Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

madzia i medor napisał(a):
Banerek wklej w podpisie, a adres swojej galerii wpisz , yyyy, no w tym właśnie miejscu gdzie trzeba ];-> Ja naprawdę nie potrafię tłumaczyć:p :p pozdrawiamy:p

no cóż czekam na dalsze sugestie bo mi nie wychodzi

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tygra']no cóż czekam na dalsze sugestie bo mi nie wychodzi

no to ja mam taką sugestię :cool3:

a)

b),

c)

pomogłam? :lol:

chyba, że masz zamiast wklejonego obrazka taką formę, pisaną:

to wtedy zmień sobie edytora

Posted

[quote name='leemonca']no to ja mam taką sugestię :cool3:

a)

b),

c)

pomogłam? :lol:

chyba, że masz zamiast wklejonego obrazka taką formę, pisaną:

to wtedy zmień sobie edytora
dziękuję:multi: :multi: :multi: wreszcie udało się
jesteś boska:multi:

Posted

[quote name='leemonca']no właśnie!!! ciągle podziwiamy Tygrę a gdzie Brenda :shake:
Brendzia najczęściej śpi jak fotki robię - mało aktywna już jest
ale proszę
Brendzia po jedzonku na tle ściany z której Tygra zerwała tapetę

Brenda sprawdza czy Tygra nie ma nic lepszego

Posted

Cimi napisał(a):
Czyżby suche jadła :cool3: ?Jakie marki je :cool3: ?

je dwa razy dziennie
rano duza porcja
ryż, warzywka, kurczak, co drugi dzień ser biały do tego
a suche wieczorem z racji tego że po wielu markach ma biegunkę (totalna woda) je w tej chwili jedyną która jej nie szkodzi czyli pedigri
wcześniej próbowałam z puriną, nutrą, royalem, hillsem i acaną - po każdej w drugiej - trzeciej dobie biegunka. Purinę tolerowała przez trzy tygodnie.
Robali brak, krew teraz ok, wcześniej miała próby wątrobowe podwyższone - więc daje jej do tego jeszcze witaminy i nawet ładnie zaczęła przyrastać

Posted

tygra napisał(a):
będą foty choćby śpiącej Brendzi - babci. Coraz słabsze nogi ma moja starowinka :(

biedaczysko:shake: ile ona ma juz latek?? troszke dietki pewnie by si eprzydalo zeby lapki takiego ciezaru nie musialy dzwigac:razz:

Posted

evaxon napisał(a):
biedaczysko:shake: ile ona ma juz latek?? troszke dietki pewnie by si eprzydalo zeby lapki takiego ciezaru nie musialy dzwigac:razz:

jest na diecie ale cholera nie chce schudnąć:shake:
je tylko chude mięsko z ryżem i warzywami - 2/3 tego co wcześniej, a do tego więcej rusza się bo Tygra nie da jej za długo odpoczywać, wychodzi 4-5 razy na dworek, ma dwa razy za dużo estrogenu i dla tego tak przytyła - w zeszłe wakacje ważyła 23kg teraz 29kg, a ma 53 cm wiec ma dużą nadwagę :(. Optymalna waga jej to 22kg, ale i 25 by pomogło łapką - robie co mogę - ale przecież musi jeść coś, a biegać to już raczej sporadycznie i chyba nie można jej do tego zmuszać
W lipcu 12 lat skonczyła.

Posted

tygra napisał(a):
jest na diecie ale cholera nie chce schudnąć:shake:
je tylko chude mięsko z ryżem i warzywami - 2/3 tego co wcześniej, a do tego więcej rusza się bo Tygra nie da jej za długo odpoczywać, wychodzi 4-5 razy na dworek, ma dwa razy za dużo estrogenu i dla tego tak przytyła - w zeszłe wakacje ważyła 23kg teraz 29kg, a ma 53 cm wiec ma dużą nadwagę :(. Optymalna waga jej to 22kg, ale i 25 by pomogło łapką - robie co mogę - ale przecież musi jeść coś, a biegać to już raczej sporadycznie i chyba nie można jej do tego zmuszać
W lipcu 12 lat skonczyła.

wcześniej była na suchym ale skoro Tyggrze gotuję to doszłąm do tego ze staruszka lepiej będzie przyswajać gotowane jedzonko

Posted

To w takim razie jeśli gotojesz to po co dajesz tak beznadziejną karma.. to mnie zastanawia :cool3:. Zwłaszcza, ze na opakowaniu pisze, że ma 4 % mięsa, gdzie jak inne mają około 30 % i nawet więcej.

