Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdjecie mi sie nie otwiera:(.
Dzis bylysmy na spacerze podczas burzy - wrazenia na Soni zadnego nie zrobila, to juz cos, mam nadzieje, ze mieszkanie nie zdemolowane mimo wszystko;).

Posted

przelałam 35,00 na konto podane przez Paule czyli konto Koosiek dla podratowania budżetu. Jak kaska dojdzie proszę o potwierdzenie.

pozdrowienia z 3city dla dzielnej Sabuni

Posted

Secia dziękuję.

Przepraszam za off:

Ciocie, pilnie potrzebna wasza pomoc! Poszukuję chętnej osoby, która mogłaby przeprowadzić wizytę przed adopcyjną w miejscowości Palmiry- to ok.25km od Warszawy. Warszawskie ciocie, liczę na was!:smile: Pisze proszę na PW lub 607350567, jeśli możecie podjechać na wizytę lub jeśli znacie zaufaną osobę, która mogłaby sprawdzić dom. Malutka Emi czeka...

Posted

Przeczytałam historię maleńkiej Grudki na FB i od razu skojarzyła mi się z Sabcią - Sonią. Tylko ta malutka sunia (psie dziecko jeszcze) przeżyła horror, jak ktoś na silę chciał jej nóżkę "wyprostować" i połamal jej kolejny staw ... po czy m po prostu ją zostawił aż kości się same krzywo pozrastały. Z czasem w ogóle pieska wyrzucona na drogę :( Oto linkhttp://www.facebook.com/event.php?eid=239952556026201

Posted

Witamy ciotki, wiem ze obiecalam zdjecia i filmiki i obiecuje w koncu je wgrac!
Sonia wczoraj byla u weterynarza na czyszczeniu uszu, znowu bylo latanie po gabinecie do sufitu, trzymalismy ja we troje, piana z pyska, rzucanie glowa o blat, ech, ale uszka piekne i czyste, gorzej ze i ja mam je czyscic w domu - to dopiero bedzie zabawa. Ponadto wczoraj przyszla do nas do domu ciocia, Sonia ja poznala na dzialce, zreszta na dzialce S. jest bardzo goscinna, macha ladnie ogonem, nie zaczepia, bo widocznie tam tez jest w goscine, ale dom to dom. Mnie jeszcze nie bylo i ciocia mowi ze nie mogla wejsc do domu bo S. na nia warczala i szczekala, wierzyc mi sie nie chcialo zwlaszcza ze potem siedzialysmy wszystkie w pokoju, ale jak zaprosilysmy ciocie na jedzenie do pokoju obok to Sonia zaczela warczec i szczekac, wiec mimo iz od wczoraj ma byc na diecie bo ma chyab alergie pokarmowa (drapie sie ze az lozko sie trzesie) to ciocia miala szanse na podtluczenie jej i dawanie kielbasy, potem jak poszla do lazienki i wracala to S. nadal tak podszczekiwala ale i machala ogonem, ale juz jak S. lezala przedpokoju i ciocia przeszla obok to z zebami poleciala do lydki, tylko nic nie zrobila. Jestem normalnie zalamana. Niestety jeden z domownikow na poczatku juz zrobil maly blad bo jak pies zaczal szczekac to nachylil sie do niej i zaczel ja glaskac i mowic ze ciocia jest dobra, wiec ja powiedzialam by absolutnie tego nie robic bo pies wtedy wie ze szczekajac robi dobrze. Wiec przy kazdym warknieciu mowilam nie wolno, albo podnosilam glos, tylko nie wiem czy to cos zadzialalo. Troche sie boje, bo co prawda nie byla to taka agresja jak przy facecie od wymiany drzwi, ale mimo wszystko, nie wiem co bedzie np za pol roku, podejrzewam ze rudego psa znad morza to mi nie wpusci a jak gosci tez nie to swieta spedzi w kagancu:(.
Jeszcze bylysmy wieczorem na spacerze i jak zobaczyla owczarka z odleglosci kilometra to tak wyrwala ze az sie kurzylo, nie zwracala uwagi na moj krzyk, w koncu jak zobaczyla ze nie ma szans to przystanela w bezpiecznej odleglosci, wariatka! Ech robi nam sie odwazna za bardzo. Ludzie na spacerze jak ja widza to leca, ze taki biedny piesek i od razu do glaskania - co to za moda, a jak ona kogos ugryzie to przeciez pretensja bedzie do nas...
Takze oto jak Sonia wszystkie ciotki pozdrawia;), zapraszamy na wizyte poadopcyjna;p.

Posted

A ja chwalę Sonię. Dzielna kobiecina, dba o swoje terytorium, pilnuje porządku na spacerach i pokazuje, kto tutaj rządzi.
Jak się komuś nie podoba, to niech uważa, bo Sonia ma zęby- babula. dzielny pies czyli sunia.
Buziaki od ciotki Danki. Sonia jest po to , by ją kochać i rozpieszczać, a nie tresować, ciotko OlU!!!
Na spacerach mów, że gryzie, bo nie wiadomo, czy nie chapnie. Ten sam problem mam z Oskarem- śliczny piesek, pogłaskajmy pieska, a potem wrzask malucha i gryzienie przez ślicznego pieska ze strachu gotowe.

Posted

danka4u1 napisał(a):
A ja chwalę Sonię. Dzielna kobiecina, dba o swoje terytorium, pilnuje porządku na spacerach i pokazuje, kto tutaj rządzi.
Jak się komuś nie podoba, to niech uważa, bo Sonia ma zęby- babula. dzielny pies czyli sunia.
Buziaki od ciotki Danki. Sonia jest po to , by ją kochać i rozpieszczać, a nie tresować, ciotko OlU!!!
Na spacerach mów, że gryzie, bo nie wiadomo, czy nie chapnie. Ten sam problem mam z Oskarem- śliczny piesek, pogłaskajmy pieska, a potem wrzask malucha i gryzienie przez ślicznego pieska ze strachu gotowe.

Ja na spacerach też nie pozwalam, żeby mojego psa głaskano, bo może chapnąć. ;d Ale mimo wszystko to dość niebezpieczne. Mój pies też nie wpuszcza nikogo spoza rodziny. I to mi się podoba, ale do Sońki przyjechała rodzina...

Posted

To Sonia taka groźna potrafi być? A mi pozwoliła pogłaskać się po główce:) a potem położyła się obok i odpoczywała, po tym jak ciotka Tofikowa przyjechała za wcześnie i Sonia biegła na spotkanie:) Olena przepraszam że ja tak od razu wyciągnęłam łapska do głaskania, mogłam zapytać.

Posted

danka4u1 napisał(a):
Przecież taki agresywny pies zaraz zeżre te drzwi..szkoda pracy i pieniędzy. Raczej kaganiec jakiś sprezentujmy Soni- Sabci..

Oj tam kaganiec. :D Trzeba Sońkę nauczyć, że niektórzy "intruzi" na jej terytorium są dobrzy. :)

Ciocie, pilnie szukam kogoś zaufanego z Gryfic. Znacie?

Posted

danka4u1 napisał(a):
Przecież taki agresywny pies zaraz zeżre te drzwi..szkoda pracy i pieniędzy. Raczej kaganiec jakiś sprezentujmy Soni- Sabci..

Sonia to mądra dziewczynka, drzwi nie żre, tylko ludzi :evil_lol:

Posted

Selenga napisał(a):
Sonia to mądra dziewczynka, drzwi nie żre, tylko ludzi :evil_lol:

Po co ma jeść drewno, skoro mięsko próbuje wedrzeć się do domu. :diabloti: :evil_lol: