Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z Bułken byłam na JH II, dzieki Ress za uratowanie tyłka:multi: Prawdziwa showmenka z niej, po ringu poprostu płynie. Moja byla w czasowej niedyspozycji...

Posted

Meggy napisał(a):
Gratulacje dla Pearl,Res,Efry za osiągnięcia...Wszystkich razem i każdemu z osobna.To był bardzo fajny dzień..Tego mi było trza!!!!

Do zobaczenia na kolejnych wystawach!

Pozdrawiam.Monika.
Dziekujemy i wzajemnie!! A ja niezbyt gotowałam sie na te wystawe, o 4 w nocy napadly mnie mysli ze jade...bez psa:lol:

Posted

Dziekuje za gratulacje!!!!!
No w koncu ukonczony ch mł pl.....:multi:
Dzieki za cudnie spedzony czas Malawaszce ,Pearl ,Elitesse.Efra Husky i wszystkim ,ktorych teraz nie wymienie z powodu czasowego przemeczenia

Posted

BabyCakes napisał(a):
Gratulacje!

A jak reszta lokat na BOG VIII? Wiesz moze, jaki pies wzial BoB w goldenach?

Dzięki :-)

II - labrador
III - flat
IV - golden...niestety nazw psów nie znam:shake:

Posted

a ja powiem tak - zawiodlam sie na organizacji i napewno za rok do Nowego Targu nie wroce :shake:
pierwszy raz spotkalam sie z tym ze kary ocen byly do odebrania w sekretariacie i trzeba bylo je niesc na ring - nierozumiem dlaczego komitet organizacyjny nie mogl tego zrobic skoro na innych wystawach jest to wykonalne ?
mial nas sedziowac p. Mania a robil on za figuranta , wogole nawet na psy nie patrzyl - sedziowaly jakies dwie inne osoby, udalo mi sie doczytac w katalogu ze to byl egzamin sedziowski :mad:
moje psy w katalogu szly jako miniatury - po interwencji u organizatorow mialo to byc odkrecone, niestety na wystawie okazalo sie ze w planie sedziowania nadal sa bledy a karta ocen jednego z mocih psow zaginela i dostalam opis od innego psa !! moj nawet do opisu nie zostal poproszony :diabloti:
bisy byly opoznione o ponad godzine, mimo to czegalam bo na 2 grupe przewidziano fajnego sedziego ... wchodzimy na ring glownya tam ... p.Buklad :mad: :mad:
Tess i Wacio zostali Zwyciezcami Rasy ale marne to pocieszenie jak dla mnie

aa i jeszcze jedno w katalogu wyraznie zaznaczone ze handel szczenietami zakazany a co widac bylo przy wejsciu na teren show ? straz miejsca a obok pelno szczeniaczkow :diabloti: :diabloti:

Posted

My ze szczenianiakiem WO a z suczka w klasie mlodzezy (lisa)zdobylysmy zw. Młódzieży oraz bylis my na III miejscu Boga Juniorow

Co do organizacji to najgorszy byl parking, Kazali nam stanac dosc kawalek od wejscia i poprostu klatki, stoly nam nie chcialy jechac :( I na terenie wystawy mogli by zgrabic to sinko bo moje psy caly czas cos z tego mialy we wlosach :)

Posted

olaglowka napisał(a):

Co do organizacji to najgorszy byl parking, Kazali nam stanac dosc kawalek od wejscia i poprostu klatki, stoly nam nie chcialy jechac :( I na terenie wystawy mogli by zgrabic to sinko bo moje psy caly czas cos z tego mialy we wlosach :)

ja ta sianko rano wyciagalam z samochodu :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Wszystkim zwycięzcom i tym którym tym razem nie poszło tak jak chcieli - GRATULACJE :p

Dzięki Dobcia, Ponpon, Elitesse, Malawaszka, Resuruss, Pearl, Meggy, AlaNowak za super spotkanie i atmosferę na wystawie :calus:

Posted

Nam tez bylo bardzo miło :multi:
Elitese !!!Fakt !Bylam przed wystawa zachwycona organizacja,ale juz w jej trakcie stwierdziłam ,ze to byl pierwszy i ostatni Nowy Targ.
Po pierwsze.....
-wszystko fajnie ,tylko czy ktos z organizatorow zwrocił uwage na to ,ze bardziej delikatne psy moga zle zniesc samoloty startujace kilkanascie matrow od ringow????To naprawde duzy hałas i wiele psow w tym momencie " przyklejało brzuch do podłoza"....
-po za tym ja nie mam nic przeciwko muzyce ludowej ,ale te przerazliwe skrzypki mam w uszach do teraz :roll:
- po trzecie ......zaplecze sanitarne zerowe :angryy: ,coz z tego ,ze przy odbiorze katalogow dawali torebki na psia koopke,jak zainstalowali tylko 3 toi toie,i przypuszczam ,ze wiecej bylo w krzkakach ludzkich koopek niz psich........Moze po to te torebki dali :eviltong:
Jeszzce jedno mi sie nie podobalo......ring owczarkow przy ozdobniakach........Ja rozumiem podwojny handling....ale jakos zawsze owczarkarze maja ring z daleka od innych ras i mozna to jakos pogodzic,nikt nikomu nie przeszkadza,a tu ,chwilami ciezko bylo porozmawiac......To tyle....
Mimo to towarzystwo bylo przednie: Efra,Elitese i Przemo,Waszko ,Perl ,Han Sharn ,Didi ,Iwonko,Ilonko bylo super znow sie z Wami spotkac!!!!Do zobaczenia w next weekend!!!:multi:

