Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cockermanka napisał(a):
??? :roll: czemu???

Bo to pierwsze jest "dziwne"/nietypowe - więc niech dzieciak ma opcje wyboru... mi rodzice dali takie nietypowe imie i generalnie używałam 3/4 życia (od przedszkola) drugiego :p

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anza&Hacker napisał(a):
Bo to pierwsze jest "dziwne"/nietypowe - więc niech dzieciak ma opcje wyboru... mi rodzice dali takie nietypowe imie i generalnie używałam 3/4 życia (od przedszkola) drugiego :p

Aaa...w tym sensie :cool3:,bo już myślałam,że to ogólnie źle mieć jedno imię :evil_lol: (ja mam jedno;))
Ale koniec offa...:cool1:

A imię Sergiusz bardzo fajne. Zastanawiam sie tylko nad zdrobnieniem...:roll:

Posted

[quote name='cockermanka']A imię Sergiusz bardzo fajne. Zastanawiam sie tylko nad zdrobnieniem...:roll:

Mój znajomy Sergiusz zdrabnia się Sergi. Bardzo lubię to imię.
Anza, a Twoje pierwsze imię strasznie mi się podoba! Jest takie nieprzeciętne.

Posted

[quote name='Marta i Wika']Anza, a Twoje pierwsze imię strasznie mi się podoba! Jest takie nieprzeciętne.
Taaaa.... tylko kiedy rymuje się z nazwiskiem na dodatek dawało wspaniałe możliwości do wyzywania mnie przez inne dzieci - mi to nie przeszkadzało na szczęście :razz:

...a Sergiusz też mi się podoba zwłaszcza w zdrobnieniu Sergi (czytane po ang. Serdżi) :loveu: - aczkolwiek uważam, że fajnie mieć dwa zupełnie różne imiona i zawsze opcje wyboru ;)

Posted

PATIszon napisał(a):
A to czemu , przepraszam? Co masz do Kuby?:mad:

tylko i wyłącznie to, że ostatnimi czasy w Polsce co drugi chłopiec to Kubuś!
-nawet mój ukochany siostrzeniec, nawet 2 synów przyjaciół... więc to nie jest ALE do imienia, raczej do częstotliwości występowania :evil_lol:

Posted

A wokol mnie sa same Alexy , Maxy i Xsawiery, nawet zastanawialam sie czy nie nazwac naszego poprostu ixem....
A moj jest Kuba i juz.
Ale nie Jakub ino Kuba, tak sie uparlam w USC i jest:)

Posted

hej, dzieki za gratulacje. polskich literek nie bedzie, bo pisze jedna reka :evil_lol:
Sergiusz ma na drugie Maciej, wiec w razie czego bedzie mial wybor, ale mam wrazenie, ze mimo wszystko panuje wieksza pomyslowosc w nadawaniu imion, niz kiedys, moje imie te nie bylo popularne i dobrze mi z tym bylo.

Zdjecia Sergiusza jeszcze ze szpitala
http://picasaweb.google.pl/wmaniewski/Sergiusz13102007
Pati, te 4 kg to jednak przez cc, jak po 2 godz. partych nic sie nie dzialo...

Posted

Naprawde fajne dziecko - tak po zdjęciach przynajmniej wnioskuje, ale po takich rodzicach to przeto wiadomo! :cool3:

...brakuje mi tylko jakiegoś ślicznego portretu mamusi z dzidziusiem :loveu:

Jak sobie radzisz z psami i dzieciakiem? Ciężko jest? - jak psy reagują na nowego przybysza? Jak będziesz miała chwilke wytchnienia opisz jak przebiegło zapoznanie dziecka z piesiurami :roll:

...a w ogóle to jesteś szczęśliwą matką? :diabloti:

Posted

[quote name='Rauni']Pati, te 4 kg to jednak przez cc, jak po 2 godz. partych nic sie nie dzialo...

Oj bidulka.... szczerze wspolczuje. Ale dobrze, ze to juz za Wami....
Wracaj szybko do zdrowia!
Pozdrow Sergiusza od Kuby, mam nadzieje, ze sie kiedys chlopaki spotkaja na jakis zawodach;)

Posted

Żyjemy, żyjemy... śmiesznie życie płynie: karmienie, przewijanie, spanie (przy czym spanie jest ulubionym zajęciem zarówno potomka, jak i mamuśki),a w międzyczasie mamuśka próbuje na przykład coś sobie ugotować, nastawić kolejne pranie (ulubiona zabawa mojego synka: sikać szybciej, niż jestem w stanie go przewijać) zajrzeć na forum, albo przeczytać parę stron ostatniego tomu Mrocznej wieży (pierwsze sześć tomów czytałam w tempie mniej więcej jeden dziennie, ostatni zajął mi dni 9 :evil_lol:, ale skończylam :multi:). A w ogóle to słaba jestem. Wczoraj spacer do lokalu wyborczego przez okolicę wybitnie nieprzyjazną dla wózków mnie wykończył całkowicie...

Zdjęcia trochę kijowe, ale dobry krótki obiektyw się popsuł i muszę robić starym aparatem w domu, bo długi obiektyw się do domu nie nadaje... nie mamy tyle przestrzeni, by można się było oddalić na stosowną odległość).

Matka Polka, progenitura oraz wierny pies przy ulubionym zajęciu:

Ojciec Polak, pierworodny oraz w/w wierny pies. Ojciec Polak ogląda telewizję, której się dorobiliśmy po roku od przeprowadzki. Pięknie było bez telewizora, ale są szanse, że będę miała Eurosport - snookerek :loveu::loveu::loveu:

Ojciec chustuje. Matka też by chciała, ale musi poczekać, aż jej dziura w brzuchu zarośnie...

Sunday odkryła istnienie noworodka (po 5 dniach kompletnego braku zainteresowania):

Posted

Dziękujemy za wieści :multi::multi::multi:

Marta ma rację - wyglądacie na szczęśliwych i zmęczonych :loveu::loveu:

Trzymajcie się cieplutko :buzi: i meldujcie się dalej :p

Pozdrawiam
Marysia i Una

PS To ostatnie, czarno białe zdjęcie jest piękne! :loveu:

Posted

[quote name='Rauni']Żyjemy, żyjemy... śmiesznie życie płynie: karmienie, przewijanie, spanie (przy czym spanie jest ulubionym zajęciem zarówno potomka, jak i mamuśki)
Nie chce Cie zmartwic, ale moj syneczek przez pierwsze 10 dni tylko jadl i spal. Az zaczelam sie niepokoic, ze cos mu jest....:cool1:

Niestety po 10 dniach nastapil nagly zwrot akcji i syneczek w zasadzie przestal spac, za to zaczal plakac... i tak jest do dzisiaj :wallbash:
Spii w aucie, w wozku na treningach :cool3: W domu spanie dzienne nie funkcjonuje.

Musze sie w te chusty zaglebic, bo raczki mi powoli odpadaja....

(ulubiona zabawa mojego synka: sikać szybciej, niż jestem w stanie go przewijać)

Tak, tak!!! Kuba tez sie lubi w to bawic:multi:

Wczoraj spacer do lokalu wyborczego przez okolicę wybitnie nieprzyjazną dla wózków mnie wykończył całkowicie...

Twoja patriotyczna postawa zostala nagrodzona :p

Matka Polka, progenitura oraz wierny pies przy ulubionym zajęciu:

Vigo asystuje podobnie jak Kimi. Kenia ma juniora w zasadzie w pompce natomiast Pudel jest przy nim caly czas....i jak tylko moze probuje go polizac.

Olga, jeszcze raz wielkie gratulacje i obyscie sie zdrowo chowali!