Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kbk napisał(a):
Czemu jest problem z domami dla staruszków? :/

gdyby to nie wymagało od ludzi dodatkowego wysiłku, to pewnie również nie oddawaliby tych biednych staruszków do schroniska ..
niestety ludzie są zbyt wygodni, zbyt egocentryczni i wolą pozbyć się "balastu" .. takie pieski robią się ślamazarne, mają lepsze i gorsze dni, zaczynają chorować .. a po co to komu?? lepiej wywalić, uśpić, oddać do schroniska ..

a adoptować staruszka? po co staruszka jak można pięknego, młodego, zdrowego, którym można sie pochwalić .. a staruszkiem jedynie powstydzić ..

tak jest statystycznie ukształtowane myślenie ..

Posted

niestety masz racje ja mam takiego jamola 11 może 12lat i zanic go nie oddam ale ludzie są różni moja sąsiadka 84 lata ma psa staruszka teraz go lecze pani go kocha ale emerytura niestarcza dla niej o psie nie mówiąc ja karmie i lecze.jak pani po prosiła syna o pomoc to psa chciał uśpić polska rzeczywistość. z warszawy jest ciocia Neris,Isadora7,tanitka

Posted

jeszcze ciocia mru i DIF a jak sama chcesz kogoś poszukać to wpisz w google dogomania+warszawa i wyskoczy ci w drugim lub trzecim poscie mapa dogopomocy bo nie którzy oferują wizyty tylko w nie których dzielnicach

Posted

no to chyba nici z tej adopcji, bo albo to dziwny zbieg okoliczności, że są dwie panie z Muranowa, które szukały sobie jamniczki,
albo ta sama pani z Muranowa dziś przygarnęła sobie inną jamniczkę a nas wcale o tym nie raczyła powiadomić.
A już na pewno zbiegiem okoliczności jest to, że się o tym dowiedziałam .. od zupełnie niewtajemniczonej osoby .. :/
"che stronzo!!!"

Posted

zwracam honor :)
takie zbiegi okoliczności jednak są możliwe :)
przeprowdziłam dzis mini-dochodzenie i wyszło jednak, że 2 różne panie, które mieszkają niemal na tej samej ulicy szukały sobie jamniczki!!!
nasza Axa nadal ma szansę na domek w 'stolycy' ;)

Posted

Isadora7 napisał(a):
Wąteczek ten mi się gdzieś zawieruszył :)
Allegro chce robić i szukałam.

Ooo, to ja się bardzo cieszę, że z taka determinacją szukałaś moich psiunów ;)
i że allegro im szykujesz .. :)
ogromniaste dzięki
i tylko podpowiem, że Axy chwilowo nie ogłaszamy, bo może do domku pojedzie .. reszta jak najbardziej :)