Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rozsyłam apel .. ale wczoraj coś mnie "ukrzyżowało" .. video na YouTube .. Dor, Ty wiesz, które .. "Kot kaskader" .. (koleś usunął już video, ale na szczęście zawiadomione portale wykonały już kopie)
to dopiero jest bestialstwo i zwyrodnialstwo ..

całą noc pisałam zawiadomienia do różnych organów, fundacji, portali, gazet, tv ..
spać nie mogłam z bezsilności .. to pisałam ..

na szczęście jest już reakcja .. i oby dorwali tego pogiętego drania!!

dostałam dziś rano informację zwrotną, cytuję::

"Dziękujemy za informację. Przekazaliśmy materiał dowodowy do Centrum
Monitoringu treści zakazanych w internecie w celu zablokowania filmu i
ujawnienia jego autora w związku, z naruszeniem określonych przepisów
ustawy o ochronie zwierząt - świadomym dopuszczeniem do znęcania nad
zwierzęciem i propagowania scen okrucieństwa wobec zwierzęcia.
Piotr Jaworski
Krajowy Inspektorat TOZ"

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8872992,_Kto_jest_wiekszym_hardkorem__kot_czy_kotobojca__.html

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/trojmiasto/gdynia-policja-bada-sprawe-sadystycznego-filmu,1,4092565,region-wiadomosc.html

Posted

Dziś popołudniu zadzwonili ludzie w sprawie adopcji Krecika!!!
Obserwowali Jego allegro jeszcze przed świętami .. szlag by to trafił!!!
Pewnie przeszkadzałby na święta ..

Posted

ilon_n napisał(a):
Dziś popołudniu zadzwonili ludzie w sprawie adopcji Krecika!!!
Obserwowali Jego allegro jeszcze przed świętami .. szlag by to trafił!!!
Pewnie przeszkadzałby na święta ..

Tego sie bałąm, nie mogę przestać o nim myśleć. Miał kilkunastu obserwatorów na wszystkich edycjach aukcji. Do mnie ludzie tez pisali przez allegro. Nie mogę się pozbierać, tak było blisko :(

Posted

Dor, ja Cię teraz bardzo proszę o anons dla tej rudej jamniczki .. to koleżanka z kojca Krecika .. przeflancowali ją po tym Krecikowym zgonie do innych suk. Stres za stresem ..

Ona ma około 10 lat, jest w dobrej kondycji, całkiem pulchna.
Pozostawiona uwiązana w miasteczku akademickim z obrożą i smyczą .. na mrozie na początku grudnia!!

Prosiłam, by jutro ją wet dokładniej obejrzał i ocenił.

Fotki suni w poście #349

Posted

oczywiście :-) ja to wiedziałam właściwie po "pierwszej nocy" :-), ale jeszcze musiał zrozumieć mój mąż. Marcel to jednak grubszy cwaniak - poprzytulał się, porozdawał całuski i Pan kupiony

Posted

[quote name='werenn']oczywiście :-) ja to wiedziałam właściwie po "pierwszej nocy" :-), ale jeszcze musiał zrozumieć mój mąż. Marcel to jednak grubszy cwaniak - poprzytulał się, porozdawał całuski i Pan kupiony

:) bomba wieści .. Marcelino Ty cwaniaczku - wszystkie chwyty dozwolone ;)
Dzięki werenn!!
Zwłaszcza po stracie Krecika, to jak balsam na ranę!!

Posted

[quote name='ilon_n']Dor, ja Cię teraz bardzo proszę o anons dla tej rudej jamniczki .. to koleżanka z kojca Krecika .. przeflancowali ją po tym Krecikowym zgonie do innych suk. Stres za stresem ..

Ona ma około 10 lat, jest w dobrej kondycji, całkiem pulchna.
Pozostawiona uwiązana w miasteczku akademickim z obrożą i smyczą .. na mrozie na początku grudnia!!

Prosiłam, by jutro ją wet dokładniej obejrzał i ocenił.

Fotki suni w poście #349

Wieczorkiem zrobię

[quote name='werenn']oczywiście :-) ja to wiedziałam właściwie po "pierwszej nocy" :-), ale jeszcze musiał zrozumieć mój mąż. Marcel to jednak grubszy cwaniak - poprzytulał się, porozdawał całuski i Pan kupiony

[quote name='ilon_n']:) bomba wieści .. Marcelino Ty cwaniaczku - wszystkie chwyty dozwolone ;)
Dzięki werenn!!
Zwłaszcza po stracie Krecika, to jak balsam na ranę!!

Nawet nie wiem co powiedzieć ze wzruszenia

Posted

myślę, że przewazyło zgranie psiaków. Marcel najpierw terroryzował Bonda, ale potem zrozumiał, że "nie tędy droga" i że podbić serce pana można tylko tak:

i tak:

a przede wszystkim tak

Bond uprzejmie przeprasza za widoki jego tyłów

Posted

No kulałam 5 minut z ostatniego podpisu pod zdjęciem ;)

wszystkie widoki zacne i godne nowego powiedzenia:
zgadzają się jak pies z psem ;)

Wszystkim życzę pomyślności w Nowym Roku, samych dobrych decyzji, spełnienia zamierzeń, dużo sił i zdrowia na wszystkie 365 dni .. no i wielu tak udanych adopcji :)

Happy New Year!!

Posted

Moja wielka psica przez te huki i wystrzały zapomniała o siusianiu przez prawie dobę .. wychodziłam z nią na spacer, ale ona w tej panice nawet nie przykucnęła ani razu .. nie wiem jak ona to wytrzymuje, ale w domu też nie popuściła .. za to mały Trollo w ogóle zero przejęcia .. dziwił się dużej, ale na szczęście nie przejął jej zachowań, bo zazwyczaj jest z niego kopiarka - Kaira to dla niego 'wielki' autorytet ;)

A koty zupełnie to nie obeszło ..

I jeszcze noworoczne mini-orędzie ;) ..
oby ten rok przyniósł wszystkim dużo satysfakcji, pomyślnych realizacji wszystkich planów i dużo uśmiechu !! zaś zwierzakom poprawy poprawy poprawy .. ich losu, bytu i traktowania w tym pięknym kraju .. i globalnie!

Posted

Dorotko, Danusiu, dziękuję Wam za reklamę suni.
Już rozsyłam ją na FB.

Pomyślę też nad tekstem.

A propos huków .. dobrze, że tylko Ganga tak szalała .. bo kto miałby tyle skanerów?? ;)