ostatniaszansa Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Mestudio, nawet nie smialysmy marzyc o tym, ze dowieziecie Fige do Wawy... kombinowalismy juz jak nasz Poldek bez przegladu, z rozladowanym akumulatorem da rade.../Agnieszka Quote
mestudio Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 :diabloti: - TZ chce ją zabrać w delegację do Białegostoku tak ją polubił:-), ale mu nie pozwolę. Wariat. Quote
ostatniaszansa Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Figa w delegacji... to brzmi dumnie :) /Agnieszka Quote
danka1234 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 widze ze jest domek dla Figi ,zatem tez usuwam jej swoje ogłoszenia. Quote
danka4u1 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Figa ma domek!! Też marny ze mnie gatunek ludzki...przywiązałam się do Figi znanej mi tylko z wątku. Gdybym ją znała " na żywo"...pewnie zapsiłabym się ponad możliwości i zdrowy rozsądek i nikomu nie wyszłoby to na dobre. Quote
Olena84 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Super jakby z domkiem wyszlo, czy to oznacza ze bierzesz teraz Bumiego? Quote
ostatniaszansa Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 ZAPRASZAMY NA WATEK BOGUSZYCKIEGO CUDA!!! http://www.dogomania.pl/threads/197240-Wielki-MISIEK-z-pięknym-futrem-z-Boguszyc-szuka-domu!?p=15826991#post15826991 /Agnieszka Quote
mestudio Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Olena84 napisał(a):Super jakby z domkiem wyszlo, czy to oznacza ze bierzesz teraz Bumiego? Chyba coś mnie omija.:confused: Tak jakby świat poza moimi plecami. Jakaś konspira....:evil_lol: I jak człowiek wraca do domu, otwiera drzwi..... patrzy..... patrzy...... i oczom nie wierzy!:dog: TZmestudio Quote
mestudio Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 mestudio napisał(a)::diabloti: - TZ chce ją zabrać w delegację do Białegostoku tak ją polubił:-), ale mu nie pozwolę. Wariat. Delegacja, w związku z postępującą aurą, stoi pod znakiem zapytania. Jutro się okaże czy wogóle będzie wyjazd. Ostatniaszansa - ja bym tego Poldka jednak szykował.... No wiecie,... płozy, wspomaganie w kijkach po bokach. Trzeba tylko dobrze popchnać i szusować do nas. W razie czego donosimy że orzechów już nie ma. Ciasta też :-) Co do delegacji się odezwę jutro. TZmestudio Quote
ostatniaszansa Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Dobrze to ujales "popchnac Poldka" - pchalibysmy go do Was, bo aktualnie nie jezdzi :) Ale czego sie nie robi dla Figusi.... brakiem orzechow i ciasta nie zareklamowales chalupki ;) Kruche ciasteczka przywieziemy ze soba, hehehe/Agnieszka Quote
Steti Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Dzień Dobry. To ja wspólnie z małżonką zdecydowałem się zostać nowym opiekunem Figi. U nas jest już wszystko przygotowane na przyjazd nowego domownika, więc pozostaje tylko czekać. Sunia będzie teraz mieszkać na Bielanach w W-wie. W razie problemów z transportem prosze o kontakt, sami odbierzemy Figę. Quote
mestudio Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Ale fajnie, jak ja lubię kiedy nowi - przyszli właściciele odezwą się w wątku psiaka. Quote
mestudio Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Jest duża szansa że jutro będę jechał samochodem do Warszawy. Ostatniaszansa - reflektujecie? Musiałbym ją wam przekazać koło 7:00 w Warszawie. Pasuje? (nie wiem czy po tak długim czasie was pozna :-) ) TZmestudio Quote
ostatniaszansa Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 7 rano???? raczej niewykonalne :( Ewa do pracy na 8, a ja mam 9.30 wizyte lekarska, na ktora musze sie dobic z Jelonek - dzisiaj dojazd do centrum zajal mi prawie 2h, a jutro mam bardziej skomplikowana trase. :( /Agnieszka Quote
