Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jutro nie sądzę żebym mogła zajrzeć na dogo więc się pochwalę że moja mała panienka jutro skończy jakże poważne 6 miesięcy. Taka drobinka była a teraz już taka baba wielka. Waży 23,5 kg ciągnie jak parowóz a ja mam coraz dłuższe ręce

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tygra']Jutro nie sądzę żebym mogła zajrzeć na dogo więc się pochwalę że moja mała panienka jutro skończy jakże poważne 6 miesięcy. Taka drobinka była a teraz już taka baba wielka. Waży 23,5 kg ciągnie jak parowóz a ja mam coraz dłuższe ręce

No to Wszystkiego Najlepszego dziś już jej życzę, bo jutro nie wiem czybędę na Dogo. Sto lat, Sto lat niech zyje Tygra nam:multi: :beerchug: :popcorn: :knajpa: :pepsi: :laola: :chlup: :bigcool: :BIG: :cunao: :drink1: :drinking: :buzi: :Rose: !
A ja się pochwalę też:cool3: jutro Diki konczy 1,5 roku i wkracza w dorosłe życie, jest więc o rok starszy od Tygry:lol:

Posted

madzia i medor napisał(a):
:laola: :laola: :laola: :laola: :laola: :laola: :laola: :laola: :new-bday: :new-bday: :new-bday: :new-bday: :tort: :tort: :BIG: :BIG:

wszystkim bardzo dziękujemy za życzenia i obiecujemy, że w przyszłym tygodniu wstawimy fotki
pozdrawiam. Prawdę mówiąc strasznie przybiła mnie wiadomość o nieszczęściu Otiska i nie mam nastroju pstrykać... ale się postaram dotrzymać słowa i fotki niebawem będą

Posted

tygra napisał(a):
wszystkim bardzo dziękujemy za życzenia i obiecujemy, że w przyszłym tygodniu wstawimy fotki
pozdrawiam. Prawdę mówiąc strasznie przybiła mnie wiadomość o nieszczęściu Otiska i nie mam nastroju pstrykać... ale się postaram dotrzymać słowa i fotki niebawem będą

Ode mnie tez 100 lat dla Tygry, co prawda spóźnione ale jakże szczere. Dobrze, że Ona miała szczęśliwe urodziny:roll:

Posted

majoka napisał(a):
Spóźnione , ale szczere naj, naj, naj dla solenizantki. Faktycznie spora panienka z niej rośnie:loveu:

brak mi porównania - a czy Kana dużo jeszcze urosła od skończenia 6 miesięcy?
I jaka jest teraz?

Posted

Wzrostowo, to tak jakos z 3-4 cm, ale wagowo trochę jej doszło. Niestety w czasie cieczki-10 miesiac - spadła na wadze. Od czerwca poszłam do pracy i przeszłam na suchą karmę-niestety nie najlepszy mamy tego rezultat. Sierść Kany jest ok, kupki też w normie, ale wagoowo jakos nie przybiera. Bardzo niechętnie pożera swoją karmę-Acanę. Próbowałam próbek innych firm-niby hills jej podchodził (dokładnie nie pamiętam nazwy), ale bez jakiegoś większego entuzjazmu. Myślę, że żadna sucha karma jej nie podpadnie do końca, bo ona jest przyzwyczajona na gotowanym i męczy się strasznie z tym swoim żarciem. Zawsze trzeba jej to czymś polac, zeby w ogóle tknęła. Próbowałam nawet bezwartościowego pedigree, który mam wiele wzmaczniaczy smaku i nawet dla mnie pachnie apetycznie-ale też bez polania do pyska nie weźnie. Kończę drugi 15 kg worek Acany i zaczynam jej gotować. Na gotowanym naprawdę ładnie sie rozwijała-do tego dodawałam witaminy w proszku i naprawdę na sierśc nie mogłam narzekac. Niestety gotowanie zajmuje trochę czasu, ale czego sie nie robi dla przyszywanej córci:evil_lol: Jak ją zmierzę i zważe, to dam znać o wynikach.

