Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bea
już karmiłam surowym tj próby BARF (jakiś miesiąc), ale Tygra żle gryzła i zwracała,Brenda ok - jej nic nie szkodzi. Biegunki Tygrulec też miał - ale fakt że z mięcha to też głównie kuraka dostawały.

Eria i Agaciaaa mam już worek Brita i zobaczymy jak u nas będzie :)
jedzą chętnie zwłaszcza Brenda.

Jak zmienić przeglądarkę?

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:cool3:ja od lutego do lipca karmiłam Ozzulka RoyalCanin Intestinal ....gospodarka rabunkowa dla mojego budżetu...ale teraz Ozzy znów pochłania Chicopee L&R pomieszany z karmą z LIDLa:eviltong:...też L&R i mamy zdrowe , rasowe koopalony :p

Brit nam nie siadł ale to wszystko indywidualne podejście ...

Posted

:lol: Widzę że tu same specjalistki od karm.Prawie nie znam się na karmach, chętnie bym się dokształciła.Gotuję sama swoim psiakom i nigdy nie miały sensacji pokarmowych.Z chęcią przeszłabym na suchą karmę i wiem,że psiaki by ją jadły[ w sytuacjach podbramkowych niekiedy coś im sypnę]Jedynie sunie od 30 dnia ciąży jedzą Maxi Babydog Royala i maluchy jadą na tej karmie.Bardzo ją sobie chwalę ale mój portwel nie.Maluchy i sunie zostaną przy Royalu.Gdzie znajdę informacje o karmie,którą wspominacie?Brit? jak brzmi jej pełna nazwa?

Posted

Witanko;-) moja briardzia sister tez miala klopot z ciaglymi biegunkami mopa przetestowala wiele karm zarowno kulkowych jak i robionych na domowo wykonala szereg badan ktore nic nie wykazaly a biegunka jak byla tak byla.........az w kocu wyszlo na to ze to wina ..........WODY....po kranowie sracka jak ta lala.......zmienila na mineralna kupalonki wzorcowe ...terAZ bierze tez wode z takiego zrodelka ....i ma spokoj....choc Gutek to nie alergik ale ma dosc wrazliwy uklad pokarmowy.....wiec moze sprobuj zmienic wode ? w koncu jak nie pomoze to tez nie zaszkodzi;-)
pozdrowionka

Posted

Piękne foteczki, moja romantyczna latarnia na Rozewiu...ech...

Życzę, aby skończyły sie kłopoty pokarmowe, wiem, jakie to przykre, moja druga Boksia była alergikiem i do tego miała niedomykanie przełyku. Trzymamy kciuki...

Posted

Osobiście też polecam Acanę. Jest to szereg na prawdę dobrych karm. Przetestowaliśmy już dwa rodzaje. Adult z kurczakiem- http://www.krakvet.pl/acana-large-breed-adult-15kg-p-584.html >>>
smakowitośc bardzo, bardzo dobra, strawnośc przy kłopotach jelitowach spotykanych często u bokserów też dobra, natomiast koopy duże, często, b.wonne, a i bąki się zdarzają i to jakie:roll: Ogólnie dobra karma, tylko coś za dużo chyba niestrawnych składników skoro tak dużo było wydalane. Oczywiście przy innej rasie może się leopiej sprawdzic, ale boksery mają chyba wyjątkowo delikatny układ pokarmowy...

Teraz druga. Acana niebieska Premium-http://www.krakvet.pl/acana-premium-15kg-p-568.html >>> moim zdaniem wiele lepsza od pierwszej, brak wonnych bąków, mniejsze koopy, smakowitośc b.dobra, wręcz psy żucają się na nią więc dobrze namoczyc ciepłą wodą 10 min przd podaniem:) Ogólnie to jest dobry, szybki sposób na mokry posiłek:) i jednocześnie sposób na łapczywe psiaki.

Do niedawna moje psy jadły Dog chow z jagnięciną i ryżem w rewelacyjnej cenie 89zł, potem podskoczyła do 99zł więc wolałam się zastanowic i doszłam do wniosku, że ją zmienię. Nie nażekam jednak na nią, bo moje psy były po niej w dobrej formie i rzadko zdażały się u Zeusa tak częste u niego wymioty.
Po drodze był też pokarm Dog chow Activ, dobry ale nie najlepszy.

Zastanawiam się nad Britem, bo cena b. przystępna. Narazie polecam Acanę:)

Ale się rozpisałam.

Posted

AgusiaTerierka napisał(a):
Piękne foteczki, moja romantyczna latarnia na Rozewiu...ech...

Życzę, aby skończyły sie kłopoty pokarmowe, wiem, jakie to przykre, moja druga Boksia była alergikiem i do tego miała niedomykanie przełyku. Trzymamy kciuki...

Nom to jest problem, mój Zeus ma refluks żołądkowo-przełykowy, stąd też wymioty, a na skutek tego, że chce się czymś zatkac pochłania koce, pościele, kawałki łóżek...Jak anemik. Dlatego też przebieram w karmach i zastanawiem się 2 razy.