mestudio Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 ostatniaszansa - No to zostaje po staremu.... Steti Dzień Dobry. To ja wspólnie z małżonką zdecydowałem się zostać nowym opiekunem Figi. U nas jest już wszystko przygotowane na przyjazd nowego domownika, więc pozostaje tylko czekać. Sunia będzie teraz mieszkać na Bielanach w W-wie. W razie problemów z transportem prosze o kontakt, sami odbierzemy Figę. W zasadzie to mogę tylko pogratulować wyboru. Jak jej nie rozpuścicie za bardzo to wyrosnie na naprawdę fajnego psa. I mądrego. Jest bardzo przywiazana do właścicieli. Ostatnio miała okazję szaleć przy odśnieżaniu. Jaka jest najwieksza frajda Figi przy odśnieżaniu??? Jak się ją próbuje przysypać śniegiem. Ale to trzeba samemu zobaczyć. Wystarczy łopata .... Myślę, że będziemy za nią tęsknić. Ale mamy nadzieję, że w Waszym domu będzie jej lepiej niż u nas. W chwili obecnej pracujemy nad literką "Z". "Z" jak zazdrość. Idzie nam to średnio, ale są postępy. Już nawet z naszym dominantem prawie sie dogaduje. pozdrawiam, TZmestudio Quote
mestudio Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Figa jest z tych delikatnych na mrozy. Jej marzną łapeczki. I to jak. Po kilku minutach na ubitym już śniegu podnosi łapki do góry i nawet nie chce się załatwić. Trzeba jej kupić buciki. Ja nie żartuję. Jak bryka po zaspach to jest w miarę kiedy tak mocniej zacznie się wybawiać, ale na ubitym śniegu jest problem. Quote
Steti Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 mestudio napisał(a):Jest duża szansa że jutro będę jechał samochodem do Warszawy. Ostatniaszansa - reflektujecie? Musiałbym ją wam przekazać koło 7:00 w Warszawie. Pasuje? (nie wiem czy po tak długim czasie was pozna :-) ) TZmestudio Ech... widzę, że przegapiłem :-( bo może moglibyśmy się dogadać bezpośrednio P.S. Co do bucików, to też jestem za, ponieważ u nas potrafią sypnąć solą na chodnik :shake: Quote
mestudio Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Panna Figa pojechała dziś rano w podróż swojego życia. Mam nadzieję, że nie pokaże na co ją stać tak jak na początku u nas i zachowa się jak należy. Może chociaż troszkę tego co się nauczyła u nas wykorzysta aby nowi Państwo ją polubili:-). Quote
ostatniaszansa Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 CUDNIE!!!! Chcialysmy goraco podziekowac Mestudio oraz TZMestudio za zajecie sie psiakiem, ktory tak niespodziewanie do nich trafil i na poczatku okazal sie "odrobine" problematyczny. Figulec zostal wychuchany, wycacany i wychowany jak prawdziwa panienka. Ani razu nie uslyszalysmy wyrzutu, ze dostarczylysmy tak oryginalnego i glosnego psa...Wykonaliscie kawal dobrej, behawiorystycznej roboty,:modla::modla::modla: /Agnieszka i Ewa Quote
mestudio Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Aga i Ewa - może ja pomyślę o jakimś szkoleniu psim i zmienię tę nędzną robotę kawał drogi od domu na coś co mi sprawia przyjemność? Może na stare lata zrobie cos pożytecznego ze swoim życiem. U Figi w nowym domku wszystko fajnie, trochę szczeka na koteczki chwilami. Polubiła maluszka - rocznego dzieciaczka Państwa. Dostałam nawet piękne zdjęcie na komórkę. Figa jest wspaniałym psem. Smutno mi, ale jestem bardzo zadowolona, że znalazła odpowiedzialnych właścicieli. Quote
danka4u1 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 mestudio napisał(a): Może na stare lata zrobie cos pożytecznego ze swoim życiem. . Ewo, Ty już zrobiłaś i robisz pożyteczne rzeczy..nie zauważyłaś ??? Quote
ostatniaszansa Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Ale by bylo fajnie, gdyby praca nie przeszkadzala Ewie robic pozytecznych rzeczy.... super by bylo :)/Agnieszka Quote
Steti Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 mestudio napisał(a):Panna Figa pojechała dziś rano w podróż swojego życia. Mam nadzieję, że nie pokaże na co ją stać tak jak na początku u nas i zachowa się jak należy. Może chociaż troszkę tego co się nauczyła u nas wykorzysta aby nowi Państwo ją polubili:-). Panna Figa aklimatyzuje się już w nowym domku. Jest wspaniała, grzeczna (widać, że dużo się nauczyła) i strasznie ciekawska ;) Wpatrzona w najmłodszego syna jak w obrazek, a starszego co chwila zaczepia do zabawy :lol: Troszeczkę jeszcze poburkuje na koty, ale generalnie nie wchodzą sobie w drogę (bo koty zostały rozstawione po kątach :mad::lol:). Myślę też, że ona już wie, że więcej przeprowadzek w jej życiu nie będzie :smile:. Quote
ostatniaszansa Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Super :) Figulec ma nowy domek...I ogromnego kota do przytulania. Fantastycznie, ze tak lubi dzieci, idealny pies w idealnym domu :)/Agnieszka Quote
Recommended Posts