e.v.a Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 a mnie straszni eciekawi jak droga przebiegla:)?? mala si ebala ?? czy nie?? Quote
tygra Posted July 1, 2006 Author Posted July 1, 2006 droga ok jutro wszystko opiszę lub dziś wieczorkiem. Nie widzę zdjęć które wkleiłam - czy ktoś je widzi? Quote
tygra Posted July 2, 2006 Author Posted July 2, 2006 to jeszcze dwa zdjęcia gdy się zbieraliśmy iczekaliśmy na rozpoczęcie Quote
tygra Posted July 2, 2006 Author Posted July 2, 2006 droga przebiegła ok ale sie umęczyłyśmy obie. Trochę się bałą szczególnie ze się przesiadałysmy w centrum a tam wielki ruch i trochę ją to przerazało. Wracałyśmy samochodem ze znajomymi - luksus cała drogę spała Quote
tygra Posted July 2, 2006 Author Posted July 2, 2006 spotkanie trwało ok godzinki. Dziewczyna która zajmuje sie szkoleniem psów ta metodą najpierw wytłumaczyła nam że jest to metoda nauczania tylko za pomocą nagród - bez kar. Wykonaliśmy dwa podstawowe cwiczenia - mianowicie : 1. kontakt wzrokowy (pies na luźnej smyczy a my staramy sie skupić jego uwagę na swoich oczach - mozna cmokac nie używamy imienia psa, gdy tylko zerknie choćby przelotnie klikamy jeden raz - dokładnie w momencie gdy spojrzy nie wczesniej i nie poźniej a nastepnie dajemy smaczek i tak do znudzenia - gdy pies się znudzi przerywamy) Gdy ok 100 razy :) wykona poprawnie ćwiczenie przechodzimy dalej 2. targetowanie. Smaczek w jednej dłoni a drugą pokazujemy psu palec najpierw blisko żeby dotknął go nosem choćby przypadkiem. Wtedy klikamy a nastepnie smaczek. Gdy pies skojarzy ze chodzi o dotknięcie nosem palca utrudniamy powoli wodząc nim lub pokazujemy go z wiekszej odległości i znów zw momencie dotknięcia klik i nagroda.potem mozna chodzić i pies będzie podazal za palcem. Jesli klikamy to zawsze musi być nagroda - nigdy nie klikamy nie dajac po kliknięciu smaczka. klik to zapowiedz nagrody a nie nagroda. podobno tak mozna uczyć wielu rzeczy nam sie spodobało Tygra szybko łapie uczona tą metodą Quote
Medorowa Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 Super, madra z niej bestia:multi: :multi: :multi: A może jeszcze jakieś zdjecia:cool3: Quote
tygra Posted July 2, 2006 Author Posted July 2, 2006 madzia i medor napisał(a):Super, madra z niej bestia:multi: :multi: :multi: A może jeszcze jakieś zdjecia:cool3: jasne ale już nie ze spotkania bo takich więcej nie mam:-( ale inne proszę:lol: Mordula Tygry – ach ta pogoda a tak Brendzia znosi upały Quote
Medorowa Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 A dlaczego mi żadnych zdjęć nie wyświetla:placz: :placz: :placz: < Jak to nikt nie odwiedza, a ja :mad: > Quote
e.v.a Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 mi tez si ezdiecia nie otwieraja:shake: ja tez odwiedzam :D Quote
leemonca Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 a ja też jestem i zdjęcia widzę !!!! :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: śpioszek z siwiutkim pycholkiem Quote
e.v.a Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 ja tez widze ja tez:D i mi sie baaaarrrdzo podobaja :D i chce jeszcze :P Quote
tygra Posted July 3, 2006 Author Posted July 3, 2006 dziękuję wszystkim za odwiedzinki i zapraszam jak najczęściej!!! Foteczki dziś zrobię obiecuję tylko nie wiem czy zdążę wkleić. Pewnie jutro będą :) wczoraj przyjechał mój mąż (pracuje w anglii) i trochę jestem zabiegana :) Cieszymy się bardzo z Waszej obecności Quote
Alicja Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 tygra napisał(a):dziękuję wszystkim za odwiedzinki i zapraszam jak najczęściej!!! Foteczki dziś zrobię obiecuję tylko nie wiem czy zdążę wkleić. Pewnie jutro będą :) wczoraj przyjechał mój mąż (pracuje w anglii) i trochę jestem zabiegana :) Cieszymy się bardzo z Waszej obecności:pno to fafluny mają towarzystwo ;) Quote
Medorowa Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Jest, teraz widzę:multi: :p Ale słodziaśne:loveu: :loveu: Quote
leemonca Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 ale poświęcenie!, leżałaś chyba plackiem na podłodze, żeby jej pstryknąć taką cudną fotkę? :megagrin: Quote
mar....ka Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Super galeria, Tygra rośnie jak na drożdzach. Kurcze ja całe pięc dni nudziłam się na szkoleniu w Warszawie . Tak mniej więcej od 17-tej miałam czas wolny. Dopiero teraz dojrzałam skąd jesteście, mogłam suńki na żywo zobaczyc.Szkoooooda, moze nastepnym razem, bo to na pewno nie ostatnie szkolenie w stolicy. Quote
agbar Posted July 4, 2006 Posted July 4, 2006 dzien doberek:) widze foteczki juhuuuuuu suuuper :) cmok w fafelka:) Quote
Recommended Posts