Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzien dobry wszystkim,
chcialam poinformowac ze na Litwie jest nowy zwiazek LGAC (www.lgac.lt) ktoy, jak ona sam gada, organizuje wystawy rangu CAC i CACIB.
prosze wszystkich bardzo powazne patrzyc zeby nie zgloszyc psow na te wystawy, dla tego ze to nie organizacja FCI a nie jakas ICU.

a teras prosze o mala pomoc;)
oni organizuja wystawe rangu CACIB w 15 lipca i pisza ze tam beda sedziowac sedzi z Polski:
J.Kosinska,T.Kosinski
bardzo prosze Was, moze ktosz wie co to za "siedziowe" i daja wencej informacii o nich.
od razu dziekujemi
pzdr. z Litwy

Posted

[quote name='MartaReksKiwi']Właśnie tez dostałam maila odnosnie tej wystawy... tak myslałam ze nie zrzeszone to to jest w FCI bo strasznie tanie mają wystawy :diabloti::lol:
Dokladnie, ja tak samo ;)

J.Kosinska,T.Kosinski

A o owych osobach pierwszy raz slysze...

Posted

No gdzie tam tanio-kosztuje tyle samo jak i zgloszsenie na normalna FCI wystawe.
a co do ich wystaw-najlepej spodoba sie to:ze mozna zglaszac psy bez rodowodu i oni beda wystawiane w tym samym ringu jak rodowodowe, i nawt dostawac ich tituly:
oraz w tm klube mozna "zrobic" rodowod szczieniakom od psow bez rodowodu.

:mad:

Posted

Kosztuje tylko 17 euro w dorosłej klasie ... ehhh ;)

oni beda wystawiane w tym samym ringu jak rodowodowe, i nawt dostawac ich tituly:
oraz w tm klube mozna "zrobic" rodowod szczieniakom od psow bez rodowodu.

:lol::lol::lol::lol::lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::lol::lol::lol::lol:

Posted

a to jakosz nie kojarze:roll: jej psy nie chodzili na normalne wystawy FCI z przydomkiem "z Koziarny" czy takie psy z rodowodem ich klubu moga byz registrowana na normalnym zwiazku kinologicznym?

Posted

Kiedys mieli hodowle w FCI, teraz w ACE,byc moze psy z wczesniejszych miotow z ich przydomkiem sa jeszcze wystawiane na wystawach FCI.
Bedac czlonkiem ACE nie mozna jezdzic na wystawy FCI.

Posted

[quote name='kingula']Kiedys mieli hodowle w FCI, teraz w ACE,byc moze psy z wczesniejszych miotow z ich przydomkiem sa jeszcze wystawiane na wystawach FCI.

Jest kilka znanych hodowli róznych ras, które "przeniosły" sie do Klubu Psa Rasowego łącznie ze swoim przydomkiem (chociaz znalazłam jedną hodowle o identycznym przydomku jak ta zarejestrowana w ZKwP i na pewno nie chdzi o tę samą).

A na wystawach mozna spotkać lub były wyswiane psy zarejestrowane w ZKwP przed przejściem do PKPR.

A tu jest list hodowli:
http://republika.pl/klubpsa/hodowle1.htm

Po jej przeczytaniu byłam w szoku, bo kilka z nich znałam właśnie z wystaw.:crazyeye:

Posted

dzieki, a to kurde, t.z. ze jesli moja kolezanka chciala by pokryc swojego terwika z psem "z Koziarny" to musziala by bardzo dokladne patrzyc jaki rodowod ma pies ...z Koziarny do krycia, bo wiecie samie-przydomek taki sam, a co ma to obchodzic-jest suka i kryjemi, a potem tylko ups-i widzis ze szczieniaki to nie beda miec rdowodow FCI bo zrobilas krycie z kundelkem.
to wazna informacja, bede musziala jej to powiedziec

Posted

kingula napisał(a):

Bedac czlonkiem ACE nie mozna jezdzic na wystawy FCI.

a odwrotnie? bo ja wiem ze w Latvia tez nie mozna psom z FCI papierami tam zglaszac psow (inaczej bedziesz wywalony z zwiazku FCI w Latvia), u nas prezidentka LKD powiedziala ze "moze cie, u nas kraj z demokratja , ale po co wam to?"
a w PL jak?

Posted

[quote name='wolfin']dzieki, a to kurde, t.z. ze jesli moja kolezanka chciala by pokryc swojego terwika z psem "z Koziarny" to musziala by bardzo dokladne patrzyc jaki rodowod ma pies ...z Koziarny do krycia, bo wiecie samie-przydomek taki sam, a co ma to obchodzic-jest suka i kryjemi, a potem tylko ups-i widzis ze szczieniaki to nie beda miec rdowodow FCI bo zrobilas krycie z kundelkem.
to wazna informacja, bede musziala jej to powiedziec

Jeśli reproduktor "z Koziarni" jest zarejestrowany w ZKwP to znaczy, że urodził się przed przejściem "hodowcy" do klubu i wtedy teoretycznie (po sprawdzeniu w Związku) mozna nim kryć.

Nie ma bowiem mozliwości zarejestrowania szczeniaka z rodowodem PKPR w naszym Związku, a więc po przepisaniu się do klubu.

A z tymi przydomkami to naprawdę trzeba uważać, bo na liście znalazłam kilka takich jak związkowe.

Zdarzają się także przypadki, że jeden miot jest na ZKwP, a drugi w danym roku na PKPR.:angryy: I wtedy to jest zamieszanie.:angryy: :angryy:

Posted

Agnieszka K. napisał(a):

Zdarzają się także przypadki, że jeden miot jest na ZKwP, a drugi w danym roku na PKPR.:angryy: I wtedy to jest zamieszanie.:angryy: :angryy:

ZARAZ ale to w takim razie jak mozna to robic, dla czego nic nie robi zwiazek ZKwP zeby takie "hodowcy" dostali normalne po "dupie":mad:
zrobili polowanko na takich wywalili calkem z zwiazku i byl by pozadek!

Posted

[quote name='Lavanara']wolfin wywalają ich i wtedy tacy hodowcy idą do PKPR... :mad:
uf, to dobrze, ale myszle ze nie wszystkich, bo tak czycho, ale slyszlam o nie ktorych podwoinych hodowcow:angryy: