Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tygra']czekam, czekam
Tygra dzisiaj mierzona
56,5cm i waży 24kg
a to pare fotek
tak wygląda przy mnie :)

Ze zdjęć wydaje mi się taka jak Gera. Ale jeszcze moja pannicę też dzisiaj zmierzę.. Możliwe, że ciut urosła :)
A zważę zniestety dopiero w czwartek..

Posted

Wyjątek napisał(a):
Ze zdjęć wydaje mi się taka jak Gera. Ale jeszcze moja pannicę też dzisiaj zmierzę.. Możliwe, że ciut urosła :)
A zważę zniestety dopiero w czwartek..

w sumie rówieśniczki :)

Posted

ja mam 168 cm a Tigra 57:razz: i wydaje mi sie o wiele mniejsza od Tygry :evil_lol: albo zludzenie albo zle mierze albo nie wiem :roll:
mam nadzieje ze si enie obrazisz za zdiecia:oops: i za te moje poobijane blade grubasne nogi :evil_lol: :oops:

jak klikniecie na zdiecia beda wieksze :)

Posted

Wyjątek napisał(a):
Gera mi się przy waszych suniaach mała wydaje ale może dlatego, że ja mam 173 cm..:roll:

a Gercia ile ma cm. i ile miesiecy??
moja to juz stara krowa:evil_lol: 10miechow wiec nie urosnie mi wiecej raczej :placz: zawsze bedzie małym smrodkiem :placz: :evil_lol:

Posted

[quote name='evaxon']ja mam 168 cm a Tigra 57:razz: i wydaje mi sie o wiele mniejsza od Tygry :evil_lol: albo zludzenie albo zle mierze albo nie wiem :roll:
mam nadzieje ze si enie obrazisz za zdiecia:oops: i za te moje poobijane blade grubasne nogi :evil_lol: :oops:

jak klikniecie na zdiecia beda wieksze :)
przygladam się i wydaje mi się że chyba jednak podobne są - kwestia ustawienia chyna - a ile waży Tigra?

Posted

a zresztą sama nie wiem - faktycznie moja tu jak kobyla wygląda - ale może to kwestia tego że cała ją tu widać, a może dlatego że ja robilam fotę z aparatem ustawionym na wysokości Tygry głowy a nie z punktu widzenia człowieka. Kiedyś ktoś mi mówił że psu trzeba robić foto klęcząc bo inaczej gubią się proporcje, tak jak nam ktoś robilby foto z wysokości 3m (głupio byśmy wyglądali)

Posted

tygra napisał(a):
przygladam się i wydaje mi się że chyba jednak podobne są - kwestia ustawienia chyna - a ile waży Tigra?

wagi nie znam moze uda mi sie zwazyc ja pozniej albo jutro :razz:

Posted

evaxon napisał(a):
moja to juz stara krowa:evil_lol: 10miechow wiec nie urosnie mi wiecej raczej :placz: zawsze bedzie małym smrodkiem :placz: :evil_lol:

Gera jest w wieku Tygry więc ma troche ponad pół roku. No a cm w piątek miała 54 :)

Posted

Wyjątek napisał(a):
Gera jest w wieku Tygry więc ma troche ponad pół roku. No a cm w piątek miała 54 :)

noo to dziewczynki jeszcze podrosna:) Tigra przestala rosnac tak jak miala 8-9 miesiecy ale od 6 misiecy rosla juz wolniej :)

Posted

evaxon napisał(a):

moja droga co ty piszesz:crazyeye: jakto małym smrodkiem - przecież 57cm na sunie boksa to co najmniej średnia sunia - wzorzec mówi że 53-59cm ma mieć - więc co mają powiedzieć własciciele suczek 53cm?
Ona jest całkiem spora:cool3: i bardzo ładna:loveu: - ani krowa ani smrodek
a i ucałuj ją w fafelek

