Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No my mamy zw ml :) i jestesmy zadowolone bo to nasza druga wystawa a w opisie mamy bardzo ladnie prezentowana ;)
a to Fotki z Tucholi cockerow :)

Tak Nela witala sie z pania sedzina ;)
tylko nie patrzcie na moja glupia mine :/

Porownanie o rase :)

jescze my ;)

Czarna sunia po Golden Gate of Black Mirage ze mna :)

I czarne suki :)

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

.:::Gosia:::. napisał(a):
Aż mi się nie chce pisać. Jestem wściekła. Znowu były jakieś gadanki przed wejściem na ring ( znaczy się suka pewnej apni co zdobyła lok. 1 była cała podziurawiona od pogryzień i wypukły grzbiet - ale... znajomość z sędzią.) . Jakie to neiuczciwe!

Lokata 3/3, ocena doskonała i opis: Suka o dobrych proporcjach, dobrze umięśniona, o dobrej górnej i dolnej lini, o b. dobej klatce piersiowej i dobrej głowie, zgryz nożycowy, uzebienie pełne.

Jeszcze do mnie mówił, ze Sonia jest po porstu świetna w statyce, tylko w ruchu gorsza, ale to przez to utykanie właśnie, kulała, bo skaleczyła łapę.
Dlatego przegrałysmy. :roll:
cóż.

Hm, widzę, że niejedna zła dzisiaj... Tylko, że ja po Gdyni, jestem wściekła, że nie pojechałam do tucholi... A słowo - nieuczciwe - również bardzo do goldenów w Gdyni pasuje...

Ma ktoś wyniki goldów z Tucholi? Prosze baaaardzo mocno! :lol:

Posted

.:::Gosia:::. napisał(a):
Aż mi się nie chce pisać. Jestem wściekła. Znowu były jakieś gadanki przed wejściem na ring ( znaczy się suka pewnej apni co zdobyła lok. 1 była cała podziurawiona od pogryzień i wypukły grzbiet - ale... znajomość z sędzią.) . Jakie to neiuczciwe!

Lokata 3/3, ocena doskonała i opis: Suka o dobrych proporcjach, dobrze umięśniona, o dobrej górnej i dolnej lini, o b. dobej klatce piersiowej i dobrej głowie, zgryz nożycowy, uzebienie pełne.

Jeszcze do mnie mówił, ze Sonia jest po porstu świetna w statyce, tylko w ruchu gorsza, ale to przez to utykanie właśnie, kulała, bo skaleczyła łapę.
Dlatego przegrałysmy. :roll:
cóż.

Gosiu spokojnie:) Jestes pewna na 100% tego co piszesz? Jesli tak, to ok, ale jesli nie...poczekaj az opadna emocje:lol: To byla chyba Twoja trzecia wystawa, coz to jest:lol:? Przegrywa sie czesto, to normalne:) Jeszcze przyjdzie czas, ze bedziecie z Sonia, Cisowa polsiostrzyczka:loveu: wygrywac, ale daj sobie chwile!
A swoja droga...nie wystawia sie kulejacej suni, nawet jezeli kuleje przez uraz mechaniczny...pamietaj, ze wyzlaki powinno sie oceniac w ogromnej czesc wlasnie w ruchu, wiec.....wykuruj Sonie i wracajcie do gry:cool3::lol:
Przepraszam za lekka prywate;)

Mozesz napisac stawke weim z Tucholi? Bede bardzo, bardzo wdzieczna.

Gratulacje dla wszystkich wygranych i pozdrowionka dla tych mnie zadowolonych,

Ania i szary gang

Posted

Oj widać to było, widać... naprawdę. :roll:
{mi śedzia powiedział, że Sona źle biega, ale to od kulawizny, bo normlanie jest dobra w ruchu, ale tamte psy? Przecież Argenteus GREY LADY RUBINELLE latała w powietrzu i się wyrywała, a Sona biegła równo, bez wyrywania, w z głową do góry, tylko utykała. więc ja nierozumiem :roll: cóż.}

No ale co miałam zrobić, nie jechać na wystawę? Jechałam jeszcze z Diną i nie mogłam powiedzieć jej 'wybacz, nie jedizemy, bo Sona ma skaleczoną łapę, więc po co wystawiać mamy...?' ;)

Ale wystawy nie żałóję w sumie. ;)

Na najbliższe dni nie planuję żadnej wystawy, ewentualnie Sopot,a le nie ejstem pewna... Wiem, wiem, że nei zawsze się wygrywa, no ale byłam tym oburzona. ;)

staweczka:

PSY kl. Otw.
ARYS z Rabsztyńskiego Wzgórza

PSY kl. uż.
NANI'S AMERICAN YANKEE

PSY kl.Ch
AMBER z Rabsztyńskiego Wzgórza

SUKI kl. mł.
NICE Gwiazda wschodu

SUKI kl.poś.
ARIA Bielańska Sfora

SUKI kl. otw.
ARMILLA ARABESKA z Weimarskiego dworu
Argenteus GREY LADY RUBINELLE
INGA Łiwiska Wiernej Rzeki

SUKI kl.uż.
ELBA Dobry Teren

pozdrawiam i gratuluję!

Posted

może jż trochę póxno po wystawie, ale się dopisze ;)

Nie podobało mi się jak mało gdzie. Na ringu beagli taki bałagan, że chyba sama pani sędzia nie wiedziała, kogo ocenia.. jeszcze w klasach było chyba w miarę ok, ale przy porównaniu.. omg, takiego bałaganu to ja w życiu nie widziałam :crazyeye:
na dodatek p sędzia nakrzyczała na mnie jak na 13letnie dziewczę na dywaniku u dyrektora.. że przy psie na wystawie się nie klęka, tylko stoi, a on ma się sam ustawić. Wszystko fajnie, tylko wchodziłam na ring jako pierwsza i nikt mnie nie uprzedził o gustach sędziny- a wystarczyło normalnie powiedzieć i nie było problemu- pies stał, jak mu kazałam..
zeszłam z ringu w cięzkim szoku, nigdy więcej spotkania z tą panią.

wróciliśmy z tytułem zwycięzcy młodziezy.. ale opis zrobiony tak na odczep się :/