dawno oślepła a ramiona jej wagi zawsze przechylaja sie na strone tych drobnych datków.

Posted

Emir wie... Złożyła już jakiś czas temu zawiadomienie o poełnieniu przestępstwa. Jak widać nie przejęli się:angryy:
Emir wybiera sie tam na inspekcję wkrótce.
Sprawa jest niezwykle trudna:placz:

Posted

a ja jak to czytam to mam ochote tego sk...... i jego k..... zanknąć w mojej własnej piwnicy i karmić raz w tygodniu tym co kot do kuwety zrobi a wode dawać w święto zmarłych

Posted

daisy napisał(a):
Jestem naocznym swiadkiem tragedi w tej z...nej umieralni :-(
bylam tam w zeszlym tygodniu.

W zadnym boxie nie bylo wody ani karmy.

Syf z malaria, sodoma i gomora, boxy byly tak brudne, ze ze 100%pewnoscia moge powiedziec,
ze nie byly sprzatane tygodniami.

Psiaki to chodzace szkielety :-(

Zanim nam pozwolono wejsc do srodka bylo cos przed nami chowane,
co mozna sie tylko domyslec :-(

Nie wolno robic zdjec, udalo mi sie zrobic zdjecie jedynie suni, szkieletu obciagnietego skora :-( ktora chodzila luzem w zewnetrznym "wybiegu"
w czasie kiedy pracownicy znikneli zeby cos przed nami ukryc.

Mialysmy caly czas obstawe przez jednygo z oprawcow, dwoch innych stalo i nas obserwowalo. Zaden nie robil nic, nikogo nie obchodzilo brak wody, jedzenia, sprzatniecia w boxach.

Umieralnia otwarta tylko i wylacznie w godzinach 14.00 - 16.00
soboty i niedziele zamknieta.

Ja nie bardzo rozumiem-skoro widzialas tak tragiczna sytuacje zwierzat dlaczego nie wezwalas policji, powiatowego, urzednikow miejskich?:shake: :shake:

Posted

Arka, tu nie ma nic do rozumienia. Poprzednim razem przy probie interwencji schron byl zamkniety i z pewnoscia Emir ma w tym temacie najwiecej do powiedzenia. Powiatowy i pozostale "figury" trzymaly zgodnie sztame i wszyscy zgodnie opowiadali banialuki:angryy: Polecam ci obejrzenie reportazu Polsatu. Czy sadzisz ze kilka osob moze naprawde cos zdzialac? Przeczytaj post Ksiezopolskiej, wlasnie zamiescilam link w sznaucerce od Zalewskich, oj zdziwisz sie

Posted

ARKA napisał(a):
Ja nie bardzo rozumiem-skoro widzialas tak tragiczna sytuacje zwierzat dlaczego nie wezwalas policji, powiatowego, urzednikow miejskich?:shake: :shake:

powiatowego, urzędników, miejscową policję ... czy Ty Arko wczoraj dowiedziałaś się o sprawie Krzyczek, że zadajesz takie pytania?

Posted

dusje napisał(a):
Arka, tu nie ma nic do rozumienia. Poprzednim razem przy probie interwencji schron byl zamkniety i z pewnoscia Emir ma w tym temacie najwiecej do powiedzenia. Powiatowy i pozostale "figury" trzymaly zgodnie sztame i wszyscy zgodnie opowiadali banialuki:angryy: Polecam ci obejrzenie reportazu Polsatu. Czy sadzisz ze kilka osob moze naprawde cos zdzialac? Przeczytaj post Ksiezopolskiej, wlasnie zamiescilam link w sznaucerce od Zalewskich, oj zdziwisz sie

dusje, ja znam posty Ksiezopolskiej i ja tez znam-przeciez pislalam o kółeczku 'wzajemnej adoracji"

Policje kazdy moze wezwac, na miejsce, i policji obowiazkiem jest sprzadzic notatke z zastanego stanu i oto przeciez tez chodzi.
Sprawy sadowe sie odbeda ale krzyczki przyjmuja zwierzeta i robia ,jak widac co chca, bez zadnego nadzoru.