Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na początek przedstawimy głównych bohaterów. To Sunday, czteroletnia cocker spanielka, sam urok, słodycz, dobry humor plus wielka skłonność do obżarstwa :lol:

A to Vigo, 19.miesięczny owczarek pirenejski. Vigo składa się z kudłów, pod którymi prawie nie ma psa, donośnego i przenikliwego głosiku oraz, za przeproszeniem, niezłego pier... znaczy bzika.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moje psiaki są bardzo rozrywkowe, oto kilka z ich ulubionych zabaw:

-aportowanie z lądu, wody i powietrza

- pływanie latem.
Sunday to profesjonalistka:

Vigo jeszcze pracuje nad stylem:

- Zimą, czy latem -bieganie (prędkość trzecia kosmiczna):

- imprezki:

- ale agility to jest naprawdę TO:

Posted

Dziękujemy za miłe przywitanie :loveu:
.

Dzisiaj coś z serii "wspomnień czar", czyli kiedy byłem małym pyrkiem, hej.
(wybaczcie jakość, to jeszcze ze starego aparatu...)

Jeszcze u hodowcy, Vigo to ten naburmuszony pośrodku.

Tutaj już u nas, tzw. "Seria z misiem". Misia najpierw należało pognębić:

Była to bardzo wyczerpująca walka:

Pierwsze spacery:

I nauki:

(aportowanie na śniegu to była ciężka sprawa, bo przecież trzeba było ten śnieg jeść, a potem sikać w domu co trzy minuty...)

Posted

Dzisiaj wyruszamy w podróż sentymentalną do czasów, kiedy w naszym domu pojawił się nasz prezent przedślubny, czyli taki oto mały Sundayek. Mała Sunday miała mnóstwo uroku osobistego, co sprawiało, że jak tylko wyszło się z nią na spacer, to zbiegała się chmara chętnych do głaskania i miziania, jak również, że w każdym sklepie zoologicznym sprzedawcy dawali nam korzystne rabaty tudzież gratisowe smakołyki. Co zapoczątkowało Sundayową miłość do zakupów, obżarstwa, oraz złodziejstwa, o czym później.

Sunday za młodu nie bała się niczego, uwielbiała zabawy z dużymi psami, to olbrzymie na zdjęciu to Diuna, suka mojego szwagra.

Potem się niestety skończyło, bo ją raz na spacerze stratował rozbrykany bokserek najwidoczniej bardzo boleśnie i Sunday teraz zachowuje się w stosunku do dużych psów bardzo niepewnie.

Posted

Ależ ja mam farta, raz oglądałam "pierwszą miłość" i akurat w tym odcinku grał Twoj piesek :evil_lol:

Psiaki śliczne! :loveu: i zdjęcia boskie :loveu: