Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a tak... nowe ;)
Kocyk występuje w posłaniu nocnym w łóżku, w dzień Figa wyleguje się częściej w wyścielonym koszu.
Chusta natomiast występuje jako garderoba wyjściowa. W domu niech ma wiecej luzu ;)

P.S.
W trzeciej dobie Figa ograniczyła szczekanie do pojedynczych szczeknięć i odpuściła jeszcze bardziej kotom :lol:

• Replies 451
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdecydowanie możecie być z niej dumni :multi:
Oczywiście z siebie przedewszystkim, kawał porządnej roboty, bo z tego co czytałem i słyszałem jakie były początki Figi...

[I]Ale to już było i nie wróci więcej[/I]... ;)

Posted

[quote name='Steti']a tak... nowe ;)
Kocyk występuje w posłaniu nocnym w łóżku, w dzień Figa wyleguje się częściej w wyścielonym koszu.
Chusta natomiast występuje jako garderoba wyjściowa. W domu niech ma wiecej luzu ;)

P.S.
W trzeciej dobie Figa ograniczyła szczekanie do pojedynczych szczeknięć i odpuściła jeszcze bardziej kotom :lol:[/QUOTE]

Żarty - żartami, ale to Wy teraz jesteście jej opiekunami i macie prawo, ale i obowązek ułożyć sobie relacje jak chcecie. Z chustą włącznie. Także jak będziecie ją chcieli wyrzucić - śmiało...:p

TZmestudio

Posted

Jak najbardziej, tyle tylko, że nie chcemy obracać jej wszystkiego o 180 stopni. Myślę, że w ostatnim czasie i tak dużo miała zmian w życiu, więc układamy sobie Figę stopniowo. Musimy też mieć na uwadze to, że teraz Figa mieszka z dwójką małych dzieci z czego jedno ma 13 m-cy i też ma swoje kocyki i poduszeczki ;-)
Jak na razie ograniczyliśmy szczekanie do niezbędnego minimum, ustaliliśmy stałe pory spacerów oraz optymalnie dobraliśmy menu :lol:
Z kotami też już udało się dojść Fidze do porozumienia.

Posted

czytam , czytam oczy przecieram ...:crazyeye: W tym całym zamieszaniu Figa duuuuuuuuużo szczęścia miała. Nie wylądowała jak planowano Na Paluchu a trafiła do Mestudio i Jej TZ a teraz do takiego wspaniałego domku . Takie wiadomości, takie posty zamawiamy częściej dużo częściej :lol: Ewa

Posted

[quote name='Olena84']Wspaniale sie czyta takie wiadomosci![/QUOTE]

To prawda - wspaniałe są takie wiadomości ! Tak się cieszę, że Figa miała tyle szczęścia ! Gratuluję " mestudio" i Jej TZ , dzięki nim Figa przystosowała się do normalnego życia i znalazła domek ! :loveu: :loveu: To jest wprost cudowna przemiana psiaka.

• 2 weeks later...
Posted

Zainteresowanych losami Figi chciałem poinformować, że sunia ma się dobrze.
Żyje w pełnej symbiozie z kotami (łącznie z wzajemnym podkradaniem sobie jedzenia z misek)
Chętnie wychodzi na spacery (w zasadzie mogłaby z nich nie wracać), a w ostatnim czasie
ponieważ przychodzi już na zawołanie, coraz częściej biega sobie luzem.
Wątpliwą biżuterię w postaci kolczatki z uwagi na brak konieczności jej posiadania i mrozy,
zamieniliśmy na obrożę z plecionki (kolor niebieski)

Myślę, że dalsze wiadomości będą po Nowym Roku, postaram się również o aktualne zdjęcia Figi.

Posted

Kochana Figa, wspominam ją każdego dnia z uśmiechem. Pamiętam jak pociągnęła mnie na normalnej obroży i zaliczyłam straszliwą glebę w ogrodzie, leciałam najpierw kilka metrów za psem jak wariatka bo z taką siła mnie ciągnęła, a potem już nie wyrobiłam i było lądowanie. Nieźle się wtedy potłukłam. Albo to cudowne szczekanie non stop i dziki bieg w nocy przy każdym ruchu kotów. A potem było już tylko lepiej. Zazdroszczę Wam Figi, naprawdę i nie pojmuję o co. chodziło byłym właścicielom i paniom, które ją oddały.

A, TZ każe mi przypomnieć, że zawsze przyjmujemy zwroty piesków:evil_lol:.

Posted

[quote name='Steti']Oczywiście, że zwrotu nie będzie.
Nie ma żadnego powodu żeby był.

Coś mi się wydaje że za bardzo się ta Figa u nas uładziła. Ja tam poczekam. Może coś jeszcze wywinie ;)

TZmestudio

• 1 month later...
Posted

Witam, po dłuższej przerwie spowodowanej sprawami zawodowymi :mad:

Niniejszym pragnę poinformować wszystkich zainteresowanych losami Figi, że w dniu wczorajszym Figa przeszła zabieg sterylizacji i aktualnie dochodzi do siebie :cool1:
Przy okazji podczas standardowego ważenia przed podaniem medykamentów wyszło na jaw, że sunia nieco przybrała na wadze i waży teraz 15-16 kg :loveu:
Nie wygląda jednak jak baryłka na krótkich łapkach ;) bo wcześniej nie zorientowaliśmy się, że pies ma się u nas tak dobrze :cool3:

Pozdrawiam i do miłego...

Posted

Steti napisał(a):
Witam, po dłuższej przerwie spowodowanej sprawami zawodowymi :mad:

Niniejszym pragnę poinformować wszystkich zainteresowanych losami Figi, że w dniu wczorajszym Figa przeszła zabieg sterylizacji i aktualnie dochodzi do siebie :cool1:
Przy okazji podczas standardowego ważenia przed podaniem medykamentów wyszło na jaw, że sunia nieco przybrała na wadze i waży teraz 15-16 kg :loveu:
Nie wygląda jednak jak baryłka na krótkich łapkach ;) bo wcześniej nie zorientowaliśmy się, że pies ma się u nas tak dobrze :cool3:

Pozdrawiam i do miłego...

Hehe, a ile wazy kot, ktory wcina z jej miski??? Pozdrawiamy cale zoo :)/Agnieszka

Posted

Dziękujemy za pozdrowienia
Kot waży ponad 11 kg, a ważył już niewiele ponad 9 kg.

Figa jednak kiepsko znosi rekonwalescencje ale jesteśmy dobrej myśli. To w końcu był poważny zabieg.
Najważniejsze, że ma apetyt i nie ma temperatury... z resztą jakoś damy radę. Figa też musi się oswoić z "nową" sobą.

Posted

Figuś, wspominam Ciebie często. Jesteś niesamowitym psem. Aż mi się wierzyć nie chce, że tak bardzo się zmieniłaś przez dwa miesiące pobytu u nas. Jednak mam zdolnego TZ, ja przy nim to pikuś jestem. Pozdrawiam całą rodzinkę no i wszystkie zwierzaki.

Posted

Dziękuję w imieniu rodzinki i zwierzaków.
Figa zmieniła się u was i dalsze przemiany przechodzi u nas, tzn. w szczególności musiała oswoić się z dwójką dzieci i 4 kotami :-o
Dzieci jak to dzieci bardziej traktują psa jak zabawkę niż obowiązek, zwłaszcza ten półtoraroczny :razz: (uszy w każdą stronę, ogon też, fafy do góry tak, że wszystkie zęby widać, no koniecznie trzeba sprawdzić jak daleko da się wyciągnąć język u psa, ewentualnie jak głęboko rączka do pyska wejdzie)
A koty... jak to koty :lol: zaczepić, sprowokować, uciec i nie dać się złapać... w ostateczności przywalić łapą w pysk :lol:

W ostatnim czasie sunia po porannym spacerze, zaczyna wyciągać z łózek resztę rodziny, szczególnie chłopców. Strasznie nie pasuje jej, że ona jest już po śniadaniu, po spacerze, a chłopcy jeszcze śpią i się z nią nie bawią. W tygodniu nie ma problemu ale w weekend każdy chce pospać dłużej ;). Niemniej jednak jest to jedna z tych zabawnych sytuacji gdzie pies biega od łóżka do łóżka popiskując i poszczekując do momentu kiedy nie osiągnie zamierzonego celu :multi: nawet jak dostanie jaśkiem (też zabawa, bo go rozerwać można)