iskra_wroc Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 SUPER !!!!! Wczoraj powiesiłam trochę ogłoszeń w lecznicach i sklepach, do tego trochę w necie powiesiłam. Podawałam tylko Twój telefon. Mam nadzieję że i Boyko znajdzie fajnych ludzi :) Quote
diuna_wro Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 brzydko mówiąc: jeden "zszedł z ewidencji" schronu, można więc wyhaczyć sunieczkę Quote
iskra_wroc Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Aaaa i jest zła wiadomość. Ala już nie pracuje na Marino. Została przeniesiona i trzeba się będzie dogadać z Patrycją, która tam pozostała. Dzisiaj krótko z nią rozmawiałam i wyraziła chęć pomocy. Quote
diuna_wro Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 złych wieści ciąg dalszy... słabość Boyka wynika jednak z choroby, prawdopodobnie albo parwo albo totalne zakażenie robalami. Załatwia się zieloną wodą z krwią. Jest coraz słabszy i wygląda tak: Quote
diuna_wro Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 jest miłym pieseczkiem, zalęknionym ale szuka kontaktu. Jeśli przeżyje, wznowimy ogłaszanie. Na razie schron go nie wyda. Dobrze, że choć Ferko się udało. Dziś rozmawiałam z nową Pańcią, Ferko bryka, szaleje, ale też ma rozwolnienie, więc mają przyjeżdżać do schronu na leczenie. Quote
Korenia Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Obawiam się, że to może być parwo :( Koniecznie surowica... trza Ulv dopytać, bo ona wyciągnęła kostusze kilka psich żyć! A zawsze jakoś tam bardziej na weta napiera, żeby coś podać. Quote
diuna_wro Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 a z Ferko i nową Pańcią widziałam się dzisiaj. Wydaje się, że wszystko będzie OK Quote
Basia1244 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Boyko czuje się lepiej,ale jeszcze ma biegunkę. Nie pozwolili mi go zabrać na spacerek - taki prikaz od weta, no i w całej szczeniakarni został się tylko Boyko -cała reszta poszła do domu. oczywiście jest jeszcze 3 geriatryków (Jeżyk i Misio i Warpiejek), ale to inny przedział wiekowy. Quote
diuna_wro Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Bojko ma się super, dzięki czułej opiece 13-letniego wolontariusza Patryka, psinka nauczył się kochać i okazywać to. Jest wesoły, jego życiu już nic nie zagraża, bardzo się otworzył psychicznie. Co prawda Basi nasikał na buta przy pierwszym spotkaniu, ale potem już było ok. Jest gotowy do adopcji. Iskra, jak znajdziesz chwilę na ogłoszenia - daj znać, prześlę Ci zdjęcia, bo w sobotę porobię jakieś weselsze niż te ostatnio. Quote
iskra_wroc Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Diuna zdjęcia podeślij jak tylko będziesz miała chwilkę. Poogłaszam jak tylko znajde chwilkę. Cały czas myślę o pozostałej dwójce... Quote
diuna_wro Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 w szczeniakarni są wolne miejsca. Ktoś musi mi pomóc je wyłapać, bo uczyć Cyganów, ze będziemy od nich wszystkie pieski kupować to bez sensu. a Bojko trochę łapinkę podkurcza Quote
iskra_wroc Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Niestety, mnie nie ma w okolicach Marino. Pracuję w zupełnie innej części Wrocławia i nie mam kiedy nawet tam pojechać :((( Quote
Basia1244 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Boyko coraz fajniejszy, coraz odważniejszy, wspaniale bawi się z opiekunem i Przecinkiem - kolegą z ADHD - fajny już jest! Nie boi się ludzi! Brać Boyko do domu czas! Quote
Korenia Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 O to dobrze, że się chłopak przekonał do ludzi:)! Quote
Basia1244 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 O tak! I to zasługa tego pielęgniarza młodego, który codziennie Boyko wypuszcza, jak tylko do pracy przyjdzie i Boyko biega przy nim i...pracują we dwóch :) - inne psy też uwielbiają opiekuna, trafił się ten chłopak na szczeniakarnię idealnie - nawet Warpiejek z nim chodzi na spacer bez smyczy i choć warczy na wszystkich dookoła, to do opiekuna biegnie i się tuli i merda ogonem. Ale wiecie , co jest najlepszym dowodem na to, że chłopak jest świetny? On wyprowadza wszystkie psy bez smyczy ,bez smyczy za nim idą nawet do weta i ... bez smyczy i bez oporów wrają do szczeniakarni!!! Quote
diuna_wro Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Bojko w boksie. Na szczęście z bardzo miłym, żywiołowym Przecinkiem, jego gabarytu. Bojko prosi o ogłoszenia:roll: bo za chwilę tak podrośnie, że już nie będzie taki medialny i adopcyjny. Jutro wstawię zdjęcia. Quote
diuna_wro Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Bojko, to prawdziwy anyżowy cukiereczek. Umiejscowienie go z Przecinkiem było dobrym rozwiązaniem, wyglądają i kochają się jak braciszkowie. Dziś oba długo, długo biegały luzem po schronie. Tak jak Przecinka nie da się opanować, tak Bojko reaguje na zawołanie i potrafi czasem się uspokoić. Niestety uderzenie samochodem pozostawiło ślad. Psiak często kica tylnymi nogami. Marta zgłosiła to dziś wetowi, postaram się w tyg przycisnąć o RTG. Quote
Recommended Posts