ostatniaszansa Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 U mnie remont i warczę na "fachowców " bo już ich chyba nie ma w tym kraju i mam ochote ...:mad: Agnieszka na wygnaniu:razz: Figa przytulona do TŻ Mestudio , nie do uwierzenia. Szlag by to,że przekłada się termin sterylki ale co zrobić natura. Mniejszy problem jak mamy 1 psiaka a u Was...:shake: Ewuniu czy jesteś w stanie czy też mamy prosić kogoś o ogłoszenia? My płacimy. W schronisku mamy problemy, głównie z pracownikami niestety.Pośród 10 osób liczyć możemy na 3 . Przy ponad 450 psach to zdecydowanie za mało. Wracając do Figi, jestem pełna podziwu, szacunku dla Waszej pracy ze zwierzakam. Ewa Quote
mestudio Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Ewo, mam do Ciebie tajemnicze pytanie nie dotyczące Figi, ale masz zapchana skrzynkę:-). Quote
ostatniaszansa Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Ech, nasza skrzynka... ciagle zapchana. juz odepchalam jak chcesz cos pisac, to jest szansa :):):) /agnieszka Quote
mestudio Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Doszliśmy już do takiego etapu. Figa poleguje przy kominku z koteczkami. Quote
danka4u1 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Hehehe, rodzinna sielanka na jesienne wieczory. Ot, jakie cuda czyni mestudio w swoim domu- Figa z kotamki pospołu. Quote
ostatniaszansa Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 No nieeeee, Figa z potarganym na jednym kawalku podlogi.... woooow /Agnieszka Quote
mestudio Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Najbardziej cieszy mnie to, że Figa naprawdę się szybko uczy, a do tego coraz częściej pokłada się przed kominkiem w ciepełku. A jak fajnie i delikatnie bawi się z Nutką. Delikatnie trąca kotkę noskiem jak maskotkę, a koteczka łapie ją łapeczkami za mordkę i tak się ciągają po podłodze. Orzecha dalej nie lubi, ale ma coraz mniejsze zapędy w jego kierunku. Quote
mestudio Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Figa podgryza swoją kość sprasowaną w towarzystwie ząbka Odiego. A tu też ze swoją kosteczką. Quote
danka4u1 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Ewo !!! To jest fotomontaż, prawda??? Takie rzeczy nie zdarzają się...chyba, że u Ciebie Quote
mestudio Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Danusiu, jak do tej pory radzimy sobie z oswajaniem psów do kotów. całkiem dobrze nam to wychodzi. Tu inna konfiguracja. Wszyscy chcą być blisko pani. Mimo wszystko na Figę trzeba uważać bo jeszcze bywa agresywna i to niespodziewanie. Nie jest to groźna agresja, a raczej taka nadpobudliwa albo w razie czego. Quote
danka4u1 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Trudno w to uwierzyć...czy możesz przyjąć na resocjalizację mojego zazdrosnego, agresorka dziadeczka Oskara??? I mnie, bo jakoś nie zawsze przystaje do rzeczywistości, niektórych ludzi i okoliczności.. Quote
mestudio Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Z naszą onkowatą suką zaczynaliśmy oswajanie trzymając kota w klateczce po śwince morskiej. To była dopiero ciekawa sprawa. Ale udało się i Lady toleruje teraz wszystkie zwierzaki kocie ściągane do domu. Quote
WIGA Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 :oNiewiarygodne,zazdroszczę "[FONT=Microsoft Sans Serif]jakniewiemco"[/FONT][FONT=Verdana],taki był pies na koty a teraz taka odmiana!a moja zołza,od 4-tygodnia życia wychowana z kotami w życiu by sobie nie pozwoliła z jednej miski,ani przytulić,jak pańcia na tapczanie,to tylko pies może,kotom wara!:shake: Ale jazdę z Figą mieliście,że ho ho,dobrze,że idzie ku dobremu,pełny szacun!:Rose:[/FONT] Quote
danka4u1 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Szacun. A mnie nadal brak słów na te metamorfozę. Nie tylko wiara czyni cuda...czasem trzeba sie napracować, by cud się stał. Quote
