leemonca Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 no to działaj, działaj :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: może się jeszcze załapiemy :evil_lol: Quote
mar....ka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Zgadzam sę z Wami dziewczyny z tymi pieniędzmi. Dzisiaj odebrałam listę obowiązkową do pzredszkola syna-pięciolatek. Chyba sie pokuszę i Wam przytoczę (i jak tu nie mieć pieniędzy): [LIST=1] [*]blok techniczny (kartki białe) 2 szt co 2 m-ce [*]blok rysunkowy mały 2szt co 2 m-ce [*]blok techniczny (kartki kolorowe) 2 szt [*]blok rysunkowy mały (karki kolorowe)2 szt [*]blok rysunkowy duży 1 szt [*]plastelina 12 kolorów 2 szt [*]kredki ołówkowe 12 kolorów 1 komplet [*]kredki świecowe 12 kolorów 1 komplet [*]ołówek 1 szt [*]temperówka 1 szt [*]nożyczki (zaokrąglone końce)1szt [*]klej w sztyfcie 1szt [*]klej biały (w tubie)1 szt co 2-m-ce [*]klej biały "MAGIK" (w tubce) 1 szt co 2 m-ce [*]wycinanki samoprzylepne 2 szt [*]wycinanki kolorowe zwykłe 4 szt [*]zeszyt czysty 16 lub 32 kartki czysty 1 szt [*]teczka biurowa 2 szt [*]bibuła kolorowa (kolory do wyboru) 4 szt [*]farby plakatowe 1 komplet [*]pędzle gruby i cienki[/LIST]------------------------------------ strój gimnstyczny w worku ręcznik mały kapcie wkładane serwetki papierowe 2 opakowania Quote
tygra Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 majoka napisał(a):Zgadzam sę z Wami dziewczyny z tymi pieniędzmi. Dzisiaj odebrałam listę obowiązkową do pzredszkola syna-pięciolatek. Chyba sie pokuszę i Wam przytoczę (i jak tu nie mieć pieniędzy): blok techniczny (kartki białe) 2 szt co 2 m-ce blok rysunkowy mały 2szt co 2 m-ce blok techniczny (kartki kolorowe) 2 szt blok rysunkowy mały (karki kolorowe)2 szt blok rysunkowy duży 1 szt plastelina 12 kolorów 2 szt kredki ołówkowe 12 kolorów 1 komplet kredki świecowe 12 kolorów 1 komplet ołówek 1 szt temperówka 1 szt nożyczki (zaokrąglone końce)1szt klej w sztyfcie 1szt klej biały (w tubie)1 szt co 2-m-ce klej biały "MAGIK" (w tubce) 1 szt co 2 m-ce wycinanki samoprzylepne 2 szt wycinanki kolorowe zwykłe 4 szt zeszyt czysty 16 lub 32 kartki czysty 1 szt teczka biurowa 2 szt bibuła kolorowa (kolory do wyboru) 4 szt farby plakatowe 1 komplet pędzle gruby i cienki------------------------------------ strój gimnstyczny w worku ręcznik mały kapcie wkładane serwetki papierowe 2 opakowania ja mam 4 latka i do przedszkola nic nie kupujemy prócz poszewki na koc, piżamki, kapci, szczotki do zębów - resztę zapewnia przedszkole (ale płacimy komitet rodzicielski 50 zł mies)+ inne opłaty to mies około 350 zł:shake: Quote
mar....ka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Z jednej strony to dobrze, że nie musisz za wszystkim latać. U nas przedszkole tańsze - gdzieś 200 zł na m-c. Jest możliwość oddania dziecka na 5 godzin i wtedy tylko 50 zł-ale bez posiłków- dajesz swoje śniadanko. Po prostu zależy jak co komu pasuje. Quote
leemonca Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 o matko, wiesz ja to już przerabiałam lata wstecz i myślałam, że później to będzie łatwiej, ale goowno, dochodzą następne i następne podręczniki , a gdzie reszta? typu zeszyty, ołówki, moja dzidzia jest w liceum plastycznym ...brr horror farbki, bloki... Quote
mar....ka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Zdaję sobie sprawę, że to początek góry lodowej. Im głębiej w las, tym...... Quote
Bodziulka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 jak dobrze, że nie mam dzieci :p ale bloki techniczne sobie muszę kupować :roll: :lol: tak mnie zastanawia ta ilość klejów :hmmmm: po co dzieciom ich tyle? do wąchania, żeby były spokojniejsze? :evil_lol: ;) Quote
tygra Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 :evil_lol: Bodziulka napisał(a):jak dobrze, że nie mam dzieci :p ale bloki techniczne sobie muszę kupować :roll: :lol: tak mnie zastanawia ta ilość klejów :hmmmm: po co dzieciom ich tyle? do wąchania, żeby były spokojniejsze? :evil_lol: ;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
leemonca Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 to może żeby nie było tak smętnie to wklejam , zdjątko - rysunek Hakerka Quote
