Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

droga przebiegła ok ale sie umęczyłyśmy obie. Trochę się bałą szczególnie ze się przesiadałysmy w centrum a tam wielki ruch i trochę ją to przerazało. Wracałyśmy samochodem ze znajomymi - luksus cała drogę spała

Posted

spotkanie trwało ok godzinki. Dziewczyna która zajmuje sie szkoleniem psów ta metodą najpierw wytłumaczyła nam że jest to metoda nauczania tylko za pomocą nagród - bez kar. Wykonaliśmy dwa podstawowe cwiczenia - mianowicie :
1. kontakt wzrokowy (pies na luźnej smyczy a my staramy sie skupić jego uwagę na swoich oczach - mozna cmokac nie używamy imienia psa, gdy tylko zerknie choćby przelotnie klikamy jeden raz - dokładnie w momencie gdy spojrzy nie wczesniej i nie poźniej a nastepnie dajemy smaczek i tak do znudzenia - gdy pies się znudzi przerywamy) Gdy ok 100 razy :) wykona poprawnie ćwiczenie przechodzimy dalej
2. targetowanie. Smaczek w jednej dłoni a drugą pokazujemy psu palec najpierw blisko żeby dotknął go nosem choćby przypadkiem. Wtedy klikamy a nastepnie smaczek. Gdy pies skojarzy ze chodzi o dotknięcie nosem palca utrudniamy powoli wodząc nim lub pokazujemy go z wiekszej odległości i znów zw momencie dotknięcia klik i nagroda.potem mozna chodzić i pies będzie podazal za palcem.
Jesli klikamy to zawsze musi być nagroda - nigdy nie klikamy nie dajac po kliknięciu smaczka. klik to zapowiedz nagrody a nie nagroda.
podobno tak mozna uczyć wielu rzeczy
nam sie spodobało Tygra szybko łapie uczona tą metodą

Posted

madzia i medor napisał(a):
Super, madra z niej bestia:multi: :multi: :multi:
A może jeszcze jakieś zdjecia:cool3:

jasne ale już nie ze spotkania bo takich więcej nie mam:-(
ale inne proszę:lol:
Mordula Tygry – ach ta pogoda

a tak Brendzia znosi upały

Posted

dziękuję wszystkim za odwiedzinki i zapraszam jak najczęściej!!!
Foteczki dziś zrobię obiecuję tylko nie wiem czy zdążę wkleić. Pewnie jutro będą :)
wczoraj przyjechał mój mąż (pracuje w anglii) i trochę jestem zabiegana :)
Cieszymy się bardzo z Waszej obecności

Posted

tygra napisał(a):
dziękuję wszystkim za odwiedzinki i zapraszam jak najczęściej!!!
Foteczki dziś zrobię obiecuję tylko nie wiem czy zdążę wkleić. Pewnie jutro będą :)
wczoraj przyjechał mój mąż (pracuje w anglii) i trochę jestem zabiegana :)
Cieszymy się bardzo z Waszej obecności
:pno to fafluny mają towarzystwo ;)

Posted

Super galeria, Tygra rośnie jak na drożdzach. Kurcze ja całe pięc dni nudziłam się na szkoleniu w Warszawie . Tak mniej więcej od 17-tej miałam czas wolny. Dopiero teraz dojrzałam skąd jesteście, mogłam suńki na żywo zobaczyc.Szkoooooda, moze nastepnym razem, bo to na pewno nie ostatnie szkolenie w stolicy.