Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zobaczyłam ją przypadkiem i już nie mogłam przestać o niej myśleć. Bo czyż można przejść obojętnie widząc w psich oczach taki strach i pustkę?

Fela napisał(a):
Azja, przepiękna suczka, młodziutka. Trafiła d schroniska zaraz po urodzeniu dzieci (nie wiem, co się z nimi stało). Jest potwornie przestraszona. Praktycznie nie zmienia pozycji, już od kilku tygodni. Ma jakiś problem z sierścią. Ale przede wszystkim jest potwornie przerażona. Ona bardzo potrzebuje pomocy. Naprawdę.

Mam nadzieję, że z Waszą pomocą Azja odzyska wiarę w ludzi, poczuje wiatr "we włosach", a w jej oczach zabłysną iskierki radości...

• Replies 555
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Azja ma szansę jechać do domu tymczasowego, to dla niej ogromna szansa, ale ze względu na zmiany skórne sunia musi zostać zdiagnozowana.

Bardzo prosimy o wparcie finansowe na badania.

Posted

Gdy ostatnio byłam w schronisku, Azja siedziała z suczką huską. Kompletnie zdominowana. Huska grubiutka, ona chuda (nie wiem, czy coś je, na zdjęciu widać położoną koło niej parówkę, bała się nawet spojrzeć w jej stronę). Wcześniej w tym boskie było więcej suk, nawet nie wychodziła z budy. Ona boi się dosłownie wszystkiego. Ale wydaje mi się - nie wiem dlaczego- że to domowy pies, który nie rozumie, co się z nim dzieje. Jeśli nie zostanie zabrana ze schroniska, może być krucho.

Proszę, pomóżmy jej.

PS
nie ma opcji, żeby przenieść ją do pojedynczego bosku.

Posted

Ja miałam szczęście do takich wycofańców, Wigę przejęła po miesiącu ode mnie Madallena na intensywną terapię przystosowawczą, teraz mam Nikę-na razie zero postępów. Załamka.

Posted

Ciągle o niej myślę...
Miałam nadzieję że jej pomogę ale niestety, nie mam dokąd jej zabrać :( Potrzebny jej tymczas, hotel to średnie rozwiązanie.
Ciekawe na ile by się otworzyła po wyjściu ze schronu, bo według mnie to miejsce ją tak przeraża.

Posted

Jeśli nie mozna jej dać do pojedynczego boksu, to moze z jakimś miłym psem ja umieścić?
I skoro przyjeżdża Dredzik który miał pokój jednoosobowy to moze ja tak przenieść?

Posted

I właśnie to spojrzenie "no przecież mnie tu nie ma" sprawiło, że nie mogłam przestać o niej myśleć.
Moja tymczasowa Ineska w ogóle nie znała ludzi, wychowała się w schronisku i człowiek to był jakiś kosmita, którego lepiej unikać. A dziś grzeję pupkę we wspaniałym domku :)

Posted

beka napisał(a):
Jeśli nie mozna jej dać do pojedynczego boksu, to moze z jakimś miłym psem ja umieścić?
I skoro przyjeżdża Dredzik który miał pokój jednoosobowy to moze ja tak przenieść?

Nie wiem, czy Dredzik nie miał pojedynki z powodu niepwenego stosunku do innych zwierząt. Powiem bardzo ogólnie i bardzo, bardzo delikatnie: z powodu przepełnienia (i nie tylko) możemy mieć jedynie pobożne życzenia.

Posted

Sama siebie zacytuję:

Fela napisał(a):
Nie wiem, czy Dredzik nie miał pojedynki z powodu niepwenego stosunku do innych zwierząt. Powiem bardzo ogólnie i bardzo, bardzo delikatnie: z powodu przepełnienia (i nie tylko) możemy mieć jedynie pobożne życzenia.

Wydaje mi się, że ta suka przerażona jest schroniskiem i przerażona w ogóle. Wydaje mi się, bo pewności nigdy nie ma. Poza tym ma ewidentny problem ze skórą, sierścią.
Można ją oczywiście w schronisku zostawić....

Posted

Fela napisał(a):
Wydaje mi się, że ta suka przerażona jest schroniskiem i przerażona w ogóle. Wydaje mi się, bo pewności nigdy nie ma. Poza tym ma ewidentny problem ze skórą, sierścią.

Jaki problem? Co się dzieje konkretnie?
To też pytanie bo ważne w przypadku łączenia jej z innymi psami w dt albo hotelu.

Posted

gusia0106 napisał(a):
Ty :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ta to mnie zawsze załaduje na minę ;)
Wspominałam już, że mam z Tobą ciężki los ? ;)

Oj tam, oj tam. :evil_lol:

Niniejszym chciałam zakomunikować, że Gusia :loveu:zdecydowała się dać tymczas Azji, jest to oczywiście moja wina i jestem gotowa ponieśc konsekwencje.;)
Gusia może zabrać Azję za 2 tygodnie a ja obmyslam gdzie możemy Azję do tego czasu przechować, żeby nie musiała stresować się schroniskiem.