Jump to content
Dogomania

>>>KRZYCZKI-obóz śmierci dla psów-WIELKI SUKCES- zapadł precedensowy wyrok !!!<<<

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pajunia napisał(a):
Dziewczyny, w Krzyczkach jest w tej chwili nastepna Ligota. Nikogo psy nie obchodza. Umieraja zaglodzone, cicho, w przerazeniu odchodza. Nawet wody nie dostaja. Sa szkieletami. Pomoc medialna bardzo potrzebna, nim nie bedzie juz co ratowac. Jest duzo gorzej niz bylo. TAM ONE Z GLODU UMIERAJA. POMOZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!
Skąd masz te informacje? Są jakieś dowody? Co proponujesz?

Posted

Goniu, uwierz mi, wiem na 100%. Poniewaz kierowniczka tego przekletego i zapomnianego miejsca, czyta dogo, nawet jest tu zalogowana , nie moge zadnych konkretow podac. Ale to prawda. Emir tez wie o tym. Ale potrzebna jest wieksza pomoc medialna. Tam psy z glodu umieraja. Jedzcie, zobaczcie. Tam rozgrywa sie po cichu tragedia. :angryy:

Posted

Można poprosić dogomaniczkę pracującą w mediach o pomoc ale potrzebne konkrety i zgoda osoby która najbardziej zajmuję się tą sprawą żeby nie było szumu że media bardziej szkodzą niż pomagają...

Posted

A ja uważam , że znowu trzeba rozdmuchać ta sprawe, oni na naszych oczach mordują te niewinne psy już tyle lat, dlaczego nic nie można zrobić???

Posted

Ale czy może ktos tam podjechać i na bieżąco napisać co się tam teraz dzieje??
Na stronach adopcyjnych widziałam zdjęcia z tego schronu z psiakami.
Np.na Astach jest zdjęcie z tego schroniska-białego,pięknego amstaffa.
No to ktos tam jednak jeżdzi?I robi zdjęcia.

Posted

enia napisał(a):
A ja uważam , że znowu trzeba rozdmuchać ta sprawe, oni na naszych oczach mordują te niewinne psy już tyle lat, dlaczego nic nie można zrobić???

ano dlatego, że jak już pisałam kilka postów wyżej to miejsce i to drugie w okolicy powstały włąśnie w tym celu - to są miejsca zagłady psów. Tylko i wyłącznie. A jeszcze przy okazji można na nich zarobić. I uwierzcie mi, bardzo dużo osób jest zainteresowanych, żeby tak właśnie było. Zarówno w okolicznych gminach ( władze gmin, spora część mieszkańców - którzy o własne psy również nie dbają a schroniska uważają za zawracanie głowy) jak również we władzach weterynaryjnych ( zapewne nadzór dostaje swoją "dolę" za przymykanie oczu na to co się tam dzieje ). To jest świetnie działająca machina z wieloma powiązaniami, dlatego tak trudno jest to zlikwidować.

Posted

Jestem naocznym swiadkiem tragedi w tej z...nej umieralni :-(
bylam tam w zeszlym tygodniu.

W zadnym boxie nie bylo wody ani karmy.

Syf z malaria, sodoma i gomora, boxy byly tak brudne, ze ze 100%pewnoscia moge powiedziec,
ze nie byly sprzatane tygodniami.

Psiaki to chodzace szkielety :-(

Zanim nam pozwolono wejsc do srodka bylo cos przed nami chowane,
co mozna sie tylko domyslec :-(

Nie wolno robic zdjec, udalo mi sie zrobic zdjecie jedynie suni, szkieletu obciagnietego skora :-( ktora chodzila luzem w zewnetrznym "wybiegu"
w czasie kiedy pracownicy znikneli zeby cos przed nami ukryc.

Mialysmy caly czas obstawe przez jednygo z oprawcow, dwoch innych stalo i nas obserwowalo. Zaden nie robil nic, nikogo nie obchodzilo brak wody, jedzenia, sprzatniecia w boxach.

Umieralnia otwarta tylko i wylacznie w godzinach 14.00 - 16.00
soboty i niedziele zamknieta.

Posted

enia napisał(a):
Czyli jest gorzej niż było.......

Gorzej to za malo......w porownaniu z majem w zeszlym roku

tam jest tragedia, tragedia zwierzat
to nie jest schronisko to jest umieralnia :-(

Posted

te 2 umieralnie znajdują się na terenie Gminy Nasielsk. A gdyby zrobić antyreklamę tej Gminie? Jakieś plakaty, ulotki. I przesłac do wójta info, że albo coś zrobi z tymi przybytkami na swoim terenie, albo cała Polska dowie się, że w Gminie Nasielsk są psie umieralnie?

Posted

i co teraz mozna zrobić?
co stanie sie w razie czego ze zwierzetami?

niestety aganiok ma racje - takie miejsca sa tworzone po to by w pewien dokałdnie okreslony sposób rozwiazywać kwestie bezdomnych zwierząt na danym terenie.. I nie jest to program adopcji niestety:shake:
Kto adoptuje psa z takiego miejsca, o którym nawet mieszkancy tej miejscowosci nie wiedza?

Ktoś z okolicy pójdzie do swojego schroniska - dlaczego miałby adoptować cos z krzyczek akurat.. Bezdomności psiej wszedzie pełno..

Czy nie moznaby pomóc tam w inny sposób?