Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asia_pie napisał(a):
Cockermanka, pewnie, że nie jesteś osamotniona, ja też wolę cockerki "zarośnięte". Urok cockerków kryje sie między innymi właśnie w ich pieknej szacie. :loveu:

Wiecie co, mam taki fajny płaszcz na zimę, bardzo ładny i bardzo mi w nim do twarzy, ale latem jakoś w nim nie chodzę ;-)
Wygolone górą ;-)

Posted

Litościwie poczekam jeszcze z tydzień, zanim pokażę Sunday w całej okazałości, może do tego czasu trochę ząbki się wyrównają :evil_lol: :eviltong:

Ech, tak z urody to ona mi się bardziej podoba kudłata, ale przypuszczam, że musiałabym naprawdę mieć trochę więcej zacięcia/czasu/umiejętności/pieniędzy, żeby ten jej włos utrzymać w odpowiedniej formie. Dla mnie pod tym względem Vigo jest ideałem: kudłaty, a nic nie trzeba przy nim robić. :loveu:

Posted

Marta i Wika napisał(a):
Wygolone górą ;-)

heh...zapewne nie wiesz,że włos cockera raz "zjechany" maszynką jest już zepsuty na całe życie....

Ale nie zmienia to faktu,że Sundayowa to moja ulubienica :loveu:

Posted

cockermanka napisał(a):
heh...zapewne nie wiesz,że włos cockera raz "zjechany" maszynką jest już zepsuty na całe życie....

czyli co? spaniele się trymuje żeby włos zachował swoją strukturę?

Posted

Justa napisał(a):
czyli co? spaniele się trymuje żeby włos zachował swoją strukturę?

Problem w tym, że ze spanielami się robi WSZYSTKO tzn. gdzieniegdzie strzyże, gdzieniegdzie goli, gdzieniegdzie trymuje... moim zdaniem jest to jedna z bardziej pracochłonnych ras, jeśli chodzi o utrzymanie kudłów (oczywiście jeśli się chce mieć psa w kondycji wystawowej). W przypadku Sunday to akurat golenie już niewiele zmienia, bo u niej włos i tak stracił prawidłową strukturę po sterylce.

Cockermanka, Sundayowa to ja. Tak się nazywam :evil_lol: i niektórzy w telefonach mają tak wpisane: Olga Sundayowa :). Sunday to Sunday, albo Sundayek :lol:

Posted

[quote name='Justa']czyli co? spaniele się trymuje żeby włos zachował swoją strukturę?
Przede wszystkim się skubie.Niewielkie fragmenty się strzyże,gdzieniegdzie się degażuje i trymuje - to rzeczywiście bardzo pracochłonna rasa :roll:

Rauni - sorki za Syndayową :oops: ale i tak obie Was bardzo lubię,więc nie odbiegłam od prawdy ;)

Posted

cockermanka napisał(a):
Przede wszystkim się skubie.Niewielkie fragmenty się strzyże,gdzieniegdzie się degażuje i trymuje - to rzeczywiście bardzo pracochłonna rasa :roll:

O jejku, to nie sądziłam, zę aż tyle przy nich roboty. Sądziłam, że sznaucery są pracochłonne, a tutaj takie zaskoczenie :crazyeye:

Posted

Hm, no sądzę, że wyskubanie, popodcinanie i reszta zabiegów pielęgnacyjnych ras szorstkowłosych moze być równie pracochłonna.
Ja Galine golę i sama w domu trochę podtrymowuję, ale włos ma nadal szorstki, nie wiem z czego to wynika:roll:

Ale ja tutaj czytam że Sundayek sie kołtuni w życiu codziennym jak się jej nie wyczesze raz dziennie czasami nawet :crazyeye: To ze sznaucerem takich problemów nie ma :shake: Jak to życie potrafi zaskoczyć ;)

Posted

Sunday wyglada cool :loveu:

A co do exspotu. Ja uzywam na swoim psie od kilku lat. Frontline w ogole nie dzialal, wet (calkiem przypadkowy) polecil exspot i strzal w 10.

A gdzie obiecane foteczki!? :diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

Foteczki :cool3: Najpierw trochę z domowych, tj. ogródkowych pieleszy. Na spacery chodzimy wieczorami raczej, bo bladym świtem nie chce nam się wstawać, a w dzień upał zabija.

Pańcia wietrzy pościel, a spaniel uważa, że to specjalnie dla niej:

Vigo ze swoim ulubionym kotem:

Sunday w całości i we frywolnym nastroju:

Jak już człowiek wylezie na ten spacer, to można podziwiać tzw. piękne okoliczności przyrody:

Strasznie lubię ważki, a one nie chcą współpracować i dać sobie zrobić fajnego zdjęcia...

Spaniel w całości w okolicznościach przyrody:

Cel spaceru: woda!!! Zadanie pańci: rzucać piłkę, rzucać, rzucać!

A zadanie psów, to wiadomo:

Yellow submarine, yellow submarine :loveu:

Już wieczór zapadł, lecz psy się nie uśpiły:

Posted

Rauni, witaj w klubie szczesliwych posiadaczy chlopakow...:cool3:

I jaka sliczna ostrychana Spaniel!
Ja ostrychalam Pudlowa i przestali sie do mnie na pudlach odzywac:evil_lol:

Posted

[quote name='PATIszon']Rauni, witaj w klubie szczesliwych posiadaczy chlopakow...:cool3:

I jaka sliczna ostrychana Spaniel!
Ja ostrychalam Pudlowa i przestali sie do mnie na pudlach odzywac:evil_lol:

Cześć Pati :lol: Jak się czujesz, ciężarówko? Imię wybrane?
(ale Ty przynajmniej masz już jedną dziewczynkę...).

[SIZE=2]Właśnie jak widziałam Twoje ośmiotygodniowe pudlątko z fryzurką na lwa to się zastanawiałam, czy wytrwasz w tych wysiłkach :eviltong: