Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To nie na policje się zgłasza , tylko do straży miejskiej , że psy biegaja niezgodnie z uchwałą Rady Miejskiej , czyli bez smyczy , a nawet bez nadzoru . Nie wiadomo czy oni by psy zabrali , ale maja obowiązek w takiej sytuacji interweniować , To należy do ich zadań .

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BIANKA1 napisał(a):
To nie na policje się zgłasza , tylko do straży miejskiej , że psy biegaja niezgodnie z uchwałą Rady Miejskiej , czyli bez smyczy , a nawet bez nadzoru . Nie wiadomo czy oni by psy zabrali , ale maja obowiązek w takiej sytuacji interweniować , To należy do ich zadań .

edycja nawala

i jak zgłaszacie , to przyjmujący strażnik ma się przedstawic , zapiszcie sobie . Zreszta spróbujcie pogadać z Negri .

Posted

moje psy (dodam, ze prowadzone na smyczy) kilka lat były atakowane przez dalmatyńczyki wyprowadzane luzem przez własciciela. w końcu nie wytrzymałam (ani prośby, ani krzyki na tego człowieka nie działaly) i zglosilam srawę do straży miejskiej. w ten sam dzień przyjechali do nas, potem poszli do tego człowieka i od tej pory mam spokój, bo trzyma je na smyczach. może warto spróbowac raz jeszcze i dodatkowo skontaktować sie ze strażą dla zwierząt (link podsyłałam na poprzedniej stronie).
świetnie, że sie pieska mi zajęłyście, że dwa już są uratowane, ale na dłuższa metę odkupowanie psiaków od tych ludzi nie zda egzaminu. jeszcze zwęszą interes i specjalnie zaczną je rozmnażać, zeby dostać jakiś grosz...

• 3 weeks later...
Posted

Bojko zaczyna stawać na operowanej łapince. Nadal bidak siedzi w izolatce a tak bardzo chce wyjść - woła, skacze,prosi, zaczepia, tylko..... na izolatkach nikt go nie ujrzy!!! Jeśli nie będzie miał fulll ogłoszeń, to nikt go nie zobaczy - bo na izolatkę odwiedzający nie wchodzą. Proszę o pomoc w ogłaszaniu Bojko! To jeszcze szczenię, niech szybko znajdzie kochający domek! On jest na prawdę fajnym psiakiem!
PS na izolatce suka onkowata ze szczeniakiem - oboje zdrowi, więc ... ona dziś pójdzie do boksu ,a szczenię do szczeniakarni, bo ma już te swoje 7 tygodni - a tam ciągle parvo :(.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Bojko zaczyna się robić szczypior! Znaczy się podszczypuje mnie już drugi raz! Oczywiście pcha się do ludzia, odpycha konkurencyjnego Przecinka i chce do domu iść. Na boksie mają jeszcze jednego podrostka - też fajny. We trzech zadymę taką odstawiają, że uszy od hałasu puchną! Chłopaki muszą znaleźć domki! Pomóżcie ogłaszać!

Posted

No to powiem wam, że pani która adoptowała Boyko zrobiła bardzo dobre wrażenie na p.Małgosi z biura - młoda kobieta, rzeczowa, nie jakaś egzaltowana, tylko zdecydowana :) Mam nadzieję, że Boyko będzie szczęśliwy - on przez takie długie siedzenie na boksie nawet na smyczy nie umie chodzić - socjal niestety ma do tyłu, ale wierzę, że jego pani poradzi sobie z tym :) I ogromnie się dziś ucieszyłam,że Boyko już nie ma w schronie :)