Asia & Ginger Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Cockermanka, pewnie, że nie jesteś osamotniona, ja też wolę cockerki "zarośnięte". Urok cockerków kryje sie między innymi właśnie w ich pieknej szacie. :loveu: Quote
Marta i Wika Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 asia_pie napisał(a):Cockermanka, pewnie, że nie jesteś osamotniona, ja też wolę cockerki "zarośnięte". Urok cockerków kryje sie między innymi właśnie w ich pieknej szacie. :loveu: Wiecie co, mam taki fajny płaszcz na zimę, bardzo ładny i bardzo mi w nim do twarzy, ale latem jakoś w nim nie chodzę ;-) Wygolone górą ;-) Quote
Rauni Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 Litościwie poczekam jeszcze z tydzień, zanim pokażę Sunday w całej okazałości, może do tego czasu trochę ząbki się wyrównają :evil_lol: :eviltong: Ech, tak z urody to ona mi się bardziej podoba kudłata, ale przypuszczam, że musiałabym naprawdę mieć trochę więcej zacięcia/czasu/umiejętności/pieniędzy, żeby ten jej włos utrzymać w odpowiedniej formie. Dla mnie pod tym względem Vigo jest ideałem: kudłaty, a nic nie trzeba przy nim robić. :loveu: Quote
cockermanka Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Marta i Wika napisał(a):Wygolone górą ;-) heh...zapewne nie wiesz,że włos cockera raz "zjechany" maszynką jest już zepsuty na całe życie.... Ale nie zmienia to faktu,że Sundayowa to moja ulubienica :loveu: Quote
Justa Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 cockermanka napisał(a):heh...zapewne nie wiesz,że włos cockera raz "zjechany" maszynką jest już zepsuty na całe życie.... czyli co? spaniele się trymuje żeby włos zachował swoją strukturę? Quote
Rauni Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Justa napisał(a):czyli co? spaniele się trymuje żeby włos zachował swoją strukturę? Problem w tym, że ze spanielami się robi WSZYSTKO tzn. gdzieniegdzie strzyże, gdzieniegdzie goli, gdzieniegdzie trymuje... moim zdaniem jest to jedna z bardziej pracochłonnych ras, jeśli chodzi o utrzymanie kudłów (oczywiście jeśli się chce mieć psa w kondycji wystawowej). W przypadku Sunday to akurat golenie już niewiele zmienia, bo u niej włos i tak stracił prawidłową strukturę po sterylce. Cockermanka, Sundayowa to ja. Tak się nazywam :evil_lol: i niektórzy w telefonach mają tak wpisane: Olga Sundayowa :). Sunday to Sunday, albo Sundayek :lol: Quote
cockermanka Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 [quote name='Justa']czyli co? spaniele się trymuje żeby włos zachował swoją strukturę? Przede wszystkim się skubie.Niewielkie fragmenty się strzyże,gdzieniegdzie się degażuje i trymuje - to rzeczywiście bardzo pracochłonna rasa :roll: Rauni - sorki za Syndayową :oops: ale i tak obie Was bardzo lubię,więc nie odbiegłam od prawdy ;) Quote
Justa Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 cockermanka napisał(a):Przede wszystkim się skubie.Niewielkie fragmenty się strzyże,gdzieniegdzie się degażuje i trymuje - to rzeczywiście bardzo pracochłonna rasa :roll: O jejku, to nie sądziłam, zę aż tyle przy nich roboty. Sądziłam, że sznaucery są pracochłonne, a tutaj takie zaskoczenie :crazyeye: Quote
cockermanka Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Są,są...przygotowanie do wystawy psa systematycznie "robionego" to ok 5 godzin pracy...ale ja to lubię ;-) Quote
Justa Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Hm, no sądzę, że wyskubanie, popodcinanie i reszta zabiegów pielęgnacyjnych ras szorstkowłosych moze być równie pracochłonna. Ja Galine golę i sama w domu trochę podtrymowuję, ale włos ma nadal szorstki, nie wiem z czego to wynika:roll: Ale ja tutaj czytam że Sundayek sie kołtuni w życiu codziennym jak się jej nie wyczesze raz dziennie czasami nawet :crazyeye: To ze sznaucerem takich problemów nie ma :shake: Jak to życie potrafi zaskoczyć ;) Quote
