Korenia Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Taka pogoda, że masakra :( Niech się wypogodzi! Quote
Basia1244 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Z czarnym szczeniaczkiem nie jest dobrze - nie chce się ruszać :( Quote
Felicity18 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Basia1244 napisał(a):Z czarnym szczeniaczkiem nie jest dobrze - nie chce się ruszać :( A wiadomo już co mu jest? Co można dla niego zrobić? Zapisuję watek Quote
diuna_wro Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Dziś rozmawiałam z wetem schroniskowym, jeszcze nic nie wiedział, miał go zbadać. Rano znów zadzwonię... Quote
diuna_wro Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Czarny wykazywał ogromną rezerwę do ludzi i lęk. Sika pod siebie ze strachu. Cyganie nie szczędzili mu pewnie uderzeń... Być może jest w złym stanie psychicznym, a może to jakieś obrażenia wewnętrzne, albo jakiś wirus bo nieszczepiony był... mam nadzieję, ze przeżyje:-( Quote
Basia1244 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Prawdę mówiąc, ja też pomyślałam o wirusie - on jakby miał gorączkę. Quote
diuna_wro Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Rozmawiałam z wetem, Smrodki już po badaniu. są zdrowe, były tylko obite i obolałe. Odpoczęły i nawet kulawizna już jest mało zauważalna. Nie ma żadnych obrażeń ortopedycznych, po kwarantannie mogą iść do adopcji. Dla czarnego szukam dobrego, odpowiedniego domu, bo jest bardzo lękliwy i nie wstaje bo po prostu boi się ludzi.... jest w typie ojca - labradora. W sobotę zrobię zdjęcia. Quote
iskra_wroc Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Jest szansa, że szczeniaki nie zostaną wydane pierwszej lepszej osobie która się po nie zgłosi?.... Quote
diuna_wro Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 niestety nie... musiałyby trafić na tymczas. Teraz mamy niecałe dwa tygodnie - do zakończenie kwarantanny - żeby samodzielnie znaleźć domy Quote
Basia1244 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 U szczeniaków bez zmian - czarny leży i się nie rusza, jaśniejszy wita się, ale nie podchodzi , tylko całym sobą merda i wycofuje się w kąt. Quote
diuna_wro Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 smrodki:) nadałam im cygańskie imiona czarny - Boyko:loveu: szary - Ferko:loveu: Quote
diuna_wro Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 iskra, moze czas na zmianę tytułu? Cos w stylu, że szczeniaki szukają domu Quote
iskra_wroc Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Zmieniony. Skontaktowała się z Tobą Ala??? Był jakiś problem z pozostałymi szczylami i ochroną Marino. Ponoć szczyle atakowały (?!?!?!) klientów. Telefon mi oszalał i nie mogę się skontaktować telefonicznie ani z Tobą, ani z Alą... Quote
diuna_wro Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 ochrona zgłosiła to w schronisku, ale schron odmówił przyjazdu i odebrania zwierząt. Policja także. Brak podstaw i niemożność spisania i ukarania rumuńskich Cyganów, ze względu na ich brak dokumentów i znajomości języka polskiego. Quote
iskra_wroc Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Czyli szczyle czekają aż któryś nerwowy ochroniarz sam rozwiąże problem... Fantastycznie... Quote
diuna_wro Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 iskra, zrób ogłoszenia z moim e-mailem i numerem tel tym dwóm, Boyko i Ferko, jak znajdziemy im szybko domy to mi schron resztę przyjmie Quote
diuna_wro Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 wydrukuj plakat i powieś w sklepie, w którym parcujesz Quote
iskra_wroc Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Wiadomo coś konkretnie o stanie ich zdrowia? Quote
diuna_wro Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 zdrowe, były tylko obite po uderzeniu samochodem, przebadane ortopedyczne Quote
diuna_wro Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Miałam dziś parę tel z ogłoszenia. Tylko jedną dziewczynę uznałam za odpowiednią i podałam miejsce przebywania. Pojechała do schro żeby zarezerwować, ale dali jej od ręki, bez względu na kwarantannę i bez wpłaty 35 zł. Ferko już w domu! Po krótce: para dwudziestoparolatków. 3 pokojowe mieszkanie na Kozanowie. Ona od dziecka wychowana z psami, On z kotami. Zgoda na kastrację. Ogólnie zadowalająca wiedza na temat zwierząt, miła osoba, otwarta na kontakt. Jutro mamy się spotkać.... P.S. Poproszę w schronie, żeby Boyko nie wydawano ot tak, bo on MUSI trafić w odpowiednie ręce. Nie wiem czy uszanują moją prośbę, ale się postaram. Quote
diuna_wro Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 mam nadzieję, że to fajny domek... podczas ewentualnych rozmów o Boyko nie będę podawać gdzie jest, dopóki nie sprawdzę. Wezmę go na siebie i dalej wydam na umowę ze mną. Boyko pewnie smutny, sam został Quote
Recommended Posts