Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

HELLOŁ , DZIŚ WIECZÓR W DOMKU, NUDA....
NIE WIEM CO Z TĄ TYGRĄ...
już 3 tygodnie ma cieczkę i końca nie widać, tj nie plami już ale ma strasznie powiększoną...
w sutkach zgrubienia.... jednak ją wysterylizuje bo nie podobają mi się te objawy. Tylko nie wiem ile po cieczce się to robi (chyba ze trzy miesiące), może ktoś wie?

Posted

tygra napisał(a):
już 3 tygodnie ma cieczkę i końca nie widać, tj nie plami już ale ma strasznie powiększoną...
w sutkach zgrubienia.... jednak ją wysterylizuje bo nie podobają mi się te objawy. Tylko nie wiem ile po cieczce się to robi (chyba ze trzy miesiące), może ktoś wie?

ni emartw sie opuchlizna zejdzie :)
to jej pierwsza cieczka wiec cycuchy beda wieksze i juz zostana takie ( nie bedzie płasna:evil_lol: )
co do sterylki to chyba 2-3 miechy :hmmmm:

p.s- ja tez dzis w domu :roll: tez nuda:evil_lol: caly czas siedze i mysle co zjesc:evil_lol:

Guest Kamcia_14
Posted

Jaka posłuszna :loveu:.
Łapeczkę daje ;)

Posted

tygra napisał(a):

Witam:p Nie mart się moja Alma tez miała zgrubienia w sutkach i powiększona.....wysterylizuj,napisałam u siebie jak to u nas było:p

Posted

No cyce juz zostana większe.

O sterylce dalej myslę, nawet nie tyle co myslę, ale jeset przekonana o jej słuszności. Jednak po zabiegu ktos musiałby zając sie Kaną, dlatego sterylkę mogę przeprowadzic tylko podczas urlopu. Ostatnio w marcu urlop był niepewny i ciagle przesuwany. Najblizszy urlop mam na poczatku lipca, ale wtedy jedziemy na wakacje. Dlatego dzisiaj Kana dostała zastrzyk. Nawet sie nie obejrzałam kiedy od ostatniego minęło 5 m-cy. Myslałam , że ją w tym czasie wysterelizuję, a tu kicha.

Posted

ja bardzo się boję sterylki bo mam złe doświadczenia, ale rozważam bo coś ta cieczka strasznie się przeciąga i jeśli za pare dni się nie skończy to ide do weta. Tygra ma już ją od końca marca czyli ponad 3 tygodnie, a po za tym wcześniej miała akcje sugerujące kłopoty z hormonami. Od skończenia 8 miechów psy przez 3 miesiące latały za nią jakby miała cieczkę a jej nie miała, potem dzień przed skończeniem roku dostała pseudo cieczki - tj plamiła i miała obrzek przez 8 dni w końcu po 2 tygodniach pojawiła się cieczka właściwa. Jeśli dojdzie do ciąży urojonej to ją wysterylizuje na 100procent, jeśli nie to na 60procent.

Guest Kamcia_14
Posted

Witajcie :multi: .
Ja swoją Kamę sterylizuje na 100 % ;) .

Posted

Cześć Beatko. Oj widzę, że macie dylemat.. Ja już swój pozornie rozwiązałam i sterylka będzie w czwartek. Niby wszystko umówione ale... bardzo się boję i co spojrzę na Tinę to mnie ogarniają wątpliwości. ehhhh

Posted

tygra napisał(a):
ja bardzo się boję sterylki bo mam złe doświadczenia, ale rozważam bo coś ta cieczka strasznie się przeciąga i jeśli za pare dni się nie skończy to ide do weta. Tygra ma już ją od końca marca czyli ponad 3 tygodnie, a po za tym wcześniej miała akcje sugerujące kłopoty z hormonami. Od skończenia 8 miechów psy przez 3 miesiące latały za nią jakby miała cieczkę a jej nie miała, potem dzień przed skończeniem roku dostała pseudo cieczki - tj plamiła i miała obrzek przez 8 dni w końcu po 2 tygodniach pojawiła się cieczka właściwa. Jeśli dojdzie do ciąży urojonej to ją wysterylizuje na 100procent, jeśli nie to na 60procent.

jak Ty to sobie procentowo podzieliłaś:evil_lol:

Posted

Dzieńdoberek!

Moja Azuchna też ma problemy z cieczką, też jej się przeciąga i ma dosyć duuuże obrzęki... Ale u nas sterylka odpada, bo ma dysplazje a jakby zdarzyło się, że utyje to z chodzeniem lipa...

Pozdrawiam!

P.s Ja chcę domek z ogródkiem!!!:placz:

Posted

Witanko :)
powiem Ci jak to bylo u mnie z kotka nie byla wysterylizowana i jak miala 4 lata dostala ropomacicza bylo z nia bardzo zle wysoka temperatura itp i teraz juz wiem ze Tige wysterylizuje i nie bede czekala !! ale to tylko moja opinia a decyzja nalezy do Ciebie

Posted

ja wciąż myślę, ale chyba panikowałam bo cieczka się wreszcie skończyła i obrzęk dziś też już mały.
wycałujcie wszystkie czworonogi. Ja nie mam narazie netu w pracy a po brak czasu. Ale mam nadzieję że niebawem będę mogła troszkę poodwiedzać galeryjki wasze :)

Posted

....................witaj........
Ja swoją Luś wysterylizowałąm przed wyprowadzką na wieś..nie wyobrażam sobie na wsi cieczki.....................stada kundli (nieobrażając kundli) dookoła domu........a pozatym Luś taka jest.niezgraba, ze nie potrafi się umyć;(