Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie,
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z karmą RC Hypoallergenic Small Dog?
Wiem, że karma może być zalecona jedynie przez lekarza weterynarii i kupiona w lecznicy (już zamówiona), ale ciekawa jestem, czy ktoś z was już podawał ją swojemu psiakowi i jakie były rezultaty.
Pozdrawiam

Posted

Moja sunia już od półtora roku jest skazana na hypoallergenica tylko takiego oznaczonego symbolem dr21. tylko na tej karmie jest w miarę dobrze, jak tylko zje coś innego natychmiast ma biegunkę. U weta jest bardzo droga. Dobrze, że można ją kupić przez internet bo poszłabym z torbami :) Aha rezultatów nie można spodziewać się od razu. Na to trzeba trochę czasu no i pilnuj żeby psiak niczego nie podjadał.

Posted

toskana napisał(a):
Moja sunia już od półtora roku jest skazana na hypoallergenica tylko takiego oznaczonego symbolem dr21. tylko na tej karmie jest w miarę dobrze, jak tylko zje coś innego natychmiast ma biegunkę. U weta jest bardzo droga. Dobrze, że można ją kupić przez internet bo poszłabym z torbami :) Aha rezultatów nie można spodziewać się od razu. Na to trzeba trochę czasu no i pilnuj żeby psiak niczego nie podjadał.

Z tego co czytam to przez internet już nie można kupić RC weterynaryjnych.
http://www.krakvet.pl/royal-canin-hypoallergenic-25kg-p-872.html.

Posted

ewtos napisał(a):
Z tego co czytam to przez internet już nie można kupić RC weterynaryjnych.

No proszę nie miałam pojęcia,że jest taki kłopot z karmami weterynaryjnymi royala. Ja zwyczajnie dzwonię, zamawiam i mam. Być może sklep, w którym kupuję ma zapasy albo korzysta z tego, że posiada również gabinet weterynaryjny. Ostatnio karmę kupowałam tydzień temu.

Posted

Ja na razie zamówiłam u weta. Pisałam nawet do Royal Canin i odpowiedziano mi, że te karmy sprzedawane są tylko poprzez lecznice weterynaryjne. Mam nadzieję, że nie będę musiała trzymać małej zawsze na tej karmie.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='ewtos']Z tego co czytam to przez internet już nie można kupić RC weterynaryjnych.
http://www.krakvet.pl/royal-canin-hypoallergenic-25kg-p-872.html.

Najprawdopodobniej RC wycofało się z tej formy sprzedaży ponieważ były przypadki sprzedawania podrabianej karmy leczniczej (produkowanej gdzieś na wschodzie) w oryginalnych holenderskich workach. Były przypadki zgonów po tych podróbkach. Ponoć dwie osoby usłyszały zarzuty, a kolejne czekają na sprawę.

Podobna sytuacja miała się z arthroflexem, którego sprzedaż w necie też może zostać wstrzymana.

Posted

Cześć,
Ja zapłaciłam 79,00 zł za 2 kg, ale to trochę inna karma niż Twoja. Poza tym w większym opakowaniu zawsze taniej. Jednak jak policzyłam to i tak różnica na kg - 20,00 zł jest niezła
Wzięłam na początek małą paczkę, która i tak nam starczy na prawie 2 miesiące, a potem zobaczymy.

Posted

toskana napisał(a):
Hej. Ja kupuje w sklepie, gdzie 14 kg. kosztuje 279zł. Czy to dużo? Czy może gdzieś jest taniej? (dla dużych psów)

u mojego weta ta karma przekroczyła już 300zł, chętnie kupię w takiej cenie, mozesz dać jakiś namiar?

Posted

Toskana,
Jak Twoja sunia zareagowała na karmę? U nas zaczęło się niezłym rozwolnieniem (nigdy nie było takiej reakcji na zmianę karmy) :shake:.
Mia też dostaje tę z oznaczeniem DR21 (trochę za duże te granulki, ale wet nie zamówił dla małych psów, a już nie chciałam czekać paru kolejnych dni).
A tak na marginesie jak ja wyliczyłam, że starczy nam karmy na 2 miesiące, sama nie wiem (maks. na 2 tygodnie, jeśli będzie mogła ją jeść) :cool3:.
Pozdrawiam

• 1 month later...
Posted

Miba napisał(a):
Cześć,
Ja zapłaciłam 79,00 zł za 2 kg, ale to trochę inna karma niż Twoja. Poza tym w większym opakowaniu zawsze taniej. Jednak jak policzyłam to i tak różnica na kg - 20,00 zł jest niezła
Wzięłam na początek małą paczkę, która i tak nam starczy na prawie 2 miesiące, a potem zobaczymy.

Gdzie ty kupiłas RC Hypoallergetic za 79 zł ja płaciłam 110 <wow>

Posted

Karmę kupuję w mojej lecznicy w Łodzi. Ta akurat była dla dużych psów, ale już następne opakowanie wet zamówił takie jak trzeba, tzn. RC Hypoallergenic small dog i za 3,5 kg zapłaciłam 125,00 zł (dużo?).
Oczywiście 2 kg karmy nie starczają nam na 2 miesiące (zawsze byłam niezła w obliczeniach) ;)

• 2 weeks later...
Posted

może zamiast upierać sie przy karmie z soją, tłuszczem zwierzęcym, konserwowanej BHA/BHT itd w kosmicznej cenie .... lepiej poszukać jakiejś "zwykłej" zdrowej karmy ?