Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie sobie przeglądam jakie ma Royal Canin rodzaje karm i znalazłam karmę z serii veterinary diet, a raczej jakiś proszek odżywczy. Zobaczcie, jakie są wskazania:
WSKAZANIA:
- Anoreksja :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
- Niedożywienie.
- Karmienie przez sondę.
- Niemożność pobierania pokarmu.
- Okres pooperacyjny.
- Ciąża, laktacja, okres wzrostu.
No, nie wiedziałam, że psy na anoreksję też cierpią :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Pewnie zalecane dla psich piękności, które aby być najpiękniejsze na wystawach, nabawiły się tego choróbska :cool3:

Posted

[quote name='justynia']
No, nie wiedziałam, że psy na anoreksję też cierpią :lol::lol:
No widzisz, człowiek się całe życie uczy... :razz:
Anoreksja to brak łaknienia, niekoniecznie spowodowany chorobą psychiczną (to co nazywane jest zwykle anoreksją u ludzi). Brak łaknienia może być spowodowany także jakąś chorobą np. przewodu pokarmowego, co u psów się zdarza... :roll:

Posted

Często ludzie sami powodują anoreksję,zmuszając niejadki do jedzenia.Np.karmiąc na siłę wywołuja złe skojarzenia związane z jedzeniem.Stąd tylko krok do choroby.

Posted

Jura chce sie chyba nabawić anoreksji. Ja rozumiem, że husky mało jedzą, ale bez przesady ja czasami musze stać przy jej misce aby ona zjadła porcję, którą Tito ma na derer :lol: .

Posted

[quote name='coztego']No widzisz, człowiek się całe życie uczy... :razz:
Anoreksja to brak łaknienia, niekoniecznie spowodowany chorobą psychiczną (to co nazywane jest zwykle anoreksją u ludzi). Brak łaknienia może być spowodowany także jakąś chorobą np. przewodu pokarmowego, co u psów się zdarza... :roll:
:crazyeye: Rzeczywiście człowiek uczy się całę życie :evil_lol:

• 4 weeks later...
Posted

justynia napisał(a):
Właśnie sobie przeglądam jakie ma Royal Canin rodzaje karm i znalazłam karmę z serii veterinary diet, a raczej jakiś proszek odżywczy.

A gdzie to znalazłaś? Możesz podać jakiegoś linka?

Posted

Moj pies jadl bardzo dlugo karme dla anorektykow z Hill'sa.Byl po coiezkiej chorobie a ta karma byla bardzo wysokokaloryczna i lekkostrawna.
Swietny pomysl.
Pies moze zjesc mało a zaspokaja to jego zapotrzeboiwanie na kalorie i skladniki odzywcze.