cockermanka Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Spanielowy włos po strylce zmienia swoją strukturę - niestety na gorsze....i rzeczywiście pielęgnacja tak aktywnego psa z takim trudnym włosem jest męcząca.... Quote
anii Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Sunday wyglada cool :loveu: A co do exspotu. Ja uzywam na swoim psie od kilku lat. Frontline w ogole nie dzialal, wet (calkiem przypadkowy) polecil exspot i strzal w 10. A gdzie obiecane foteczki!? :diabloti: Quote
Rauni Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 Foteczki :cool3: Najpierw trochę z domowych, tj. ogródkowych pieleszy. Na spacery chodzimy wieczorami raczej, bo bladym świtem nie chce nam się wstawać, a w dzień upał zabija. Pańcia wietrzy pościel, a spaniel uważa, że to specjalnie dla niej: Vigo ze swoim ulubionym kotem: Sunday w całości i we frywolnym nastroju: Jak już człowiek wylezie na ten spacer, to można podziwiać tzw. piękne okoliczności przyrody: Strasznie lubię ważki, a one nie chcą współpracować i dać sobie zrobić fajnego zdjęcia... Spaniel w całości w okolicznościach przyrody: Cel spaceru: woda!!! Zadanie pańci: rzucać piłkę, rzucać, rzucać! A zadanie psów, to wiadomo: Yellow submarine, yellow submarine :loveu: Już wieczór zapadł, lecz psy się nie uśpiły: Quote
Hania Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Jakie super foty :multi: :multi: :multi: A ja przez Sundaj pozazdrościłam Ci spaniela ia mam w domu na tymczasie coś takiego www.smykpies.blox.pl Quote
Rauni Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 O, jakie ładne coś :) I z tego co czytam, to również fajne :loveu: Quote
Hania Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Bardzo fajne :p . I bardzo miłe :p Przepraszam za OT - ale czy Wy też nie mozecie edytować swoich wiadomości? Quote
PATIszon Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Rauni, witaj w klubie szczesliwych posiadaczy chlopakow...:cool3: I jaka sliczna ostrychana Spaniel! Ja ostrychalam Pudlowa i przestali sie do mnie na pudlach odzywac:evil_lol: Quote
Asia & Ginger Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 [quote name='Rauni']Pańcia wietrzy pościel, a spaniel uważa, że to specjalnie dla niej: Ale cwaniara! :evil_lol: Sundayka jest nie do podrobienia. :loveu: [quote name='Rauni'] Najlepsza psia zabawka... :lol: Quote
Asia & Ginger Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 PATIszon napisał(a):I jaka sliczna ostrychana Spaniel! Ja ostrychalam Pudlowa i przestali sie do mnie na pudlach odzywac:evil_lol: Nie no, my się odzywamy... jeszcze. :evil_lol: Quote
PATIszon Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 asia_pie napisał(a):Nie no, my się odzywamy... jeszcze. :evil_lol: Bo jej nie widzieliscie :eviltong: Quote
gonek Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 fotki jak zwykle :loveu: fryzura Sundaykowa super, a jaka miła w dotykuuu (ta fryzura:p ) Quote
Rauni Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 [quote name='PATIszon']Rauni, witaj w klubie szczesliwych posiadaczy chlopakow...:cool3: I jaka sliczna ostrychana Spaniel! Ja ostrychalam Pudlowa i przestali sie do mnie na pudlach odzywac:evil_lol: Cześć Pati :lol: Jak się czujesz, ciężarówko? Imię wybrane? (ale Ty przynajmniej masz już jedną dziewczynkę...). [SIZE=2]Właśnie jak widziałam Twoje ośmiotygodniowe pudlątko z fryzurką na lwa to się zastanawiałam, czy wytrwasz w tych wysiłkach :eviltong: Quote
Dinusia Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Sundaykowi ladnie w kazdej fryzurze :) ale jej dawnego wlosa to tylko pozazdroscic, a raczej jego ilosci... nam by sie troche przydalo ^^ Quote
Asti Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 A ja już od dłuższego czasu zastanawiam się, czy ja Was gdzieś nie widziałam xD Taa... "Z psem za pan brat", gdzie pomyliłam owczarka pirenejskiego z pikardyjskim :D Nie ma co... ;) Pamiętacie ten przebieg? ;) http://pl.youtube.com/watch?v=vXGBVcM60y4 *** A psiaczki masz prześliczne! Gratuluję im takiej pańci :) Quote
Recommended Posts