Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kaszlu nie ma, ale wcześniej jak dostawała a to parówkę a to pasztecik to łapała z palcami, a teraz mieli i mieli i wypluwa proszki:(

To problem, że tak się suni gust zmienił, a lekarstwa trzeba brac. Jak sobie teraz radzisz? Moze zamiast paszteciku i paróweczki cos innego?

Posted

Nie miałabyś wyboru, gdyby sunia nie chciała jeść, ale jak wcina i to razem z lekarstwami, to super.Dobrze, ze suczyna ma apetyt.Nic nie raduje bardziej niż wyczyszczona miseczka przez "głodnego" psiaka.No, moze tylko dobra KUPA może się z tym równać...hahaha[attachment=17800:victory.gif]

Jakie lekarstwa dajesz Soni?

Posted

Dostaje przeciwbólowe i przeciwzapalne na raka, bo na chemie się nie zdecydujemy, i esseliv na wątrobę. To starszy psiak nie ma co trć ją chemią, która i tak jej nie pomoże.

Posted

[attachment=17802:11111111111.gif]

Mądry lekarz i mądra Olena.

Też tak uważam. Sabcia jest w dobrych rekach i niech sobie zyje babula,wcinając parówki nafaszerowane lekami. Buziaki dla Was

• 1 month later...
Posted

Sonia idzie na wizytę do swojego onkologa we wtorek. Guzek rośnie, krwawi i leci ropa, dodatkowo często jest niespokojna, gryzie jak bierze sie ją na ręcę w celu wsadzenia na łózko (inaczej kręci sie do oporu zamiast położyć koło łóżka) - dlatego kładę koc na podłogę ona na niego wbiega, otaczam ją kocem i wsadzam tak na łózko. Często zanim wybierze pozycję dobrą zmieni ją z 10 razy, czasem biega po domu mimo iż nie chce siku ani tego drugiego. Zobaczymy...

• Upvote 1
Posted

Soniu i Olu, Olu i Soniu- jestem myślami z Wami i trzymam kciuki za wtorkową wizytę.Biedne te starowinki, a Ty zawsze z nimi jesteś na dobre, a raczej na złe w ich starości i dolegliwościach.

Posted

Pan doktor powiedział, że nowych zmian na rtg nie widać, skonsultuje się z radiologiem, czy to aby na pewno można zaliczyć do przerzutów. Usg się nie udało, bo miała za dużo gazów - zupełnie zapomniałyśmy że musi być na czczo a ona tak zebrała przy obiedzie że zjadła sporo. Guzek urósł i jest nieciekawy, dostała nowe proszki przeciwbólowe nowej generacji, antybiotyk, probiotyk i preparat osłonowy na wątrobę. Mamy się zastanowić nad chemią, taką mała dawką która aż tak nie powinna zaszkodzić. I tak Soniusia na razie jakoś żyje. W nocy wstawała dwa razy, raz mi się wywinęła z koca i zawyła, już się boję ją dotykać:(

Posted

Witam witam nową Ciocię!

Dzisiaj Sonia w nocy wstawała dwa razy, raz na siusiu, a potem jak już się położyła przypomniała sobie że chce jej się pić. Ze znoszeniem jej z łózka nie mam problemu, ale wnoszenie często kończy się gryzieniem, pewnie ona się napina ja ją mocniej trzymam i to stąd. Bo tak nie jest źle. 

Posted

Odwiedziłam Was nocną porą, obejrzałam biedną-byłą biedną- Sonię w schronisku i sprawdziłam, czy teraz nie potrzebuje wybrać się na siku lub pić.Olu, możesz spać spokojnie. Czuwam nad Waszym snem.Jak rano ze spacerami? Chce Królewna wyjść, czy nie ma na to ochoty i sił?

Posted

Odwiedziłam Was nocną porą, obejrzałam biedną-byłą biedną- Sonię w schronisku i sprawdziłam, czy teraz nie potrzebuje wybrać się na siku lub pić.Olu, możesz spać spokojnie. Czuwam nad Waszym snem.Jak rano ze spacerami? Chce Królewna wyjść, czy nie ma na to ochoty i sił?

Jestem i ja u Sabuniu.
Wczesniej nie znałam jej watku.
Szkoda, ze poznaje ja w takim momencie...
Przesyłam Wam ciepłe myśli dziewczynki.

Dzięki że jesteście. Sonia oczywiście niestety dla mnie wyciągnełą mnie na spacer o 2 i 6:(, niby nic, ale jakoś niespokojnie śpi ostatnio, może ją boli jak leży na boku:(

Posted

Dzięki że jesteście. Sonia oczywiście niestety dla mnie wyciągnełą mnie na spacer o 2 i 6:(, niby nic, ale jakoś niespokojnie śpi ostatnio, może ją boli jak leży na boku:(

Sonia zażyczyła sobie wyjść na autentyczny spacer pod chmurkę nocną porą  czy to było domowe siku? Jak chce nocnych spacerów, to nie jest źle.Gorzej z Tobą....