Posted

Cimi napisał(a):
To w takim razie jeśli gotojesz to po co dajesz tak beznadziejną karma.. to mnie zastanawia :cool3:. Zwłaszcza, ze na opakowaniu pisze, że ma 4 % mięsa, gdzie jak inne mają około 30 % i nawet więcej.

dla tego że jak je tylko gotowane też ma luźne kupony, nie wodę ale ewidentnie rzadkie. Nie wiem co tam dodają ale odkąd tak je kupki są ok. A mięso i witaminy dostaje też. Suchego zjada 150 - 200g (czyli ok 1/3 całości), a reszta gotowane. Jak na wieczór daje gotowane nie utzrymuje przez noc kpuki. Karmie obie dwa razy dziennie o 10 rano i o 18 wieczorem. Tygra wychodzi na dwór 5-6 razy dziennie: 5 rano-9-13-17-20-23. Wypróżnia się za każdym razem.

Posted

wjechałaś mi na abicję:evil_lol: uuuuuuuuuuuffffff dotarłam do końca i jestem już na bieżąco:multi: :multi: :multi:

a teraz taka moja mała uwaga, może niepotrzebna, ale...
Cimi, jesteś młodą osobą, mającą (sądząc po twoich wypowiedziach) sporą wiedzę na temat psów. Dlaczego nie doradzasz delikatnie i z umiarem tylko odrazu w twoich wypowiedziach czuć oskarżenie i naganę dla wszystkiego co według ciebie jest nie tak. Skąd w tak młodej osobie tyle cech moralizatorkich? Czasami człowiek by chciał się poradzić ale aż się boję czy nie skrytykujesz postępowania i nie będę się czuła jak uczniak:shake: Proszę Cię zmień troszkę sposób wypowiedzi i od czasu do czasu ciesz się z nami z posiadania tak wspaniałych psiaków jakimi są boksery;)

Przepraszam za offa:oops:

Posted

Imbir.. tak jestem młodą osobą i nie mam sporej wiedzy, kwestia zainteresowania i chęci pogłebienia wiedzy od czasu gdy uśpiłam swoją sukę, która była młodą suką 6-letnia i postanowiłam przestrzegać wszystkiego, czytać i dowiadywać. Naprawdę tych błedów było dużo w kwestii żywienia czy samego prowadzenia psa, które dojrzałam po jej odejściu. Dlatego jak widzę młodego psa na kolcach to mnie szlag bierze.. zwłaszcza, że ludzie nie wiedzą po co ona jest.. tak samo z karmieniem przed wyborem samej karmy czytam opinie i sprawdzam skład jej co jest dobre w niej, a co nie za bardzo wpływa dobrze.

Imbir ja jestem nawet taka w realu.. to nie jest wpływ inetrentu, że jest mi łatwiej i jestem anonimowa. Mam tam jeszcze kilka wad :lol:, z którymi jest mi dobrze :lol:. Albo ludzie mnie akceptują taką jaka jestem albo nie ja nie będę płakać ;). Walę prosto z mostu.. nie potrafię owijać w bawałne. Niektóre sprawy są tak oczywiste i jest tyle informacji o tym, że wsytrczy poszukać. Nie potrafię, ot po prostu nie potrafię.

Sory za wszystko, jeśli ktoś poczuł się urażony.

Posted

a ja zakończę ten temat i...
Z uwagi na faktyczne zaniedbanie z mojej strony dotyczące braku fotek Brendy postanowiłam zamieścić kilka J
Brenda tłumacząca Tygrze że nie czas na zabawę

i co z tego że tłumaczyła

buzi za uszkiem na zgodę

sorki za bałagan ale dwa psy +dziecko to mieszanka wybuchowa J

Tygra na mnie leży a Brenda zazdrości

portrecik

a to mój synek J Łukaszek