oktawia6 Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 :placz: :placz: :placz: tak najlepiej z kobietą-żadnych facetów:angryy: :angryy: :angryy: już dość cierpienia Quote
AlmaMater Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 [quote name='oktawia6'] :placz: :placz: :placz: tak najlepiej z kobietą-żadnych facetów:angryy: :angryy: :angryy: już dość cierpienia Nie uogólniaj i nie przesadzaj. Obrażasz tych mężczyzn, którzy robią duzo dobrego dla zwierząt. Quote
oktawia6 Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [quote name='AlmaMater']Nie uogólniaj i nie przesadzaj. Obrażasz tych mężczyzn, którzy robią duzo dobrego dla zwierząt. O rety coś Ty? Zanim się położę-bo mi kapcie spadną-a jakich-cały las? Bo akurat na Dogo jest Legion i jeszcze drugi może z 5 reszta kobiety, nikogo nie obrażam mam takie zdanie i go nie zmienię. Quote
irma Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 cisza .... a może allegro ? albo inne ogłoszenia ? a może ona już gdzieś ogłoszona ? Quote
mulinka Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 Nawiązując do wpisu Oktawii: mojego męża Tomka zasmuciła straszna historia biednej Orlenki. Chyba każda cioteczka zna mężczyznę, który kocha zwierzaki. Mój Tomek niedawno wymyślił, że założymy Głaskarnię dla psów :) podnosimy Orlenkę ! Quote
AlmaMater Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [quote name='oktawia6']nikogo nie obrażam mam takie zdanie i go nie zmienię. Akurat Orlenkę na Allegro wystawił mężczyzna (sądząc po nicku), a jakie bywaja kobiety poczytaj sobie wątku o Amorku z Radomia - pani chce psa zatłuc łopatą, bo już go nie potrzebuje, a uśpienie kosztuje. Ja akurat mam poglądy zdecydowanie feministyczne, ale to jest forum o psach i skupmy się na pomocy im, a nie na jakichś damsko-męskich przepychankach. Quote
moni71 Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 Podnosze suczyne o ktorej myslalam przez caly weekend. Wierze ze znajdzie dobry domek, nie pozwolmy jej tylko spadac A ten piesek "w okularach" obok Orlenki - chory (nuzyca)? Wiadomo o nim cos wiecej? Ma swoj watek? Tez robi rozbrajajaco-smutne wrazenie :-( Quote
Madziek Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 ta sunia obok Orlenki to Juma - trafiła do schroniska i miała uczulenie (albo grzybicę - już nie pamiętam). Pani ALina wzięła ją do siebie i wyleczyła. U pani Aliny Juma została zaatakowana przez inną suczkę. Przeszła opercję - ma zdrutowaną szczękę. Pani ALina jeszcze nie jest gotowa na to, żeby oddać Jumę ;-) Quote
moni71 Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 Sliczne sa obie, dobre chociaz tyle, dziekuje za wyjasnienia! Gleboko wierze, ze sie Orlence uda, dosyc cierpien! A faceci tez bywaja ok - nasz Rulonik skrzywdzony przez sku... swego czasu okropnie (nie ma oka i bal sie wszystkiego , Misiokrolik - moze pamietacie) kocha naszego Krzysia (moj osobisty TZ) nad zycie. Pokroic w plasterki by sie dal! :lol: Wiecznie w niego wpatrzony jak w obraz zdaje sie mowic "co jeszcze moge dla ciebie zrobic, Krzysiu moj?" :) I dlatego ta Orlenka tak bardzo wpadla mi w oko. No ale moj duzy brzuch, 8-miesiac ciazy nie pozawalaja mi za bardzo uprzedzac wydarzen i podejmowac tak waznych decyzji. Orlenka bedzie wszak potrzebowala na poczatku duzo spokoju w kochajacym domku Dlatego sledze watek i nie odetchne dopoki nie pojedzie do siebie... Quote
agula Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 to co spotkało tego psa to :angryy: , szkoda słów aby opisać co bym temy sadyscie zrobiła:angryy: . Quote
AlmaMater Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 Psy zmaltretowane psychicznie budza moje większe współczucie nawet niż te poranione fizycznie. Może dlatego, że cierpienia psychiczne sa dłużej zadawane nim ktos zauważy gehennę psa. I dłużej się goją. Rzadziej też budzą współczucie i chęć niesienia pomocy. Ona jest naprawdę inteligentna, skoro to wszystko przetrwała. Zobaczcie, jakie ma mądre oczy. Quote
oktawia6 Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 to nie są przepychanki tylko w większości przypadków to faceci mają fantazję-moja droga, czy kobieta zgwałci Amstaffa lub inną dużą rasę? nie ma nic gorszego nie mówię, że kobiety wszystkie są w porządku-ale 80% psów gdy jest dawane do adopcji-"tylko ona lub on panów się boi". Quote
moni71 Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Zniknela juz z Allegro - nikt sie nie zglosil, moze jeszcze raz wystawi ja tom w ? Quote
AlmaMater Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 [quote name='moni71']Zniknela juz z Allegro - nikt sie nie zglosil, moze jeszcze raz wystawi ja tom w ? A może ktoś ją wziął? Przecież adopcji nie załatwia się przez licytację. Madziek, odezwij się, powiedz, co z Orlenką! Quote
Madziek Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 niestety nie wiem, ale jutro zadzwonię do pani Aliny i się dowiem. tom w to Janis tutaj na Dogo Quote
agula Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 zobaczcie jej oczy:-( jak niezwykle chwytaja za serce. Quote
Recommended Posts