Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ilon,wyjaśnij prosze czy zaszła jakas pomyłka z telefonami bo na watku podałaś numer do kontaktu w sprawie psiaków który jest inny niz w podanymmi przez Ciebie linku ogłoszeniowym dla Marcelka.
w ogłoszeniach Marcela dałam telefon z podanego linku a w ogłoszeniach Lalucha z wątku,czy tak ma zostac czy pozmieniac telefony?

Posted

danka1234 napisał(a):
ilon,wyjaśnij prosze czy zaszła jakas pomyłka z telefonami bo na watku podałaś numer do kontaktu w sprawie psiaków który jest inny niz w podanymmi przez Ciebie linku ogłoszeniowym dla Marcelka.
w ogłoszeniach Marcela dałam telefon z podanego linku a w ogłoszeniach Lalucha z wątku,czy tak ma zostac czy pozmieniac telefony?

Danusiu, ogłoszenia wolę żeby były na numer 515778043 ..taki specjalny dodatkowy tel na takie cele ..
do kontaktu dla osób z dogo podałam mój prywatny numer .. ale wolę go nie upubliczniać w ogłoszeniach .. poza tym łatwiej mi zarządzać połączeniami ..

dziękuję Ci bardzo za ogłoszenia dla psiaczków :)

EDIT

wyedytowałam pierwsze posty i zmieniłam w nich numer telefonu na ten do ogłoszeń :)

Dodatkowo Isadora zamieściła niniejszy klub jamników na FB przekierowując na wątek :) - dzięki Dor!! - dlatego lepiej było ujednolicić dane kontaktowe :)

Posted

danka1234 napisał(a):
Zatem tak;
Marcel miał zrobione wszystkie ogłoszenia z numerem 515...
Laluchowi w ogłoszeniach zmieniałam juz numer na ten sam,prócz -adopcja psa bo tam nie ma funkcji edytuj.

super, dziękuję :)

Posted

Frytka pojedzie najprawdopodobniej w najbliższą sobotę, ale decyzje jeszcze nie zapadły .. dziś zbadam jak się Frytka czuje po zabiegu i czy wszystko ładnie się goi ..

Nadal szukam sponsora na pokrycie części kosztów transportu ;)
Czy ktoś wrzuci pieniążek dla Frytki na podróż??

Posted

KarOla, wszyscy mi mówią, że Marcelek to grzeczny i spokojny, niezaczepny, cichy starszy pan.
Ilekroć Go odwiedzam właśnie to potwierdza ..

dziś nie zdążyłam do schroniska przed zamknięciem, więc nie byłam u Frytki, ale nie mam żadnych niepokojących sygnałów od kierowniczki (na pewno by zadzwoniła), więc zakładam, że zabieg udany i wszystko goi się ładnie ..

Posted

przy okazji wklejam świeżuteńki apel ::

sunia porzucona w lesie, w szoku-szuka domu! Wwa/prześlij dalej!!!

[FONT=Arial]Znaleziona, w ciężkim szoku , w lesie, razem z "wyprawką" (miskami, obrożą, świadectwem szczepienia, torbą do transportu zwierząt i reklamówką z suchą karmą) sunia pilnie szuka domu. Ma około roku, rozmiar większego kota, jest przemiła, ale wymaga wychowania.

pilnie szuka domu - osoba, która ją znalazła sama ma już 3 psy i nie może długo jej zatrzymać! Prosimy o pomoc!

KONTAKT:
[/FONT]
[FONT=Arial]506125248
izaopa8@wp.pl

szukamy Belli dobrego domu, z którego nikt już jej nie wyrzuci.....
[/FONT]

Jeżeli nie możesz adoptować Belli prosimy, prześlij wiadomość dalej....

Posted

ilon_n napisał(a):
(...)KarOla, wszyscy mi mówią, że Marcelek to grzeczny i spokojny, niezaczepny, cichy starszy pan.
Ilekroć Go odwiedzam właśnie to potwierdza .. (...)

A czy można mu zrobić w schronie badanie krwi?

Posted

mogę wykonać Mu to badanie we własnym zakresie .. w schronie pobiorą tylko krew, resztę muszę wykonać w laboratorium na zewnątrz i na własny koszt ..
a jak dokładne badanie krwi masz na myśli??

Posted

KarOla, mówisz i masz ... Marcel ma już zrobione badania krwi :)

Morfologia bardzo ładna, wykazała jedynie nieznaczny stan zapalny, na który Marcel dostał właśnie 10 tabletek antybiotyku (oczywiście nie wszystkie na raz ;) do podawania przez kolejne dni)

Wet pozaschroniskowy obejrzał dziś Marcela i uznał, że jedyne co Mu się może przydać z zabiegów, to oczyszczenie zębów.
No ale w tym wieku to już wszystkie psy mają taką potrzebę i oby inne były w równie dobrej kondycji.
Sierść Marcela jest w ładnym kolorze i nawet lśniąca. Chłopak nie jest wychudzony. Ma energię na spacery. Tylko w boksie leży jak beta. Jest spokojny, cichy i niekłopotliwy.

I jeszcze jedna nowinka!! Lalucha nie ma już w schronisku!! - został wyadoptowany!!!

Posted

[quote name='danka1234']a wiadomo do jakiego domu poszedł,chyba nikt nie spradza tych domków które zabieraja psy ze schronisk?
Czy reszta psiaków które zostały maja jakies ogłoszenia?[/QUOTE]

Danusiu, niestety nie mam danych o domu, do którego trafił Laluch. Po prostu szukałam Go dzisiaj w schronie i nic .. więc zapytałam w biurze i dostałam informację, że wyszedł do domu. Dopytałam na ile mogłam, ale poza tym, że dom w Toruniu niczego więcej nie wolno im było mi przekazać :/
A nasz schron nie prowadzi polityki monitoringu domów. Mam nadzieję, że na razie.

Pozostał Marcel i prawie-jamniki. Z nich tylko Marcel ma ogłoszonka :) dzięki Tobie.