Posted

Przy kłopotach z ukł.pok. warto podawac posiłki dwa razy dziennie w mniejszych dawkach, a jak suche to namoczone. No i najlepiej dopilnowac psa żeby po jedzeniu przespał się ok.40min. Ja swego czasu trzymałam Zeusa na siłe żeby leżał i się nie ruszał. W przeciwnym wypadku...błeeeee!:cool3:

Posted

ferraribox napisał(a):
:lol: Widzę że tu same specjalistki od karm.Prawie nie znam się na karmach, chętnie bym się dokształciła.Gotuję sama swoim psiakom i nigdy nie miały sensacji pokarmowych.Z chęcią przeszłabym na suchą karmę i wiem,że psiaki by ją jadły[ w sytuacjach podbramkowych niekiedy coś im sypnę]Jedynie sunie od 30 dnia ciąży jedzą Maxi Babydog Royala i maluchy jadą na tej karmie.Bardzo ją sobie chwalę ale mój portwel nie.Maluchy i sunie zostaną przy Royalu.Gdzie znajdę informacje o karmie,którą wspominacie?Brit? jak brzmi jej pełna nazwa?

Pełna nazwa? chyba po prostu BRIT premium, czeska marka
ja info znalazłam w sklepie internetowym po wejściu w tą konkretną karmę, można zobaczyc na stronach np. krakvetu lub telekarmy.

Posted

[quote name='bonita']Hej :)

A ja polecam Acanę Lamb&Rice( specjalna karma dla psich alergików i o delikatnych żołądkach)
Tu o tej karmie więcej=>http://www.acana.com.pl/www/index.php?art=3&cat=33&pro=49

Sama karmię( od kilku msc) Acaną ( przedtem karmiłam Royalem)i jestem b. zadowolona, moim psom pasuje :)

Pozdrowionka

testowałam acanę l&r ale brenda ją zwracała, a Tygra nie chciała jeść - fakt dawalam tylko 5 dni ale Brenda w tym czasie co najmniej raz dziennie zwracała (tak po 2 godzinach od zjedzenia całą niestrawioną karmę)

Moje obserwacje na dzis to Brenda wsuwa jak szalona i nic się nie dzieje ,
Tygra nie chce jeść (ale ona zadnej suchej karmy nie lubi) więc dodaje jej troszkę oliwy z oliwek i z ociąganiem ale zjada.
Kupki mniejsze, troszke lepsze ale jeszcze nie rewelacja - ale to 3 dzień dopiero.
Wet sugerowal RC intenstinal - ale przyznam że nie bardzo mnie stać w tej chwili.

Posted

zuzolandia napisał(a):
Witanko;-) moja briardzia sister tez miala klopot z ciaglymi biegunkami mopa przetestowala wiele karm zarowno kulkowych jak i robionych na domowo wykonala szereg badan ktore nic nie wykazaly a biegunka jak byla tak byla.........az w kocu wyszlo na to ze to wina ..........WODY....po kranowie sracka jak ta lala.......zmienila na mineralna kupalonki wzorcowe ...terAZ bierze tez wode z takiego zrodelka ....i ma spokoj....choc Gutek to nie alergik ale ma dosc wrazliwy uklad pokarmowy.....wiec moze sprobuj zmienic wode ? w koncu jak nie pomoze to tez nie zaszkodzi;-)
pozdrowionka

sprawdzę czy zmiana wody pomoże - dobra mysl. Dzieki

Posted

Widze, że z karmami głupiejesz jak i ja ;)
mała jechała na Charlim od hodowcy. Ale wszyscy odradzali- raczej nie dziwne.
Potem wyjechalismy na Mazury, skończyło sie Charli i trzeba było sie ratować- przez 3 dni był arion... Mala nie chciala jesc. jadla na raty jak juz byla naprawdę glodna... :/ Kupiłam zaraz po powrocvie nutrę nuggets ale tylko 3 kg bo juz w planach byla prof tylko ze chwilowo na 15kg nie bylo mnie stac... dzis przywiezli prof. konczymy nutre i jedziemy na prof. mam nadzieje ze juz bedzie bez zmian ;)

a tak w ogóle to dzieńdoberek :D

Posted

Witanko :lol: Maksiu miał kiedyś podobne problemy, jak Tygra: duże, częste i śmierdzące qpy, karmiłam go wtedy Puriną DogChow L&R :roll: Potem zmieniłam na Hill's L&R LB, qpy były nadal często, ale mniejsze, no i przestał puszczać bąki :evil_lol: Niedawno było podejrzenie alergii i zaczęłam go karmić RC Hypoallergenic, okazało się wprawdzie, że ma lekko trzaśniętą wątróbkę, ale przy tej karmie na razie zostajemy, droga jest niestety, ale mu dobrze służy.