Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majoka napisał(a):
Ja tez dołączę się do wymuszaczy fotek!!!!

jestem ale tylko na moment :)
jestem na wakacjach i nie mam dojscia do kompa ale w niedzielę bedze w poniedzialek będą fotki no moze wtorek.
moja siostra dzis urodziła synka :loveu: :loveu: :loveu: śliczny Oskarek - całe 3400g i 57cm

Posted

leemonca napisał(a):
no, widzę że jednak się wyświetliły!

ale ona jest duża!!!

tak sądzisz?
Nie mam porównania do innych szczeniąt - jutro 4 miesiące kończy - waży 16kg a mierzy coś koło 46-48 (nie do zmierzenia dokładnego). Kolega na fotce to mix onka i ma niespełna 6 miesięcy.

Posted

tygra napisał(a):
tak sądzisz?
Nie mam porównania do innych szczeniąt - jutro 4 miesiące kończy - waży 16kg a mierzy coś koło 46-48 (nie do zmierzenia dokładnego). Kolega na fotce to mix onka i ma niespełna 6 miesięcy.

Tigra ma 8 miesiecy a wazy 23kg i ma ok 55 cm ;) spora ta twoja malutka:evil_lol:

gratulacje dla siostry :cool3:
i czekamy na wakacyjne foteczki:D

Posted

[quote name='leemonca']myślałam, że dziś już będą nowe zdjęcia z wakacji?!? Jak długo jeszcze mamy czekać???
więc na początek kilka psich fotek sprzed wyjazdu (bo nie brałam suczek ze sobą :(- brak miejsca w samochodzie i częste przemieszczanie się wykluczyło opcję wspólnego podróżowania). Robione dokładnie dzień przed wyjazdem
parę dni przed skończeniem 4 mies

ulubiony kumpel (dzień przed naszym wyjazdem) – zabawa kagańcem Brendy

a tu młodzież i Brendula – babula

a tu kilka fotek z wyjazdu
to mój synek – je loda (Sopot)

w muzeum figur woskowych

moi mężczyźni

więcej wrzucę później bo coś mi net szwankuje i raz jest a raz nie :(

Posted

[quote name='evaxon']Tigra ma 8 miesiecy a wazy 23kg i ma ok 55 cm ;) spora ta twoja malutka:evil_lol:

zastanawiam się do kiedy trwa szybki przyrost wzrostu a kiedy zwalnia trochę - wczoraj ją zmierzyłąm (11 lipca 4 mies skończyła) i wyszło że ma 50 cm:crazyeye: i waży 17 kg (teraz przybywa ok 1 kg tyg), jak tak dalej pójdzie to przerośnie Brendę nim skończy 5 miesięcy. Brakuje jej teraz 3-4 cm - albo ja coś źle mierzę:roll: .
Jak ktoś wie w jakim wieku sunia zwalnia trochę z rośnięciem to proszę o sygnał.
Z tego co wiem to całkiem wzrostem zatrzymują sie miedzy 8 mies a rokiem.
w sumie to mi nie robi różnicy jak duża będzie ale ciekawość mnie nęka :)

Posted

Tigra najwiecej rosla od 2miesiecy do 5 najbardziej widoczny byl wzrost teraz rosnie ale malo znaczy po pol centymetra centymetr na ok 2 tygodnie :) waga tez juz nie idzie tak szybko w gore :)
mam ochote ja zwazyc ale nie chce jej brac na rece (bo tego nie lubi) a ma cieczke to pewnie bym byla w plamki:shake:
tygra pewnie przerosne starsza sunie:evil_lol:

Posted

Cimi napisał(a):
Do roku powinna osiągnąc już dorosły wzrost, a póxniej będzie jeszcze rosnąc, ale w szerz :lol:.

tak wiem
Tylko skoro ona teraz ma 4 miesiące wazy 17 kg i co tydzien przybywa jej kolejny kg to mam nadzieję że takie tempo nie będzie utrzymywało się do roku - bo mi słoń wyrośnie!!! Jak sądzisz takie tempo to tak do 5 miesięcy.. nie? - a potem już powolutku... Prawda???

Posted

evaxon napisał(a):
Tigra najwiecej rosla od 2miesiecy do 5 najbardziej widoczny byl wzrost teraz rosnie ale malo znaczy po pol centymetra centymetr na ok 2 tygodnie :) waga tez juz nie idzie tak szybko w gore :)
mam ochote ja zwazyc ale nie chce jej brac na rece (bo tego nie lubi) a ma cieczke to pewnie bym byla w plamki:shake:
tygra pewnie przerosne starsza sunie:evil_lol:

starsza jest nieduża ma 53 cm wiec raczej napewno przerośnie a jak była w formie ważyła ok 20-23kg - a Tygra już 17kg.
Ulżylo mi że do 5 miesięcy, a może nawet wcześniej zwolni każda przeciez ma swoje tempo - może ona tak na początku tylko. Tygra w ciągu ostatniego miesiąca urosła ok 6 cm.

Posted

ja fotki widze :D
co do wzrostu to nie martw sie im pozniej tym mniej bedzie rosla:cool3: bo jak by ci co miesiac miala 6cm rosnac to bys miala w domu doga a nie boksia:evil_lol:

Posted

Ja też foteczki widzę :D
A Tygra to mały olbrzymek jest!! ;)
Ja nie moge teraz Otisa zważyć bo wczoraj rodzice zabrali wagę do nowego domu.. musze wybrać się na kolejne zakupy ;)
Ale mierzyć moge i Otisek ma ok 45cm a 13 lipca skończył 4 miesiące

Posted

Wyjątek napisał(a):
Ja też foteczki widzę :D
A Tygra to mały olbrzymek jest!! ;)
Ja nie moge teraz Otisa zważyć bo wczoraj rodzice zabrali wagę do nowego domu.. musze wybrać się na kolejne zakupy ;)
Ale mierzyć moge i Otisek ma ok 45cm a 13 lipca skończył 4 miesiące

a moze po prostu ja źle ją mierzę - mi się duża specjalnie nie wydaje, Brenda też nie jest duża (moze też ją źle mierzę). Jak sie spotkamy to zobaczymy czy mam dobrą miarkę - w sumie 2 dni różnicy między dzieciakami:lol:

Posted

nie było mnie w domu 10 dni i nie widziałąm Tygry - patrzę i myślę ..e.. nic nie urosła, a potem patrzę na Brendzię i myślę o kurcze ale się staruszko skórczyłaś...
Potem na spacerek poszłyśmy a tu podbiega do nas piesio podobny do psa mojej sasiadki tylko mniejszy - cóż okazało się że to ten pies właśnie. Doszłam do wniosku że w moich oczach Tygra nie rośnie tylko inne pisinki maleją...ciekawe nie

Posted

fotki są, możesz się nie martwić, a co do wzrostu-Haker rzeczywiście rósł w okropnym tempie do 5 m-ca. Zmieniał się z dnia na dzień, teraz ma 5 i pół m-ca i wyraźnie przystopował!

Posted

leemonca napisał(a):
fotki są, możesz się nie martwić, a co do wzrostu-Haker rzeczywiście rósł w okropnym tempie do 5 m-ca. Zmieniał się z dnia na dzień, teraz ma 5 i pół m-ca i wyraźnie przystopował!

na zdjęciach wygląda na bardzo wysokiego (jak na swój wiek) - myślę że będzie raczej duży - te długaśne łapki...:cool3: