tygra Posted September 10, 2006 Author Posted September 10, 2006 Jutro nie sądzę żebym mogła zajrzeć na dogo więc się pochwalę że moja mała panienka jutro skończy jakże poważne 6 miesięcy. Taka drobinka była a teraz już taka baba wielka. Waży 23,5 kg ciągnie jak parowóz a ja mam coraz dłuższe ręce Quote
bonita Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 [quote name='tygra']Jutro nie sądzę żebym mogła zajrzeć na dogo więc się pochwalę że moja mała panienka jutro skończy jakże poważne 6 miesięcy. Taka drobinka była a teraz już taka baba wielka. Waży 23,5 kg ciągnie jak parowóz a ja mam coraz dłuższe ręce No to Wszystkiego Najlepszego dziś już jej życzę, bo jutro nie wiem czybędę na Dogo. Sto lat, Sto lat niech zyje Tygra nam:multi: :beerchug: :popcorn: :knajpa: :pepsi: :laola: :chlup: :bigcool: :BIG: :cunao: :drink1: :drinking: :buzi: :Rose: ! A ja się pochwalę też:cool3: jutro Diki konczy 1,5 roku i wkracza w dorosłe życie, jest więc o rok starszy od Tygry:lol: Quote
Bodziulka Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Sto Lat Sto Lat!! :tort: :bday: :bday: :bday: :bday: :bday: :bday: :new-bday: :BIG: :BIG: Quote
leemonca Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 wszystkiego naj..., naj..., naj.... Quote
Alicja Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 :multi::multi::multi:najlepsiejszego z okazji z okazji 6-miesięcznicy:multi::multi::multi: Quote
e.v.a Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 100 latek :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
Medorowa Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 :laola: :laola: :laola: :laola: :laola: :laola: :laola: :laola: :new-bday: :new-bday: :new-bday: :new-bday: :tort: :tort: :BIG: :BIG: Quote
tygra Posted September 16, 2006 Author Posted September 16, 2006 madzia i medor napisał(a)::laola: :laola: :laola: :laola: :laola: :laola: :laola: :laola: :new-bday: :new-bday: :new-bday: :new-bday: :tort: :tort: :BIG: :BIG: wszystkim bardzo dziękujemy za życzenia i obiecujemy, że w przyszłym tygodniu wstawimy fotki pozdrawiam. Prawdę mówiąc strasznie przybiła mnie wiadomość o nieszczęściu Otiska i nie mam nastroju pstrykać... ale się postaram dotrzymać słowa i fotki niebawem będą Quote
Wyjątek Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 tygra napisał(a):wszystkim bardzo dziękujemy za życzenia i obiecujemy, że w przyszłym tygodniu wstawimy fotki pozdrawiam. Prawdę mówiąc strasznie przybiła mnie wiadomość o nieszczęściu Otiska i nie mam nastroju pstrykać... ale się postaram dotrzymać słowa i fotki niebawem będą Ode mnie tez 100 lat dla Tygry, co prawda spóźnione ale jakże szczere. Dobrze, że Ona miała szczęśliwe urodziny:roll: Quote
agbar Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 nieco spoznione zyczonka ale lepiej pozno niz wcale:) sto lat sto laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatt:loveu: Quote
mar....ka Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Spóźnione , ale szczere naj, naj, naj dla solenizantki. Faktycznie spora panienka z niej rośnie:loveu: Quote
tygra Posted September 18, 2006 Author Posted September 18, 2006 majoka napisał(a):Spóźnione , ale szczere naj, naj, naj dla solenizantki. Faktycznie spora panienka z niej rośnie:loveu: brak mi porównania - a czy Kana dużo jeszcze urosła od skończenia 6 miesięcy? I jaka jest teraz? Quote
mar....ka Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Wzrostowo, to tak jakos z 3-4 cm, ale wagowo trochę jej doszło. Niestety w czasie cieczki-10 miesiac - spadła na wadze. Od czerwca poszłam do pracy i przeszłam na suchą karmę-niestety nie najlepszy mamy tego rezultat. Sierść Kany jest ok, kupki też w normie, ale wagoowo jakos nie przybiera. Bardzo niechętnie pożera swoją karmę-Acanę. Próbowałam próbek innych firm-niby hills jej podchodził (dokładnie nie pamiętam nazwy), ale bez jakiegoś większego entuzjazmu. Myślę, że żadna sucha karma jej nie podpadnie do końca, bo ona jest przyzwyczajona na gotowanym i męczy się strasznie z tym swoim żarciem. Zawsze trzeba jej to czymś polac, zeby w ogóle tknęła. Próbowałam nawet bezwartościowego pedigree, który mam wiele wzmaczniaczy smaku i nawet dla mnie pachnie apetycznie-ale też bez polania do pyska nie weźnie. Kończę drugi 15 kg worek Acany i zaczynam jej gotować. Na gotowanym naprawdę ładnie sie rozwijała-do tego dodawałam witaminy w proszku i naprawdę na sierśc nie mogłam narzekac. Niestety gotowanie zajmuje trochę czasu, ale czego sie nie robi dla przyszywanej córci:evil_lol: Jak ją zmierzę i zważe, to dam znać o wynikach. Quote