Posted

majoka napisał(a):
Wzrostowo, to tak jakos z 3-4 cm, ale wagowo trochę jej doszło. Niestety w czasie cieczki-10 miesiac - spadła na wadze. Od czerwca poszłam do pracy i przeszłam na suchą karmę-niestety nie najlepszy mamy tego rezultat. Sierść Kany jest ok, kupki też w normie, ale wagoowo jakos nie przybiera. Bardzo niechętnie pożera swoją karmę-Acanę. Próbowałam próbek innych firm-niby hills jej podchodził (dokładnie nie pamiętam nazwy), ale bez jakiegoś większego entuzjazmu. Myślę, że żadna sucha karma jej nie podpadnie do końca, bo ona jest przyzwyczajona na gotowanym i męczy się strasznie z tym swoim żarciem. Zawsze trzeba jej to czymś polac, zeby w ogóle tknęła. Próbowałam nawet bezwartościowego pedigree, który mam wiele wzmaczniaczy smaku i nawet dla mnie pachnie apetycznie-ale też bez polania do pyska nie weźnie. Kończę drugi 15 kg worek Acany i zaczynam jej gotować. Na gotowanym naprawdę ładnie sie rozwijała-do tego dodawałam witaminy w proszku i naprawdę na sierśc nie mogłam narzekac. Niestety gotowanie zajmuje trochę czasu, ale czego sie nie robi dla przyszywanej córci:evil_lol: Jak ją zmierzę i zważe, to dam znać o wynikach.

Tygra ma teraz apetyt całkiem całkiem - nie narzekam
wciąż jak biega łapy jej sie plączą jak biega. Nie jest jak niektóre szczeniory strasznie chuda, gruba też nie - raczej ostatnio trochę spotężniała. Klaciochę ma małą raczej i nie sądzę żeby miała super boksiową taką. jeśli urośnie 3-4 cm to będzie 58-59cm - całkiem całkiem jak na sunie. Chociaż mi się ona małą wydaje
zmierz Kanę i zważ bo jestem ciekawa (chyba powinnam pracować w urzedzie statystycznym:evil_lol: )

Posted

To ja napiszę o swoim Klocusiu. Od zawsze był wysoka i dość ważącą.. nie pamiętam dokładnie ale dużo, aczkolwiek nigdy nie była to nadwaga i tak trzymamy do tej pory. Aktualnie waży 28 kg i mierzy 59-60 cm i tej wagi będziemy się trzymać.. choć wygląda ona na więcej :lol:. Je karmę wysokokaloryczną dla psów pracujących. Od suchej jest na zawsze.. no czasem jak skończyła nam się karma to trzeba było ugotować, ale nie ma nic lepszego od suchej karmy. Przy gotowanym mi grymasi, a przy suchej tego nie ma. Zjada całą swoją porcję i chce jeszcze :roll:. Nie wiem co się stało z nią, ale ona ostatnio chce jeść wszystko i wszelkie ilości :lol:.

Posted

cimi
ale ona ostatnio chce jeść wszystko i wszelkie ilości :lol:.

Jakbym, Hakera widziała. Młóci wszystko co jest jadalne (niejadalne zresztą też :cool3:) Nawet wapno w tabletkach gryzie jak cukierka :cool3:

Posted

Nie no.. niejadalnych rarytasów nie je :lol:, ale ostatnio razem zjadłyśmy chyba z 1,5 papryki .. dziś zjadła kawałek banana, gdzie wcześniej go wypluwała.. nie wiem może to przez leki :evil_lol:.

Posted

Toż to samo zdrowie :evil_lol:, warzywko i owocek, same witaminki :evil_lol:, a mój przed chwilą właśnie się dobrał do winogron w wiadrze, przeznaczonych na wino :evil_lol:, ale świeżutkich, dopiero zerwanych w ogródku :evil_lol:

Posted

tygra napisał(a):
Tygra ma teraz apetyt całkiem całkiem - nie narzekam
wciąż jak biega łapy jej sie plączą jak biega. Nie jest jak niektóre szczeniory strasznie chuda, gruba też nie - raczej ostatnio trochę spotężniała. Klaciochę ma małą raczej i nie sądzę żeby miała super boksiową taką. jeśli urośnie 3-4 cm to będzie 58-59cm - całkiem całkiem jak na sunie. Chociaż mi się ona małą wydaje
zmierz Kanę i zważ bo jestem ciekawa (chyba powinnam pracować w urzedzie statystycznym:evil_lol: )

Witam ponownie :)
Trochę się u mnie pozmieniało ale to zapraszam do galerii :)
A z Tygrusi to się ładna pannica robi. Jeśli chodzi o wzrost to identycznie jak Gera: wczoraj ja mierzyłam i było 54cm. I też wydaje mi się mała. Ale myślę, że panny jeszcze trochę urosną, w końcu mają dopiero ciut ponad pół roku...

Posted

[quote name='majoka']Obiecuję, że dzisiaj po pracy wezmę się za mierzenie!!!!Miłego dnia Wam życzę- majoka!!!!
czekam, czekam
Tygra dzisiaj mierzona
56,5cm i waży 24kg
a to pare fotek
tak wygląda przy mnie :)