Medorowa Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Ale śliczne, a któż to i jak to zrobił;) :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
leemonca Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 [quote name='madzia i medor']Ale śliczne, a któż to i jak to zrobił;) :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: a to mój programik GIMP tak ładnie rysuje :cool3: Quote
mar....ka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Madzia wejdż sobie do jakiegos programu graficznego i poszukaj sobie filtrów np. rysunek ołówkeim , węglem etc. Tak rysuje mój program graficzny,,,,,Przepraszam za zaśmiecanie fotkami Kanulca... Quote
tygra Posted August 18, 2006 Author Posted August 18, 2006 [quote name='majoka']Madzia wejdż sobie do jakiegos programu graficznego i poszukaj sobie filtrów np. rysunek ołówkeim , węglem etc. Tak rysuje mój program graficzny,,,,,Przepraszam za zaśmiecanie fotkami Kanulca... nic nie szkodzi , bardzo fajne fotki :) Quote
tygra Posted August 27, 2006 Author Posted August 27, 2006 po pewnej przerwie postanowiąłm przypomnieć moje dziewczyny :) Zakład że zrobię szpagat? Tygra prawdziwy killer – usiłuje zjeść moją siostrę ;) ale nuuuudy..... Brendzia -babunia siwiuteńka i jeszcze urodzinki mojego synka torcik sama robiłam – wygląd średni ale był smaczniutki J Quote
leemonca Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 ale smaczności!!! wszystkiego najlepszego dla małego jubilata :BIG: Quote
tygra Posted August 27, 2006 Author Posted August 27, 2006 leemonca napisał(a):ale smaczności!!! wszystkiego najlepszego dla małego jubilata :BIG: dziękujemy urodził się 19 sierpnia Quote
bonita Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 [quote name='tygra']dziękujemy urodził się 19 sierpnia To ja też się dołacze do zyczeń A torcik zrobiłaś slicznutki:loveu: Quote
tygra Posted August 27, 2006 Author Posted August 27, 2006 [quote name='bonita']To ja też się dołacze do zyczeń A torcik zrobiłaś slicznutki:loveu: dziękuję:multi: Quote
Alicja Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 Wpadłam zobaczyć fotki psiątek ...sliczne, torcik też :loveu: Muszę się wtrącić w temat przedszkola .Zaskoczyłyscie mnie i cenami i wyposażeniem potrzebym . W tym roku mam gr. 5-6 latków ale w zeszłym pracowalam w 5 latkach i dochodziłam do 6. Wyprawka 5 latka to były : kapcie szczotka , pasta , kubek ołówek kredki + temperówka 2 kleje farby + 2 pędzelki wycinanki 2 szt. nożyczki z zaokrąglonymi końcami 3 bibuły karbowane plastelina 3 bloki rysunkowe/na pół roku 1 blok techniczny 1 blok z kolorowymi kartkami teczka na prace oprócz tego dzieci korzystają z podręczników zakupionych przez rodziców / wg uzgodnienia z przedszkolem/ przynoszą sobie kolorowanki Opłata to 3,50zł na dzień za zywienie /ok 70 zł miesięcznie/ opłata czesne 75zł na miesiąc komitet na cały rok 60 zł Dzieci uczęszczajace do gr. bez żywienia na 5 godzin przynosza sobie śniadanko z domu i paczkę herbaty + kg cukru na pół roku oprócz Komitetu nie płacą nic Zaś młodsze grupy , te co śpia przynosza z domu swoja podusię i piżamkę Quote
Bodziulka Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 ale Tygra urosła!! :-o Wszystkiego najlepsiejszego dla Synia, niech rośnie duży jak Tygra :evil_lol: Quote
tygra Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 Bodziulka napisał(a):ale Tygra urosła!! :-o Wszystkiego najlepsiejszego dla Synia, niech rośnie duży jak Tygra :evil_lol: oj chciałabym żeby rósł jak Tygra - ona waży 21,5 kg a Łukaszek 15,5 i jest jednym z najmniejszych dzieciaczków w grupie Quote
e.v.a Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 dealer napisał(a):spoko Tygra:) ostatni beda pierwszymi:) :evil_lol: no wlasnie ale ci panna urosla :D:iloveyou: Quote
tygra Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 evaxon napisał(a)::evil_lol: no wlasnie ale ci panna urosla :D:iloveyou: wcale nie jest taka duża i już zwolniłą stanowczo z tym rośnięciem - pewnie jeszcze ze 3 cm i zakończy wzrastanie w końcu ma już 5 i pół miesiąca Quote
Recommended Posts