tygra Posted September 19, 2006 Author Posted September 19, 2006 majoka napisał(a):Wzrostowo, to tak jakos z 3-4 cm, ale wagowo trochę jej doszło. Niestety w czasie cieczki-10 miesiac - spadła na wadze. Od czerwca poszłam do pracy i przeszłam na suchą karmę-niestety nie najlepszy mamy tego rezultat. Sierść Kany jest ok, kupki też w normie, ale wagoowo jakos nie przybiera. Bardzo niechętnie pożera swoją karmę-Acanę. Próbowałam próbek innych firm-niby hills jej podchodził (dokładnie nie pamiętam nazwy), ale bez jakiegoś większego entuzjazmu. Myślę, że żadna sucha karma jej nie podpadnie do końca, bo ona jest przyzwyczajona na gotowanym i męczy się strasznie z tym swoim żarciem. Zawsze trzeba jej to czymś polac, zeby w ogóle tknęła. Próbowałam nawet bezwartościowego pedigree, który mam wiele wzmaczniaczy smaku i nawet dla mnie pachnie apetycznie-ale też bez polania do pyska nie weźnie. Kończę drugi 15 kg worek Acany i zaczynam jej gotować. Na gotowanym naprawdę ładnie sie rozwijała-do tego dodawałam witaminy w proszku i naprawdę na sierśc nie mogłam narzekac. Niestety gotowanie zajmuje trochę czasu, ale czego sie nie robi dla przyszywanej córci:evil_lol: Jak ją zmierzę i zważe, to dam znać o wynikach. Tygra ma teraz apetyt całkiem całkiem - nie narzekam wciąż jak biega łapy jej sie plączą jak biega. Nie jest jak niektóre szczeniory strasznie chuda, gruba też nie - raczej ostatnio trochę spotężniała. Klaciochę ma małą raczej i nie sądzę żeby miała super boksiową taką. jeśli urośnie 3-4 cm to będzie 58-59cm - całkiem całkiem jak na sunie. Chociaż mi się ona małą wydaje zmierz Kanę i zważ bo jestem ciekawa (chyba powinnam pracować w urzedzie statystycznym:evil_lol: ) Quote
agbar Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 witam :) jakos malo zdjec dorastajacej pannicy:) Quote
Cimi Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 To ja napiszę o swoim Klocusiu. Od zawsze był wysoka i dość ważącą.. nie pamiętam dokładnie ale dużo, aczkolwiek nigdy nie była to nadwaga i tak trzymamy do tej pory. Aktualnie waży 28 kg i mierzy 59-60 cm i tej wagi będziemy się trzymać.. choć wygląda ona na więcej :lol:. Je karmę wysokokaloryczną dla psów pracujących. Od suchej jest na zawsze.. no czasem jak skończyła nam się karma to trzeba było ugotować, ale nie ma nic lepszego od suchej karmy. Przy gotowanym mi grymasi, a przy suchej tego nie ma. Zjada całą swoją porcję i chce jeszcze :roll:. Nie wiem co się stało z nią, ale ona ostatnio chce jeść wszystko i wszelkie ilości :lol:. Quote
leemonca Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 cimi ale ona ostatnio chce jeść wszystko i wszelkie ilości :lol:. Jakbym, Hakera widziała. Młóci wszystko co jest jadalne (niejadalne zresztą też :cool3:) Nawet wapno w tabletkach gryzie jak cukierka :cool3: Quote
Cimi Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Nie no.. niejadalnych rarytasów nie je :lol:, ale ostatnio razem zjadłyśmy chyba z 1,5 papryki .. dziś zjadła kawałek banana, gdzie wcześniej go wypluwała.. nie wiem może to przez leki :evil_lol:. Quote
leemonca Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Toż to samo zdrowie :evil_lol:, warzywko i owocek, same witaminki :evil_lol:, a mój przed chwilą właśnie się dobrał do winogron w wiadrze, przeznaczonych na wino :evil_lol:, Quote
leemonca Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Toż to samo zdrowie :evil_lol:, warzywko i owocek, same witaminki :evil_lol:, a mój przed chwilą właśnie się dobrał do winogron w wiadrze, przeznaczonych na wino :evil_lol:, ale świeżutkich, dopiero zerwanych w ogródku :evil_lol: Quote
Wyjątek Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 tygra napisał(a):Tygra ma teraz apetyt całkiem całkiem - nie narzekam wciąż jak biega łapy jej sie plączą jak biega. Nie jest jak niektóre szczeniory strasznie chuda, gruba też nie - raczej ostatnio trochę spotężniała. Klaciochę ma małą raczej i nie sądzę żeby miała super boksiową taką. jeśli urośnie 3-4 cm to będzie 58-59cm - całkiem całkiem jak na sunie. Chociaż mi się ona małą wydaje zmierz Kanę i zważ bo jestem ciekawa (chyba powinnam pracować w urzedzie statystycznym:evil_lol: ) Witam ponownie :) Trochę się u mnie pozmieniało ale to zapraszam do galerii :) A z Tygrusi to się ładna pannica robi. Jeśli chodzi o wzrost to identycznie jak Gera: wczoraj ja mierzyłam i było 54cm. I też wydaje mi się mała. Ale myślę, że panny jeszcze trochę urosną, w końcu mają dopiero ciut ponad pół roku... Quote
mar....ka Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Obiecuję, że dzisiaj po pracy wezmę się za mierzenie!!!!Miłego dnia Wam życzę- majoka!!!! Quote
tygra Posted September 26, 2006 Author Posted September 26, 2006 [quote name='majoka']Obiecuję, że dzisiaj po pracy wezmę się za mierzenie!!!!Miłego dnia Wam życzę- majoka!!!! czekam, czekam Tygra dzisiaj mierzona 56,5cm i waży 24kg a to pare fotek tak wygląda przy mnie :) Quote
Behemot Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Śliczna psina :loveu: Ale... dlaczego jest w kolczatce? Quote
Recommended Posts