Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapytam w Uciechowie, wybieram się tam w weekend; dziś pytałam w Wałbrzychu bo widziałam na stronce podobnego dziadka ale to nie ten.
Świdnica nie ma schroniska, nic się nie zmieniło.

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

spokojnie psiak już u nas:)
nie jest taki stary jak o nim pisałyście....spokojnie jeszcze kilka długich latek będzie żył i cieszył się życiem. wiek dokładnie oceni wet ale wygląda mi na psa poniżej 10 lat. Ale to prawda dużych szans na adopcję nie ma, takie przeciętne psy jak on bardzo długo siedzą w schronisku. Zbliża się przecież najgorsza zima od 100lat! łatwo nie będzie.
jeszcze go poznajemy więc nie chce więcej o nim pisać. Testu na koty nie przechodził, dzieci nie wiem jak traktuje..wszystko powoli zobaczymy.
Dzisiaj był na spacerze z mini suczką Juną, Było ciemno więc psy na wzajem praktycznie się nie widziały,,, juna może ważyć z 5 kg, onek waży ok 15kg...chłopak jak tylko zobaczył wyłaniająca się z trawy sunię przestraszył się i dał dyla do schroniska:D Juna obrosła w piórka i jak zorientowała się że to ona jest powodem ucieczki chłopaka to jeszcze zaszczekała ze dwa razy!

Posted

Super, że psiak już przynajmniej bezpieczny.
Rotek_ jakby można zrobić zdjęcia ONka i zebrać trochę więcej informacji o psiaku porobię mu ogłoszenia.

Posted

onek waży ok 15kg.

Powaznie? Nie wygladal na tai szkielet na zdjeciu.... Jak w koncu do was trafil?

Super ze juz sie po ulicach nie blaka psisko.......

POkaz zdjecie chudzielca w wolnej chwili....

15kg? Moja Zara wazy 38..... chyba ze cos Ci sie zle napisalo? Mam nadzieje....

Posted

Hator sięga mi do kolan....może ważyć więcej ale góra kilka kilo....
20kg na pewno nie przekracza

LucynaCaffe wpadła do nas przed samymi spacerami..wielkie dzięki za odwiedziny!
Chłopak okazał się trochę inny niż na początku go opisywano...Lubi kontakt z człowiekiem, nie jest ociężałym leniwcem a wręcz przeciwnie aż piszczy i skacze gdy widzi człowieka. Lubi odpowiadać na pytania:) tzn po psiemu szczeka gdy się coś do niego mówi.

Dzisiaj razem z ogonkiem robiłam sesje zdjęciową w schronisku, ale jak przyszła kolej Hatora to akurat zaszło słońce i zdjęcia wyszły do kitu:/
czekamy na słońce i wstawię fotki nadające się do ogłoszeń. Zostało mu jeszcze kilka dni kwarantanny...

Posted

Faktyczne chłopak ożył. Na osiedlu snuł się jak cień a teraz...druga młodość. Ja bym mu na oko dała co najmniej 20kg;) moja suka jest szkieletem i waży 25kg a nie jest dużo wyższa...tylko ona futra nie ma... No ale czy to ma znaczenie... ważne, że czuje się dobrze, wygląda dobrze i jest mu lepiej niż przez ostatnie kilka tygodni.
Atmosfera na prawdę miła:) Będę czasem wpadała wyprowadzić psiaka na spacerek, no i chętnie zajmę się ogłoszeniami. Czekam na zdjęcia:)

Posted

LucynaCaffe, czyli potwierdzasz, że to ten sam psiak? Jeśli tak, to tak bardzo się cieszę, że trafił do dziewczyn z Uciechowa. Wprawdzie nie znam, ale jak Fiorsteinbock rekomenduje, że lepiej trafić nie mógł, to bardzo, bardzo się cieszę, że tak jest.

Posted

Taaak to na pewno ten sam psiak choć jak już wspominałam i rotek_ też- nie taki sam;) Na pewno nie jest to najlepsze miejsce pod słońcem, do którego mógł trafić (w końcu jakie by nie było- to schronisko) ale też się cieszę, że tam jest. Wreszcie jestem o niego spokojne, wiem, że nie błąka się gdzieś po ogródkach czy ulicach... Oby udało nam się znaleźć mu dom na resztę psich latek...

Posted

aaa widzę że dodałaś baner mojego ganzusia!!!! zaraz lecę na jego wątek
na stronie schroniska ogonek dodała zdjęcia które próbowaliśmy zrobić ostatnio...ale nic pięknego nie wyszło
http://uciechow.com/psiak/31
jak tylko słońce będzie pięknie świeciło znajdę odpowiednie miejsce do sesji zdjęciowej

Posted

rotek_ widzę, że jeśli chodzi o zdjęcia to jesteś perfekcjonistką;) rozumiem....
Myślę, że na Hatorkowe potrzeby są zupełnie wystarczające. Pytanko: czy mogę je wykorzystać do ogłoszenia na owczarki w potrzebie? Do zobaczonka być może jutro (mam nadzieję, ze uda mi się przyjechać koło południa)

Posted

Relacja z dzisiejszej wizyty w Uciechowie: Hatorek ma się świetnie (przy mojej suce z cieczką odmłodniał o kolejne 3 lata;), zresztą nie tylko on. Super psiaki tam macie!! I miałyście rację- bardzo miła atmosfera:) Na pewno będę przyjeżdżać częściej:)

Posted

o ile nic nam nie wyskoczy w piątek przyjedzie do nas Wet i będzie masowe szczepienie. Hator już w zasadzie może iść do nowego domu.
może uda mi się zrobić ładne zdjęcia....nie pamiętam kto na dogo pomaga w pisaniu tekstu do ogłoszeń...można już zamówić a zdjęcia mam nadzieję niedługo wstawię na wątek.
LucynaCaffe, zapraszam, mi także było miło:) a hator będzie miał dodatkowe spacery, tylko lepiej żeby nie narażać go na palpitacje serca z powodu cieczki Luny. Chłopak jeszcze w kalendarz kopnie:D oby tylko Luna jak najszybciej kończyła rujkę to wtedy będą mogły spokojnie biegać po placu....swoją niunię chyba też przytargam i może dzięki Lunie przestanie bać się dużych psów.