Posted

właśnie wróciłam ze spacerku i baba jedna wkurzyłą mnie :(
ide z Tygrą na smyczy, a ta z daleka wrzeszczy że ona musi tędy przejść ze swoim psem (mix sznaucera średniego), ale ona się boi bo te psy są groźne i niebezpieczne!!!! i ja muszę szybko przejść bo ona się mojego potwora boi
więc ja grzecznie pytam jakie psy są groźne bo nie bardzo rozumiem
ona pokazuje na Tygre i mówi takie...
to znaczy jakie pytam, czy wie pani co to za rasa?
a ona że nie będzie rozmawiała na ten temat
mówie jej że to szczenie, a ona że teraz to może jeszcze nie zagryzie ale potem to napewno...
pośmiałam się i poszłam bo co z idiotką gadać będę...
ale się zniesmaczyłąm głupotą ludzką
Sucz byłą na smyczy, merdała ogonem i kładła się na ziemi żeby tylko zachęcić do zabawy - prawdziwy morderca...

Posted

mni eirytuje jak ide z Tigra polami i parenascie metrow dalej ktos krzyczy prosze wziasc psa na smycz ja patrze a ich pies idzie bez :shake: znam Tigre i wiem ze nie podejdzie do psa jak jej zabronie jak nie potrafia przywolac psa to niech ich psy sa na smyczach:razz: a potem jakie zdziwienie jak idzie facet albo babka trzyma za obroze psa idzie w pol zgarbiona/ny a Tigra albo leje na to ze ktos przechodzi obok i nawet nie zerka na psa albo ladnie idzie mi obok nogi a ja dumnie macham sobie smycza hahaha

a co do wzrostu to wiem ze moja taka iarowa jest :evil_lol: ale mogla bym miec krowe:evil_lol:

Posted

evaxon napisał(a):
mni eirytuje jak ide z Tigra polami i parenascie metrow dalej ktos krzyczy prosze wziasc psa na smycz ja patrze a ich pies idzie bez :shake: znam Tigre i wiem ze nie podejdzie do psa jak jej zabronie jak nie potrafia przywolac psa to niech ich psy sa na smyczach:razz: a potem jakie zdziwienie jak idzie facet albo babka trzyma za obroze psa idzie w pol zgarbiona/ny a Tigra albo leje na to ze ktos przechodzi obok i nawet nie zerka na psa albo ladnie idzie mi obok nogi a ja dumnie macham sobie smycza hahaha

a co do wzrostu to wiem ze moja taka iarowa jest :evil_lol: ale mogla bym miec krowe:evil_lol:

przyznam że ja też kobylaste lubię:evil_lol:

Posted

Nie zmierzyłam Kany, bo mąz miarki pochował. Dzisiaj ma mi jedną znaleźć, bo inaczej :mad: Myślę jednak, ze stanęła na tych swoich 57 cm, waga też będzie nie zbyt duża:shake: CZym karmisz swoje suńki?????A jak tam Łukaszek, szaleje z młodym pręgusem???Tygra nie kradnie mu maskotek i innym tam pierd.....???U nas wieczna awantura- ostatnio Kana dorwała sie do kasztanów i żołędzi. Żołędzie swoją drogą je:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Może to dzika świnia??????

Posted

więc karmię je suchym żarciem - wcześniej puriną ale Tygra miała biegunkę, potem nutra i też miała, następnie był royal ale nie chciały jeść (szczególnie Tygra), potem próby z acaną - Tygra znów biegunka, potem gotowałam ale już maiłam dość - teraz je Pedigrii i o dziwo pierwsza karma od której nie ma biegunki a dostaje już od 1,5 mies i jakby lepiej przybiera na wadze i wzroście. Możecie mnie zlinczować ale nie zamierzam zmieniać bo gotować nie mam siły a do innych ma takie sr...nie że szok (woda totalna po 2-3 dniach od podania pierwszej porcji), Brenda je odkąd skonczyła rok chapi i jek ostatnio robiłam jej morfologię to weterynarz powiedział że muszę ją dobrze odżywiać bo ma takie super wyniki, wątroba idealna :).
także przykro mi ale przyznaje otwarcie że pakuje w psy karmę z supermarketu, mimo że miałąm wyższe aspiracje. A dodam jeszcze ze sama jem mięso i wędliny też z supermarketu