mestudio Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Witamy WIGĘ i Danusię:-). Figa była koszmarna, przez kilka pierwszych dni (może nieco dłużej) nie umiałam sobie wyobrazić jej w naszym domu dalej. Kompletnie rozbrykane ADHD, każdy ruch powodował amok szczekania, jak coś chciała to też tylko szczekanie było. Atakowanie kotów zębami, skakanie na meble całą swoją siłą z pięknymi pazurami. Skakanie na mnie i córkę bo pies ma zamiar się bawić, gryzienie, szarpanie za ubrania (zabawa). Usilnie wypatrywałam malutkich zmian, najmniejszych i wmawiałam sobie, że już jest inaczej. Najkoszmarniejsze były noce. Tak naprawdę to byliśmy zmęczeni psychicznie i nieco zrezygnowani, że tak wyszło, ale jednak się udało i psina doprowadziła się do stanu używalności międzyludzkiej:-). Ona jest bardzo pilną uczennicą, bardzo słucha - uwaznie słucha i jest mądra. To trzeba było wykorzystać kiedy była mała. Ja mam tylko nadzieję, że jak ona znajdzie dom, to tam wszystko będzie juz poukładane, a nie zacznie się od nowa. Quote
mestudio Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 A teraz powazniejsze sprawy. Figa od dwóch tygodni powinna mieć ogłoszenia, a ich nie ma i czas bez sensu mija. Ja zrobię dziś wyróżnione allegro, ale reszta to dla mnie kosmos i strata czasu bo nie robiłam na żadnych portalach nigdy ogłoszeń i sam fakt, że będę musiała zakładać dziesiątki kont aby zrobić ogłoszenie już mnie odrzuca. Może dać w tytule sygnał, że potrzebne ogłoszenia. Fajnie by było zmienić też pierwszy post bo jest nieprawdziwy albo chociaż umieścić krótka notakę z sytuacja jaka miała miejsce. Quote
Olena84 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [FONT=Tahoma]Skelciłam cos takiego[/FONT] [FONT=Tahoma]Cześć Jestem pogodną suczką szukającą ciepłego domu, dobrego człowieka, który będzie chciał się mną zająć, przytulić, pokochać a na pewno oddam mu podwójnie tą miłość. Mam swoją książeczkę, jestem zaszczepiona, regularnie odrobaczana oraz zabezpieczana przed pasożytami skóry. Jestem również wysterylizowana. Podobno mam około 2 lat, ale mnie się wydaje, że ja ciągle jestem szczeniakiem, dlatego, że jestem bardzo żywa, skoczna i uwielbiam się bawić. Na dodatek jestem też bardzo karna, bo szybko się wszystkiego uczę. Umiem ładnie zostawać w domu, nie niszczę butów i innych rzeczy zostawionych w pomieszczeniu. Dobrze dogaduje się z innymi psami, ale bywam o nie chwilami zazdrosna. Akceptuje też koty, choć wolałabym być jedynakiem w moim nowym domu. Pełnie moich zalet można zobaczyć wtedy gdy jestem przy człowieku, jestem wtedy bardzo łagodna, przymilna, uwielbiam nowe osoby przychodzące do domu. Potrzebuję konsekwentnego, stanowczego właściciela, który dalej będzie ją uczył dobrych i tylko pozytywnych zachowań. Szukam domu, najlepiej bez małych dzieci ze względu na moją silną budowę oraz zabawy siłowe, które bardzo lubię. Czy wspominałam też, że lubię bawić się piłeczką (biegać za nią i przynosić), patykami, swoimi maskotkami. Lubię także biegać na smyczy przy rowerze. Ech, niestety jestem przyzwyczajona do spania w łóżku, bo uwielbiam się wtulać pod kołdrą – ale kto nie lubi??? Moi tymczasowi opiekunowie będą starali się dowieźć mnie do każdego miejsca w Polsce, bo ja tak bardzo chce mieć już własny dom! [/FONT] [FONT=Tahoma]Z poważaniem [/FONT] [FONT=Tahoma]Figa [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] Quote
mestudio Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 No fajnie to się czyta, Figa mówi o sobie:-). Ona musi znaleźć wyjątkowo mądry dom i konsekwentny, jest niesamowita i bardzo ja polubiłam. w pewnym sensie nie wyobrażam sobie Figi w innym miejscu. Olena dzięki bardzo za ogłoszenia. ps. moje dane z forum zlikwiduj Quote
mestudio Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Figa dostała kość, a że nie pozwalamy jej jeść na naszym łóżku i ją przeganiamy, to znalazła sobie inne miejsce. Też miękkie. A co? Quote
Olena84 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Figa na razie na gumtree pineska pajeczyna kokosy kupsprzedaj petsy przygarnijzwierzaka adopcjapsa Quote
mestudio Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Olena, dzięki. Ja dziś jej zrobię allegro. Quote
Asia_Rawicz Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Zapisuje sobie wątek Figi. Jutro wieczorkiem postaram się zrobić ogłoszenia. Choć adopcje teraz ciężko stoją. Robię tyle ogłoszeń a rzadko kiedy w ogóle telefon zadzwoni w sprawie któregoś z psów. Może w przypadku Figi będzie inaczej:) Quote
mestudio Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Asiu dziękuję, ja zrobiłam jej wyróżnione allegro. Jest pięknym psem i powinna znaleźć dom pomimo swoich niby wad, a zarazem zalet. Quote
Recommended Posts