Dinusia Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 No my mamy zw ml :) i jestesmy zadowolone bo to nasza druga wystawa a w opisie mamy bardzo ladnie prezentowana ;) a to Fotki z Tucholi cockerow :) Tak Nela witala sie z pania sedzina ;) tylko nie patrzcie na moja glupia mine :/ Porownanie o rase :) jescze my ;) Czarna sunia po Golden Gate of Black Mirage ze mna :) I czarne suki :) Quote
Gazuś Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 .:::Gosia:::. napisał(a):Aż mi się nie chce pisać. Jestem wściekła. Znowu były jakieś gadanki przed wejściem na ring ( znaczy się suka pewnej apni co zdobyła lok. 1 była cała podziurawiona od pogryzień i wypukły grzbiet - ale... znajomość z sędzią.) . Jakie to neiuczciwe! Lokata 3/3, ocena doskonała i opis: Suka o dobrych proporcjach, dobrze umięśniona, o dobrej górnej i dolnej lini, o b. dobej klatce piersiowej i dobrej głowie, zgryz nożycowy, uzebienie pełne. Jeszcze do mnie mówił, ze Sonia jest po porstu świetna w statyce, tylko w ruchu gorsza, ale to przez to utykanie właśnie, kulała, bo skaleczyła łapę. Dlatego przegrałysmy. :roll: cóż. Hm, widzę, że niejedna zła dzisiaj... Tylko, że ja po Gdyni, jestem wściekła, że nie pojechałam do tucholi... A słowo - nieuczciwe - również bardzo do goldenów w Gdyni pasuje... Ma ktoś wyniki goldów z Tucholi? Prosze baaaardzo mocno! :lol: Quote
Dinusia Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Polna napisał(a):Dinusia super ;) Ile było suczek w klasie ? Same bylysmy ;) Quote
sylrwia Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Dinusia czy były wyżły węgierskie?? I jeśli tak czy możesz podać z katalogu jakie?? Quote
jovanna Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 nie bylo wyzlow wegierskich za niedlugo i ja foty wrzuce ... Quote
PSYLLA Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Czy ktoś może mi podać stawkę posokowców bawarskich? Z góry ślicznie dziekuje :) Quote
sylrwia Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 jovanna napisał(a):nie bylo wyzlow wegierskich za niedlugo i ja foty wrzuce ... jovanna bardzo dziękuję, szkoda, że nie było żadnego Quote
cisa&fritz Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 .:::Gosia:::. napisał(a):Aż mi się nie chce pisać. Jestem wściekła. Znowu były jakieś gadanki przed wejściem na ring ( znaczy się suka pewnej apni co zdobyła lok. 1 była cała podziurawiona od pogryzień i wypukły grzbiet - ale... znajomość z sędzią.) . Jakie to neiuczciwe! Lokata 3/3, ocena doskonała i opis: Suka o dobrych proporcjach, dobrze umięśniona, o dobrej górnej i dolnej lini, o b. dobej klatce piersiowej i dobrej głowie, zgryz nożycowy, uzebienie pełne. Jeszcze do mnie mówił, ze Sonia jest po porstu świetna w statyce, tylko w ruchu gorsza, ale to przez to utykanie właśnie, kulała, bo skaleczyła łapę. Dlatego przegrałysmy. :roll: cóż. Gosiu spokojnie:) Jestes pewna na 100% tego co piszesz? Jesli tak, to ok, ale jesli nie...poczekaj az opadna emocje:lol: To byla chyba Twoja trzecia wystawa, coz to jest:lol:? Przegrywa sie czesto, to normalne:) Jeszcze przyjdzie czas, ze bedziecie z Sonia, Cisowa polsiostrzyczka:loveu: wygrywac, ale daj sobie chwile! A swoja droga...nie wystawia sie kulejacej suni, nawet jezeli kuleje przez uraz mechaniczny...pamietaj, ze wyzlaki powinno sie oceniac w ogromnej czesc wlasnie w ruchu, wiec.....wykuruj Sonie i wracajcie do gry:cool3::lol: Przepraszam za lekka prywate;) Mozesz napisac stawke weim z Tucholi? Bede bardzo, bardzo wdzieczna. Gratulacje dla wszystkich wygranych i pozdrowionka dla tych mnie zadowolonych, Ania i szary gang Quote
gośku. Posted July 16, 2006 Author Posted July 16, 2006 Oj widać to było, widać... naprawdę. :roll: {mi śedzia powiedział, że Sona źle biega, ale to od kulawizny, bo normlanie jest dobra w ruchu, ale tamte psy? Przecież Argenteus GREY LADY RUBINELLE latała w powietrzu i się wyrywała, a Sona biegła równo, bez wyrywania, w z głową do góry, tylko utykała. więc ja nierozumiem :roll: cóż.} No ale co miałam zrobić, nie jechać na wystawę? Jechałam jeszcze z Diną i nie mogłam powiedzieć jej 'wybacz, nie jedizemy, bo Sona ma skaleczoną łapę, więc po co wystawiać mamy...?' ;) Ale wystawy nie żałóję w sumie. ;) Na najbliższe dni nie planuję żadnej wystawy, ewentualnie Sopot,a le nie ejstem pewna... Wiem, wiem, że nei zawsze się wygrywa, no ale byłam tym oburzona. ;) staweczka: PSY kl. Otw. ARYS z Rabsztyńskiego Wzgórza PSY kl. uż. NANI'S AMERICAN YANKEE PSY kl.Ch AMBER z Rabsztyńskiego Wzgórza SUKI kl. mł. NICE Gwiazda wschodu SUKI kl.poś. ARIA Bielańska Sfora SUKI kl. otw. ARMILLA ARABESKA z Weimarskiego dworu Argenteus GREY LADY RUBINELLE INGA Łiwiska Wiernej Rzeki SUKI kl.uż. ELBA Dobry Teren pozdrawiam i gratuluję! Quote
jovanna Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 no to czas na fotki :lol: to moja medalistka ;) Quote
paulinka13 Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 sliczne fotki:) dzieki bardzo:):):) sunia cudowna i gratulacje dla wszystkich:) Quote
Gazuś Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Jeszcze raz porsze o Goldeny! Przynajmniej psy, klasa otwarta i uzytkowa. Quote
megii Posted July 22, 2006 Posted July 22, 2006 może jż trochę póxno po wystawie, ale się dopisze ;) Nie podobało mi się jak mało gdzie. Na ringu beagli taki bałagan, że chyba sama pani sędzia nie wiedziała, kogo ocenia.. jeszcze w klasach było chyba w miarę ok, ale przy porównaniu.. omg, takiego bałaganu to ja w życiu nie widziałam :crazyeye: na dodatek p sędzia nakrzyczała na mnie jak na 13letnie dziewczę na dywaniku u dyrektora.. że przy psie na wystawie się nie klęka, tylko stoi, a on ma się sam ustawić. Wszystko fajnie, tylko wchodziłam na ring jako pierwsza i nikt mnie nie uprzedził o gustach sędziny- a wystarczyło normalnie powiedzieć i nie było problemu- pies stał, jak mu kazałam.. zeszłam z ringu w cięzkim szoku, nigdy więcej spotkania z tą panią. wróciliśmy z tytułem zwycięzcy młodziezy.. ale opis zrobiony tak na odczep się :/ Quote
Recommended Posts