Posted

resuruss a który piesek był Twój ? Byłam przy ringu akurat podczas oceny grzywaczy ( nawet jednego miałam na rękach, golaska, tego który wystawiał się z dziewczyną ) i był tam jeden przepiękny powder puff, bardzo ładnie wystawiony.

Malawaszka była w Nowym Targu ? Zdaje się że stałam parę centymetrów od niej hihi i zastanawiałam się włąśnie czy to ona czy nie...

Mam filmy z oceny długowłosych jamników oraz trochę zdjęć. Wstawić czy przesłać ?

Posted

Sara napisał(a):
resuruss a który piesek był Twój ? Byłam przy ringu akurat podczas oceny grzywaczy ( nawet jednego miałam na rękach, golaska, tego który wystawiał się z dziewczyną ) i był tam jeden przepiękny powder puff, bardzo ładnie wystawiony.

Malawaszka była w Nowym Targu ? Zdaje się że stałam parę centymetrów od niej hihi i zastanawiałam się włąśnie czy to ona czy nie...

Mam filmy z oceny długowłosych jamników oraz trochę zdjęć. Wstawić czy przesłać ?
Sara wstawiaj,wstawiaj:modla: :modla: :modla:

Posted

Elitesse napisał(a):
aa i jeszcze jedno w katalogu wyraznie zaznaczone ze handel szczenietami zakazany a co widac bylo przy wejsciu na teren show ? straz miejsca a obok pelno szczeniaczkow :diabloti: :diabloti:

Heh..ja nawet zróciłam uwagę panom ze Straży Miejskiej,że taki handel jest wbrew Ustawie...na co panowie tylko wzruszyli ramionami i cos pomamrotali pod nosem....:angryy: :angryy: :angryy:

Teczki są do odbioru w sekretariacie,bo w ten sposób oddział broni się przed tym,aby ktoś,kto nie zapłacił za wystawę nie mógł być oceniony na ringu (pytałam o to juz w ubiegłym roku) - my już przyjeszłysmy nad tym do porządku dziennego (zresztą w Zakopanem tez trzeba sobie teczke odebrać).

Dla mnie - poza handlem szczeniakami - minusem było siano na ringu....i potwornie śliskie podium na ringu honorowym...żadem pies nie chciał na nim stać należycie,bo im się łapy rozjeżdżały...naszemu też:diabloti:

Aaa..no i straszny bałagan podczas konkurencji MP...:diabloti:

Ale generalnie jesteśmy baaardzo zadowolone i z pewnościa pojedziemy w przyszłym roku :loveu: - mam nadzieję,że nowy termin wystawy nie będzie kolidował np.,z Ustroniem,czy Nowym Sączem...:roll:

Posted

[quote name='Sara']Ty wystawiałaś swoją suczkę ?

Przepiękna grzywaczka !!! :angel:

quote]

Tak ja wystawiałam moja Bułeczke.Bardzo mi miło ze sie podoba!!!
Skonczyła w Nowym Targu Ml.Ch.PL w wieku 13 miesiecy:loveu:

Posted

Agasia napisał(a):
A ja wlasnie wstalam, mam obawy ze na czas nie dojade, ale kierowca nie moze jechac wczesniej niz po 5... :(

PANEGEA ty z Petitkiem? To na tym samym ringu! :)

Powodzenia dla wszystkich!

Tak z Petitkiem i z Dogami Niem

No i stalo sie
Nic nie widzialam na tej wystawie :placz:
Psy mi sie IDEALNIE nalozyly na obu ringach. :placz:
Biegalam jak oszalala. Doga wystawila mi kolezanka i okazalo sie, ze sedzia mylal, ze ocenia SUKI a nie PSY ( moj pies hmmm jest wyjatkowo samczy wiec jako suka odpada :angryy: )
Petity wystawialam w jakims amoku. Buuuuu

A finaly opoznione ponad godzine, bo ocena na 2 ringach o tyle sie opoznila :placz:
Wogole jakos tak dziwnie bylo i ta pogoda, niebo z ciemnymi chmurami.
I tak lubie ta wystawe za ten niepowtarzalny widok panoramy Tatr :lol: